Audi A3 8L (1996-2003)
Forum Audi A3 8L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
201 tematów w tym forum
-
Witam serdecznie. Potrzebuję waszej pomocy od jakiegoś czasu borykam się z problem ciężkim do opisania. W okolicy nie ma żadnych fachowców którzy mogli by naprowadzić mnie na awarie jaka powstała w mojej skrzyni biegów automatycznej fdh, mianowicie podczas jazdy skrzynia dziwnie się zachowuje (z góry mówię że ciężko mi to wyjaśnić) skrzynia przy dodawaniu gazu nie zależnie czy płynnie czy gwałtownie szarpie/podskakuje (porównywalne do gubionej trakcji). Przeszukałem fora dopytywałem się, polecono mi zmianę oleju z filtrem. Po zdjęciu miski nie zauważyłem żadnych opiłków w niej prócz szlamu . Po wymianie (stan przelewu prawidłowy) skrzynia jeszcze bardziej zaczęła szarpać …
-
- 0 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam po wymianie rozrządu wraz z innym filtrami itp. Auto zaczęło chodzić ciutkę głośniej i przy skręcie w lewo z silnika wydobywa się dziwny dźwięk, jakby coś „trze” auto ma trochę mniej mocy
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, mam problem z Audi A3 8L po lifcie w wersji 5d po przekładce z anglika. Mianowicie auto nie widzi otwarcia przednich drzwi. Styczniki w zamkach są sprawne, wszystko jest podpięte. Na fisie pokazuje tylko otwarcie tylnych drzwi, przednie zero reakcji, nawet podświetlenie nie działa. Pompka z modułem w bagażniku jest sprawna. Auto nie było przekładane przeze mnie ale sprawdzałem wszystkie kostki i połączenia i jest tak jak powinno być. Sprawdzałem vagiem i nie wykazał żadnych błędów.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam jestem tutaj nowy i mam taki problem z moją Audi A3 8L a mianowicie jak przekręcam kluczyk na zapłon zapala się podświetlenie zegarów a jak go odpale to wszystko znika obrotomierz też wtedy przestaje działać nie wiem o co w tym chodzi wie ktoś może na ten temat coś miał ktoś taki przypadek może prosze o pomoc. Bo nawet nie wiem ile jade na godzine ile paliwa mam i temperatury też nie pokazuje pozdrawiam i czekam na porady
-
- 0 odpowiedzi
- 5,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem z chlodniczka klimatyzacji w audi a3 8l 1.8 z 2000r. Czy znacie sposób zeby wyjąć bez demontażu deski rozdzielczej?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Potrzebowałbym porady jak załatać malutką dziurę w wężyku chłodnicy. Dziurka jest na łączeniu z kolankiem, przetarte przez spinkę lub jaki jest to wężyk nie mogę go nigdzie namierzyć. Audi a3 8l 1.8t
-
- 0 odpowiedzi
- 718 wyświetleń
-
-
Witam forumowiczy , mam problem z drzwiami kierowcy . Drzwi są lekko przekrzywione : od dołu lekko odchodzą , zaś góra jest mocniej dociągnięta :/ Czy da się to jakoś wyregulować ??? Albo jaki jest inny sposób na wyrównanie tego :/
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie posiadam audi a3 8l z 1998 roku o pojemności 1.6 od jakiegoś czasu mam problem taki że rano odpalając silnik obroty wchodzą na blisko 2500 po czym spadają do około 600 po czym auto gaśnie. I tak kilka razy. Gdy silnik jest rozgrzany problemu nie ma. Wymieniałem przepustnice kable świece sprawdzałem kompresję. Nic nie pomaga auto zachowuje się tak samo na gazie jak i na benzynie. Ma ktoś jakiś pomysł co to może być??
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadam audi a3 1.6 102KM kupiłem go w styczniu okazało się że bierze olej zdecydowałem się na wymianę pierścieni olejowych gumek na zaworach i szlifowanie zaworów ale cóż jak brał olej tak bierze dalej ok 700mln na tysiąc km mechanik mi powiedział który mi to robił że cóż nic nie da się zrobić bo nie powinien po tej naprawie brać oleju Mechanik Olej wymienił na castrol 5w-40 3C
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam taki problem nie dawno zobaczylem ze jak zostawie otwarte drzwi w aucie, do strasznie drgaja bez wlaczonej klimy, jak wlacze klime to drgania sa jeszcze wieksze, odczuwalne jest to na calej budzie i na kierownicy chcialem sie zapytac czy to moze byc kolo dwumasowe ? Jaki jest koszt wymiany, i czy musze wymieniac cale sprzeglo ? I czy moge dalej jezdzic autem? W aucie byl wymieniany silnik, bo w poprzednim byl pekniety blok silnika..czytalem i tym na innych forach ale za duzo mi to nie dalo. Kolejny problem to spalanie, zatankowalem ostatnio pol baku i zrobilem zaledwie 140 km. A jezdzilem spokojnie. Prosze o pomoc i pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry mam problem ze swoim autkiem a mianowicie mam problem z rozruchem na początku myślałem że to rozrusznik ale oddałem go do regeneracji i stwierdzono że jest sprawny. Czy ktoś mógłby mi pomóc w zdjagnozowaniu tej usterki?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Przeglądając internet natknąłem się na filmik prezentujący Audi S3 z silnikiem o mocy 800 KM. Czy to możliwe? Sami oceńcie... Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 6,4 tys. wyświetleń
-
-
-
Mam pytanie, ale z góry przepraszam za jego niezbyt fachowy opis, ponieważ nie jestem ekspertem. Otóż problem polega na tym, że mam awarię procesora w licznikach (podobno jest to bardzo często spotykany problem). Objawia się to złą interpretacją sygnału temperatury płynu chłodniczego, a co za tym idzie włączanie wentylatorów w niewłaściwym momencie. A pech chciał, że wtedy kiedy były potrzebne to się nie włączyły i płyn zagotował mi się w samym środku potężnego korku i teraz mam do wymiany uszczelkę pod głowicą. Czy ktoś z forumowiczów spotkał się z takim problemem? Pozdrawiam.
-
-
- 1 odpowiedź
- 10,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Przychodzę do was z pytaniem dot. Bezpieczniego wirusa A więc mam audi a3 8l 2002 z przebiegiem około 370k, silnik to 1.8t aum 150km z podstaw to turbo nie ciągnie oleju bynajmniej od strony zimnej Ciśnienie w cylindrach to w okolicach 10bar Na ostatnim jest 9 coś, oleju coś tam łyknie ale nie są to jakieś duże ilości, niewiele Wracając do mojego pytania czy warto wgrywać wirusa z 1.8t auq do mojego kompa, czy silnik mi to wytrzyma, turbo itp Czy jednak mogę tym wirusem coś mu zaszkodzić? Pozdrawiam.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
witam.mam probllem ze swoja audi a3 8l 1.6 akl 101km. dymi na bialo na zimnym silniku ale po rozgrzaniu znika. jaki moze byc powdod tego?i czy typ tego silnika opsada egr i jaka jest jego lokalizacja bo nie moge go znalesc.
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy jest ktoś w stanie postawić diagnozę na podstawie odczytu z komputera? Może ktoś miał podobny problem?
-
- 0 odpowiedzi
- 802 wyświetleń
-
-
Witam jest to mój pierwszy post i mam następujący problem z Audi A3 1,6 102km 2001r A mianowicie wczoraj rano wsiadam do samochodu i przekręcam stacyjkę na zapłon i nie świecą sie kontrolki check i komputer pokładowy oraz przebieg. Przy czym nie dało odpalić się samochodu. Rozrusznik kręci pompe paliwa też słychać. Odpala na sekundę i gaśnie. Po czym sprawdziłem wszystkie bezpieczniki pod maską są ok. Również wszystkie bezpieczniki w kabinie miernikiem posprawdzałem i są ok. I nagle się samo naprawiło po chwili. Chek się świecił i wszystko inne. Później stało sie to samo co rano znowu poruszałem bezpiecznikami i zadziałało. Odpiołem klemy od akumulatora przecz…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Wczoraj pojawił się problem z autkiem. Po odpaleniu nie pali na jeden gar(choć nie zawsze) i kompletnie nie ma mocy, podczas jazdy przy dodawaniu gazu jakby sie dławił, dostawał lewego powietrza nie wiem. Czasami słychać jakby stuknięcie. Problem generalnie pojawił się na drugi dzień po wymianie uszczelki pod klawiaturą czy to może mieć jakiś związek ???? Jutro wymienie świece podczas wymiany były troche zalane olejem pomóżcie PROBLEM rozwiązany wymiana świec pomogła i wszystko wróciło do normy
-
- 1 odpowiedź
- 6,6 tys. wyświetleń
-
-
Mam audi a3 z 1998r 1.6 benzyna, jakiś czas temu w czasie użytkowania gdy stanąłem na światach auto mi zgasło, odpaliłem ponownie lecz słyszałem ze już jakoś z oporem, gdy ruszyłem zorientowałem się ze auto straciło moc na jedynce musiałem mieć 3/4tyś obrotów żeby w miarę ruszyć tak jakby sprzęgło duże obroty a auto ledwo przyspieszało, ale zauważyłem gdy auto postoi ostygnie to ma moc gdy ruszam, dzieje się tak jak silnik się nagrzeje do swojej temperatury na wskaźniku 90stopni auto gaśnie i od nowa to samo. Miał ktoś taki problem ?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem z moim Audi A3 1.8 125 KM. Samochód ma mało mocy ,po wciśnięciu gazu wogole nie czuć przyspiesznia,dopiero w pełnym momencie zaczyna ciągnąć na wysokich obrotach. Vag pokazuje następujący błąd: P0605 Ostatnio wymienione przepływomierz oraz czujnik położenia wału korbowego, świece.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich!!! Mam problem ze swoją niunia ,a mianowicie od tygodnia miałem problem z mocą. Autko to a3 8l 1.9 TDi ASZ z 2002r. Jechałem w mieście i nagle pyk i nie ma mocy. Z kolegą podpieliśmy kompa i wyszło że albo zawór N75 szfankuje lub map sensor. Wymiana n75 nic nie dała, i winnym okazał się map sensor wzielem używke od kolegi i nagle auto działa jak należy. Lecz niestety po paru dniach znowu to samo . I stąd moje pytanie czy możliwe żeby padł drugi map sensor czy może jest coś co psuje /zakłóca wskazania map sensor.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie forumowicze. Jestem posiadaczem Audi A3 8L 1996 silnik 1.8 benzyna + gaz i od pewnego czasu mam pewien problem. Mianowicie jest to bardzo duże (jak na ten silnik i samochód) spalanie wynoszące nie raz średnio 16 litrów gazu na 100km, oraz przymulanie podczas przyspieszania. Dzieje się tak najczęściej kiedy na dworze jest 10000 stopni Celsjusza, jeżeli jest w miarę chłodno, nie ma z tym problemu. Podczas jazdy używam klimatyzacji (wspominam o tym ponieważ wiem, iż podnosi to średnie spalanie, jednak uważam, iż 16 litrów jednak to lekka przesada). Czy jest jakaś miła osoba, która poradziłaby co mogłoby być przyczyną tego wszystkiego? Z góry dziękuję za ewentualną …
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem z moim Audi A3 1.8 125 KM. Samochód ma mało mocy ,po wciśnięciu gazu wogole nie czuć przyspiesznia,dopiero w pełnym momencie zaczyna ciągnąć na wysokich obrotach. Vag pokazuje następujący błąd: P0605 Ostatnio wymienione przepływomierz oraz czujnik położenia wału korbowego, świece.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Od tyg jestem posiadaczem audi a3 8l. Nie mam ogrzewania. A bylo. Nadmieniam ,ze zbiorniczek wyrownawczy mam do wymiany roscypala sie w mak cesc w srodku do mierzenia stanu plynu. Moze zapchala sie nagrzewnica?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-