Audi A4 B7 (2004-2008)
Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
372 tematów w tym forum
-
Wiytam. Pomoże mi ktoś w odczytaniu logów....? Czasami (sporadycznie) odcina mi turbo przy dępnieciu na wyzszych obrotach i wyskakuje błąd przeładowania. Dziś zrobiłem logi. No i ogólnie chciałbym sie dowiedzieć w jakim stanie jest reszta podzespołów głownie pompki I jeszcze jedno przy robieniu grupy 018 przy puszczeniu gazu pojawia sie 128 to też chyba cos nie tak? Z góry dziekuje za pomoc. Statyczne: http://vaglogi.pl/log-001_VvOCxi.html http://vaglogi.pl/log-004_50565m.html http://vaglogi.pl/log-013_YcU7MfL.html http://vaglogi.pl/log-018_7MLAf.html http://vaglogi.pl/log-023_u44BY44.html Dynamiczne: http://vaglogi.pl/log-001_gIv63L.html http:…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Posiadam następujący problem z elektryka w a4 b7 avant ponieważ wszystkie zarowki z tyłu świecą słabiej jakby przygasnięte. Które bezpieczniki odpowiadają za to i gdzie szukać przyczyny tego?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
witam , kupiłem b7 2.0tdi ,140KM z 2007 roku , chcę wymienić rozrząd , olej , filtry itp. proszę o poradę jakiś dobrych i niedrogich marek ?
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie. Dziś podczas wymiany h7-ek świateł mijania zauważyłem ze rusza mi się wkład reflektora - tzn lustra. Reflektor to zwykły halogen. Jak to można naprawić? Czy da się? Są tam jakieś zaczepy czy to jest klejone?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Od niedawna jestem posiadaczem audi B7 i mam takie pytanko,czy da rade jakoś założyć nawi ,czy jest to możliwe? jak to zrobić,
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Czy warto kupić ten skaner na allegro link allegro.pl/show_item.php?item=4421088066. Proszę o opinię o tym skanerze VaG V -scan 5053 ITS Can live data ,menu j. polski
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Przyslali mi nie ten intercooler co trzeba. W mojej audi jest z czujnikiem a mi przyslali bez, teraz migają sie z oddaniem kasy i wymianą. Czy mogę zamontować intercooler bez czujnika? ten czujnik jest od temperatury powietrza? Czy będą jakies skutki, które mogą wyniknąć z tego? Czy tylko błąd lub przegrzanie?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
witam, wszedzie szukam odpowiedzi na pytanie dotyczące mego audi. miesiąc temu kupilem ausi, wszystko było ok do pewnego momentu, mianowice: 1) podczas jazdy słychac dziwne stuki z przodu auta, gdy nacisne sprzegło raz sie wycisza raz nie ( np: jak lekko sie tocze z górki (2km/h) to tez słychac, gdy nacisne hamulec stuki ustają), 2) podczas dodawania gazu i odpuszczania naprzemiennie lewarek zmiany biegów lekko przesuwa sie przód >tył, 3) jazde z wyzsza prędkością nap 70 km/h na luzie to kierując klewarek do kierowcy lub pasazera słychac dziwne chrobotanie, ciche zgrzytanie- na sprzegle to samo, 4)przy przspieszaniu od 1.7 do 2.1 tys obrotów trzepie budą na dazdym …
-
- 1 odpowiedź
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Jestem posiadaczem Audi a4 B7. Mam problem z podgrzewaniem fotela kierowcy. Mianowicie działa, ale tylko z jednej strony fotela. U pasażera jest wszystko w porządku. Natomiast gdy załącze je u kierowcy to pod prawa nogą grzeje aż parzy a z lewej wcale. Co może by nie tak? I Jaki byłby koszt naprawy?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, pojawił się z moim Audi bardzo uciążliwy problem. Mianowice, nie mogę w żaden sposób otworzyć klapy bagażnika. Kupiłem auto nie dawno i do tej pory niesprawne było otwieranie bagażnika z pilota - nie słychać żeby wgle startował siłownik podnoszący klapę. Teraz dodatkowo pojawił się problem, że nie mogę otworzyć bagażnika manualnie z kluczyka. Co może być przyczyną obu awarii, bo wydaje mi się, ze jest to połączenie dwóch usterek - mechanicznej zamka i elektrycznej? Proszę o propozycje w jaki sposób mogę go rozwiązać. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Nie chce się rozpisywać, bo czas goni. Ostatnio pewna pani skasowała mi zderzak, grill, błotnik i przednie drzwi od pasażera wszystko jest do wymiany. I tu dochodzimy do sedna. Myślałem, że to będzie szybka piłka zdjęcie z naklejki pod kanapą google i mam części okazało się to trochę bardziej skomplikowane. Przeglądam oferty na sklepach internetowych i jest tam podane jak dla mnie za mało informacji i nie wiem, czy jak przy części jest napisane 8e0 a u mnie 8ed, czy mi to będzie pasować. Czy jak w drzwiach od kolesia jest miejsce na kluczyk, a ja mam tylko od strony kierowcy czy po przełożeniu zadziała no i słyszałem, że lepiej wsiąść zderzak używany, bo zamienniki lubią …
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam poproszę o rozszyfrowanie logów - dziękuję z góry za pomoc 14:59:18 Grupa 068: Particle Filter (Exhaust Gas II) 0.8 % Particle Filter Load Coefficient 26.0 Particle Filter Carbon Mass 0.0 % Carbon Mass Learned Value 14:59:18 Grupa 074: Particle Filter (Exhaust Gas III) 882 /min Engine Speed (G28) 162.0*C Temperature bef. Turbo Charger 1.00 Lambda/Oxygen Sensor Value 0.0 mg/suw Injection Quantity Offset 14:59:18 Grupa 073: Particle Filter (Vehicle Data) 5.1 l Consumption since Regeneration 80 km Distance since Regeneration 108.0 Time since Regeneration 0.8 % Cykl pra…
-
- 1 odpowiedź
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
mechanizm reczny nie działa korba kreci sie - nie podnosi ani tez nie opuszcza szyby czy miał juz ktos do czynienia z tym problemem - co mnie czeka pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Zniknelo centralne swiatlo stopu -dolne boczne swieca ,wszystkie bezpieczniki dobre.Hmmm od czego zaczac?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Wymieniałem rok temu rozrząd i się teraz okazało ze źle mi go ustawili , i miałbym pytanko czy jesli było przesunięcie na wałku rozrzadu na ssacym o jeden ząbek to czy nie pogielo mi zaworów . Bo teraz zastanawiam się czy nie wymienic zaworów .
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanie co to jest ? Bo zauwazylem ze chyba do wymiany ?
-
-
- 3 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. W ostatnim czasie zauważyłem, że podczas jazdy ze stałą prędkością np. 90 km/h samochód sam przyspiesza i po chwili zwalnia. Dzieje się tak w krótkich odstępach czasu. Ciekawe jest to, że nie występuje to codziennie. Proszę o pomoc. Dodam jeszcze że po podłączeniu pod komputer wyskoczyło coś takiego: P0234 -Regulacja ciśnienia doładowania; osiągnięty koniec zakresu regulacji -nieciagly
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Cześć Wszystkim Mam pytanie bo mechanik mówi, że trzeba wymienić pompę wodna z paskami, a Ja w wakacje wymieniałam, czy mogę sama pompę wymienić bez pasków?
-
- 1 odpowiedź
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam Od nedawna jestem posiadaczem Audi A4 Avant B7. Auto jest w wersji europejskiej, więc zdiwiło mnie gdy po otwarciu przedniego schowma zamiast zmieniarki CD znalazłem złącze do iPod'a. Wygłąda to tak: Taki gadżet jest mi mnie całkowicie niepotrzebny - nie mam iPod'a. Wdzięczny bedę za porady jak wymienić go na coś bardziej przydatnego. Pozdrawiam Drogonfly
-
- 1 odpowiedź
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam chciałabym usłyszeć opinie od bardziej doświadczonych użytkowników Adi bowiem zakupiłam model dokładnie A4 2.0 KAT. MR'05 8E w automacie z roku 2005 grudzień końcówka zapisane jako 2006. Ogólnie dużo się naczytalam o awaryjnych skrzyniach automatycznych nie wiem czy to prawda czy nie trochę mnie to stresuje. Chciałabym poznać opinię osób które mieli do czynienia z takimi skrzyniami jakieś rady co do użytkowania itp. Samochód zakupiłam wczoraj, szczerze to głupio się przyznać ale nawet nie wiem jaki rodzaj skrzyni tam występuje. Bardzo proszę o rady za co z góry dziekuje.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
jak w temacie - płynie do mnie białe audi stuknięte lekko w tył - klapa, lampa, zderzak, błotnik.....klape już mam z allegro, lampki i tak muszę wymienić na wersję EU, ale mam problem ze zderzakiem. I teraz pytanko - czy zderzak wersja EU oprócz tego że nie ma obrysówek i podobno jest troszke mniej "napompowany" to będzie pasował do wersji USA?? Dziekuję ze wszystkie porady )
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Koledzy, jestem tu nowy i witam was serdecznie prosząc jednocześnie o pomoc. Mam audi A4 B7 silnik 1.6 ALZ zagazowany instalacją Geko, 2 lata jeździłem i bez problemu. 2 miesiące temu auto ni z tego ni z owego zaczęło mi gasnąć np. w trakcie postoju, nie chciał zapalić, przerzucałem na benzynę i palił, jak mi zrobił tak kilka razy to zacząłem jeżdzić na benzynie, ale okazało się że także potrafił zgasnąć. Zapalał się "check engine". Podłączałem pod komputer, i to u kilku mechaników wyskakiwały głównie 2 błędy: czujnika położenia wałka rozrządu i czujnika wału korbowego. Zacząłem od wymiany oleju, filtrów, świece, kable zapłonowe, a teraz wymieniłem także oba te czujniki, …
-
- 1 odpowiedź
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Czy posiada ktoś instrukcję w jezyku polskim do naigationssystem BNS 5.0. Bo ogólnie słabo mruczą głośniki Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Cześć Wszystkim Mam pytanie, jest tak płyn do chłodnicy szybko schodzi, silnik ma wysoką temperatura, i nakrętka od pojemnika płynu chłodniczego sie otwiera, i jeszcze parują szyby w aucie. Co to może być, filtry były wymieniane, Proszę o pomoc bo juz nie chce jechac do mechanika i wywalać pieniądze i tak dalej to samo
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry ostatnio mam problem z moją audi a4 B7 2.0 TDI , silnik zaczął dziwnie hałasować tak jak na filmiku , może miał ktoś podobnie i wie co to może być ? pozdrawiam video-1644772848.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-