Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B5 (1995-2001)

Forum Audi A4 B5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez zbikas4,

Witam gdzie znajduje się Fabryczna centralka alarmu A4 B5 , nie zapala mi prawych kierunkowskazów i brak jest sygnału otwierania i zamykania ??

• 1 odpowiedź
    • 3,7 tys. wyświetleń
  2. Witam posiadam Audi A4 Avant (1.9 TDI, 2000 rok), przy włączonych światłach awaryjnych i przy włączeniu centralnego zamka przy kluczykach nie miga w ogóle prawy przedni i tylny kierunkowskaz (prawa kontrolka na zegarach tak nie wyraźnie mruga i szybciej), natomiast podczas normalnej jazdy ten kierunkowskaz normalnie działa. Z lewym kierunkiem i awaryjnym wszystko ok. Czy ktoś wie jak to naprawić? To kwestia bezpiecznika, przekaźnika, czy trzeba wymienić włącznik awaryjnych? Proszę o pomoc

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Papito,

Witam mam zamiar do swojej b5 zamontować jakieś lepsze sprzęgło, ponieważ moje juz zaczyna sie ślizgać . Co sądzicie o sprzęgle kevlarowym i czy w 1.8t występuje koło dwumasowe?

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez zielu21,

Witam problem polega na tym ze niewiem czemu ale niedziala mi centralny zamek. Zaczelo sie od tego ze zamknolem auto z pilota i na drugi dzien z pilota wylonczylem alarm ale nieodblokowalo mi drzwi. Kluczykiem moge otworzyc ale tylko jedne drzwi. Mechanik stawia na sterownik z pompka co jest w bagazniku. Po wyjeciu i otworzeniu pompki widac ze byl wymieniany kompresorek i on dziala. Napiecie dochodzi do sterownika i jak odepne kable to niedzialaja mi szyby ale to normalne. Z tym ze jak przytrzymam kluczy w zamku to powinno mi otworzyc badz zamknac szyby ale niereaguja. Czy ktos mial podobny problem i morze mi pomoc zanim zaczne wymieniac pol auta ??

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Green001,

Witam ostatnio rozebralem cały kolektor ssący do czyszczenia wyjalen też turbo z kolektorem wydechowym i niestety turbina ma luz boczny dość spory i pytanie jakie turbo włożyć żeby pasowało bez rzeźby? I drugie pytanie dlaczego w gruszce podciśnienia mam olej? . Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Gandalf22,

Witam, mam taką przypadłość w audi A4B5 1.9 tdi bez zmiennej geometrii, mianowicie przy przyspieszaniu czuć spadek mocy, po ujęciu nogi z gazu i ponownym wciśnięciu moc znowu jest na chwilę i tak w kółko. Nie trzeba gasic silnika tak jak w przypadku z turbo że zmienna geometrią. Zawór n75 wymieniony. Jeszcze jest jeden zawór pod turbo którego jeszcze nie ruszalem

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  7. Witam wszystkich chciałem zapytać czy w moim audi będzie pasować felga z ET59. Mam okazje takie kupić i wolę się upewnić. Z góry dziękuję za odpowiedź

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez mehow,

Witajcie, założyłem wczoraj xenon i teraz pytanie - jakie postojówki kupić? Obecnie nie wygląda to ładnie, gdyż żarówka postojowa jest "żółta". Chcę, aby światło było białe, może takie coś http://www.allegro.pl/item876935043_postoj...pni_nowosc.html Proszę o pomoc.

• 5 odpowiedzi
    • 11,3 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Marcinxxx,

Witam, od niedawna mam Audi A4 rocznik 99 diesel. Trochę kopci z rury wydechowej. Jaka przyczyna?

• 0 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Hermes,

Witam, prosiłbym o ocenę logów, 008,010,011 robiłem pierwszy raz, mam nadzieję że do czegoś się nadają, błąd przeładowania (a turbina była regenerowana 4 miesiące temu-phi) podejrzewam zapieczoną geometrię lub sztanga stoi w miejscu. https://log.tunezilla.com/chart/547015#H8KLCADDnwERYgIDTcOLw5EKwoMwDMKFw6F3w4l1AnbDrG1KL8K6GcK6woA2wpLDhsOhw7bDtMKzCsODw4tzPsO+GMOhwqnDs0MqUzFdwpcGOCTDrMOnwqQmX8OeJ0LDocOKwpbCncOhwpTDumZzcsKlwo3DsibCvTjCmzzCjsO0w7lfYFJefiTCjcO9AnHDgMKAwrfChBAOw4zCq2tbJsOxbsOhwp7Dkg/Ck8KIwpRMwpMAAAA= https://log.tunezilla.com/chart/547023#H8KLCADDoAERYgIDTcOLQQrCgCAQwoXDocK7w4x6woTCpG4jLsKsBhvCsBQdwqE6fWnCm8KWw6/Dv3jDhsOAEsO3wpkPUj7Dh8KaCsOgYMKxw4UQM…

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez KamilG,

Witam Co może być przyczyną tego że w zbiorniku wyrównawczym na ściankach pojawiła się biała "maz"??

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez doogidog,

Witam. Poszukuje Recaro do a4b5 avant?? Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  13. Witam. Mam 2 pytania dotyczące radia w audi a4 b5. 1) Gałka od zmieniania głośności nie działa poprawnie, głośność wariure gdy chce przyciszyć lub podgłosić. 2) Poradźcie jak się wymienia radio z ori na nie ori. Nie jestem specem w sprawach elektroniki samochodowej i chcialbym poradę od A do Z jeśli komuś by się chciało. Z góry wielkie dzięki!

• 0 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez kizas2212,

Witam, zgubiłem śrubę przelotową do b5 1.8T KO3. Jest to dokładnie ta śruba co na zdjęciu. Ale jedyna nie jest oznaczona. Czy ktoś może pomóc?

• 0 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Radzik12,

Hej, Od niedawna stałem się całkiem przypadkiem posiadaczem audi a4 b5, 1.9 tdi w automacie. Problem polega na tym, gdy odpalę silnik i ruszam w ogóle nie ma mocy, coś w stylu jakby nie wskakiwały następne biegi. Wybadałem, że jak ok. 2 razy depnę w gaz do oporu skrzynia jakby odblokowuję się i samochód normalnie przyśpiesza. Nie mam pojęcia o co chodzi. Nie ukrywam, że wcześniej nie miałem styczności z automatami. Może ktoś miał podobny przypadek? Ale nakieruje mnie mniej więcej co to może być? Pozdrawiam, Radek

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez wojtek949494,

Witam od dwóch dni mam problem z moim audi A5 B5 1.9 diesel w automacie Jest tak jadę sobie spokojnie i nagle zapalają się wszystkie kontroli auto nie gaśnie ale nie mogę kontynuować jazdy po zgaszeniu auta i odpaleniu ponownie auto odpala jedzie normalnie ale świeci się kontrolka od świec Jeżeli mógłby ktoś mi pomóc w temacie będę wdzięczny po niżej zdjęcie co się zapala w aucie zdarzyło się to już kilkukrotnie od dwóch dni Do tej pory nie było żadnych problemów z autem ( Kontrolka oleju się świeci odkąd mam to auto coś jest nie tak z czujnikiem)

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez krzysiek107,

Witam. Mam problem z pilotem do samochodu. Samochód w ogóle nie reaguje na pilot chociaż widzę że ta dioda na pilocie świeci się gdy naciskam przyciski. Stąd moje pytanie czy to może być wina pilota ? czy coś mam w samochodzie nie tak ? jeśli tak to co ?

• 1 odpowiedź
    • 6,9 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez mwmisiek82,

Witam wszystkich forumowiczów AudiTimes, mam maly problem z zawieszeniem w mojej Andzi... Podczas jazdy z prędkością np 50km/h lub wiekszymi np na trasie z zawieszenie wydobywa sie dziwny dzwiek cos jakby przednie kola ocierały o nadkola(zarówno na letnich 16 calowych kolach jak i na zimowych 15 calowych), dodam ze na prostej nawierzchni nic nie slychac i jest ok , takie ocieranie slychac wtedy gdy na drodze jest np jakis tzw dół czy uskok nie wiem jak to nazwac takie delikatne zapadniecie drogi i wtedy ten dzwiek sie pojawia, bylem juz na tescie zawiecha i amorkow, generalnie autko mi wytrzepali na wszystkie strony i nikt nie wie co to moze byc, jedyna rzecz jaka zauwaz…

• 4 odpowiedzi
    • 7,5 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez piterG,

Witam! Zakupiłem do swojej Audiczki oryginalne radyjko Audi Concert jednak po jego podłączeniu za każdym razem jak wyjmę kluczyk to trzeba go od nowa programować bo pojawia sie napis SAFE. Ponadto gdy kluczyk jest w stacyjce to radio pomimo iż jest wyłączone tzn. gałka podgłośnienia wcisnięta i radio nie gra to cały czas wszystkie przyciski są podświetlone! Proszę o pomoc!!! Dodatkowo jak miałby ktoś instrukcję obsługi w języku polskim do tego radyjka to bardzo bym był wdzięczny za jej udostępnienie. W załączeniu zdjęcie radyjka Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 9 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez mralicious,

Witam Mam do wymiany skrzynię biegów (3 raz jest z nią problem). Na skrzyni jest nr DHF 110 87, szukam takiej wszędzie, ale są różne nr skrzyni tylko nie ta, którą potrzebuję. Czy ktoś mi wytłumaczy o co chodzi? Jak dopasować odpowiednią skrzynię? Czy znajdę o tym samym nr? być może wcześniej była zakładana zła, dlatego się tak psuje... Pozdrawiam Marta

• 1 odpowiedź
    • 3,6 tys. wyświetleń
  21. Witam wszystkich serdecznie.. Mam problem z kontrolką check engine. Byłem już u wielu magików z komputerem ale bez mózgu i jak na razie nie udało się zdiagnozować usterki. Kody błędów to 16514- sonda lambda obwód 1 strona 1, 16555-system zbyt ubogi, 16556-system zbyt bogaty, 17978-moduł sterujący zablokowany, 16804-system katalizatora poniżej progu wydajności ,16518-sonda lambda brak zmian napięcia strona 1 . Samochód to audi a4 b5 z 2000roku z silnikiem 1,6 101km. Poza zapaloną kontrolką nie odczuwam żadnych problemów z silnikiem. Będę wdzięczny z każdą pomoc pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez VakoSss,

Witam mam problem gdyż nie pokazuje kontroli podgrzania świec samochód nie odpala Audi a4 b5 1.9tdi 110 co może być przyczyna>

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez piterG,

Witam!!! Mam problem z tempomatem w swojej Audiczce (rocznik 1999 po lifcie silnik AFN). Samochód posiadam juz od 2 lat i jak go kupiłem to już nie działał ale nie miałem nigdy czasu zobaczyć co to wogóle może być. Tak naprawdę to próbowałem go ostatnio włanczać podczas wyjazdu wakacyjnego na trasie i nic. NIE DZIAŁA Czy ktos mógłby mi pomóc od czego mógłbym sam zaczac poszukiwania i jaka może byc przyczyna tego stanu rzeczy? Bo nie ukrywam że troszkę nie mam czasu i kasy na chodzenie po mechanikach i wymianę wszystkiego co oni będą chcieli. Z góry dzieki wszystkim za pomoc! Pozdrawiam!

• 3 odpowiedzi
    • 13,4 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Bartek Audi,

witam mam problem. Nie mam oświetlenia wnętrza w mojej audi A4b5 2000r lift kombi 1.8 mianowicie po otworzeniu drzwi nie uruchamia mi się oświetlenie wnętrza tylko pali sie w nogach i w drzwiach oraz w bagażniku jak go otworze co ja mam zrobic sprawdzałem juz pompke centralnego zamka i nic HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11111

• 0 odpowiedzi
    • 5,5 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez frenzy87,

Od jakiegoś czasu silnik w moim Audi co jakiś czas podczas postoju wkręca się na ok 1200 obr. Wie ktoś może dlaczego tak się dzieje, a jeśli tak to jak można to naprawić?? Dodam jeszcze ze chodzi o Audi a4 b5 2.5TDI

• 1 odpowiedź
    • 5 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.