Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez DonJarullo,

Witam Mam problem z podswietleniem w radiu CHORUS 2 . Świeci tylko wyświetlacz ,a podswietlenie przycisków nie. Mam pytanie czy to się da włączyć czy jest to kwestia żarówek czy ledow. Proszę o pomoc.

• 0 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Coolturek,

Witam, zakupiłem jakiś czas temu kabel do diagnostyki VAG za ok. 60zl i dostałem do niego program VWTOOL. Łączyłem się z kilkoma modułami (hamulce, ogrzewanie, immobiliser, wskazniki ...)jednak nigdy nie mogę połączyć się z modułem silnika, skrz. biegów np. na czym mi trochę zależy. Próbowałem instalować różne programy VAG-COM 311.2 czy w wersji 409 i nie wykrywa interfejsu. Czy ma ktoś może jakiś pomysł co może być przyczyną braku połączenia z tymi modułami ? Dziękuję i pozdrawiam, Patryk

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez drdala,

Witam zamierzam wyczyścić sobie bak. Dowiedziałem się że można to zrobić wyjmując tylną kanapę i pod nią są dwie pokrywy. Odkręca się z nich albo obie nie wiem. Którą z nich mam odkręcić? Wyjmuje się pompkę i można czyścić. Tylko teraz zastanawiam się czym najlepiej jest to wyczyścić? Jakich szmat użyć? Jakiego płynu? mówił coś o rozcieńczalniku ekstrakcyjnym. Zna się ktoś z was na tym temacie? Dziś po pracy mam zamiar się za to zabrać więc proszę o podpowiedzi. Chcę jeszcze przed tym przepłukać przewody i cały układ paliwowy. Jak to zrobić?

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Ligocki555,

Witam, jakiś czas temu zmieniłem akumulator w moim audi a4b6 i zablokowalo mi radio kodu w książce niema a na radiu nie pisze. Navigation plus AUZ1Z1A5177267 Jest szansa jakoś ten kod odgadnąć.?

• 1 odpowiedź
    • 5,8 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Krawiec,

Witam jaki olej lejecie do audi b6 2001r 131ps 1.9 TDI na pompowtryskach,przejechane 210 tys km. syntetyk, połsyntetyk ? doradzcie mi dzięki z góry

• 1 odpowiedź
    • 14,9 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez jeninks,

Witam serdecznie. Mam pytanie odnośnie radia a dokładnie przycisku TP, do czego służy???

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 8,3 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Marek098,

Witam, od ponad tygodnia mam problem z doborem uchwytu isofix do Audi a 4 b 6 2001 rok, może mi ktoś pomóc? Rozstaw srob to 14,5 cm

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez koczo_p,

Witam.Prosze o schemat do wymiany zarowki w lewym reflektorze.Z gory dziekuje

• 1 odpowiedź
    • 15,4 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez tommy2205,

Witam Mój problem polega na tym iż przy otwieraniu i zamykaniu szyby pasażera muszę trzymać przycisk tego problemu nie ma od strony kierowcy raz wciskam szyba zjeżdża sama i do góry to samo czy ktoś może mi pomóc?? Co może być przyczyną ??

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez tiger188,

witam, Przy kupnie samochodu dostałem tylko jeden oryginalny kluczyk, oraz jeden od VW Passata najprawdopodobniej, logo odpadło. Czy po wymianie bagnecika będę mógł normalnie zaprogramować ten kluczyk do mojego Audi ??

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Marzenie,

Witam, kupiłam Audi A4 z 2001 roku z Belgi z nawigacją zamontowaną na środku deski rozdzielczej nad wywietrznikami taką dużą firmy Blaupunkt ze zmieniarką płyt w bagażniku i z pilotem, nie mam płyty a menu niestety nie jest w języku polskim i mapy są Belgii. Jak moę wgrać mapę Polski i menu polskie? może ktoś ma taką nawigację albo coś wie na ten temat? Proszę o pomoc

• 1 odpowiedź
    • 3,7 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez ABiernacki,

Witam Rozwaliłem sobie obie plastikowe osłony podwozia (lewą i prawą) - gdzie to można kupić? Przeszukałem allegro i inne portale z częściami i nic nie ma (albo nie wiem jak szukać) Audi A4 B6 2003 1,6 benzyna

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 8,1 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez markf,

Witam wszyskich. Mam problem z audi A4 B6 2004r silnik AVF 1.9 tdi 130 Km .W sobote wieczorem przyjechałem do domu wszystko było ok z samochodem podczas jazdy.W niedzielę samochód mi nie odpalił .Aku kręci normalnie kontrolki zachowują się poprawnie silnik milczy.Czy niski stan oleju może mieć coć z tym współnego na bagnecie jast ponizej minimum bo po kilku próbach odpalenia na fis-e pojawia się na moment czewona lampka z ikoną dozownika oleju.W tym tygodniu zmieniam olej bo mam servis więc juz nie dolewałem. poprosze o sugestie i pomoc

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 17,2 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez benek22,

Witam .. Mam taki problem ,od wczoraj coś się dzieje z moim autkiem , gaśnie na małych obrotach , nap jak skręcam redukuje na 2 samochód wyłącza się , potem jest Ciężko go odpalić . trzeba trochę odstać , gdy próbuje go odpalić co też nie przychodzi łatwo bo trzeba trochę go katować że by silnik ruszył ... Jest ktoś wstanie powiedzieć co się dzieje ?? bo chciał bym mieć trochę potrzebnej wiedzy przed pojechaniem do mechanika .. Audi a4 B6 TDI

• 0 odpowiedzi
    • 4,8 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez seba00,

Witam wszystkich .Mam taki problem :zimową porą poniżej -7 stopni mam problem z odpaleniem silnika ,a jak zapali to chwilę silnik chodzi nierówno.proszę o pomoc i z góry dzięki :siema:Byłem u mechanika i na kompie sprawdził świece powiedział ,żę są ok.

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 5,3 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez audii,

Mam audi a4 b6. jak płyn nalać do zbiorniczka sprzegla???

• 3 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez tommy2205,

Witam Mam pytanie odnośnie spalania otóż zresetowałem fis zrobiłem ok 1000 km wszystko po mieście i średnie spalanie fis pokazuje 10,4l. Uważam że to zdecydowanie za dużo jak na 1.9 tdi 130 ps czy ktoś może mi pomóc a druga sprawa właściwie związana ze spalaniem wyczuwam czasami że jest mocny a chwilami już tej mocy nie ma jednak to nie jest wyraźna różnica jednak jest to wyczuwalne aha i podczas przechyłów przód-tył tzn.gdy przyspieszam i wysprzęglam przerzucam bieg to w okolicach prawego koła pojawia się szumiące ''świszczenio-tarcie'' słychać to szczególnie podczas zmiany 1 na 2 i 2 na 3 czy to może mieć związek z mocą i spalaniem jakieś podciśnienia ? Jeżeli ktoś może…

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,7 tys. wyświetleń
  18. Witam. Czy ktoś z szanownych użytkowników tego forum posiadał A4 B6 bez czujników parkowania i dokonał operacji dołożenia takiej instalacji. Szukam gdzieś na alledrogo i widzę czujniki po ok 300 za komplet, do tego widzę sterownik za jakieś 200zł. Czy da się to samemu zrobić? Jak się za to zabrać Jakich dokładnie części potrzebuję? Pozdrawiam Kamil

• 1 odpowiedź
    • 9,4 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez marcin_audi_20-27,

Witam, pękły mi dwa mocowania jakie są na lampie i które przykręca się do pasa, jak to naprawić ? Czy istnieje zestaw który mocuje sie do reflektora a dalej do pasa przedniego od gory tzn odrazu pod maska ? Popekaly mi plastiki (uszka) ktore sie przykreca do pasa i reflektor jest luzny. cos jak na tym zdjeciu z allegro (z tym ze tutaj jedno uszko jest a drugiego nie ma) a u mnie nie ma dwoch, co moge zrobic ? http://allegro.pl/au...2765623427.html dziękuję za pomoc, pozdrawiam ps. oto zdjęcie tego jak pękły te plastiki który trzymały lampę.

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez sully,

Witam mam małe pytanie do szanownych forumowiczów. Mianowicie chodzi o mój kod silnika. w książce serwisowej, obok koła zapasowego, koło kielicha pod maską i na plastikowej obudowie rozrządu istnieje kod AVJ, natomiast po zdjęciu plastikowej osłony silnika na małej wypustce od przodu wygrawerowany jest kod ARG. z tego co zdążłem poczytać to z kodem ARG wychodziły silniki 1.8 125 KM bez turbo, a u mnie to turbo jest. I pytanie moje jest czy wymieniony jest cały motor, czy jest możliwość wymiany tylko części motoru z wygrawerowanym kodem. Albo wymieniony cały motor i dodane turbo, ale czy ktoś zadawałby sobie tyle trudu, chyba że to łatwa robota I tak przy okazji zapytam s…

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  21. Mam problem, naprawiałem czujnik otwarcia drzwi pasażera, oraz regenerowałem przycisk szyby. Ściągałem boczek. Po złożeniu wszystkiego i zamknięciu auta pilotem, drzwi się zablokowały, nie da się ich otworzyć od wewnątrz ani od zewnątrz. Centralny działa, słychać jak się otwiera i zamyka. Otwieranie szyby również działa. Czytałem że to jakaś funkcja antywłamaniowa SAFE, która blokuje drzwi. Można to jakoś odblokować VCDSem? Nie chce niszczyć boczku...

• 0 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Roccogiani,

Cześć mam taki problem nie świecą mi lampki w drzwiach czy włącza się gdzieś te światełka czy nie.

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez gaviscon,

Witam. Mam pewien problem odnośnie tylnego obicia kierowcy, otóż na dole odstaje mi właśnie to obicie, albo nie ma zatrzasku, albo wyskoczył i nie wiem jak to naprawić, nie wiem wogóle jak to zdjąć żeby reszty nie pourywać. Posiada może ktoś schemat jak to zdjąć, albo pomysł jak to naprawić. Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez markus123,

witam jestem nowy jeśli cś nie tak to z góry sorki,a więc tak poszukuje do audi 80 b4 1.9 tdi 90km słynny 1z potrzebuje do niego książki napraw a dokładnie z jakimi momentami po dokręcać śruby,jakie maja byc luzy itp ogólnie przeprowadzam generalny remont silnika i potrzebuje wszystkich informacji licze na pomoc,z góry dzięki za pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez kacperblax,

Cześć. Mama ma problem z wycieraczką w swoim audi. Wycieraczka od strony kierowcy nie zbiera wody od lewego dolnego rogu do połowy wysokości. Podczas gdy dociskam wycieraczkę mniej więcej na środku, ładnie wszystko zbiera. Zauważyłem, że w miejscu z którego wychodzi całe ramię (miejsce zaznaczone na czerwono na zdjęciu) jest spory luz- w drugiej wycieraczce tego nie ma. Chciałbym zapytać jak poradzić sobie z tym problemem. Z góry dziękuję za odpowiedzi.

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.