Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B7 (2004-2008)

Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Witam, moja lalka A4 B7 potrzebuje pomocy. Podczas jazdy miałem włączone wycieraczki w trybie automatycznym, zauważyłem ze na ok 2s. przestały działać i potem działały poprawnie lecz gdy je wyłączyłem zatrzymują się w połowie szyby. Ręcznie próbowałem je schować ale jest to samo ale przynajmniej wiem że chodzą bez jakiś wielkich oporów więc nie są zatarte. Gdzie mogę szukać przyczyny, może ktoś się z takim czymś spotkał.

• 2 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Darwek24,

Witam!!! Mam nieszczelna chlodniczke i polaczylem te dwa przewody z plynem chlodniczym co od niej ida i tak dlugo moge jezdzic a co sie stanie jak tak bede jezdzil ?

• 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Diute,

witam Mam problem z wiatrakiem typu, gdy wyłaczam silnik(zimny), po chwili wlacza sie wiatrak, chodzi tak dlugo az nie przekrece stacyjki albo nie odlacze akumulatora. Wydaje mi sie jakby jakis czujnik oszalal i ciagle podawal komputerowi zly odczyt. Moze ktos mial taki problem i udalo mu sie rozwiazac. z gory dziekuje za pomoc Mateusz

• 1 odpowiedź
    • 4,7 tys. wyświetleń
  4. Witam Czy jest możliwość wyłączenie doświetlania zakrętów? Jako że jest teraz trochę śniegu to można się poślizgać na parkingach/torach. Problem tym ze światła wtedy świrują niepotrzebnie, raz lewo raz prawo... nie nadążają , jeszcze się coś zepsuje. Model S4 z ksenonem ... innych chyba nie było?

• 2 odpowiedzi
    • 12,9 tys. wyświetleń
  5. Cześć wszystkim. Mam ostatnio problem z moim audi a mianowicie chodzi o piszczenie pod maską na zimnym silniku. Pierwsze pomyślałem że to pasek osprzętu bo już chwilę temu był wymieniany więc wymieniłem na nowy a tu lipa bo dalej piszczy..... Zrzuciłem pasek i odpaliłem bez niego żeby wykluczyć wszystkie sprzęty. Rolek na rozrządzie nie podejrzewam bo 12 tyś temu był wymieniany cały komplet, po kilku porannych nasłuchiwaniach zlokalizowałem że to w okolicach turbiny. I tu moje pytanie jak najszybciej upewnić się że to właśnie turbo piszczy? Znacznych ubytków oleju nie ma, nie dymi z wydechu, tylko na zimnym silniku przez około minutę piszczy.... Podpowiedzcie czy dobrze p…

• Thanks
    • 3 odpowiedzi
    • 4,8 tys. wyświetleń
  6. Witam Wszystkich. Od pewnego czasu w moim autku: A4 B7 2006, silnik 2.0 TDI 140 KM, BRE, zaczęła zapalać sie lampka "błędu silnika". Problem sam znikał na jakiś czas po kilku dniach. Ostatnio jednak zapalona lampka zagościła na dłużej. Po podpięciu do VAG-a wyświetlił sie błąd: "P2108 - Przepustnica Urządzenie uruchamiajace Kontrola Moduł Osiagi". Skasowanie błędu na niewiele się zdało gdyż kontrolka zapaliła się i ciagle świeci znów po kilku uruchomieniach samochodu. Zawsze zapala się podczas uruchamiania silnika. Próbowałem coś mądrego znaleźć na ten temat, jednak raczej to trudna sprawa, raczej rzadko pojawiająca się w sieci. Licze jednak na ogromną wiedzę i doś…

• 0 odpowiedzi
    • 5,2 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez czaniec13,

Witam! Czy w a4-b7 stosowano już silniki z common rail,czy dopiero w wersji b8?Jeśli tak to jakie oznaczenie mają te silniki.Acha chodzi mi o silnik 2.0 bo inne pojemności miały CR już dość dawno,np 3.0. Z góry dzięki za odpowiedź(nie mogę znaleźć tego na Google-dziwne).

• 2 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez arysto,

Witam! Chciałbym poradzić się specjalistów czy istnieje możliwość wymiany zamka w drzwiach kierowcy. Kwestia jest o tyle zagadkowa dla mnie, ponieważ mógłbym kupić tani zamek z anglika i dlatego zastanawiam się, czy będzie pasował do europejskiej wersji. Masokownica pozostaje ta sama, czyli nie ma problemu z otworem na kluczyk. Będę wdzięczny za pomoc i wskazówki. Pozdrawiam, P.

• 1 odpowiedź
    • 5,5 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez 01franki,

Witam Kupilem autko w ktorym zdaje sie czegos brakuje Czy ktos moglby mi powiedziec co powinno znajdowac sie w tym miejscu tzn na uchwycie pokazanym na fotografii ? Jest to za silnikiem na sciance grodziowej. W poblizu znajduje sie brazowa kostka z 2 przewodami nigdzie nie podlaczona. Czy ktos moglby mi podpowiedziec co w tym miejscu powinno sie znajdowac ? Dodam ze jest to Audi A4 B7 z 2006r. 2.0 tdi 16V. Z gory dziekuje za podpowiedzi

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 6,3 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez quazar,

Witam, mój problem polega na tym, że w Audi a4 b7 posiadam jedynie informację o całkowitym dystansie jaki jestem w stanie przejechać na odpowiedniej ilości paliwa. Nie mam możliwości sprawdzić jak wygląda sprawa spalania w danym momencie oraz spalania średniego. W innych samochodach z którymi się spotkałem oraz w książeczce audi jest napisane, że przełączniki do zmiany wyświetlania danych znajdują się na drążku odpowiedzialnym za wycieraczki. Ja nie mam tam tych przycisków. Posiadam jednak dwa guziki na kierownicy przycisk mode oraz przycisk ze strzałką coś a la backspace. Po naciśnięciu ich na wyświetlaczu pojawia się komunikac no funct. Znajomy powiedział mi, że muszę p…

• Upvote
    • 8 odpowiedzi
    • 28,1 tys. wyświetleń
  11. witam! Od kilku dni zauważyłem, że na zimnym silniku wspomaganie potrafi zabuczeć. Dziś zjawisko przybrało na sile i przy każdym skręcie kierownicą spod maski wydobywa się głośny świst i buczenie. Po przejechaniu kilku kilometrów odgłosy słabną, a gdy silnik osiągnie temp. 90 st. zjawisko zanika kompletnie. Jaka może być przyczyna tego buczenia? Czy mogę z tym jeździć przez 2-3 dni zanim nie podjadę do mechanika? z góry dziękuje za info.

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 6 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Damian89,

Witam wszystkich. Przeszukałem cały internet i nie znalazłem żadnej listy w której skład wchodzi lista wszystkich żarówek oświetlenia wnętrza do Audi A4 B7 Sline 2007, BRD. Chcę zamienić klasyczne na ledy, i sam chcę dokonać skompletowania odpowiednich żarówek, jednak nie wiem jakich szukać. Czy ktoś mógłby mnje naprowadzić na odpowoednią stronę, listę lub po prostu podać odpowoednie oznaczenia. Poniżej podaję listę jakich dokładniej potrzebuje. Podsufitka 6 szt. - rodzaj ? Bagażnik 2 szt. - rodzaj ? Nogi 4 szt. - rodzaj ? Drzwi 4 szt. - rodzaj ? Lusterka wew. 2 szt. - rodzaj ? Schowek 1 szt. - rodzaj ? ---------------------------------------- Łą…

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Darwek24,

Witam co to za blad i co musze zrobic ? 001393 - Brake Switch (F) P0571 - 000 - Implausible Signal - Intermittent Freeze Frame: Fault Status: 00110000 Fault Priority: 0 Fault Frequency: 53 Reset counter: 255 Mileage: 229979 km Time Indication: 0 Date: 2064.00.00 Time: 00:00:00 Freeze Frame: RPM: 882 /min Speed: 8.0 km/h Load: 0.0 % Voltage: 14.29 V Bin. Bits: 00101110 …

• 2 odpowiedzi
    • 6 tys. wyświetleń
  14. Cześć, od kilku tygodni moja audi nie sygnalizuje dźwiękowo ostrzeżeń wyświetlanych na ekranie komputera (np. niski poziom paliwa, płynu) czy pozostawionych świateł. Po podłączeniu komputera diagnostycznego (CDIF/2) zauważyłem również, że lista systemów auta które komputer diagnozuje znacznie zmalała - pokazują się główne systemy - silnik, ESP, skrzynia biegów, a np. brak radia, klimatyzacji, komfortu... Sprawdzone zostały wszystkie kostki i złączki. Może któryś z kolegów może coś podpowiedzieć czego i gdzie szukać?? Pozdrawiam, Radek

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez adamsON,

Witam,jak w temacie jak sprawdzić jakie mam wtryski PD CZY CR?Moje autko to a4 avant tdi1.9 85KW 8ed 0k4 silnik BKE

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Max007,

Witam. moje A4 avant 2005 2.0 Tdi najpierw pokazywało kontrolkę silnika na żółto ale silnik pracował normalnie i nie było żadnych objawów. Na komputerze wyrzuciło błąd sondy lambda. Nic nie zmieniałem, bo kontrolka zgasła po ok. tygodniu, a silnik chodził normalnie. Wczoraj wracałem autostradą i zaczęła migać na żółto kontrolka świec żarowych - taka sprężyna - i auto nie pozwoliło mi na zwiększenie obrotów ponad 2.2 tys, więc jechałem 2 godziny z szybkością 100 km/h. Co dziwne dzisiaj kontrolka nie zapala się i auto jeździ normalnie. Czy ktoś wie co to może być?

• 0 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Mefiu,

Witaj posiadam w autku oryginalne radiu od Audi lecz niestety jest ono na kasety co mnie bardzo zdziwiło jak na ten rocznik samochodu, zamieszam zdjęcie radia http://cdchangeremulator.com/images/uploads/Audi_Chorus2.jpg Nie chce wymieniać całego radia gdyż ładnie się zgrywa z wnętrzem samochodu, ale zależy mi na tym aby słuchać muzyki z płyt CD. Podobno istnieje możliwość odtwarzania płyt CD po zamontowaniu zmieniarki, wiec czy mógł by mi ktoś powiedzieć jaką tą zmieniarkę należy kupić aby była kompatybilna z radiem w samochodzie ?? Z góry dzięki za pomoc

• 1 odpowiedź
    • 4,1 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez kriss111,

Czy trzeba zdejmowac przod w audi a4 b7 2.0tdi avant zeby wymienic rolke napinacza i rolke prowadzaca

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,6 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez melaa,

Cześć Wszystkim Mam pytanie bo mechanik mówi, że trzeba wymienić pompę wodna z paskami, a Ja w wakacje wymieniałam, czy mogę sama pompę wymienić bez pasków?

• 1 odpowiedź
    • 2,3 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Lamas,

WitamKoledzy pomóżcie bo ręce opadają Pacjent A4/b7/2007 BPWpo uprzednich problemach, regeneracji turbiny/walki z pompo-wtryskami / odmy itp przyszedł czas na wymianę silnika - kupiony na allegro słupek z pół roczną gwarancją silnik wymieniony itp pali od strzała nie kopci pracuje równo nie bierze oleju no i się zaczęło z dpf'em diagnoza - poprzedni silnik zapchał DPF więc wyjęcie wypranie, około 120 km i znów dpf, wymiana wkładu, wymiana czujnika podciśnienia, przewody drożne....kolejne 120 km i znów dpf i tak kilka razy co około 120 km więc mechanik prosi jak się zapali dawaj na warsztat z ciekawości wyciągniemy i wypierzemy - oczywiście filtr czyściutki leci czysta wo…

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez BoXide,

Witam! Czy ktoś miał styczność z oryginalnym woskiem Audi link do wosku: http://allegro.pl/oryginalny-polimerowy-wosk-do-polerowania-audi-i2298530984.html jaki wosk byście polecili? Mam problem z lakierem na dole drzwi przednich prawdopodobnie osadził się asfalt (czarne kropki) którego nie da rady nawet polerką usunąć ma ktoś pomysł co z tym zrobić? Pozdrawiam!

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 5,4 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez B7 2007,

Witam wszystkich Pojawił mi się ostatnio dość dziwny problem otóż świeżo po wymianie oleju (oryginalny filtr oraz olej 5W/30 Castrol Edge Professional - pełen syntetyk) nie przejechałem nawet kilometra pojawiło się syczenie/ świst przy przyśpieszaniu (dodawaniu gazu wyłącznie w czasie jazdy na postoju to nie występuje). Jest to o tyle ciekawe że problem wcześniej nie występował. Jak go podkręcę na 2200 obrotów lub poniżej 2000 i aby aby podtrzymuje gaz to nic nie świszcze. Dodam gazu świszcze . Z kolei jak depnę mu pod 4000 to jest moment że np na 2300 przez chwilę to słychać a potem niesłychać. Ma ktoś jakieś pomysły co to może być ?

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 35,6 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez gregorek1977,

Witam wszystkich, szukam płytki z nawigacja polski (najlepiej najnowszej) oraz mam pytanko czy jak bede mial navi z polska mapą menu bedzie po polsku???. Jestem laikiem w tych sprawach. Acha wyswietlacz navi mam miedzy obrotomierzem a licznikiem, a cały pulpit sterowniczy przy lewarku zmiany biegow. Pozdrawiam.

• 7 odpowiedzi
    • 9,9 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez adamsON,

witam,co to może być i jak sprawdzić-wyjeżdzając z parkingu usłyszałem dłuży huk dochodzący z tyłu ,jak ktoś by we mnie uderzył zatrzymałem się i oglądnąłem samochód.Tylne prawe koło w porównaniu do innych bardzo nisko siedzi,i moje pytanie jak sprawdzić czy to amortyzator czy może sprężyna ,albo może jeszcze coś innego?jak byłby to amortyzator lub sprężyna można to zrobić samemu w warunkach domowych:)?dodam że jest to s line.pozdrawiam i z góry dziękuje

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  25. Witam! Stałem się posiadaczem Audi A4 B7 avant z silnikiem brd 170KM z przebiegiem 223kkm. Auto przy przebiegu 185kkm miało wymieniany moduł pompy oleju w serwisie audi w niemczech co potwierdzone jest rachunkiem na 3100euro! Dziś auto po przejechaniu zaledwie 35kkm od owej wymiany ma padnięte turbo (olej w okładzie dolotowym i odmie) oraz na wyświetlaczu wyskakuje komunikat ciśnienia oleju... Ponadto miga kontrolka od świec żarowych oraz świeci sie check. Dodam że kupując auto byłem uprzedzony o padniętej turbinie oraz o zapchanym filtrze DPF, i na ten moment wykręcona jest sonda z DPF-a. Pytanie brzmi, czy możliwe jest aby po tak krótkim czasie znów uszkodz…

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.