Audi A4 B7 (2004-2008)
Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
370 tematów w tym forum
-
Witam, Mam problem z nagłośnienie w Audi a4 b7 avant. Jakiś czas temu po otwarciu drzwi kierowcy nagłośnienie przestawało w nich działać, teraz nie działa w ogóle nagłośnienie w lewych drzwiach. Wiem że chodzi o wiązkę. Moje pytanie brzmi, czy rozbierać wiązkę czy raczej jest do wyrzucenia (obsługa szyb, lusterek działa normalnie). Jeśli musiał bym zdjąć wiązkę to gdzie jest jej drugi koniec? Przy radiu czy bliżej drzwi jest jakaś kostka łącząca? Z góry przepraszam jeśli umieściłem post w nie tym temacie (jestem nowy na tym forum) Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Jestem posiadaczem Audi a4 B7. Mam problem z podgrzewaniem fotela kierowcy. Mianowicie działa, ale tylko z jednej strony fotela. U pasażera jest wszystko w porządku. Natomiast gdy załącze je u kierowcy to pod prawa nogą grzeje aż parzy a z lewej wcale. Co może by nie tak? I Jaki byłby koszt naprawy?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam od tygodnia jestem posiadaczem b7 2.0 tdi 140 km mam problem nie wiem jaki olej do niej lac na kartce jest napisany ze byl lany 10w/40 prosze o pomoc autko ma przejechane 170tys km czy moge zmienic olej na inny o innych parametrach.Pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Posiadam następujący problem z elektryka w a4 b7 avant ponieważ wszystkie zarowki z tyłu świecą słabiej jakby przygasnięte. Które bezpieczniki odpowiadają za to i gdzie szukać przyczyny tego?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam taki problem w Audi A4 B7 sedan, otóż nie działa u mnie oświetlenie bagażnika po otwarciu nie zapala się lampka oświetlenia, również na FIS-ie nie pokazuje otwarcia bagażnika. Czytałem o podobnych sytuacjach gdzie wina leżała po stronie uszkodzonego mikro - czujnika znajdującego się w zamku. Diagnozę o uszkodzonym mikro czujniku również postawił elektromechanik u którego sprawdzałem problem. Wymieniłem więc zamek na nowy oryginalny co w rezultacie nic nie dało... może ktoś miał podobny problem? proszę o pomoc za co z góry dziękuje:)
-
- 1 odpowiedź
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Nie tak dawno zakupiłem A4 B7 kombi z 2005 roku.Mam problem z oświetleniem tablicy rejestracyjnej. Wymieniłem żarówki na nowe i nie pomogły. Dodam jeszcze że oprócz oświetlenia tablic nie działa też oświetlenie schowka i lampka w klapie bagażnika:/ Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
witam,ostatnio przez pare dni mama problem z rannym odpaleniem samochodu mianowice nie mószę długo kręcić ale samochód jak odpali to idzie biała chmóra z tyłu i trochę szarpie.miałem wczesniej juz taką sytuacje i na vagu wyszła 1 i 4 swieca nie grzały, wymieniłem świece i było wszystko cacy az do zeszlego tygodnia.zauważyłem jeszcze ,że FIS trochę mi przygasa u góry.może to być wszystko od akumulatora?bo nie chce mi się wierzyć że świece padły po miesiącu?jakieś pomysły?pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry ostatnio mam problem z moją audi a4 B7 2.0 TDI , silnik zaczął dziwnie hałasować tak jak na filmiku , może miał ktoś podobnie i wie co to może być ? pozdrawiam video-1644772848.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam od kilku dni jestem posiadaczem audi a4 b7 2.0benzyna skrzynia automatyczna. Wczoraj zauważyłem ze po włączeniu P i wyłączeniu silnika światła stopu się palą. Zgasły dopiero gdy na D wyłączyłem silnik i na wyłączonym silniku przełączylem na P. Dzisiaj jadę na komputer. Czy ktoś miał taki problem? Może to przekaźnik? Witam ponownie. Winny był czujnik hamulca. Po wymianie problem zniknął, mechanik twierdzi ze jest to dosyć częsta bolączka w audikach.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Chciałbym dowiedzieć się czy ktoś z Was miał podobny przypadek z tempomatem i światłami stop. Mianowicie wczoraj, przestał mi działać tempomat, w żaden sposób nie mogłem go włączyć. Wieczorem zauważyłem, że światła stop nie gasną po zwolnieniu hamulca. Dopiero po ponownym kopnięciu pedała w bok światła gasną. Domyslam się, że tempomat nie działa bo komputer mysli, że pociskam hamulec cały czas, choć tak w rzeczywistości nie jest. Dziaś rano tempomat raz działał, raz nie działał. Trudno mi powiedzieć jak jest ze światłami, bo w drodze do pracy nie mam mozliwości, żeby to zaobserwować. Czy przyczyna może być mechaniczna, czy raczej problem gdzieś na poziomie komputer…
-
-
- 3 odpowiedzi
- 6,9 tys. wyświetleń
-
-
witam Mam problem z wiatrakiem typu, gdy wyłaczam silnik(zimny), po chwili wlacza sie wiatrak, chodzi tak dlugo az nie przekrece stacyjki albo nie odlacze akumulatora. Wydaje mi sie jakby jakis czujnik oszalal i ciagle podawal komputerowi zly odczyt. Moze ktos mial taki problem i udalo mu sie rozwiazac. z gory dziekuje za pomoc Mateusz
-
- 1 odpowiedź
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam nie dawno zakupiłem audi a4 b7 avant sline z bi xenonami i auto miało wymieniona cała lampe z przetwórnia z przodu bo widać ze jest nowa i światła normalnie się pała lecz się nie poziomują i pali się błąd poziomowania świateł na desce mieliście taki problem ??
-
- 3 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem . A mianowicie ostatnio jak jechałem to komputerze pokazywało mi że mam do przejechania 300 km i miałem ta ostatnia kreskę biała przed rezerwa a samochód mi stanął z braku paliwa . Mieliście może tak ? Jaka to może być przyczyna , czego szukać i jak to ogarnąć . A i dowiedziałem się że zbiornik który mam ma 80 l . Pomóżcie bo pewnie to może być pierdoła .
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. 1. Mam problem z zestawem głośnomówiącym w AUDI A4 B7 1.9 2005r. Jeszcze kilka miesięcy temu działał bez problemu, a pewnego dnia przestał. Nie łączy się z telefonem poprzez bluetooth. Nie reaguje na klawisze z kierownicy. 2. Drugi problem to duży pobór prądu na postoju, ponad 1A. W związku z czym bardzo bym prosił o schemat elektryczny, lub trafną podpowiedź. Co udało się ustalć, to problem z linią K, ponieważ nie ma możliwości połączenia się komputera (serwisówki) do samochodu. VIN samochodu mogę podać na pw. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.
-
- 1 odpowiedź
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich od kilku miesięcy walczę ze wspomaganiem kierowncy w moim Audi i nikt nie potrafi mi pomóc:( narazie wydałem pełno kasy i nadal to samo. Problem polega mianowicie na tym że gdy jest chłodno wspomaganie chodzi delikatnie i cicho gdy samochód się rozgrzeje zaczyna się problem;/ coś zaczyna hałasować i ledwie da się krecić;/ Wymieniłem: - Pompe wspomagania - Płyn wspomagania Szczerze mówiąc nie mam już pomysłów jeszcze został mi napinacz, rolka prowadząca, alternator do sprawdzenia. Każdy mechanik mi mówi że wszystko jest dobrze ale nie jest bo raz chodzi delikatnie i cicho a raz coś zaczyna brzęczeć i bardzo ciężko chodzi wspomaganie dosłownie nie idzie…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Jestem nowym użytkownikiem jak i świeżym posiadaczem Audi A4 Avant rok 2007 2.0 TDI 170KM, pełen S-line. Przepraszam jeśli temat jest nie w tym dziale. Otóż jestem jeszcze "zielony" co do obsługi MMI, nawet nie wiem jaka to wersja. Główny problem to taki że mam dwa sloty na karty SD, i wejscie na płytę. Zgrałem sobie muzykę na kartę, którą posiadam w domu SDHC 16GB, następnie gdy ją wkładam napisane jest ze wczytuje kartę i nie wiem co mam dalej robić aby odtworzyć swoje ulubione utwory z tej karty. Probowałem również przez karte mirco sd wyciagnąłem ze smartfona i wsadziłem do adaptera i tez napisane "laduje" i tak ciagle. Od razu zaznaczam że gdy kupiłem od pop…
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, pojawił się z moim Audi bardzo uciążliwy problem. Mianowice, nie mogę w żaden sposób otworzyć klapy bagażnika. Kupiłem auto nie dawno i do tej pory niesprawne było otwieranie bagażnika z pilota - nie słychać żeby wgle startował siłownik podnoszący klapę. Teraz dodatkowo pojawił się problem, że nie mogę otworzyć bagażnika manualnie z kluczyka. Co może być przyczyną obu awarii, bo wydaje mi się, ze jest to połączenie dwóch usterek - mechanicznej zamka i elektrycznej? Proszę o propozycje w jaki sposób mogę go rozwiązać. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Proszę o analizę błędu A4 B7 2.0 TDI 1 Fault Found: 008597 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S1 P2195 - 000 - Signal too Low (Lean) Freeze Frame: Fault Status: 01110000 Fault Priority: 2 Fault Frequency: 1 Reset counter: 255 Mileage: 291693 km Time Indication: 0 Date: 2064.00.00 Time: 00:00:00 Freeze Frame: RPM: 1512 /min Speed: 36.0 km/h (no units): 63.0 Temper…
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Koledzy, właśnie stałem się mam nadzieję szczęścliwym posiadaczem A4 2006r. 1.9 wersja Navi, niestety z niemieckim językiem nie jestem za pan brat, a tylko taka wersja instrucji została mi podarowana. Czy moze ktoś się orientuje gdzie można ściągnąć wersję polską? Pewnie to już oklepane pytanie ale nie mogłem znaleźć w necie, jedyne co było to instrukcja do starszej wersji. Prośba o pomoc.
-
- 17 odpowiedzi
- 25,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadam lampy z przetwornicami nr 1 307 329 113 i mam problem ponieważ nie mogę znaleźć identycznych na allegro chciał bym spytać czy można je zamienić na inne przetwornice z końcówką np 115 nie 113
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Nie wiem co może być,usłyszłem podczas jazdy odgłosy gdy skręcałem kierownicą oraz jakby ciężej obracać kierownicą.Sprawdziłem płyn okazało że przybyło go w zbiorniczku.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
hey mam pytanie o obrotomierz obrotomierz obrotów wskazuje do 3 tys. obrotów czy to jest prawidłowo ?? pozdrawiam
-
- 3 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
witam, mam do wymiany tylni zderzak i podczas przegladania ebaya natrafiłem na kompletny zderzak z czujnikami parkowania (moja wersja takowych nie posiada) i teraz mam pytanie co mósiał bym zrobić żeby je podłączyć?jakiś dodatkowy moduł? z jakimi kosztami to się wiąże? pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Jestem tu nowy i chce się dowiedziedź jednej reczy. Żona zimą rozbiła audi a4 b6 środek nie zniszczony czy będzie wszystko pasowało z b6 do nowszej a4 b7. Chodzi mi o dywan, boczki drzwi i inne rzeczy? Z góry dziękuję.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry, jakiś czas temu kupiłem samochód z orginalnym podstawowym radiem, problem w tym, że nie działają tylne głośniki. Elektryk stwierdził że to radio może grać tylko na przednich. Moje pytanie czy jest to możliwe, czy były w ogóle fabryczne radia które mogą grać tylko na przednich głośnikach? Dodam, że mój samochód to najbardziej goła wersja z możliwych (nie ma np. subwoofera w bagażniku)
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-