Audi A3 8L (1996-2003)
Forum Audi A3 8L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
201 tematów w tym forum
-
Siemanko wszystkim Mam taki problem,poniewaz jak jade autem to mam temperature 90stopni jak stane na dłuzsza chwilke w korku to automatycznie rosnie do ponad 100 co moze byc przyczyna ? Mechanikowi dałem do sprawdzenia to powiedział ze chłodnica,wentylator i termostat w normie. a temperatura rosnie,powiedział jezdzic i obserwowac,co wydało mi sie bardzo głupie. kto moze byc problem ?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Przychodzę do was z pytaniem dot. Bezpieczniego wirusa A więc mam audi a3 8l 2002 z przebiegiem około 370k, silnik to 1.8t aum 150km z podstaw to turbo nie ciągnie oleju bynajmniej od strony zimnej Ciśnienie w cylindrach to w okolicach 10bar Na ostatnim jest 9 coś, oleju coś tam łyknie ale nie są to jakieś duże ilości, niewiele Wracając do mojego pytania czy warto wgrywać wirusa z 1.8t auq do mojego kompa, czy silnik mi to wytrzyma, turbo itp Czy jednak mogę tym wirusem coś mu zaszkodzić? Pozdrawiam.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem z tempomatem. Założyłem tempomat, zakodowałem i działał po pewnym czasie zaczął wariować, raz działa raz nie działa. Co może być przyczyną ? W blokach pomiarowych 066 wszystko reaguje sprzęgło, hamulec, przełączniki na manetce wszystko się zmienia z 0 na 1 po naciśnięciu. Jedynie w drugiej kolumnie (Switch Positions 1) cały czas nie zmienia się jedna 1, jest ciągle np. 00001000 reszta zer zamienia się po aktywacji danej rzeczy. Dla czego raz wszystko działa a raz nie, czy ma ktoś jakiś pomysł ? Mam nadzieje, że nie napisałem zbyt chaotycznie. [2000r, 1.8t AUM]
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem z moim 1.9 tdi Quattro Od pewnego czasu quattro nie spina napędu, po odpaleniu kontrola trakcji działa ale po jakimś czasie czuć lekkie szarpnięcie którymś tylnym kołem i wyłącza się kontrola trakcji a Quattro nie spina niezależnie od tego czy kontrola trakcji jest czy jej nie ma
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadam audi a3 1998 r 1.6 MPI benzyna. Chciałem połączyć się z ECU lecz nie dało rady. Więc odpiąłem kleme (-) od akumulatora i odpiąłem wtyczki od sterownika po czym wyciągnąłem i wyczyściłem żeby sprawdzić. Po wyczyszczeniu włożyłem i podpiąłem wtyczki a potem kleme. Niestety auto nie odpali po odpięciu akumulatora i sterownika. Kręci rozrusznik ale nie odpala. W czym może być problem bardzo proszę o wyrozumiałość i pomoc nie mam zbytnio możliwości podpięcia pod komputer. Nie wiem czy immobiliser nie zamknął zapłonu. Dlatego proszę o pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Audi A3 8L 1.6 1998r. Problem polega na tym, że podczas zamykania/otwierania auta pilotem po 3 mrugnięciach prawy kierunkowskaz się zawiesza i świeci światłem stałym, przez co trzeba kilka razy zamykać i otwierać samochód, aby się odwiesił. Nie wiem, czy to ma znaczenie, ale jeśli trochę dłużej potrzyma się przycisk zamykania/otwierania, to nie zawiesza się tak często. Pytanie do Was, w czym może być problem? Czy to przerywnik/przełącznik świateł awaryjnych? Czy może coś z zamkiem centralnym?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Strasznie faluja mi obroty nie jest to mormalne falowanie dosyc mocne a klapka w przepustnicy dziwnie sie zachowywuje. 20230918_161414.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. Pękł mi kolektor wydechowy silnik to 1.6 APF. I mam takie pytanie kolektor podejdzie tylko z tego kodu silnika czy też z innych 1.6. proszę o pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Od pewnego czasu mam problem z moim audi. audi a3 1.6 benzyna/ automat 2002r opisze poklei co sie dzieje: auto wariuje na obrotach, odpalam auto i wskazowka zaczyna skakac i w tym czasie ruszenie i jazda jest praktycznie nie mozliwa. W tym samym czasie swieca sie kontrolki EPC i trakcja. Auto czesto ma fazy ze jak jade traci na mocy i po prostu trzeba gdzies stanac na bok i odczekac chwile, pozniej juz po odpaleniu rusza i mozna jechac. Eektryk twierdzi ze to moze byc sonda,egr,katalizator… nie chce bladzic i wymieniac wszystkiego tak wiec pytanie moze ktos mial taki przypadek i moze doradzic co robic IMG_0508.MOV Wstawian filmik
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem z cewkami na silniku swojego audi. Obecnie pali nie na 4 a na 3 cylindry co słychać w dźwięku podobnym do traktora. Mój mechanik powiedział że muszę wymienić silnik na nowy gdyż jest to łatwiejsze i wyjdzie mniej więcej tak samo cenowo jak naprawa. I tutaj pada moje pytanie. Obecnie mam silnik AVU w swoim Audi a3 8l z 2001 r. Czy silnik z golfa AYD będzie pasował do mojego samochodu bez zbędnych przeróbek?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Posiadam audi a3 1.6 z 1999r, wystrzeliła mi poduszka pasażera w fotelu z przodu. Poduszka wymieniona czy trzeba też wymienić napinacz pasa pasażera i modul poduszek aby skasować błędy i nie paliła się kontrolka airbag. W sterowniku zapisane mam błędy 00595-crash data i 00532 za niskie napięcie.
-
- 1 odpowiedź
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Siema wie ktoś jak w lifcie 2003 rok zrobić, żeby podświetlenie radia i samo radio włączało się po zapłonie? Radyjko Audi Concert II, licznik pol fis 2 kostkami. Ogólnie sytuacja taka, że po zaprogramowaniu nowego licznika przestało to się włączać, ale słyszałem że można dociągnąć przewody, Potrzebuje schematów pinów jak to ogarnąć.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Mianowicie mam problem po zmianie z 1.9 110km na asz 130km auto nie ma zbytnio mocy słychać że turbo wstaje ale ona zbytnio nie jedzie, komp przekładany razem z silnikiem intercoolerem i wiązka od kompa do silnika. A mianowicie pytanie brzmi czy wiecie może koledzy co może być nie tak. Wszystka reszta została z 110km między innymi przepływka czy może to być wina przepływki? A i immo z kompa wyrzucone.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Córka posiada Audi A3 8L 1.9tdi (110HP) z 2001 roku. Jestem po regeneracji turbiny (firma Turbo-Tec w Jaworznie) bardzo proszę o sprawdzenie logów, gdyż auto generuje błąd silnika 17965 i turbina przechodzi w tryb awaryjny. Przeważnie powyżej 3000 tyś obr, odcina moc, trzeba gasić i odpalać auto ponownie w celu resetu. Z góry dziękuje za pomoc, pozdrawiam Miłosz Załączam logi, link do poglądu logów: https://vaglogs.com/ LOG-01-000-xxx-xxx.csv LOG-01-001-003-004.csv LOG-01-007-013-010.csv LOG-01-018-023-xxx.csv LOG-01-000-xxx-xxx.csv LOG-01-003-xxx-xxx.csv LOG-01-004-xxx-xxx.csv LOG-01-011-xxx-xxx.csv LO…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Siemanko. Mam pytanie dotyczące klimatyzacji, czy licznik ( wskazówka temperatury cieczy) jest jakkolwiek powiązana z klimatyzacją? Mam zepsuty wskaźnik temp. cieczy. W momencie w którym auto osiągnie temperature około 90 stopni na liczniku pokazuje 120 i w tym momencie klimatyzacja przestaje działać i stąd moje pytanie, czy ma to jakieś powiązanie? Pacjent to audi a3 8l 1.8t 150KM 2003r. Pozdrawiam.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam na laptopie padł mi dysk i nie mam programów , poszukuje dwóch schematówwiazki silnika do 1.8 agn 1997 r, z metalowym korektorem jeśli to ma znaczenie i do 1.8 agu . W necie nic nie znalazłem . Proszę o pomoc bo nie wiem kiedy będę miał sprawnego laptopa , a elsa itp by mi pomogło. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, chciałem zapytać Was czy w modelu A3 8L 1.6 benzyna z 2002r. 102 KM występują światła przeciwmgielne przód, bo nie mam ich w zderzaku, a na włączniku zapala się tylko tylne światło przeciwmgielne z lewej strony; czytałem, że przed liftingiem one nie występują, czy mogę prosić o informację odnośnie jak to jest w moim modelu? gdzie to sprawdzić? bo pierwszy raz jak na przeglądzie było auto, diagnosta zwrócił na to uwagę, że nie ma przednich przeciwmgielnych. Pozostałe światła są. Proszę o pomoc. Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, od niedawna stałem się posiadaczem a3 1.8t Quattro. Zakupiłem autko z huczącym łożyskiem w lewym przednim kole. Wymieniłem łożysko, lecz teraz słychać podczas jazdy pulsacyjne chrobotanie też jakby w przednim lewym kole. Im szybciej jadę, tym ten dźwięk się nasila. Może macie jakieś pomysły, lub doświadczenia z czymś takim? Sprawdzalem z mechanikiem na podnośniku przeguby itp, wszystko wydaje się w porządku.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
IMG_3060.mov Witam odkąd kupiłem a3 zmagam się z przedstawionym na filmie problemie. Od ok. 1100 do 1400 obrotów występuje metaliczny dźwięk spod maski jakby jakiś element rezonował, dzieje się to na każdym biegu. Co to może być?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie jestem właścicielem audi a3 8l 1.6 Benz kod silnika avi. Z góry przepraszam jeśli coś nie jasno opisałem lub w złym dziale. Ale na chwilę.obecna jesteście ostatnia deska ratunku. Mechanicy rozkładają ręce. Żaden nie chce podjąć się auta gdzie trzeba szukać "na piechotę" bo błędów w kompie masa i nie wiadomo co te błędy powoduje. Od jakiegoś czasu mam problem z tym autem. Generalnie problem mam od kiedy kupiłem ten samochód. Zawsze miałem audi i chyba na tym modelu a3 się to zakonczy. Mianowicie auto pracuje normalnie bez problemu. Ale dość często gaśnie mi np na skrzyżowaniu czy kiedy mu coś odbije. Po odpaleniu jest ok a czasami sam z siebie faluje szybk…
-
- 0 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Mój prędkościomierz w audi a3 jest zepsuty. Próbuje znaleźć licznik na wymianę lecz nigdzie nie jest dostępny. Jaki może być odpowiednik prędkościomierza 8L920900L. Auto w automacie, 1.6 benzyna, rocznik 2001. Proszę o pomoc w znalezieniu odpowiednika.
-
- 0 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, od jakiegoś czasu przestała mi się podnosić wskazówka temperatury oleju, zdarzy się raz na 50 razy, że zadziała, ale i tak spadnie. Ktoś ma jakiś pomysł? Audi a3 8l 1.9tdi 98r
-
- 0 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
-
-
Witaj wszystkich. Jestem posiadaczem Audi a3 1.9tdi ASZ 131km, aktualnie samochód ma 170km. Auto stoi od mają zeszłego roku. W tym czasie silnik został rozebrany. Poza wtryskami, tłokami i korbowodami, głowicą i dolnym blokiem, całą reszta drobnicy nowa. W silniku kute korbowody. Jutro uzupełnię temat i zadam parę pytań.
-
- 0 odpowiedzi
- 853 wyświetleń
-
-
Witam czy jest ktoś w stanie postawić diagnozę na podstawie odczytu z komputera? Może ktoś miał podobny problem?
-
- 0 odpowiedzi
- 802 wyświetleń
-
-
Witam mam problem z siedzeniem kierowcy nie blokuje się w pozycji kierowania
-
- 0 odpowiedzi
- 783 wyświetleń
-