Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q5 FY (2017-2024)

Forum Audi Q5 FY. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.

1. Witam... Potrzebuję wykonać serwis klimatyzacji, a nie posiadam naklejki odnośnie jaki gaz znajduje się w układzie i jaka jest jego ilość? Wyczytałem też (proszę o potwierdzenie jeżeli ktoś ma taką wiedzę) że w układach klimatyzacyjnych pojazdów hybrydowych musi znajdować sie inny olej niż w układach z silnikami spalinowymi. Czy to prawda? I jaki to ma być olej w Q5 hybryda.

• 5 odpowiedzi
    • 388 wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez AniaRz,

Rozważam zakup Q5 hybrydy. Czy ktoś z Was jeździł takim autem? Interesuje mnie dynamika jazdy, ekonomia oraz ewentualne wady. Pozdrawiam AniaRz

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 5,5 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez SKALD79,

Screenrecorder-2025-09-09-20-03-26-939.mp4 Panowie czy to dzwiek na pewno przegóbu?

4. Rozpoczęte przez SKALD79,

witam,....Q5 posiada Torsen z silnikiem montowanym wzdłużnie, czy tez siedzi tam Haldex????

5. Rozpoczęte przez SKALD79,

Witam. zakupiłem Audi Q5 z USA ,lampy sa nowe na europe i maja przednie kierunkowskazy pływajace,i moje pytanie czy nie powiny byc tez to MATRIXY?

6. Rozpoczęte przez Robwes,

Poszukuję lewy tylny radar asystent pasa ruchu slave - 80A907590c z uchwytem 80a907907c Prawy posiadam pokazany na zdjęciu. Czy można zamontować o innym numerze np. 4m0907590c.

• 0 odpowiedzi
    • 673 wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez damianmad,

Dzień dobry, Jestem przed zakupem Q5 FY. Zależy mi na ACC, lub ewnetualnie PCC, ale często znajduję oferty, gdzie samochód ma radary, ale nie ma ACC, tylko zwykły tempomat. 1. Są jakieś różnice w radarach? 2. Czy jeśli samochód ma radary, ale nie ma ACC, tylko zwykły tempomat, to jak wygląda proces dołożenia ACC? Dziękuję i pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez AntonioBanderas,

Witam. Czy można samemu robić aktualizację map np ze strony mib-helper po konwersji USA-PL ?

• 0 odpowiedzi
    • 350 wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Karol8618,

Witam Jestem na etapie zakupu q5. I wpadła mi w oko fajna sztuka, tylko ma skrzynie manualną. I stąd moje pytanie. czy warto kupować manualną Czy szukać automatu?

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez skip,

Jestem nowym użytkownikiem auta jak w tytule i chciałem podpytać o kwestię spalania. Po pierwsze auto na postoju: gdy nie wyłączyłem systemu start/stop silnik gaśnie i spalanie wynosi 0, a gdy s/s wyłączam i silnik nie gaśnie spalanie wywala do maksymalnej pozycji - wiadomo, że nie będzie 0, ale czemu max? Ktoś mi wyjaśni? Po drugie nie mam jeszcze przejechane nawet 1000km - czy po dotarciu silnika spalanie auta spada?

• 3 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Stiopa1,

Kolejna hydrozagadka. W moim Q5 , brak spryskiwaczy reflektorów xenonowych. Z tego co się orientuję, to fabrycznie do xenonów montuje się spryskiwacze. W moim aucie, czytaj specyfikacji tegoż udogodnienia brak. Zaślepki na zderzaku są . Teraz pytanie 1. Czy spryskiwacze w xenononax muszą być? Pytanie 2. Jeśli muszę to jak ogarnąć temat. Ktoś to robi? Czy samemu ogarniać ( raczej odpada) Proszę o jakieś info i radę. Pzdr OOOO

• Like
    • 8 odpowiedzi
    • 8,4 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez tomuss17,

Witam forum mam problem z moim sq5 z 2019 roku v6 3.0tfsi kod cwgd. Problemem jest za wysokie ciśnienie w odmie co skutkuje wystrzeleniem korka wlewu oleju silnikowego. Dodam że odma wymieniona na nową. Na biegu jalowym normalnie ssie korek. Spotkał się ktoś z czymś takim? Pozdro

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez SKALD79,

Poszukuje dobrego fachowca w Wielkopolsce i okolichach na podniesnienie mocy,kogo polecicie?

14. Rozpoczęte przez SKALD79,

Witam szanowne grone,i zapytam was czy ktos podnosił moc 2.0 TFSI w serii 265 na ponad 300 koni ?jak to sie ma do spalania i ogolnie pracy silnika?pozdro

15. Rozpoczęte przez Barti18,

Cześć, kogo polecicie do podniesienia mocy w Audi SQ5 z 2020r. z mazowieckiego albo łódzkiego. Może się ktoś pochwali jaki mu wyszedł wynik i czy robił tylko stage 1 czy coś więcej dłubał i jaki osiągnął wynik

• 1 odpowiedź
    • 574 wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez SKALD79,

Czy w Audi z USA jest konieczna jakas przeróbka a zeby aktywowac sterownik bramy,chodzi o czestotliwość fal.....

17. Rozpoczęte przez SKALD79,

Witam, czy ktos ma wiedze kiedy lub jak włączyć te swiatła w samym narozniku lamp w zderzaku? dodam że żarówka tam jest... .Pozdro

18. Rozpoczęte przez SKALD79,

Witam ,Ktoś montował Swiatło cofania LED jakie polecicie ktore nie walą błędów?

19. Rozpoczęte przez Stiopa1,

Witam wszystkich. Mam pytanie, czy mała tablica , którą mam zamontowaną na oryginalnym mocowaniu audi z USA jak na zdjęciach, jest zgodna z prawem? Wg mnie tak, ale może ktoś wie dokładniej i ma doświadczenie. Pozdrawiam

• Like
      • Thanks
    • 3 odpowiedzi
    • 6 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez kynia,

Mam pytanie jak długo rozgrzewa się Silnik do temperatury roboczej, bo mam wrażenie że dopiero po 15 kilometrach to trochę za długo

21. Rozpoczęte przez Bednar1991,

Witam, Czy osoby posiadające Q5 z USA mają tryb efficiency u siebie? Dodatkowo nawet jeśli nie macie tego trybu to czy załącza wam się tryb żeglowania w trybie comfort?( w jednym materiale na YT tak było mówione)

22. Rozpoczęte przez Adikovi,

Czy Europejska wersja tylnej lampy w zderzak będzie funkcjonowała bez przeróbek w wersji Q5 z USA? Auto z 2018 toku

• 0 odpowiedzi
    • 242 wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Adikovi,

Witajcie, sprowadziłem Q5 z USA, okazuje się, że mam z tyłu żółte kierunki i migają czerwone stopy, czy da radę programowo wyłączyć czerwone stopy, czy jednak będzie trzeba rozbierać lampy? VID-20251011-WA0002.mp4

• 0 odpowiedzi
    • 410 wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Ryszard_J,

przestały mi działać tylne lewe drzwi mam komunikat (awaria blokady rodzicielskiej) spotkał się ktoś z tym?

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez SKALD79,

Poszukuje tylnego zderzaka z wydechami,pytanie czy przekłądka jest jakoś skomplikowana i czy beda pasowac rury?ktos z was juz to przerabiał?pozdro

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.