Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez MrSarcasm2137,

Witam, mam bardzo nietypowy problem. Ogólnie klimatyzacja działa dobrze ale zauważyłem że gdy mam wyłączoną recyrkulację nawiew jest jakby w środku panelu, słychać że coś wieje ale nie czuć + parują szyby. Ale za to jak z wyłączoną recyrkulacją użyję spryskiwacza (nawet na 1 sekundę wcisnę dźwignię) nawiew działa idealnie przez około 5 sekund.

• 0 odpowiedzi
    • 762 wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez dr_eV,

Witam, Zakupiłem niedawno Swoje audi a4 b6 z 2003 i teraz zabieram się za drobne poprawki, zacząłem od osłon na podwoziu... Pierwsza jaką musze zakupić to osłona silnika, ta część zaraz za zderzakiem... druga, której nie umiem namierzyć na allegro jest za nadkolem od strony kierowcy( z przodu) z takim jak by otworem (zaślepki brak, z drugiej strony jest), osłona ta jest w opłakanym stanie i znacznej części jej nie ma.. Pytanie brzmi.. czy ma ktoś może nr tej części, bądź jakąś fachową nazwę? ----------- Odnalazłem osłonę o która mi chodziło... dla Zainteresowanych: 8E0825202D - PRAWA, 8E0825201D - LEWA Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez pocztex,

Witam wszystkich klubowiczów.Jestem nowym klubowiczem który zakupił audi a4 b6 1,9 tdi 130 kucy rocznik 2004 W związku z tym chciałbym uzyskac inf.dotyczącą wymiany paska rozrządu a mianowicie co ile km przebiegu trzeba go wymienić bo słyszałem rózne opinie

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez pawka35,

witam. mam problem z moim autem. od pewnego czasu gdy jadę np. rano auto przy 120/140 km jakby traci moc. 120/140 i dalej nie idzie. jakby blokada. po zgaszeniu silnika wszystko wraca do normy. czasmi jest tez tak że po dodaniu gazu auto jakby sie przymula nie reaguje na pedal gazu a po chwili przyspiesza i wszystko sie normuje. nie wiem czy w miare to opisałem. po skanowaniu auta VAG-iem kilka razy miałem błąd 01274 airflow flap positioning motor (V71) 41-10 blocked or No Voltage - intermittent. po skasowaniu błąd znika a po jakims czasie sie pojawia. zrobiłem tez logi na BS. może ktoś mógłby mi cosik doradzic. http://vaglog.rtnet.pl/biuro.pawel_178610.html http://…

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez lezak211,

Witam mam problem z mocą silnika w ostatnim czasie przymulało mi silnik start był ok ruszał z pełną mocą i po rozpędzeniu od 90km/h do 120km/h przymulało go i zaswiecał się 'check' po kontroli wskazało że to przepływomierz powietrza wymieniłem go i stało się coś dla mnie dziwnego przy jeżdzie nie ma od razu mocy pedał w podłodze i po chwili jest szarpniecie mocy powyżej 2tys obrotów nie wiem czemu to tak jest czy turbina włącza się po chwili czy nie, wczesniej tak nie było. Proszę o pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez lezak211,

Ktoś może miał taki problem?

• 0 odpowiedzi
    • 7,3 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez matheew95,

Witam. Moja a4 b6 nie posiadala podsietlenia drzwi wiec elektryk powiedzial mi w jakie kable sie wpiac by podlaczyc sobie ledy. Minus do wiazki(kabel do krancówki klamki) plus z wtyczki czarnej co wpina sie do modulu. Siwecilo dobrze po otwarciu drzwi sie swiecilo zamykam gasnie... teraz nie swieci wgl a malo tego na fisie nie pokazuje ze sa otwarte drzwi nie dzialaja przyciski opuszczania/podnoszenia drzwi. Po przekreceniu stacyjki zamki dziwnie cykaja :/ to tyle co sie zbaranilo i moje pytanie jak zdiagnozowac blad da sie to zrobic czy bede musial kupic nowy modul ? Prosze o pomoc bo jestem juz bez sil :((

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  8. Witam, Czy za pomocą programu VAG-COM 311.2 jestem w stanie sprawdzić działanie przepływomierza i zaworu egr? Jeżeli tak to prosiłbym o insrtukcję jak to zrobić krok po kroku pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez naaatciaaa,

Hejka, mam audi a4b6 1.9tdi z 2004r Dzisiaj zauwazylam, że przy dodawaniu gazu pokazuje się gęsta chmura czarnego dymu.... macie może jakieś pomysły co to może być ? Dodam, że turbina była czyszczona jakieś 2 miesiące temu (był problem z moca).

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez RadMak,

Witam, W swoim AUDI mam radio w/w na kasety. Ładnie to gra ale w trasie chciało by się posłuchać swojej muzyki z CD. I tu rodzi się pytanie, jakie zmieniarki byście polecali do tego radia. Co sądzicie na temat tych emulatorów ? Prosiłbym o listę zmieniarek jakie mogę kupić pod to radio.

• 0 odpowiedzi
    • 8,5 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Omega1488,

Witam, napisze cala historie. Kilka dni temu nie moglem otworzyc bagaznika. Pilot nie otwieral ani przycisk na bagazniku. Moglem za to otworzyc bagaznik przy pomocy klucza. Teraz nie moge otworzyc bagaznika nawet kluczem.. Przekrecam klucz i nic (w przeciwnym kierunku zegara). Wiec wyciagnalem tylnie siedzenia. To tez nie pomoglo bo bagaznik jest chroniony karoseria. Jedynie co moglem zrobic to wyciac mala czesc karoserii ale otwor jest za maly aby dostac sie do bagaznika. Czy jest takas mozliwosc otworzenia bagaznika w sposob awaryjny? Jak sie dostac do srodka?

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Darkhitman,

Witam potrzebuje specyfikacji silnika do audi a4b6 2.0 alt 2001 benzyna 130 km. Chodzi o to jak dokręcić każdą śrubę itp z jaką siła.

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Alanek24,

Witam dwa dni temu wróciłem do domu odstawiłem auto na parking wszystko było dobrze następnego dnia już nie odpaliło kręci i cisza wszystko zostało sprawdzone cewka ,iskra,pompka paliwa wszystko jest dobrze,przy podłączeniu kompa nic nie wykazało gdzie szukać

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez rdan30,

witam chce założyć sobie nawigacje do auta chce założyć navi z a4 b7 mam pytanie czy ta navi twarzy płyty DVD i czy idzie podpiąć kamerę i czy trzeba montować antenę do navi czy to już jest w radiu cofania pod nią czy to maja tylko niektóre egzemplarze czy lepiej kopic odpowiednik do a4 b6 bo zaczynają się już 1400zl

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez kokojumbo,

Mam pytanie czy ktos kiedys wymienial sprzegielko klimatyzacji denso z koncowym oznaczeniem AB, T lub AG ? Kolo pasowe 4pk a sprzeglo jest nitowate. Chodzi o sprzeglo takie http://www.laser-sinex.pl/auto-klimatyzacja-samochodowa/kompresory-sterowane-zaworem-elektromagnetycznym-cz-2/ na rysunku 4. Jak to zrobic krok po kroku ? Wystarczy odkrecic srube na srodku i mozna juz sciagac sprzeglo i kolo pasowe ?

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez barteek,

Witam, jak w temcie, posypała mi się poduszka przednia (odbijak) w moim AVF. Poduszkę kupiłem oryginalną, niestety mam problem z wymianą. Po odkręceniu od silnika gniazda mocującego (3 śruby), nie da się go nijak wyjąć. Zna ktoś jakiś patent żebym nie musiał demontować pasa przedniego? Druga sprawa to czy poduszka ma pasownie siedzie w gnieździe czy mam mieć luz? Jeżeli tak to jaki, bo stara lata już ok 1 cm w górę i dół. pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 6,7 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez domix420XXX,

Witam.Kupiłem a4b6 avant 1.9tdi silnik awx z 2001 roku wyskakiwały błędy ponpy abs więc kupiłem używkę i niemożna jej zakodować.Ktoś jak by usunął kody tylko wbił cztery zera.Czy ktoś może wie skąd te kody dorwać.

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez humbak1973,

Witam wymienialem olej i wszystkie filtry w tym filter paliwa naturalnie go odpowietzrylem zrobiłem nim 8 kilometrów 3 krotnie go gaszac I odpalajac za 4 razem odpalil na kilka sekund I zgasł i już nie chce odpalić akumulator naladowny chelta pompę paliwa słychać Ale nie odpala co może być przyczyną ????? pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Maciej245,

Witam, mam pewien problem, albowiem dzisiaj podjechałem pod dom Audi a4 b6 2.5 tdi 180km i wszystko było w porządku, silnik grał, nagle zaczęły się wibracje, silnik chwilę na tym popracował, głośniej chodził i zgasł. Po próbie odpalenia nic, auto nie pali, rozrusznik oczywiście kręci. Co to może być?

• 0 odpowiedzi
    • 655 wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez rekrut81,

Witam .Chciałem się dowiedzieć czy do audi a4b6 2002 podejdzie felga 7,5Jx16h2 ET37 z oponą 205/55/16 ?

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez MayWay999,

Witam poszukuję części do audika -zderzak s line przód LY7W -blotnik lewy LY7W -kierownica s linę - alu z oponami ładne 19 cali Zdjęcia robione podczas prób napędów przy zakupie;-) test wypad pozytywnie nie mogłem jej nie zabrac...

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Marcin.b,

Witam. Audi 3.0 asn podczas wymiany rozrządu przy wyciąganiu gruszek i klap wirowych klapy się rozsypały , kupiłem nowe ( używane ) po złożeniu wszystkiego auto żyje swoją historia , raz ma moc raz jej nie ma raz się dławi jakby gaz był zamontowany na sriubie , dławi się jakby gazu brakowało , przy mocnym wciśnięciu gazu potrafi szarpnąć , zaznaczam ze gruchy i klapy zostały sprawdzone działają poprawnie… pomóżcie bo oszaleje z tym samochodem

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Partyzant,

Mam takie pytanie Czy da się gdzieś za pomocą VAGa zmienić ustawienia, aby po naciśnięciu na pilocie przycisku od zamykania drzwi - również domykały się automatycznie szyby? Chodzi mi o to żeby nie trzymać przycisku tylko żeby od razu się zamykały? Teraz mogę to robić trzymając wciśnięty przycisk na pilocie

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez krzychua4b6,

witam, chciałbym do swojej perełki zalozyc filtr stozkowy z silnikiem 1.8t czy macie może jakiś ciekawy do polecenia?

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  25. Witam ! dziś podłączyłem do vag'a swój samochód i mi pokazał taki błąd Sonda Lambda 2 (HO2S), bank 2 - otwarty obwód grzałki co mu dolega ?

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.