Audi A4 B5 (1995-2001)
Forum Audi A4 B5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
167 tematów w tym forum
-
Witam, zgubiłem śrubę przelotową do b5 1.8T KO3. Jest to dokładnie ta śruba co na zdjęciu. Ale jedyna nie jest oznaczona. Czy ktoś może pomóc?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Chciałbym się zwrócić do was o pomoc. Mianowicie chodzi o to że po 2 miesiącach jazdy samochodem "Audi A4 B5 1.8 1995r" w pewnym momencie na liczniku zmieniły mi się "km" na "miles " a w miejscu gdzie były ostanie przejechane kilometry pojawił się napis "def" mało tego temperatura przy włączeniu zapłonu wskazuje 120°, jadąc około 50km/h prędkościomierz pokazuje 120km/h a obroty po odpaleniu nie schodzą poniżej 2 tys. Starałem się przeglądać fora i jedyne co udało mi się ustalić to że muszę wymienić licznik. I tutaj chce się poradzić bardziej doświadczonych osób, czy jest ktoś kto by wytłumaczył mi dokładnie co muszę kupić aby wymienić licznik? Poniżej wstawię zdjęc…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Piszę w sprawie problemu dotyczącego całego układu przekładni kierowniczej. Konkretnie jest to Audi A4 (B5), rocznik 1999, 1.9 TDI (110kM) AFN. Na początku stycznia roku 2019 zalałem omyłkowo około 100ml płynu hamulcowego do układu kierowniczego. Zorientowałem się zaraz po zalaniu. Zacząłem szukać informacji jak bardzo jest to szkodliwe i w efekcie postanowiłem od razu na szybko znaleźć wolny termin w warsztacie aby wylać cały płyn układu kierowniczego i po przepłukaniu zalać nowy płyn kierowniczy zwłaszcza, że zrobiłem kilkadziesiąt kilometrów na wlanym w układ płyn hamulcowy. Już na drugi dzień zostawiłem auto u mechanika pod warsztatem. Na drugi d…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, od kilku dni odnotowałem dziwne "cykanie" w pobliżu bezpieczników. Niestety nie mam pojęcia co to może być. Nie wykryłem, żadnej zależności pomiędzy ilością obrotów, prędkością, a występowaniem "cykania". Czasem jest silniejsze, czasem ustępuje. Ratujcie Film z "cykaniem" w załączniku. Audi A4B5 1997 ADP 1.6 Benzyna + LPG Pozdrawiam, Łukasz VID_20200630_120218.mp4
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
witam mam pytanko - znowu hehe:) a wiec tak : kumpel ma Audi B5 1.9 tdi 90 KM z 97 r. jechalismy dzisiaj na silownie i w momnecie z pod maski zaczelo sie wydobywac takie mocne walenie jakby ktos mlotwiem walil w blache, olej w silniku byl ,, wszystkie paski sa na miejscu czy ktos sie spotkal z czyms takim ? co to moze byc? silnik wylaczylismy i auto scholowalismy do garazu. prosze o pomoc Pozdro
-
- 1 odpowiedź
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
witam, co może oznaczać taka ikona w audi A4 1.9 TDI 115 2000rok, S-Line ??? dzisiaj po wyjściu z pracy cały czas świeciła się, przyjechałem do domu około 3 km. otworzyłem instrukcję ale nie widzę w opisie takiej ikony... wróciłem do auta aby zrobić zdjęcie a ikona już się nie wyświetla. co może sygnalizować? sorry za prowizoryczny rysunek, o ile pamiętam wyglądało to mniej więcej tak:
-
- 0 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, podpowiecie co oznacza przycisk na foto?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam padła mi pompka sprzęgła ( ta przy pedale sprzęgła ) znalazłem na Allegro takie pompki ale czy z 2.5 TDI albo 1.6 podejdzie do 1.9 TDI ? numer mojej pompki zgadza się z tymi na Allegro pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam gdzie znajduje się Fabryczna centralka alarmu A4 B5 , nie zapala mi prawych kierunkowskazów i brak jest sygnału otwierania i zamykania ??
-
- 1 odpowiedź
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Jestem nowy i kompletnie zielony w mechanice , coś jest z pompka centralnego zamka w bagażniku słychać po otwarciu buczenie jakby jeszcze bagażnik się otwierał chodź drzwi wszystkie się otwierają w moment, chwile później już jest cisza. Czasem po włączeniu zapłonu nagrzaniu świec i odpaleniu włączają się awaryjne wyłączam i jest ok. Czytałem ze to pompa robi zwarcie i włącza awaryjne, przycisk jest nowy zmieniony także to nie jest przyczyna bo czytałem także ze to przycisk ale jednak nie. I czy szybko trzeba ta usterkę naprawić? Może mieć jakieś dalsze konsekwencje ?
-
- 1 odpowiedź
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam . Posiadam audi a4 b5 1997r 1600. Wszystkie szyby sa roku 1997 lecz dwie tylne (mała i w drzwiach tylych ) 1996 . pytanie brzmi : Moze tak orginalnie to wystepowac ? czy były zmieniane ?
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam pytanie co potrzebuje aby założyć radyjko np Alpine do mojej A4 B5 Avant z 2001 roku. Auto kupiłem niedawno z radiem Chorus I chyba było podmienione bo w bagażniku jest zmieniarka. A zmieniarkę obsługuje Concert jak się mylę to przepraszam. Chce wymienić radyjko bo się popsuł potencjometr. Już wybrałem radyjko sobie : ALPINE iDA-311RR http://allegro.pl/alpine-ida-x311rr-ida-x311-usb-pakiet-5-gratisow-i1548993100.html i chyba jest potrzebne coś takiego: http://allegro.pl/ramka-do-radia-kostka-iso-audi-a4-b5-antena-klucze-i1502760216.html Czy to wszystko? Czy będzie działa mi zmieniarka CD http://allegro.pl/kompletna-zmieniarka-na-6-cd-audi-vw-seat-pewniak-i1542…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Po wymianie tylnych tarcz mam problem z abs przy chamowaniu zalanczają się
-
- 2 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Od jakiegoś czasu po uruchomieniu silnika, na zimnym slysze przez okolo minute moze dłużej taki dźwięk jakby bzyczenie ( wstawiony film) i przechodzi jak silnik sie lekko rozgrzeje. Nie wiem czy to cos od rozrusznika jakiegoś czy rozrządu. Jestem kompletnie zielony. Jestem umowiony na wymiane rozrządu tak czy siak ale może to coś innego. Pozdrawiam VID_20181202_112256.mp4
-
- 3 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam 2 pytania dotyczące radia w audi a4 b5. 1) Gałka od zmieniania głośności nie działa poprawnie, głośność wariure gdy chce przyciszyć lub podgłosić. 2) Poradźcie jak się wymienia radio z ori na nie ori. Nie jestem specem w sprawach elektroniki samochodowej i chcialbym poradę od A do Z jeśli komuś by się chciało. Z góry wielkie dzięki!
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam do wymiany skrzynię biegów (3 raz jest z nią problem). Na skrzyni jest nr DHF 110 87, szukam takiej wszędzie, ale są różne nr skrzyni tylko nie ta, którą potrzebuję. Czy ktoś mi wytłumaczy o co chodzi? Jak dopasować odpowiednią skrzynię? Czy znajdę o tym samym nr? być może wcześniej była zakładana zła, dlatego się tak psuje... Pozdrawiam Marta
-
- 1 odpowiedź
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
witam chciał bym dowiedziec sie czegoś o nagłosnieniu do mojego audi a4 b5 avant 1998.r do tej pory miałem orginalne audi ale już pierdzą i chciał bym wstawić coś ciekawego i z dobrym z bitem chciał bym usłyczeć wasze zdanie nad jakimi głośnikami dobrze sie zastanowic wszystkie propozycje mile widziane z góry dzięki pozdrawiam seba
-
- 1 odpowiedź
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam Pojazd jak w temacie 97r 18 benzyna -gaz, kupiony na tzw. szybko. trzy miesiące bez problemu, odpalał na raz. Dwa dni temu zapalił po 2 sekundach zgasł, kolejne próby: kręcił jakby coś łapał, było czuć spaliny, świece mokre. Odpięty akumulator na dwie godziny, zapalił z trudem, około minuty obroty 1200, potem 1-2 minuty falowanie obrotów 500-1200. Obecnie ok, ale co było powodem? Jest wyświetlacz, ale ciemny, ożywa tylko przy sygnalizacji rezerwy paliwa, braku płynu do spryskiwaczy, i coś z olejem, gdyż stan jest lecz wyświetla ikonę. Posiadam dwa kluczyki jeden grot z plastikiem, drugi sam grot, obydwa uruchamiają auto Co mogło być powodem problemów z uru…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich jestem posiadaczem audi a4 b5 1995r. 1.6 benzyna w aucie jest problem z migającym wykrzyknikiem po odpaleniu auta cały czas miga i miga do tego kontrolka abs też świeci dodam ze auto chodzi ładnie i sprawnie bez zastrzeżeń ktoś mogłby coś poradzić co to może być ?
-
- 1 odpowiedź
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Posiadam już od 6 lat staruszka z 1999 roku (po lifcie) z silnikiem 1.9 TDI 110KM (AFN) Auto od ponad roku służy jako drugie auto na sporadyczne dojazdy do pracy (około 35 km w dwie strony). Jednak te dojazdy to w miesiącu maksymalnie 8 razy (ale przeważnie mniej), a więc można powiedzieć, że auto już dużo tylko stoi i się starzeje. Od kliku miesięcy akumulator całkowicie się rozładowuje i uruchamiam auto za pomocą Jump Startera Baseus. Urządzenie super się sprawdza ale właśnie 1,5 tygodnia temu już nie chciał Jump Starter odpalić auta, prawdopodobnie elektronika w Jump Starterze mogła rozpoznać głębokie rozładowanie akumulatora. Po wezwaniu Assistance …
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Potrzebuje pompki zamka centralnego Hajnówka
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich Klubowiczów mam problem z nierówna praca silnika na wolnych obrotach wymieniłem kable świece kopułka palec problem nie znikł dodam że świeca na pierwszym cylindra była okopcona auto nie bierze oleju i nie ubywa płynu nie kopci audi z roku 1997 1.6 benzyna a4b5 proszę o porady z góry dzieki
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam od dwóch dni mam problem z moim audi A5 B5 1.9 diesel w automacie Jest tak jadę sobie spokojnie i nagle zapalają się wszystkie kontroli auto nie gaśnie ale nie mogę kontynuować jazdy po zgaszeniu auta i odpaleniu ponownie auto odpala jedzie normalnie ale świeci się kontrolka od świec Jeżeli mógłby ktoś mi pomóc w temacie będę wdzięczny po niżej zdjęcie co się zapala w aucie zdarzyło się to już kilkukrotnie od dwóch dni Do tej pory nie było żadnych problemów z autem ( Kontrolka oleju się świeci odkąd mam to auto coś jest nie tak z czujnikiem)
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Swoje Audi A4 B5 z 1998 r kupiłem niedawno dokładnie 2 tyg temu i nie miałem czasu zbyt dokładnie przyglądać się jej pod maską, dziś nadszedł ten dzień. A więc patrze a tu mam kabelek przetarty i za cholerę nie wiem co to jest poniżej podsyłam zdjęcie i proszę o podpowiedz co to jest ? i czy to przeszkadza, bo auto odpala mi normalnie i chodzi tez normalnie.
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich.Kilka dni temu zakupiłem A4 B5 z 1997r. Poprzedni właściciel wymienił orginalne fotele oraz tylne kanapy na skurzane lub skuropodobne ale nie w tym rzecz. Pytanie dotyczy instalacji podgrzewania foteli przednich oraz regulacji lędzwia na oparciu.Z fotela wychodzą kostki jednak brak instalacji z samochodu do foteli. Bardzo nie wygodnie mi sie jezdzi bo oparcie bardzo na pompowane.Z boku przednich foteli włączniki jak by przód/tył. Bez podgrzewania da się wytrzymać. Z góry wielkie dzięki za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-