Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q5 FY (2017-2024)

Forum Audi Q5 FY. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.

1. Rozpoczęte przez tomaszmig1098,

Witam, sprowadziłem auto z wystrzelonymi pasami bezpieczeństwa (przód i tył) i potrzebuję porady jak sie zabrac do ich demontażu, aby wysłac do regeneracji, może ktoś przerabiał temat?

2. Witam, Panowie pytanie odnośnie Q5 FY 2.0 TDI 190 quattro 2017 r, S-tronic. Problem z ogrzewaniem góra leci ciepłe - nogi zimne + słaba siła nawiewu. Klima -3strefa. Komp wywala jeden błąd. Generalnie w zimne dni w środku jest nieprzyjemnie nawet na pełnym HI na panelu. B11AF07 Silnik nastawczy klapy świeżego powietrza - Mechaniczna usterka Miał ktoś podobny problem ? Auto z pewną historią Polski salon bezwypadek - nie żaden ulep. Prawdopodobnie wymiana otóż tego silniczka ( załączone zdjęcie ). Wymiana tego tylko ASO, czy do ogarnięcia przez dobrego elektronika? Jak z dostępem do tego ?

• Like
    • 6 odpowiedzi
    • 10,9 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez tomaszkir,

Cześć, będę wdzięczny za podpowiedź na co zwrócić uwagę podczas pierwszego przeglądu po 30tys km Audi Q5 Sportback?

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 5,4 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Bednar1991,

Witam, Czy osoby posiadające Q5 z USA mają tryb efficiency u siebie? Dodatkowo nawet jeśli nie macie tego trybu to czy załącza wam się tryb żeglowania w trybie comfort?( w jednym materiale na YT tak było mówione)

5. Rozpoczęte przez Jurek1971,

Witam,zakupiłem moje audi w Kanadzie,czy jest możliwe zeby działało moje audi conect,chociaż część no i modul sos .Mam już polski menu,przerobione lampy.Jednak nic więcej nie działa, a jeszcze jedna sprawa jak jest z dorobieniem kluczyka bo mam jeden ,czy nie od tego powinienem zacząć?Słyszałem że jak się kluczyk koduje to wraca wszystko do ustawień fabrycznych.Jestem z okolic Wroclawia ,może jest jakiś fachowiec co by mi pomógł w tym temacie?

6. Rozpoczęte przez SKALD79,

Screenrecorder-2025-09-09-20-03-26-939.mp4 Panowie czy to dzwiek na pewno przegóbu?

7. Rozpoczęte przez janekjanek,

Witam, czy ktoś może mi dać instrukcję jak zdemontować tylne lampy ?

• Like
    • 6 odpowiedzi
    • 8 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez PAWCIOZA,

Witam!!!! Nowe autko q5, swiezy zakup, ale już mi się wiele rzeczy nie podoba.. Po pierwsze, stojąc w miejscu przestawiam z D na S to rzuca całym autem, dlaczego??, miałem Tiga z 2021 to nie było takiego zachowania, czy w audi to norma? Po drugie, wciskając gaz słyszę głuche stuknięcie gdzieś z tyłu pojazdu, czy to quatro?, i znowu - czy to norma?? W ogóle ten nowy model nie jest chyba udany, np. by utrzymać auto na hamulcu, to trzeba wcisnąć szybko dwa razy aż zaświeci się HOLD na wyświetlaczu.. To tak na początek, jak ktoś może mi odpowiedzieć na powyższe kwestie to proszę i z góry dziękuję

9. Rozpoczęte przez Rafaell,

Witajcie, Jestem w posiadaniu Audi Q5 2021r, 2.0 tdi 204 km od prawie roku. To moje pierwsze Audi.Auto jest jeszcze na gwarancji. Podczas wymiany oleju - serwis poinformował mnie o konieczności wymiany kpl. hamulców przód i tył ( Pierwszy raz się spotkałem, że hamulce są do wymiany w tym samym czasie na obu osiach - no ale nie dyskutuje ) I tu rodzi się pytanie , czy warto montować oryginały , czy są jakieś lepsze, bądź bardziej optymalne rozwiązania zachowując odpowiednią jakość hamowania. Do tej pory nie narzekałem na hamulce - i chciałbym aby tak pozostało. Koszt oryginałów będzie blosko 7 tyś - więc postanowiłem zgłębić temat - bo domniemane korzyści s…

• 2 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez pdg_2,

witam czy mamy tu kogoś kto posiada Audi sound system i dokupił pakiety dźwięku? warto płacić abonament? jest jakakolwiek różnica? Q5 2025 :)

• 1 odpowiedź
    • 853 wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Rafaell,

Witam, Szukam Felgi do swojego auta na lato . Obecnie mam R20, ale chciałbym R21 - Widziałem takie , jakie mnie się podobają w A3 - Czy sa takie w romiarze R21 i podeszłyby do Q5 ? Felga AUDI.pdf

• 1 odpowiedź
    • 1,1 tys. wyświetleń
  12. Panowie i Panie, jaką metodą wymieniać olej w skrzyni biegów s-tronic? Czytałem, że dynamicznie ponieważ statycznie nie cały olej spływa, pozostaje w podzespołach. Jakie jest wasze doświadczenie. Nadmienię, że to pierwsza wymiana, przebieg 70 TKM. Oczywiście w części mechanicznej również będzie wymieniony olej. Pozdrawiam

• Like
    • 4 odpowiedzi
    • 24,1 tys. wyświetleń
  13. Witam. Mam problem opisany w temacie. Po rozpoczęciu jazdy między 3 a 4 biegiem słyszę 2 dziwne stuki. Problem pojawia się tylko po załączeniu zapłonu i rozpoczęciu jazdy, podczas jazdy już nic się nie dzieje nawet przy przełączeniu skrzyni na P lub N lub R i z powrotem na D kłopotu nie ma, lecz gdy wyłączę zapłon i znów chciałbym ruszyć stuki powracają. Ktoś pomoże?

14. Rozpoczęte przez SKALD79,

Poszukuje dobrego fachowca w Wielkopolsce i okolichach na podniesnienie mocy,kogo polecicie?

15. Rozpoczęte przez Felt,

Witam. Mam mały problem z napędem quattro, a dokładniej z kodowaniem i nastawami podstawowymi. Wprowadziłem poprawne kodowanie, sterownik przyjął kodowanie ale cały czas występuje błąd o niepoprawnym kodowaniu. Kodowanie jest prawidłowe bo wprowadziłem takie jakie było. Czy ma ktoś jakieś propozycje co zrobić w tym temacie? Próbuje zrobić nastawy podstawowe ale nie mogę tego wykonać bo warunki do wykonania nie zostały osiągnięte. Jakieś pomysły?

16. Rozpoczęte przez Stiopa1,

Witam wszystkich. Mam pytanie, czy mała tablica , którą mam zamontowaną na oryginalnym mocowaniu audi z USA jak na zdjęciach, jest zgodna z prawem? Wg mnie tak, ale może ktoś wie dokładniej i ma doświadczenie. Pozdrawiam

• Like
      • Thanks
    • 3 odpowiedzi
    • 6 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez dren,

Hej, wymieniał może ktoś żarnik D5S w przedniej lampie? Odkręciłem wszystkie śruby lampy ale nie mogę jej wyjąć? Czy trzeba zdejmować grill i jak to zrobić w FY?

• 0 odpowiedzi
    • 741 wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez mike265,

Czesc, Auto wyjechało miesiąc temu z fabryki i mimo że nie ma pakietu technologicznego ma fabrycznie zamontowaną kamerę cofania. Czy ktoś wie jak ją uruchomić. Ps porady w stylu zgłos sie do ASO już słyszałem ? ( nr VIN : WAUZZZGU4S2054741).

19. Rozpoczęte przez Stiopa1,

Kolejna hydrozagadka. W moim Q5 , brak spryskiwaczy reflektorów xenonowych. Z tego co się orientuję, to fabrycznie do xenonów montuje się spryskiwacze. W moim aucie, czytaj specyfikacji tegoż udogodnienia brak. Zaślepki na zderzaku są . Teraz pytanie 1. Czy spryskiwacze w xenononax muszą być? Pytanie 2. Jeśli muszę to jak ogarnąć temat. Ktoś to robi? Czy samemu ogarniać ( raczej odpada) Proszę o jakieś info i radę. Pzdr OOOO

• Like
    • 8 odpowiedzi
    • 8,4 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez q5fy2019,

Witam to moje pierwsze auto z automatyczną skrzynią biegów. Podczas gdy podjeżdżam do świateł, skrzyżowania puszczam gaz i w 95 % skrzynia z biegiem czasu gdy dojeżdżam do świateł schodzi z każdego biegu . Jednak czasem jest tak , że wrzuci na luz czyli D na wyświetlaczu. Czy wtedy nie następuje smarowanie i może się uszkodzić skrzynia? Tryb jazdy dynamiczny. Ogólnie mam takie wrażenie po tygodniu jazdy automatem , że skłania on do łagodniejszej jazdy. Za to wygoda i przyjemność jazdy mega .

• 7 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez skip,

Jestem nowym użytkownikiem auta jak w tytule i chciałem podpytać o kwestię spalania. Po pierwsze auto na postoju: gdy nie wyłączyłem systemu start/stop silnik gaśnie i spalanie wynosi 0, a gdy s/s wyłączam i silnik nie gaśnie spalanie wywala do maksymalnej pozycji - wiadomo, że nie będzie 0, ale czemu max? Ktoś mi wyjaśni? Po drugie nie mam jeszcze przejechane nawet 1000km - czy po dotarciu silnika spalanie auta spada?

• 3 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez SKALD79,

Witam, zrobiłęm przymiarke koł z zimowych na letnie i oto efekt......czy nie za wysoko ?zawiesznie posiadam standardowe 1BA koło zima 255/45/20 Lato 255/40/21

23. Rozpoczęte przez Marek3003,

Czy ktoś montował dodatkowy moduł car play? Niestety u mnie nie ma. Nie ma też tego dodatkowego gniazdka dlatego ASO liczy sobie teoretycznie za taką usługę łącznie z instalacją ponad 4 tys. Zestawy na allegro od około 1 tys do 1,5. Na aliexpress są już za 700,-. Może się uda bez cła. Ale może ktoś coś wie na co zwrócić uwagę? Sam montaż nie sprawia problemu. Jak chińczyk dał radę to ja też sobie poradzę

• 4 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez kynia,

Mam pytanie jak długo rozgrzewa się Silnik do temperatury roboczej, bo mam wrażenie że dopiero po 15 kilometrach to trochę za długo

25. Coś dla przestrogi. Dziwi mnie, że na forum nie ma nic na ten temat. Ja mam niestety …miałem ten woreczek w zbiorniczku i płyn G13. Nie wchodząc w szczegóły o ekologii tego rozwiązania po zakupie auta w sierpniu po dwóch tygodniach padła pompa wody i termostat. Zdążyłem jedynie zobaczyć, że płyn w zbiorniczku był brudny więc chciałem wymienić. Niestety laweta Aso itd. Wymiana. Wspaniale Aso nie powiedziało mi nic o przyczynie awarii - auto miało 69 tys przebiegu. Jak teraz zrobiło się zimno to okazało się że leci tylko letnie powietrze z nagrzewnicy. Nagrzewnica do wymiany. Inne Aso stwierdziło że w nagrzewicy nie tylko kulki z krzemionką ale i postrzępiony woreczek wszy…

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.