Audi A4 B7 (2004-2008)
Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
369 tematów w tym forum
-
Witam Mam do sprzedania skrzynie biegów z Audi avant tylko że jest uszkodzona, definicjał. I jestem ciekawa ile bym za nia dostała czy może nic ?
-
- 2 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam od kilku dni jestem posiadaczem audi a4 b7 2.0benzyna skrzynia automatyczna. Wczoraj zauważyłem ze po włączeniu P i wyłączeniu silnika światła stopu się palą. Zgasły dopiero gdy na D wyłączyłem silnik i na wyłączonym silniku przełączylem na P. Dzisiaj jadę na komputer. Czy ktoś miał taki problem? Może to przekaźnik? Witam ponownie. Winny był czujnik hamulca. Po wymianie problem zniknął, mechanik twierdzi ze jest to dosyć częsta bolączka w audikach.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich mam wielki problem wyjechałem na wakacje swoją A4 B7 2.0 diesel i wczoraj zaświeciła mi się żółta kontrolka w kształcie szczęki hamulcowej oraz żółte słoneczko jak by zębatka w żółtej obręczy samochód dzisiaj nie zapalił a jak go dłużej pomęczyłem to zapalił ale nie chciał wejść na obroty i gasł prosze o POMOC jestem w Świnoujściu i we wtorek mam wracać z rodziną do domu a auto odmawia posłuszęstwa . Nigdzie nie moge znaleść tego żółtego słoneczka w żadnym opisie na formu ,może ktoś wie co to oznacza kontekt ze mną 692 692 530 BARDZO PROSZĘ O POMOC W USTALENIU TEGO SYMBOLU Pozdrawiam andre116
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Ostatnio po zapaleniu pojawiła się kontrolka silnika , po sprawdzeniu programem odczytano błąd 05659 - P161B - obieg świecy żarowej cylindra 2 ( Q11) - obieg otwarty . Po skasowaniu programem co jakiś czas pojawia się ten sam błąd . Czy ktoś może wie co to za błąd i co z tym zrobić/
-
- 2 odpowiedzi
- 16,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mój problem polega na tym, że w Audi a4 b7 z 2007 roku posiadam jedynie informację o całkowitym dystansie jaki jestem w stanie przejechać na odpowiedniej ilości paliwa. Nie mam możliwości sprawdzić jak wygląda sprawa spalania w danym momencie oraz spalania średniego. Nie posiadam przycisków przy przyciskach od wycieraczek. Posiadam jednak dwa guziki na kierownicy przycisk mode oraz przycisk ze strzałką coś a la backspace. Po naciśnięciu ich na wyświetlaczu pojawia się komunikac no funct. Czy w serwisie można to jakoś "naprawić" aby działały wszystkie funkcję? Jakiś komputer musi posiadać, jeżeli pisze na ile km wystarczy paliwa. Czy ktoś jest w stanie udzielić mi …
-
- 1 odpowiedź
- 6,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Przymierzam się do demontażu tapicerki drzwi tylnych. Różnica między B5 a B7 jest kolosalna. W B5 parę śrubek na widoku i po temacie. W B7 to już mała zagadka gdzie są wkręty lub zatrzaski ? Niechętnie ale muszę dostać się do głośnika tak, aby nie uszkodzić plastików/mocowań. To samo dotyczy tapicerki klapy bagażnika. Za wszelkie podpowiedzi serdecznie Dziękuję - fred
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanie co do ogrzewania w waszych autkach. Zakupiliśmy Audi A4 2006 Avant 2l i coś kiepsko nam grzeje. Zauważyłam że cieplejsze powietrze leci od strony kierowcy niż pasażera. Czy u was tez tak jest czy u mnie coś nie gra?? A może tak po prostu ma być? Czekam na opinie
-
-
- 8 odpowiedzi
- 15,4 tys. wyświetleń
-
-
witam, od wczoraj wyświetla mi się kontrolka silnika. Po podłączeniu pod kompa okazuje się ze to jest błąd nr 005213. Okazuje się ze jest to czujnik temperatury spalin nr 3. Czy jesteście stanie mi powiedzieć gdzie dokładnie znajduje się dany czujnik ? Czy jest dostęp do odpięcia kostki tego czujnika po otwarciu pokrywy silnika ? Która to jest kostka ? Zaznaczam że samochód pali i jeździ bez żadnych problemów.
-
-
- 7 odpowiedzi
- 19 tys. wyświetleń
-
-
witam! Mam pewien problem, którego nie potrafię zdiagnozować, dlatego proszę o radę. Mianowicie, chodzi o tylne zawieszenie, a dokładniej o tylne prawe koło w którym słychać stuki i głuche uderzenia przy wolnych prędkościach, ruszaniu a szczególnie przy ruszaniu na wstecznym. Koło obraca się lekko i bez szmerów, dlatego wnioskuję, że w łożysku wszystko jest okay. Czy mieliście wcześniej coś takiego? Z góry dziękuje za informacje.
-
- 1 odpowiedź
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam chciałabym usłyszeć opinie od bardziej doświadczonych użytkowników Adi bowiem zakupiłam model dokładnie A4 2.0 KAT. MR'05 8E w automacie z roku 2005 grudzień końcówka zapisane jako 2006. Ogólnie dużo się naczytalam o awaryjnych skrzyniach automatycznych nie wiem czy to prawda czy nie trochę mnie to stresuje. Chciałabym poznać opinię osób które mieli do czynienia z takimi skrzyniami jakieś rady co do użytkowania itp. Samochód zakupiłam wczoraj, szczerze to głupio się przyznać ale nawet nie wiem jaki rodzaj skrzyni tam występuje. Bardzo proszę o rady za co z góry dziekuje.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Raz na tydzień, dwa, po zamknięciu samochodu (A4 B7) włącza się fabryczny autoalarm. Otwieram auto, zamykam ponownie, i znów to samo. I takiej zabawy z 10 minut, aż w końcu się uspokaja. Próbowałem nawet wyłączyć czujniki alarmu wewnątrz auta i te od podnoszenia ale to nic nie daje. Tak czy tak się włącza. Miał ktoś podobny przypadek? Czy ma ktoś pomysł co to może być?
-
- 1 odpowiedź
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
Nie chce się rozpisywać, bo czas goni. Ostatnio pewna pani skasowała mi zderzak, grill, błotnik i przednie drzwi od pasażera wszystko jest do wymiany. I tu dochodzimy do sedna. Myślałem, że to będzie szybka piłka zdjęcie z naklejki pod kanapą google i mam części okazało się to trochę bardziej skomplikowane. Przeglądam oferty na sklepach internetowych i jest tam podane jak dla mnie za mało informacji i nie wiem, czy jak przy części jest napisane 8e0 a u mnie 8ed, czy mi to będzie pasować. Czy jak w drzwiach od kolesia jest miejsce na kluczyk, a ja mam tylko od strony kierowcy czy po przełożeniu zadziała no i słyszałem, że lepiej wsiąść zderzak używany, bo zamienniki lubią …
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Czy są już dostepne części do pompowtryskiwaczy siemens, kolega ma problem, a serwis nie chce mu na gwarancji wymienić na nowe. Do pompowtrysków Bosch są części więc regeneracja nie stanowi to problemu. Na stronie http://www.wtryskiwacz.com jest katalog boscha, ale nigdzie nie mogę doszukać się Siemensa.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, 1. Niedawno nabyłem Audi A4 B7 i na konsoli środkowej zamontowany jest uchwyt telefonu, jest on dla mnie całkowicie bezużyteczny więc planuję jego demontaż, ze względu że pod nim są 2 wielkie dziury w konsoli chciał bym wymienić ten element, i moja prośba czy ktoś jest w posiadaniu instrukcji demontażu tej konsoli? Oraz ma ktoś może nr katalogowy podziurawionej części, jest to ta ramka przebiegająca nad radiem, w dół i wzdłuż tunelu środkowego, inaczej nie potrafię tego opisać. 2. Czy ma ktoś jakieś materiały poglądowe, które pomogą mi zlokalizować prawą poduszkę silnika, czy można po czymś poznać, że została wymieniona lub nie? 3. Potrzebuję nr tej listwy w bag…
-
-
- 4 odpowiedzi
- 16,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie, Jestem "szczęśliwym" posiadaczem AUDI A4 B7 1.9 tdi. Niestety okazało się że poprzedni właściciel dokonał samozwańczych zmian w mapie silnika co skutkuje bardzo słabą i dziwną pracą silnika. Poszukuję osoby która być może posiada fabryczną mapę do tego modelu i silnika lub jest z okolic Leszna / Poznania i będzie w stanie poświęcić klika minut na odczytanie mapy ze swojego autka. Oczywiście pokrywam koszty poświęconego "czasu i chęci" Z góry dziękuję za pomoc... Z poważaniem,
-
- 0 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam, ostatnio wróciły problemy z zeszłego roku dotyczące wchodzenia skrzyni w tryb awaryjny przy zapłonie, pomaga odczekanie chwili lub ponowne przekręcenie kluczyka, czasem odpali za 4-5 razem. Kiedy pojawia się błąd, kontrolki od świec i silnika nie włączają się a oznaczenie biegów cale pali się na czerwono, rozrusznik wtedy kręci ale odpalić nie chce. Kiedy już odpali startuje z 3 biegu ale wystarczy zredukować lub poczekać aż wbije 4 i działa normalnie, auto nie szarpie nie zachowuje się dziwnie. Widziałem takie cyrki w multi, a do tiptronica nie mogę znaleźć rozwiązania. Podobno potrafi sterownik tak świrować od skrzyni który jest pod nogami pasażera, ale u mn…
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Błachy temat. Wymiana żarówki podświetlania tablicy z tyłu. Wymieniłem żarówkę i dalej brak oświetlenia. Co może być przyczyną tego zdaje się błachego problemu? Który bezpiecznik jest odpowiedzialny za oświetlenie tablicy? Dodam że lewa świeci natomiast prawej brak. Problem rozwiązany. Winne były blaszki w lampce które trzeba było delikatnie wyprostować żeby dotykały styków w gnieździe. Gniazdo spryskalem wd40 i wyczyscilem styki ;-)
-
- 0 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, jakiś czas temu zacząłem powoli rozglądać się za nowym samochodem, mój aktualny - opel 1.6, co tu dużo mówić, jest bardzo mułowaty. Na początku wybór padł na impreze wrx, chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego, jednakże koszty utrzymania, oraz usterki, może nie szybko, ale jednak sprowadziły mnie na ziemie. Zacząłem więc szukać dalej, no i znalazłem s3 8l, jeżeli chodzi o wygląd, dla mnie średni, ale ma ten zapas mocy, który mi w zupełności wystarczy. Będąc wczoraj u kolegi który ma a3 1.8t, stwierdziłem że raczej nie ma to sensu, bo dosłownie siedzę na tylnej kanapie, a chciałbym, żeby z tyłu było choć trochę miejsca. Szukając dalej natrafiłem się na a4 b7 2.0 tfsi / …
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-