Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B7 (2004-2008)

Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez goner13,

Witajcie. Dziś podczas wymiany h7-ek świateł mijania zauważyłem ze rusza mi się wkład reflektora - tzn lustra. Reflektor to zwykły halogen. Jak to można naprawić? Czy da się? Są tam jakieś zaczepy czy to jest klejone?

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Rafał1,

Od niedawna jestem posiadaczem audi B7 i mam takie pytanko,czy da rade jakoś założyć nawi ,czy jest to możliwe? jak to zrobić,

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez mikomac,

witam ma problem z parowaniem mojego mmi 2g z xperia s moze wystarczy zresetowac ustawienia moze idzie to jakos obejsc,prosze o pomoc

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez janosik493,

Czy warto kupić ten skaner na allegro link allegro.pl/show_item.php?item=4421088066. Proszę o opinię o tym skanerze VaG V -scan 5053 ITS Can live data ,menu j. polski

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez mbuszek,

Witam, Czy z Waszego doświadczenia do wymiany żarówek H7 w tytułowym modelu trzeba koniecznie wyciągać reflektory? Miejscowy elektryk zaśpiewał mi taką cenę za wymianę (tłumacząc się właśnie koniecznością wyciągania reflektorów), że aż przysiadłem (150 zł + cena 2 żarówek).

• 2 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez ArtDuSe,

Witam, Przyslali mi nie ten intercooler co trzeba. W mojej audi jest z czujnikiem a mi przyslali bez, teraz migają sie z oddaniem kasy i wymianą. Czy mogę zamontować intercooler bez czujnika? ten czujnik jest od temperatury powietrza? Czy będą jakies skutki, które mogą wyniknąć z tego? Czy tylko błąd lub przegrzanie?

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez barteklech,

Witam, pojawił się z moim Audi bardzo uciążliwy problem. Mianowice, nie mogę w żaden sposób otworzyć klapy bagażnika. Kupiłem auto nie dawno i do tej pory niesprawne było otwieranie bagażnika z pilota - nie słychać żeby wgle startował siłownik podnoszący klapę. Teraz dodatkowo pojawił się problem, że nie mogę otworzyć bagażnika manualnie z kluczyka. Co może być przyczyną obu awarii, bo wydaje mi się, ze jest to połączenie dwóch usterek - mechanicznej zamka i elektrycznej? Proszę o propozycje w jaki sposób mogę go rozwiązać. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Dawid666,

Nie chce się rozpisywać, bo czas goni. Ostatnio pewna pani skasowała mi zderzak, grill, błotnik i przednie drzwi od pasażera wszystko jest do wymiany. I tu dochodzimy do sedna. Myślałem, że to będzie szybka piłka zdjęcie z naklejki pod kanapą google i mam części okazało się to trochę bardziej skomplikowane. Przeglądam oferty na sklepach internetowych i jest tam podane jak dla mnie za mało informacji i nie wiem, czy jak przy części jest napisane 8e0 a u mnie 8ed, czy mi to będzie pasować. Czy jak w drzwiach od kolesia jest miejsce na kluczyk, a ja mam tylko od strony kierowcy czy po przełożeniu zadziała no i słyszałem, że lepiej wsiąść zderzak używany, bo zamienniki lubią …

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez greg65,

Zniknelo centralne swiatlo stopu -dolne boczne swieca ,wszystkie bezpieczniki dobre.Hmmm od czego zaczac?

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez robert 1,

mechanizm reczny nie działa korba kreci sie - nie podnosi ani tez nie opuszcza szyby czy miał juz ktos do czynienia z tym problemem - co mnie czeka pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez tomi1987,

witam, wszedzie szukam odpowiedzi na pytanie dotyczące mego audi. miesiąc temu kupilem ausi, wszystko było ok do pewnego momentu, mianowice: 1) podczas jazdy słychac dziwne stuki z przodu auta, gdy nacisne sprzegło raz sie wycisza raz nie ( np: jak lekko sie tocze z górki (2km/h) to tez słychac, gdy nacisne hamulec stuki ustają), 2) podczas dodawania gazu i odpuszczania naprzemiennie lewarek zmiany biegów lekko przesuwa sie przód >tył, 3) jazde z wyzsza prędkością nap 70 km/h na luzie to kierując klewarek do kierowcy lub pasazera słychac dziwne chrobotanie, ciche zgrzytanie- na sprzegle to samo, 4)przy przspieszaniu od 1.7 do 2.1 tys obrotów trzepie budą na dazdym …

• 1 odpowiedź
    • 2,5 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez dynio78,

witam , kupiłem b7 2.0tdi ,140KM z 2007 roku , chcę wymienić rozrząd , olej , filtry itp. proszę o poradę jakiś dobrych i niedrogich marek ?

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,5 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez arka10,

Witam. Jestem posiadaczem Audi a4 B7. Mam problem z podgrzewaniem fotela kierowcy. Mianowicie działa, ale tylko z jednej strony fotela. U pasażera jest wszystko w porządku. Natomiast gdy załącze je u kierowcy to pod prawa nogą grzeje aż parzy a z lewej wcale. Co może by nie tak? I Jaki byłby koszt naprawy?

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Dragonfly,

Witam Od nedawna jestem posiadaczem Audi A4 Avant B7. Auto jest w wersji europejskiej, więc zdiwiło mnie gdy po otwarciu przedniego schowma zamiast zmieniarki CD znalazłem złącze do iPod'a. Wygłąda to tak: Taki gadżet jest mi mnie całkowicie niepotrzebny - nie mam iPod'a. Wdzięczny bedę za porady jak wymienić go na coś bardziej przydatnego. Pozdrawiam Drogonfly

• 1 odpowiedź
    • 2,4 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez wojtcem,

jak w temacie - płynie do mnie białe audi stuknięte lekko w tył - klapa, lampa, zderzak, błotnik.....klape już mam z allegro, lampki i tak muszę wymienić na wersję EU, ale mam problem ze zderzakiem. I teraz pytanko - czy zderzak wersja EU oprócz tego że nie ma obrysówek i podobno jest troszke mniej "napompowany" to będzie pasował do wersji USA?? Dziekuję ze wszystkie porady )

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Tomaszdomasz,

Wymieniałem rok temu rozrząd i się teraz okazało ze źle mi go ustawili , i miałbym pytanko czy jesli było przesunięcie na wałku rozrzadu na ssacym o jeden ząbek to czy nie pogielo mi zaworów . Bo teraz zastanawiam się czy nie wymienic zaworów .

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez jacek13,

Witam poproszę o rozszyfrowanie logów - dziękuję z góry za pomoc 14:59:18 Grupa 068: Particle Filter (Exhaust Gas II) 0.8 % Particle Filter Load Coefficient 26.0 Particle Filter Carbon Mass 0.0 % Carbon Mass Learned Value 14:59:18 Grupa 074: Particle Filter (Exhaust Gas III) 882 /min Engine Speed (G28) 162.0*C Temperature bef. Turbo Charger 1.00 Lambda/Oxygen Sensor Value 0.0 mg/suw Injection Quantity Offset 14:59:18 Grupa 073: Particle Filter (Vehicle Data) 5.1 l Consumption since Regeneration 80 km Distance since Regeneration 108.0 Time since Regeneration 0.8 % Cykl pra…

• 1 odpowiedź
    • 2,3 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez rybaa01,

Witam. W ostatnim czasie zauważyłem, że podczas jazdy ze stałą prędkością np. 90 km/h samochód sam przyspiesza i po chwili zwalnia. Dzieje się tak w krótkich odstępach czasu. Ciekawe jest to, że nie występuje to codziennie. Proszę o pomoc. Dodam jeszcze że po podłączeniu pod komputer wyskoczyło coś takiego: P0234 -Regulacja ciśnienia doładowania; osiągnięty koniec zakresu regulacji -nieciagly

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,3 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez melaa,

Cześć Wszystkim Mam pytanie bo mechanik mówi, że trzeba wymienić pompę wodna z paskami, a Ja w wakacje wymieniałam, czy mogę sama pompę wymienić bez pasków?

• 1 odpowiedź
    • 2,3 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Kq90,

Witam chciałabym usłyszeć opinie od bardziej doświadczonych użytkowników Adi bowiem zakupiłam model dokładnie A4 2.0 KAT. MR'05 8E w automacie z roku 2005 grudzień końcówka zapisane jako 2006. Ogólnie dużo się naczytalam o awaryjnych skrzyniach automatycznych nie wiem czy to prawda czy nie trochę mnie to stresuje. Chciałabym poznać opinię osób które mieli do czynienia z takimi skrzyniami jakieś rady co do użytkowania itp. Samochód zakupiłam wczoraj, szczerze to głupio się przyznać ale nawet nie wiem jaki rodzaj skrzyni tam występuje. Bardzo proszę o rady za co z góry dziekuje.

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez biały280499,

Dzień dobry ostatnio mam problem z moją audi a4 B7 2.0 TDI , silnik zaczął dziwnie hałasować tak jak na filmiku , może miał ktoś podobnie i wie co to może być ? pozdrawiam video-1644772848.mp4

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez emon87,

Witam, Czy posiada ktoś instrukcję w jezyku polskim do naigationssystem BNS 5.0. Bo ogólnie słabo mruczą głośniki Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez TOBI2,

WITAM. Podczas odpalania gorącego silnika wpada on w drgania i warkot jak przy paleniu starych aut na samostart lub z domieszką benzyny przy zimnym silniku lub zimą wszystko znika. I problem z obrotami. Po przejechaniu okoł 150km silnik przy małej prędkości utrzymuje obroty 1500 i spadają dopiero poniżej 25km/h. Gdy znowu przyspieszam obroty rosną i sytuacja się powtarza. I tak przez około 30km potem samo wraca do normy i znowu przejadę ok.150km i znowu ta sama sytuacja z podwyższeniem obrotów. Dodam że komputer nie ma żadnego błędu. Latem robi to częściej zimą żadziej i mam wrażenie że może to jest wina jakiegoś czujnika który się przegrzewa i żle reguluje obrotami. Pozd…

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  24. Czy koleedzy się orientuje jak wybrnąć z takiego problemu. Kopiłem Audi A4 B7 2.0TFSI quattro z 2006 rok. W kraju już było od 3 lat. Na FIS mrugała kontrolka usterka poziomowania xenon. No myślałem, że nie będzie to jakiś większy problem albo układ poziomowania, może coś na kablach. Jednak okazało się coś innego. Wsadzili to tego auta reflektory nie z tego modelu. Serwis podaje do tego modelu auta tylko lampy o numerach 8E0 941 029 BD; 8E0 941 030 BD. A jak mu wsadzone inne. Czy jest jakaś możliwość by zaadaptować inny model lampy tak by działało poziomowanie i nie mrugało na FIS kontrolka . Czy ewentualnie takie same lampy tylko produkowane na rynek UE o numerach 8E0 941…

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  25. Wyskoczyly mi bledy na kompotrze .....SWIECA ZAROWE CYLINDER 1....SWIECA ZAROWA CYLINDER 4......KLAPKA KOLEKTORA DOLOTOWEGO 2......KLAPKA KOLEKTORA SSACEGO STRUMIEN POWETRZA....czy ktos sie orietuje w temacie ???????????czeka mnie troche pracy

• 2 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.