Audi A4 B7 (2004-2008)
Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
369 tematów w tym forum
-
Jadąc przy prędkośći około 120km/h obroty około 4tyś.spada moc silnika,po zgaszeniu jest w miarę dobrze , ale po chwili dzieje się to samo.Po podłączeniu do komputera wyświetla błąd 16618 P0234 doładowanie silnika-przekroczona wartość graniczna. Proszę o poradę. Silnik BLB 2,0 TDI 140KM.
-
-
- 6 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Czy jest ktoś w stanie pomóc w kwestii zmiany temperatury parownika klimatyzacji poprzez adaptacje w klimatroniku A4 B7?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich na forum. Chciałbym się coś dowiedzieć odnośnie zabezpieczenia do A4 B7 1.9tdi 2007 , pewnie macie jakiś pomysł jakie zabezpieczenie i co jest najlepsze[co założyć] z góry dzięki za odp...
-
- 6 odpowiedzi
- 10,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Chciałbym się dowiedzieć jak wymienić obie żarówki w przednim zderzaku. Oczywiście do prawej strony mam dostęp od dołu po zdjęciu plastików osłaniających silnik. Ale co z lewą stroną??? Trzeba zdejmować zderzak czy jest może jakieś inne rozwiązanie?? Znalazłem na Google takie coś http://nickscarblog....audi-a4-and-s4/ ale w moim audi ten czarny plastik jest w kolorze zderzaka łącznie z tą przedziałka. Jak widać na obrazku:) . POMOCY!!!
-
- 0 odpowiedzi
- 8,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam tak jak w temacie napisalem interesuje mnie odblokowanie mojego rns-e Chodzi o to ze posiadam tuner cyfrowy z opcja usb wszystko pieknie ladnie ale... niestety nie mozna oglacac tv podczas jazy .... Moze juz ktos z was to robil u siebie?? pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Jestem posiadaczem Audi A4 B7 od niedawna . Na Fisie nie wyświetla mi się żadna informacja z radia jak to naprawić lub włączyć . Posiadam radio Audi Concert takie duże
-
-
- 6 odpowiedzi
- 6,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Zakupiłem dzisiaj A4.b7 z 2008roku. Z Multitronic Jezdziłem troche automatyczna skrzynia biegów no ale jednak nie jest to to samo co w Audi a że nie chce czegos zpaprać to wole zapytać 3 razy. Oczytałem sie ze nie trudno o uszkodzenie takiej skrzyni, wiec musze wiedziec wszystko po koleii. Czy przy jezdzie na pozycji D z obojętnie jaką prędkością mogę zmienić na tryb S-Sport.?? I jeszcze jedno pytanie czy z trybu D jeżeli chce przejśc na tryb manualny + i - to czy prędkość jest obojetna czy może musze zejść do jakiejś odpowiedniej do tej zmiany??
-
-
- 2 odpowiedzi
- 6,8 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. Panowie mam problem. Kupiłem ostatnio audi a4 B7 3.0 TDI quattro i jest super ale jest jeden problem mam bicie kół podczas hamowania a także wibracje przy dodawaniu gazu i to się zaczyna od 80km/h coś koło tego. Dodam że mam dystanse założone bo bez nich jest tarcie felgi o tarcze hamulcowe. Prawdopodobnie są to felgi od audi a4 tylko z mniejszego silnika bo z tego co mi mówili tarcze były tam mniejsze niż w tych 3.0 litrowych. Dodam że felgi są 16" i ostatnio byłem żeby je jeszcze raz wywazyli. Powiedźcie mi czy bicie i wibracje mogą wywoływać te dystanse albo macie może jakieś inne podejrzenia i wskazówki które by pomogły mi rozwiązać ten uciążliwy problem
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem z tylną wycieraczką. Wczoraj (niedawno zaczęły się mrozy) tylna wycieraczka "zwariowała" - działa dosłownie kiedy chce, zatrzymuje się w różnych pozycjach itd. Wyłączenie stacyjki nie pomaga, tzn po ponownym włączeniu wycieraczka włącza się od nowa. Wcześniej miałem problem ze spryskiwaczami tylnymi (wiecznie się blokowały) ale nie znalazłem czasu żeby je porządnie wyczyścić (czyszczenie igłą pomagało do tygodnia). Z tego co wyszukałem na forach problemem może być wyciek płynu. Próbowałem zdjąć tapicerkę aby zajrzeć pod klapę i nie jestem pewien czy czegoś nie urwę więc proszę o pomoc. Odkręciłem 2 śrubki krzyżakowe i 2 śrubki pod trójkątem i zacząłem śc…
-
- 5 odpowiedzi
- 16,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich. Chcialbym Was prosic o pomoc. A mianowicie osadza mi sie sadza na koncu wydechu pomimo ze posiadam dpf, fakt ze jest po wirusie ale program jest OK napisany przez dobrego programisty wiec nie powinno to byc przyczyna sadzy aczkolwiek nie wiem jak bylo przed... Moze ktos z Was bedzie mial jakies sugestie. Tutaj mam pare dynamicznych logow przed programem: Log (0 - 007) Log (1 - 003) Log (2 - 004) Log (3 - 001) Log (4 - 010) Log (5 - 008) Log (6 - 011) i pare zaraz zrobione po chipie: Log (0 - 010) Log (1 - 007) Log (2 - 004) Log (3 - 003) Log (4 - 011) Log (5 - 001) Log (6 - 008) Byla sugestia nieszczelnosci na dolocie ale zostalo wszy…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy posiada ktoś może po polsku instrukcje do radia BNS 5.0, niestety przy zakupie wszystkie instrukcje po niemiecku;/ Pozdrawiam.
-
- 2 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, w tamtym tygodniu zapalił mi się econ. Dopiero dziś udało się postawić auto do mechanika. Po podłączeniu do komputera wyszło że uszkodzony jest czujnik cisnienia. Został wymieniony na nowy. Numer 6ZL 351 028-401,zdjecie poniżej. Oraz 2 zdjęcia starego czujnika. Powymianie econ raz się załącza a raz gaśnie. Co może być przyczyną. Może ktoś miał coś podobnego. Mechanik powiedział mi że być moze problemem jest alternator lub sprężarka klimy. Skasował350zl i nie wiem tak naprawdę gdzie szukać usterki. Audi A4 b7 2005rok 2.0benz
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
witam forumiczów, chce sprawdzić w książce serwisowej kodu który oznacza czy w moim samochodzie jest PDF lub nie. Dzięki z góry.
-
-
- 5 odpowiedzi
- 13,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Czy ktoś może miał taki przypadek albo słyszał o takim i wie co może być problemem. W zimie auto jeździło na 16 alusach i wszystko było ok. Po założeniu na wiosnę 18 alusów okazało się że po przejechaniu kilkuset km zaczyna lekko drzeć tylną prawą oponę od zewnętrznej strony. Po samym spojrzeniu widać było że auto w tym miejscu jakby leży. Więc do mechanika. Okazało się, że pęknięta sprężyna ( standard ). Pomyślałem że jak mam wymieniać na osi 2 sprężyny i zapłacić ok 500zł to może warto wymienić wszystkie 4 obniżające zawieszenie pozostawiając standardowe amory. No więc zakupiłem eibacha obniżającego. No i co i po wymianie wszystkich 4 sprężyn na now…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Potrzebuje wszelkich opini na temat modelu A4 B7 z benzynowym silnikiem 2.0TFSI. Chodzi głównie o spalanie itp. Pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 8,7 tys. wyświetleń
-
-
Hej, czy ktoś ma instrukcje obsługi w języku polski do a4 b7 2005 r?
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
WItam, Mam problem z wymianą żarówki pozycyjnej z przodu po stronie kierowcy.Ściągnąłem obudowę ale jest bardzo ciężkie dojście i nie jestem w stanie jej wyciągnąć. Czy ktoś to już robił ?? Dziękuję i pozdrawiam.
-
-
- 4 odpowiedzi
- 17,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam mao problem z czujnikam i parkowania...:/ przy kasowaniu błedów (żółtej kontrolki silnika ) wyłączyłem czujniki parkowania i nie wiem jak mam je włączyć .... jak ktoś ma wiedzę jak to zrobić za pomoca programu VAG lub VCDS proszę o podpowiedz. pozdrawiam .
-
- 2 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich, Mam pytanie mam nowe Audi A4 avant z 2007 r. I mam komputer po niemiecku aa chciałabym po polsku i kolega mojego taty powiedział że można za opłata ściągnąć z neta polska wersje. A ja wieże że wy coś ciekawego i mądrego mi podpowiecie i to będzie lepsze rozwiązanie. Bardzo proszę o podpowiedz pozdrawiam
-
-
- 8 odpowiedzi
- 18,5 tys. wyświetleń
-
-
Czy warto kupić ten skaner na allegro link allegro.pl/show_item.php?item=4421088066. Proszę o opinię o tym skanerze VaG V -scan 5053 ITS Can live data ,menu j. polski
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich- interesuje mnie spraw dołożenia tempomatu u mnie niema manetki – jaki koszt takiej roboty i części
-
-
- 6 odpowiedzi
- 19,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Po odebraniu auta od mechanika pojawił mi się kolejny błąd "Układ powietrza wtórnego - rząd cylindrów 1" czy może ktoś mnie naprowadzić czy jest to poważna usterka i jak ją zdjagnozować bo mechaników mam już dość.
-
- 1 odpowiedź
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Zniknelo centralne swiatlo stopu -dolne boczne swieca ,wszystkie bezpieczniki dobre.Hmmm od czego zaczac?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Część. Mam Audi A4B7 z czteroramienna kierownica wykończona tworzywem. Czy obszywał ktoś już taka kierownice? Ewentualnie macie sprawdzonego sprzedawcę takiego obszycia. Aby można było sobie samemu obszyć?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem . A mianowicie ostatnio jak jechałem to komputerze pokazywało mi że mam do przejechania 300 km i miałem ta ostatnia kreskę biała przed rezerwa a samochód mi stanął z braku paliwa . Mieliście może tak ? Jaka to może być przyczyna , czego szukać i jak to ogarnąć . A i dowiedziałem się że zbiornik który mam ma 80 l . Pomóżcie bo pewnie to może być pierdoła .
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-