Audi A4 B5 (1995-2001)
Forum Audi A4 B5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
166 tematów w tym forum
-
Czy mogę uzyskać info na temat tego numeru VIN WAUZZZ8DZYA168373 ? Chciałbym poznać historię tego pojazdu w serwisie i co tylko można sprawdzić.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie ponownie po 4(?) latach, Aktualnie wyremontowałem cały silnik (tłoki, panewki, uszczelnie, rozrząd pasek, łańcuch wałków itp, dużo czesci) oraz została wsadzona nowa turbina hybrydowa. Łączny kosz przekroczył 11.100 zł . Tylko że nikt mi nie powiedział że niektóre A4B5 2000r 1.8T 150km 125kw mogą się nie nadawać do chip tuningu/mapy, teraz pytanie, jak ugryźć temat, podjechać do mechanika niech zczyta sterownik/model co tam siedzi i dopiero podjechać do tunera/hamowni ? Auto planuję na 200-230 km i więcej momentu obrotowego bo to dalej ma być daily/codzienne auto na dojazd do pracy przez najbliższe jeszcze 5-/6 lat. Jedna z firm odpisała mi że podejmą się al…
-
- 2 odpowiedzi
- 6,6 tys. wyświetleń
-
-
Panowie mam problem z rozrusznikiem wymienialem go ponad miesiąc temu I wszystko było dobrze mam też kostke stacyjki do wymiany bo nie łapie I muszę po kręcić kluczykiem lecz problem polega na tym że po odpaleniu rozrusznik nadal kręci przez parę sekund lub jak dam gazu to przestaje kręcić . Co może być przyczyną może ta kostka która jest do wymiany nie rozlacza? Dodam Że po wymianie wszystko było okej oprócz tej kostki
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam, mam problem kilka dni temu całkowicie przestał mi działać wsteczny bieg (wszystkie inne działają bez zarzutu) Niedawno wymieniałem olej. Wszedłem do kanału odpaliłem silnik, na D było słychać delikatne syczenie, a w momencie wrzucenia wstecznego syczenie było dużo głośniejsze co to może być??
-
- 1 odpowiedź
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Nie znalazłam podobnego problemu na forum, więc krótko opiszę. Po odpaleniu zimnego obroty spadają po chwili i gaśnie. Dopiero gdy po kilku próbach utrzymania obrotów wciskałam pedał gazu do np 6tys obrotów, pomogło i obroty weszły same na jakieś 900 i tak się utrzymywały, mogłam ruszać w drogę. Niestety po zgaszeniu silnika na jakieś 30 min ponowne uruchomienie nie było możliwe, znowu trzeba było cisnąć obroty kilka razy aż załapał.Bywało też, że wcale nie odpalał i wtedy pomógł autostart, tylko że obroty mimo wszystko spadały do zera. Mechanik sprawdził komputer ale nie wykazało ani jednego błędu. Wstyd przyznać ale zaniedbałam dolanie płynu chłodnicze…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, ostatnio przyjechał do mnie kolega z wadliwymi wycieraczkami przednimi, okazało się że styki w manetce wymagały odnowienia, niestety w czasie pracy w manetce doszło do zwarcia (bezpiecznik trzeba było wymienić), a następstwem prawdopodobnie tego zwarcia było to że tak jakby zmienił się punkt zerowy wycieraczek i zatrzymują się po środku szyby. Wygląda to tak że ze środka szyby ruszają w dół do końca, do góry do końca,a po skończonej pracy zatrzymują sie na środku. Czy macie jakieś pomysły jak można to naprawić bez wizyty u fachowca? Może ktoś miał już kiedyś taki przypadek?
-
- 0 odpowiedzi
- 7,1 tys. wyświetleń
-
-
witam! szukam info nt. amortyzatorów do a4 b5tdi. czy kupić KAYABA czy jakies inne np. SASCH?? gazowe czy olejowe?? a co z tarczami i klockami ? czy to prawda ze wymiana klocków tarcz i amortyzatorów z częściami to koszt ok 2000zl - 2300zl???? aha czy jeżeli stuka mi lewy górny wahacz mogę tylko jego wymienić czy muszę cały komplet? pozdro i czekam na odp... POTRZEBOJE SZYBKIEJ ODP PLISSS BO MI ANDZIA KLĘKA
-
- 8 odpowiedzi
- 20,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem z moją audiczką A4B5 avant 1.8 125 2000r lift a mianowicie szalała mi temperatura wymieniłem czujnik na gorącym silniku troche pomogło a le temperatura dochodzsiła do 70 i nic wiecej po zgaszeniu silnika i przekręceniu kluczyka na kontrolki pokazuje 80-85 zapalam i spada do 70 wymieniłem termostat na postoju do 80 i nic nie pomogło czy jeste jeszcze jakiś czujnik cos słyszałem ze przy chłodnicy ale nie wiem może byc wina licznika błagam o pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, zaczynam przygodę z car audio i jestem jeszcze zielony w tym ale chciałbym coś poprawić w swoim Audi. Z przodu musiałem wyrzucić głośniki bo się membrana zlasowała i kolega dał mi głośniki z tylnych drzwi od Opla i muszę przyznać że całkiem całkiem grają, bardziej wysokotonow, ale przy maxymalnym podgłośnieniu trochę nieczysto grają. Zajrzałem też do tyłu i tam są oryginalne od Audi ale zauważyłem też wzmacniacz który był podpięty tylko do głośnika po lewej stronie. Trochę dla mnie to dziwne i zastanawiam się czy nie kupić lepszego wzmacniacza bo jest ten malutki oryginalny i podłączyć do tylnych głośników i subwoofera. Wiem że było wiele tematów tego typu ale w ko…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam poszukuje większej turbiny żeby podnieść moc do 250 auto Audi a4 b5 1.9tdi AFN jak turbinę wybrać ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Potrzebuje pomocy,bo 3 mechaników nie potrafi tego ogarnąć. Chodzi o to,że po wymianie klocków i tarcz ciągle coś trze w lewym przednim kole, niestety koło jest lekko zablokowane. Koło 3 razy rozebrane, wymienione zaciski i nadal źle. Doszły do tego jakieś dziwne hałasy oprócz tarcia . Nie mam już siły ani ma auto ani na mechaników. Może miał ktoś podobny problem
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
siemka mam takie pytanie odnosci klimatronika w audi a4 1996 r jest to stary dziadek fakt. wycziscilem go calego i mimo czyszczenia dalej klawisze raz dzialaja raz nie. tuz po wyczyszczeniu moglem klimke wylaczyc wlaczyc. regulowac temperature. nawiew etc. a teraz zostalo jak bylo, dziala nawiew na szybke ew mozna wyl naciskajac na auto. i regulacja wiatraka . temp tylko wzwyz co jest bardzo denerwujace klima non stop. jesli chce wylaczyc klima musze caly nawiew wylaczac regulacja od wiatraka . ... spotkal sie ktos moze z tym problemem?
-
- 0 odpowiedzi
- 7,7 tys. wyświetleń
-
-
Piszę w sprawie problemu dotyczącego całego układu przekładni kierowniczej. Konkretnie jest to Audi A4 (B5), rocznik 1999, 1.9 TDI (110kM) AFN. Na początku stycznia roku 2019 zalałem omyłkowo około 100ml płynu hamulcowego do układu kierowniczego. Zorientowałem się zaraz po zalaniu. Zacząłem szukać informacji jak bardzo jest to szkodliwe i w efekcie postanowiłem od razu na szybko znaleźć wolny termin w warsztacie aby wylać cały płyn układu kierowniczego i po przepłukaniu zalać nowy płyn kierowniczy zwłaszcza, że zrobiłem kilkadziesiąt kilometrów na wlanym w układ płyn hamulcowy. Już na drugi dzień zostawiłem auto u mechanika pod warsztatem. Na drugi d…
-
- 0 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Posiadam Audi A4 B5 Combi 2.8 +LPG manual 97 rocznik i pojawił się problem. Oddałem samochód do mechanika:- wymiana: rozrząd, chłodnica oleju, chłodnica wody, termostat, pompa wody, napinacz paska rozrządu, uszczelki dekli zaworów, uszczelka misy oleju, pasek alternatora, olej, filtr oleju. Po przejechaniu 500 km, silnik zaczął nie równo pracować i jakiś stukot w silniku. Może ktoś miał coś podobnego, albo może doradzić co mam sprawdzić, ponieważ obawiam się że mechanik coś zwalił i może się do tego nie przyznać, lub będzie zwalał na coś innego żeby kasę wyciągnąć.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Podczas jazdy po 5km zapala się chamulec ręczny miga .płyn chamulcowy do pełna...Druga sprawa kupiłem auto bez osłony instalacji elektrycznej (wszystkie kostki i kable są na wierzchu To jest w miejscu gdzie z przodu pasarzer trzyma stopy na boczku od nadkola ,chciaĺem dokupić tą część ale nie wiem jak mam fachowo wpisać na allegro.. ) pomoc mile widziana .ll
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Z góry uprzedzam, że jestem laikiem w tej dziedzinie i proszę o wyrozumiałość.Do rzeczy, posiadam Golfa 3 w opłakanym stanie blacharskim z niezniszczalnym 1.9 90km. I pomyślałem, żeby kupić samą karoserie audi a4/passata b5 i zrobić swap silnika. I tu pytanie do Was czy jest to opłacalne? Jeśli tak to jakie kroki podjąć, żeby miało to rece i nogi? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem z zablokowanym fotelem.Nie mogę podnieść oparcia. Pokrętło nie chce się przesuwać. Jak je naprawić?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Co to świeci po lewej stronie od wyświetlanej godziny? Nie chodzi mi o żółta kontrolkę epc tylko o ten czerwony obrazek po lewej na tym samym wyświetlaczu co godzina...
-
-
- 3 odpowiedzi
- 6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Auto: Audi a4 b5 1999r. po lifcie, silnik: 1.8 benzyna, auto posiada: klimatyzacje, podgrzewane fotele, nie posiada tempomatu. Mam dosc mcno powazny problem, a miianowicie spalila mi sie instalacja elektryczma kokpitu. Auto stoi u elektryka i jest dosc duzy problem ze znalezieniem wiazki elektrycznej. Elektryk stwierdzil ze tamta juz jest tak spalona ze koniecznosc jest szukania nowej. Bylem w serwisie i zapytalem o koszt takiej wiazki.. szczerze? auto mniej kosztowalo. Pozostalo mi szukanie uzywanej, ale tez nie jest latwo. Dużo osob ma powkladane wiazki i nie chca rozbierac kokpitu poniewaz nie wiedza czy kupie, czy bedzie pasowala. No i zjawiłem się tutaj na w…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, to mój pierwszy post, także kłaniam się nisko. Panowie mam problem z turbiną. Zdarza się, że co jakiś czas (gdy mocniej depnę albo np przyspiesze pod spore wzniesienie) wyłącza się turbina - tzn zapewne przechodzi w tryb awaryjny. Samochod to a4 b5 1.9tdi 1z (1zetor) 90km 1998r. Zakupiłem kabelek - podłączyłem się i sprawdziłem błedy w vcds lite. Pokasowałem je i problem jakby ustąpił, ale po czasie znów podczas przyspieszenia na wzniesieniu turbina się wyłączyła no i muł straszliwy. Po ponownym odpaleniu problem ustąpił, no ale wiadomo, że to kwestia czasu kiedy się znowu pojawi. Wydaję mi się również, że wzrosło spalanie. (btw czy można …
-
- 2 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
witam! prosze o pomoc w dobraniu odpowiedniego kompletu wahaczy. Szukam dobrych i tanich czy dobre sa marki takie jak : kraft, master sport,delphi bo o lemie to wiem ze sa ok ale cena jest narazie zaporowa jak dla mnie w tym roku czy ktos poleca jakiej inne marki Pozdrawiam
-
- 3 odpowiedzi
- 7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Uszkodzeniu uległ zamek lewych drzwi w Audi A4 B5 rocznik 1999. Jestem w poważnym kłopocie. Trudno mi rozwiązać ten problem. Potrzebuję Waszej pomocy i porady. Gdzie jak nie tutaj znajdę odpowiedź. Trudno zostawiać otwarty samochód. Przesyłam zdjęcia dla zwizualizowania tematu. Zdjęcie numer 1 przedstawia uszkodzony wkład, a na zdjęciu numer 2 znalezionym w sieci zaznaczyłem ułamaną część. Jaki jest ratunek w tej sprawie? Czy jest możliwość wymiany ułamanej części. Wkład jest rozbieralny? Czy szukać części używanej? Już wstępnie widzę, że temat nie będzie łatwy. Trudno o tego typu części. Zapewne wkład musiałby posiadać również kluczyk. Z Z góry dziękuję za wskazó…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Hej wszystkim, posiadam audi a4 b5 2.4 v6 mam problem ze spalaniem ponieważ zatankowałem za 80zł i zrobiłem 80km i zgasła (brak paliwa) Co może być przyczyną takiego spalania? Dodam ze jechałem cały czas w trasie 100/110. Auto podłączam pod kompa i jest 0 błędów w tym że nie czyta silnika i nie wiem od czego zacząć :/ Auto w sierpniu jedzie do Chorwacji proszę o pomoc ! Ps. Rozumiem ze 2.4 musi spalić ale bez przesady
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem. Urwała mi się łapa skrzyni biegów od strony kierowcy. Numer na tej łapie to 8D0399113L. Chodziłem po różnych szrotach, szukałem na allegro i nigdzie nie mogę jej dostać. Wszędzie są z końcówką AB. Czy mogę kupić łapę z końcówką AB czy muszę szukać z identycznym oznaczeniem jaki mam na łapie?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-