Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Luki1982ezg,

Ostatnimi czasy miałem problem z obrotami silnika podczas jazdy przy obciążeniu inaczej przy mocnym przyspieszaniu zapalała się kontrolka kontroli trakcji i EPC. Po wyłączeniu i włączeniu jeszcze raz silnika problemu stawał jednakże przy próbie wyprzedzania czy mocniejszego przyspieszania powtarzało się to cały czas aż w końcu silnik bardzo mocno falował i nie dał się wkręcić powyżej 1500 obrotów. Podłączyłem komputer wyszła masa błędów przepustnicy. Przepustnica wymieniona na początku było ok problem powrócił i wyświetla kody jak w temacie 17 579,17950. Pojawił się błąd 16705. Wymieniono czujnik g28. Łapiąc za waż od turbo było czuć pulsowanie powietrza. Zdjęto turbo oka…

• 0 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez WuuHacz,

Witam! Mam problem z moją A4B6 1.9TDI AWX. Mianowicie auto z podpiętym przepływomierzem w ogóle nie przyspiesza od wolnych obrotów do 2000 auto szarpie, przerywa, kopci. Powyżej 2 tysięcy turbina łapie i auto jedzie jak trzeba, zmiana biegów obroty spadają poniżej 2000 znów brak mocy, odpinam przepływomierz auto odzyskuje moc od zera do 2000 jedzie jak trzeba jednak pojawia się drugi problem bo powyżej 2000 obrotów nie ma mocy takiej jak powinno (turbina nie pompuje). Błędów nie pokazuje żadnych dopiero jak odepnę przepływomierz pokazuje się błąd, że nie ma przepływomierza. Zmieniałem już dwa przepływomierze na obu ten sam problem zaopatrzyłem się nawet w u…

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  3. Witam Was i prosze o radę. A więc tak...3 razy wywaliło mi płyn z układu chłodzenia zawsze w mieście w korkach a nie na trasie.Olej czysty i nie przybywa go tak samo w zbiorniczku płyn czysty i zero śladów jakiegoś oleju, nie kopci na bialo czyli uszczelki OK. Czujnik temperatury wymieniony po podłączeniu kompa nie pokazuje nic wszystko ok. Wystarczy że stanę w korku kłęby pary i Płyn na ulicy. Na zegarze temperatura zawsze 90 stopni nigdy wyżej. Ale!!! nie włącza się wentylator, działają gdy włącze klime,wentylator chłodnicy dziala,ale chyba na 1 biegu-postanowiłem więc odłączyć kabel od czujnika temperatury i wentylator działał non stop na 2 biegu kręci jak szalony i j…

• 0 odpowiedzi
    • 8,2 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez 1234jojek1234,

Potrzebuję pomocy Miłośnicy Audi.Problem tkwi w tym,od pewnego czasu mojej audi coś się stało prawdopodobnie od ulew które przechodziły przez mazury.Coś mi z nocy ba dzień rozladowalo akumulator.Ladowalem aku i następnego dnia dalej to samo.Zwróciłem uwagę na światła z przodu które co jakiś czas zapalaly się bez mojej pomocy.To awaryjne to krótkie.Zdjalem wykładzinę,właśnie się suszy.było trochę wody pod nią ale wyczyścić.moduł komfortu suchy,komputer suchy,odpływu poczyszczone.Mam zamiar składać cały środek ale ta awaria czyli te zapalenie się świateł mnie nie ciekawi.Nie chce ponownie ściągać wykładziny.Czy ktoś miał podobna akcje?? Proszę o pomoc:-) Pozdrawiam wszystki…

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Lukass,

Witam. Mam audi a4b6 1.9tdi 2001r. 130km z czipem na 170km. Ostatnio pojawił się problem z ruszaniem. Jak puszczam sprzęgło to czy dodam gaz czy nie on gaśnie (zadusza się). Taka rzecz dzieje się na jedynce i wstecznym, reszta biegów normalna. Nic nie stuka sprzęgło się nie ślizga.

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Marcinsss,

Część. Mam problem. Nie działają mi zamki drzwi tylnich. Sprawdzałem wiązkę miernikiem i jest okej, zamieniłem zamek działający w innym samochodzie i u mnie nie pracuje. Czy może to być wina wtyczki ktora jest w drzwiach ? A mam też pytanie czy wiązka do drzwi z elektrycznymi szybami rozni się od wiązki bez szyb elektrycznych. Pytam bo wyszło mi z numeru modułu komfortu że jest fabryczny alarm i 4 elektryczne szyby a ja mam tylko z przodu elektryczne.

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Brembomen,

Witam was serdecznie . Zacznę może pytaniem odnośnie nie miłego zapachu jaki od czasu do czasu dochodzi nie wiadomo skąd ale jest na tyle nie przyjemny że wręcz dobija i którego nie mogę się pozbyć . Pojawia się od czasu do czasu przy rozgrzewaniu auta gdy temp się podnosi do pierwszej kreski ok 70 st. tak jakby spalony olej coś w tym rodzaju i nie wiem od czego to zależy,dodam iż olej ,filtry są powymieniane , podejrzewam już nawet coś z turbiną bo wiem że hałasuje dlatego może coś z nią jest nie halo . Wczoraj jeszcze wyczyściłem cały zawór EGR mam nadzieję że dobrze piszę . Był naprawdę ..... bo powoli przeciekał olejem dlatego myślałem że to przez niego ten olej kapi…

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Dread,

Witam, Dzisiaj zauważyłem, że tylne głośniki nie wydają z siebie dźwięku... Jak się okazało przyczyn może być bardzie wiele a ja niestety w tej tematyce jestem zielony. Wiem, że już od zakupu autka nie grały i było tam jakieś stare radio, wymieniłem je na swoje i niestety graja tylko przednie głośniki. Poszperałem troszeczkę w przewodach za radiem i niestety nie widziałem nic co pozostaje nie podłączone, wrzucam zdjęcia. Jeżeli ktoś się na tym zna lub miał podobny problem to proszę o pomoc.

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez ninowe102,

Witam od jakiegoś czasu mam problem z nawiewem po godzinie jazdy z nawiewów nie leci powietrze wszystko kotłuje się pod pulpitem. powymieniałem silniczki nic to nie pomogło coś się blokuje i nie puszczę powietrza na kabinę. Miał ktoś może taki problem???

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez woltek,

Witam, moje autko ma dziwną dolegliwość. Otóż gdy jest na dworze zimno, przy odpaleniu silnika załącza sie na maxa wentylator (chodzi przez chwilę i się wyłącza), a gdy jest ciepło załącz się ssanie (po chwili obroty spadają). Dzieje się tak gdy silnik jest zimny. Dodam że czujnik wody pokazuje dobrze i temperatura na zewnątrz w fisie tęż jest dobra. Co to może być?

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Roccogiani,

Witam Dzisiaj stała mi się następująca rzecz rozsypało się łożysko na kole pasowym alternatora czy ktoś wie jak to samemu zrobić? czy raczej nie ma co się pobierać samemu. I bardzo bym prosił o jakiś schemat jak ma być założony pasek alternatora. pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Adrian126p,

Witam Mam problem z wyzucajoncym płynem przez zbiornik Test na obecność CO2 wykonałem trzy krotnie i trzykrotnie negatywny . A jeszcze się zmieniło to ze temperatura zawsze stała tak z 2 mm przed 90 c a teraz pracuje wskazówka raz na równo 90 nieraz 2 mm za I zastanawiam się co to może być za pomoc dziękuje z góry

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez krzychua4b6,

Siemanko, od ponad miesiąca jestem posiadaczem Audi A4B6 i przyszła pora żeby zrobić coś z wydechem. Chciałbym trochę porad odnośnie tego, na początku chciałem wywalić końcowe puchy wspawać tam jakieś rury nierdzewki i dołożyć do nich jakieś końcówki, tylko nie mam pojęcia jakie. Mielibyście jakieś pomysły?

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  14. Witam drodzy forumowicze, jako iż przejrzałem juz stertę tematów odnośnie mojego problemu postanawiam napisać tutaj. Chodzi o to że jako świeży posiadac A4 B6 chciałem wymienic baterie w pilocie, nie wiedzialem ze od razu pilot sie rozkoduje bo w innym aucie tego nie mialem tak wiec wymienilem ta baterie podchodze do auta chce otworzyc z pilota, nie dziala, probuje z kluczyka otwarlo sie zaczal wyc alarm, zamykam cisza i tak wkolo, wył az padło aku no to naładowalem go auto da sie odpalic ale wyje! Probowalem kodowania przekrecania w pozycje zaplonu trzymania przyciskow (instrukcje z tego forum) no ale nie dziala. Drugi kluczyk mam ale tez rozkodowany poniewaz lezal…

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Rafcio93,

Szukam majstra który wie jak podłaczyc prędkosciomierz po przekładce skrzyni z multitronika na manuala, warminsko mazurskie

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Arni-A12,

Witam.Mam pytanko cz ktoś wymieniał radio Sympchony 2 na radio Concert 3 w Audi A4 B6 z 2002r? i czy są przy tym jakieś problemy z montażem,dotyczy kostek i can.Będe wdzięczny z informacje...

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez ameryk,

Witam Jestem posiadaczem a4 b6 (aż od miesiąca:))w benzynie(2.0 , 130km , 2000rok).Ostatnio zapaliła mi się pomarańczowa kontrolka awarii wtrysku, auto jakby straciło moc.W instrukcji pisze że może to być wina słabego paliwa.Nie wiem czy to zbieg okoliczności ale wczesniej zatankowałem na stacji SH...LL. Czy ktoś z forum mógłby mi poradzić co mam zrobić???Sorry za takie pytania ale jak wczesniej napisałem mam ten samochód od miesiaca i jeszcze go nie znam... Z góry dziękuje za odpowiedzi:)

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez rafal77,

Witam mam taki problem jechałem w niedziele swoim audi A4 b6 i nagle auto zaczęło tracic moc i szarpać zredukowałem bieg i jechałem nadal aż do momentu gdy musiałem zredukować bieg , wtedy samochód mi zgasł i nie chciał zapalić , stwierdziełem ze pewnie bedzie to flirt paliwa wymieniłem go a samochód nadal nie chce zapalić zaprowadziłem do mechanika który stwierdził ze to prawdopodobnie pompowtryski co ciekawe jak podłaczał audi do komputera to nic mu się nie wyswietlało zaden błąd a pompowtryski raczej powinni mu się wyswietlic jezeli się nie mylę ? a pozatym jesli auto chodziło normalnie wszystko ładnie pięknie i nagle to się stało to chyba coś dziwnego bo przy pompowtr…

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Annubis,

Witam! Chciałbym się w końcu dowiedzieć jaki system nagłośnieniowy posiadam w mojej Audi. Zabijcie mnie, zróbcie co chcecie, przeszukałem wszędzie, szukałem tam gdzie ludzie pisali na forach że trzeba szukać, nigdzie nic nie było z tych rzeczy co miało być. Zmieniłem fabryczne radio CONCERT na mojego Sony ze starego auta i działają tylko przednie głośniki. Chcę kupić adapter i uruchomić tył, ale do tego potrzebna jest informacja jaki jest system nagłośnieniowy. Mianowicie: - wyczytałem, że jak jest BOSE, to po włączeniu radia powinno się na chwile pokazać BOSE. (u mnie tego nie było) - wyczytałem, że na ramkach (obudowach) głośników powinna być "naklejka" BOS…

• 0 odpowiedzi
    • 9 tys. wyświetleń
  20. Cześć, Kilka dni temu padł mi w aucie immobilizer, standardowo odpalał i zaraz gasł. Finalnie immo zostało wyłączone w sterowniku auta. Obecnie samochód normalnie odpala. Ale przez to pojawił się inny problem, związany z klimatyzacją. Po odpaleniu silnika nie da się włączyć klimatyzacji, działa jedynie nawiew na przednią szybę. Natomiast po przekręceniu kluczyka do pozycji zapłonu klimatyzacja działa normalnie. Miał ktoś może styczność z takim problemem i ewentualnie wie jak go rozwiązać?

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez AjsHDP,

Witam, Kupiłem kilka dni temu Audi A4 B6 1.8T 163KM i przy zmianie biegu podczas przyśpieszania słychać taki dźwięk: Poczytałem trochę i że problem leży w niesprawnym zaworze DV. I teraz mam pytanko: Jeśli jest niesprawny to czemu nic nie wyświetla się na komputerze ? Nie pali sie CHECK.

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez gebe14,

Witam. mam audi a4 b6 avant , dołożyłem mu tempomat . musiałem wymieniać sterownik kierownicy na wersję Q . Zamontowałem tempomat ale nie umie go zakodować . Szukam kogoś z krakowa i okolic kto mi odpłatnie pomoże . Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez anzoka,

Witam. Temat pewnie już był, ale pewnie tak jak i Google dostarczy mi ogólnej wiedzy a mnie interesuje jak to jest w moim modelu. Jak rozkłada się moc na osie w audi a4 b6 3.0 quattro? Ponoć 60/40 przód/tył czy to prawda i czy po zmianie z D(drive) na S(sport) ulega to zmianie?

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  24. Witam Mam problem z moim audi a4 b6 1.9 tdi AVB, auto po odpaleniu pracuje nie równo trzęsie silnikiem po 10-15 sec ustępuje i pracuje równo po dodaniu gazu do 4 tyś znów wpada w nierówną prace i trzęsie po kilkunastu sekundach ustępuje dzieje się to na zimnym silniku chciałem zaznaczyć że auto w każdych warunkach pali od strzała i nie gaśnie. Gdy auto się nagrzeję problem ustępuje jednak pojawia się problem z reakcją na gaz gdy wciskamy gaz najbardziej czuć z niższych obrotów 4-5 sec i dopiero przyśpiesza, auto po regeneracji turbo, wymianie wałka rozrządu,szklanek,panewek wałka rozrządu,już nie mam pomysłu ani mój mechanik co może być nie tak. Po wymianie wałka trochę…

• 0 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez serth87,

Czesc Od około miesiaca jestem posiadaczem B6 i mam problem z oswietleniem w kabinine nad głowa kierowcy nad głowa pasazera w schowku, bagazniku oraz lampki w dzwiach tez nie swieca. Czytałem juz na kilku forach o bezpiecznikach i module komfortu ale inf sa nie spojne i lakoniczne i chciałbym Was popsoric o informacje gdzie moze byc przyczyna i jak ja zlikwidowac. Dodam tylko ze ok tydzien temu po zamknieciu klapy bagaznika wszystko chwilowo wróciło do normy, problem jednak po ponownej probie sprawdzenia oswietlenia dalej sie pojawia Z góry dziekuje za pomoc Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.