Audi A3 8L (1996-2003)
Forum Audi A3 8L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
201 tematów w tym forum
-
Mam problem z tempomatem. Założyłem tempomat, zakodowałem i działał po pewnym czasie zaczął wariować, raz działa raz nie działa. Co może być przyczyną ? W blokach pomiarowych 066 wszystko reaguje sprzęgło, hamulec, przełączniki na manetce wszystko się zmienia z 0 na 1 po naciśnięciu. Jedynie w drugiej kolumnie (Switch Positions 1) cały czas nie zmienia się jedna 1, jest ciągle np. 00001000 reszta zer zamienia się po aktywacji danej rzeczy. Dla czego raz wszystko działa a raz nie, czy ma ktoś jakiś pomysł ? Mam nadzieje, że nie napisałem zbyt chaotycznie. [2000r, 1.8t AUM]
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
witam mam problem z abs-em. mianowicie kupiłem sobie polski vab2.5 sprawdziłem i mi nie czyta tylko jednego koła, przód prawy, przy ruszaniu tryzma mi cały samochod a abs w czasie jazdy nie chodzi:( wykazał mi takze błąd" can data bus, abs-uszkodzenie. przewody, rezystor w ecm" i nie wiem własnie co to tez rezystor w ecm:( moze mi ktos pomóc i podpowiedziec co mam zrobic zeby mnie to jak najtaniej wyniosło??
-
- 0 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam pytanko czy to możliwe bym miał uszkodzony termostat? Od jakiś 2-3 tyg widzę że temperatura na wskaźniku pokazuje 70-75 stopni w trakcie jazdy. Na postoju zagrzeje się do 90 stopni. Ale gdy ruszę i przejadę maks 1km spada znowu do 70-75 i stoi. Jedynie w trakcie jazdy do 90 nagrzewa się gdy jadę ze stałą prędkością 120 km/h przez dłuższy czas. Jakieś pomysły? Btw pytałem znajomego "Mechanika" (w cudzysłowiu bo nie wiem czy mu wierzyć) powiedział że mam bardzo dobre chłodzenie zamontowane i temu. Za każdą pomoc bardzo dziękuję! ---EDIT--- Problem rozwiązany. Nie słuchając się rad wymieniłem termostat i on okazał się winowajcą złego trzymania temperatury. Tem…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Pytanie moje kieruje do posiadaczy właśnie A3 8L.Interesuje mnie czy utrzymanie tego samochodu w stanie dobrym jest bardzo drogie? Czy w wypadku jakichkolwiek usterek części są bardzo drogie? Najbardziej chodzi mi o diesla 1.9L
-
- 5 odpowiedzi
- 18,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich (: Posiadam stara audi a3 8l , kupilem vag kkl ale jakis problem albo z laptopem albo z przewodem. samochod chyba jest w trybie awaryjnym ,i nie chce sie odpalic. prosze o pomoc , byc moze ktos posiada sprawny ten przewod i mieszka w Warszawie na Bielanach. nie wiem moze jakies piwko za to albo cos innego:) Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Posiadam a3 8l 1999. Jest jakiś problem z szybami. Każda z nich ma problemy z domknięciem się, podjedzie trochę do góry i później cała na dół. Muszę zamykać je lekko i 'na wyczucie'. Dodatkowo zasuwają się one do góry słabo jakby mocy nie miały. W dół natomiast bez problemów. Wszystkie 4. Ponadto tylnia prawa szyba za każdym razem gdy otwieram lub zamykam samochód się lekko uchyla. Strasznie dziwne. Dodam że nie działa też sterowanie lusterek co wg mnie wskazuję na problem z elektronika. Czy mam rację, czy może nie? Jest jakiś sposób by samemu to naprawić czy raczej potrzebna jest interwencja specjalisty? Dziękuję z góry i pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Kupiłem ostatnio swoje wymarzone Audi A3. Niestety nie nacieszyłem się nim długo, ponieważ po deszczu okazało się, że do samochodu wdarła się woda, która znajduje się na dywanikach od strony kierowcy i pasażera. Możecie powiedzieć, że sam mogłem wnieść wodę. Dlatego wysuszyłem dokładnie dywaniki i poczekałem do następnego deszczu. Niestety okazało się, że dywaniki znowu były mokre. Ktoś ma jakiś pomysł?
-
- 2 odpowiedzi
- 9,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, od jakiegoś czasu przestała mi się podnosić wskazówka temperatury oleju, zdarzy się raz na 50 razy, że zadziała, ale i tak spadnie. Ktoś ma jakiś pomysł? Audi a3 8l 1.9tdi 98r
-
- 0 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jakiś czas temu samochód zaczął mi kopcić i zaczął brać olej , obroty też zaczęły skakać. Miałem wybrać się do mechanika ale nie zdążyłem, po odpaleniu auta zaczyna ciec olej.
-
- 1 odpowiedź
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim znalazłem u siebie wyciek plynu chlodniczego czy ktos sie orietuje skad to moze byc? Jest to po stronie rozrządu. Silnik 1.8 t rocznik 2000 kod silnika AUM. ?
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Wymienial ktoś konsole z przedliftu na polift? Konsola 2din pod radio
-
- 0 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie ponieważ borykam się z wymiana parownika klimatyzacji a w zasadzie chodzi o jego wyjęcie po demontażu schowka oraz wiatraka nawiewu mam problem z wyjęciem , o ile prawa strona plastikowej obudowy odchodzi w dół to lewa ma problem , rurka odpływu tez przeszkadza , czy konieczna jest większa ingerencja ( demontaż półki ) czy uda się inaczej o czym nie wiem aby dolna cześć opuściła się na tyle aby wyjąć parownik , dziekuje za odpowiedz i porady .
-
- 0 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Nie znam się za bardzo na tych sprawach, a ciekawi mnie, jak często trzeba wymieniać świece w benzynowym 1.6 ze stajni Audi. Macie jakieś doświadczenia? Jakie świece zakładacie? Czy jest jakiś termin wymiany? Jeśli nie, to po czym poznać, że to już czas? Pozdrawiam.
-
- 0 odpowiedzi
- 14,7 tys. wyświetleń
-
-
Dobry wieczór! Mam takie pytanie. Czy mogę sobie wymienić w moim Audi wszystkie żarówki do kierunkowskazów na LED (oczywiście pasujące i w kolorze pomaranczowym). Glownie mi chodzi o to czy to będzie zgodne z prawem? Z góry dziękuję za odpowiedź
-
- 0 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry, mam trywialny problem, lecz nie znam się za bardzo na mechanice, więc chciałbym dopytać. Nie świeci mi jedno światło mijania, kupiłem żarówkę żeby ją wymienić, aczkolwiek nie wiem jak się do niej dostać, bo nie ma jej na wierzchu. Chciałem zapytać czy konieczne będzie wyciągnięcie lampy? Dziękuję za odpowiedź. Dołączam zdjęcie poglądowe.
-
-
- 1 odpowiedź
- 10 tys. wyświetleń
-
-
Niby banał, a nie moge jej wyciągnąć, a nie chcialbym uszkodzic. Jak wyjąć zarówke przednia postojowa? Pozdrowienia
-
- 0 odpowiedzi
- 7,5 tys. wyświetleń
-
-
-
witam. kieduje sie do was z pytankiem czy mozna założyć komputer do a3 1998r gdyz posiadam uboga wersje bez komputera pokładowego i klimy:( i własnie chciałem sobie włozyc zamiast takich 3 pokreteł do ogrzewania. są jakies zostawione fabrycznie wyjscia pod komputer zeby własnie w takiej sytuacja jak moja włozyc komputer pokładowy?? z góry dzięki
-
- 2 odpowiedzi
- 8,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Otrzymałem w darze ten model Audi który jest w dobrym stanie poza tylną klapą.Otóż brak w niej całego tylnego zamka.W związku z tym mam prośbę o pomoc w znalezieniu kompletnego zamka razem z kluczykiem.Na allegro są, tylko bez kluczyka do wkładki. Jeżeli macie Panowie taki komplet lub znacie link do aukcji to bardzo proszę o informację.Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie czy ktoś wymieniał w audi s3 skrzynię na 6cio biegową czy są jakieś haczyki w tym zabiegu.???
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
-
-
Witam Mam nietypowy problem z moim audi otóz już drugi raz pękł mi prawy tylni wahacz dolny(jakieś 2000 km od wymiany) w czym może leżeć przyczyna ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy ktoś jest w stanie poratować jak wyglada znak na skrzyni biegów w silniku AKL ? jesli ustawie od strony obudowy rozrządu pasek na znakach wału to na górnym wałku znak nie trafia w miejsce, napinacz puścił, znajomy mi doradził żeby ustawić koło po zdjęciu paska na znakach, ale żebym sprawdził znak na skrzyni, wiem ze tam jest koreczek do odkręcenia. Ma ktoś zdjęcie jak to powinno wyglądać?
-
-
- 1 odpowiedź
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Mam pytanie dotyczące Audi A3 2006 (8P). Na zegarach pojawiła mi się żółta ikona silnika (check engine). Po podpięciu komputera nie wykazuje żadnych problemów z silnikiem, a sam samochód działa bez zarzutu. Jedyne, co zauważyłem, to problem z rozrusznikiem, który prawdopodobnie już się kończy. Czy może to być powód, dla którego pojawia się ta kontrolka check engine?
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,1 tys. wyświetleń
-