Audi A4 B7 (2004-2008)
Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
370 tematów w tym forum
-
Witam, potrzebuje zdemontowac nastepujace czesci jak w temacie. Mialem niemila niespodzianke przy wyjezdzaniu z parkingu polamalem zaczepy w zderzaku i reflektorach. potrzebuje zdemontowac zeby posklejac. Czy ktos juz demontowal zderzak i reflektory zeby wiedziec ktore sruby odkrecac a ktore luzowac. Pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 20,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Przeszukałem już chyba cały internet zanim dodałem ten temat. Chciałbym wymienić w swoim A4 rozrusznik, talko na dobrą sprawę niby banalne pytanie ale gdzie tak naprawdę w moim modelu on się znajduje. W sieci na dobrą sprawę jest wszystko dostępne o naprawie, wymianie, demontażu i umieszczeniu do wszystkich modeli audi A4 B7 rocznik 2006. Jednak mojego nie mogę nigdzie wykopać. Po obejrzeniu wszystkiego co dotyczy wszystkich modeli B7 i porównaniu z moim domyślam się mniej więcej gdzie jest ale to tylko domysły. Moje auto to A4 B7 Sedan 1.6 2006r (8EC) 102KM 75kw. Jeżeli ktoś z was miał do czynienia z rozrusznikiem w tym modelu prosiłbym chociaż w dwóch zdaniach op…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Przymierzam się do demontażu tapicerki drzwi tylnych. Różnica między B5 a B7 jest kolosalna. W B5 parę śrubek na widoku i po temacie. W B7 to już mała zagadka gdzie są wkręty lub zatrzaski ? Niechętnie ale muszę dostać się do głośnika tak, aby nie uszkodzić plastików/mocowań. To samo dotyczy tapicerki klapy bagażnika. Za wszelkie podpowiedzi serdecznie Dziękuję - fred
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, bardzo proszę o pomoc i instrukcję demontażu przedniego zagłówka w Audi A4 B7.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanko,a mianowicie do czego służy czujnik z klapką zamontowany przed lampką przednią nad lusterkiem?
-
-
- 1 odpowiedź
- 6,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam,robił ktoś może domykanie szyb w a4 b7 z pilota?Czy da się to zrobić i ile kosztuje?
-
-
- 14 odpowiedzi
- 11,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Czy jest możliwość wyłączenie doświetlania zakrętów? Jako że jest teraz trochę śniegu to można się poślizgać na parkingach/torach. Problem tym ze światła wtedy świrują niepotrzebnie, raz lewo raz prawo... nie nadążają , jeszcze się coś zepsuje. Model S4 z ksenonem ... innych chyba nie było?
-
- 2 odpowiedzi
- 13 tys. wyświetleń
-
-
WitamKoledzy pomóżcie bo ręce opadają Pacjent A4/b7/2007 BPWpo uprzednich problemach, regeneracji turbiny/walki z pompo-wtryskami / odmy itp przyszedł czas na wymianę silnika - kupiony na allegro słupek z pół roczną gwarancją silnik wymieniony itp pali od strzała nie kopci pracuje równo nie bierze oleju no i się zaczęło z dpf'em diagnoza - poprzedni silnik zapchał DPF więc wyjęcie wypranie, około 120 km i znów dpf, wymiana wkładu, wymiana czujnika podciśnienia, przewody drożne....kolejne 120 km i znów dpf i tak kilka razy co około 120 km więc mechanik prosi jak się zapali dawaj na warsztat z ciekawości wyciągniemy i wypierzemy - oczywiście filtr czyściutki leci czysta wo…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Czy jest możliwość sprawdzenia w jakim stanie znajduje się DPF programem VCDS?
-
-
- 1 odpowiedź
- 6,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam poproszę o rozszyfrowanie logów - dziękuję z góry za pomoc 14:59:18 Grupa 068: Particle Filter (Exhaust Gas II) 0.8 % Particle Filter Load Coefficient 26.0 Particle Filter Carbon Mass 0.0 % Carbon Mass Learned Value 14:59:18 Grupa 074: Particle Filter (Exhaust Gas III) 882 /min Engine Speed (G28) 162.0*C Temperature bef. Turbo Charger 1.00 Lambda/Oxygen Sensor Value 0.0 mg/suw Injection Quantity Offset 14:59:18 Grupa 073: Particle Filter (Vehicle Data) 5.1 l Consumption since Regeneration 80 km Distance since Regeneration 108.0 Time since Regeneration 0.8 % Cykl pra…
-
- 1 odpowiedź
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, w moim Audi A4 B7 1.8T podczas ruszania dobiega metaliczny odgłos jakby coś się obijało. Po przejechaniu paru kilometrów działa nic nie słychać przy ponownym ruszani. Jeżeli miał ktoś podobny problem, bardzo proszę o informację, jak się z nim uporał.
-
-
- 3 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Przy zapalonym silniku dymi mi spod korka oleju, wytwarza się ciśnienie w silniku i tam gdzie jest bagnet a komputer się nie świeci, płyn z chłodnicy ok nie ubywa interkuler zapchany czy co, miał już to ktoś, co to może być ?
-
-
- 6 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry, jestem tutaj nowy i chciałbym prosić o udzielenie mi pomocy w sprawie mojej Audi. Z problemem borykam się już nie pamietam od jakiego czasu, mianowicie, uruchamiam auto i na wolnych obrotach dymi, dodaje gazu jest ok, zatrzymuje się i znowu dymi. Po przejechaniu może 500-800 metrów dymienie ustaje. Oczywiście to nie zawsze się tak dzieje, czasami odpalę ruszam, stoję na światłach i ani grama dymu. Dym jest koloru brązowo szarego, raczej to nie spalony olej bo to dość charakterystyczny zapach, nie jest też to super czarny kolor jak to bywa w dieslach. Teraz co w aucie zostało zrobione... Z racji wieku i bliżej nie określonego przebiegu sprz…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, proszę o pomoc. Otóż mam dziwne "coś" pod środkowym nawiewem, nad radiem. Do tej pory nie zastanawiałem się nawet co to jest, lecz zauważyłem, że w innych a4 b7 tego nie ma więc zrodziło się pytanie co to jest? Proszę o waszą pomoc.
-
- 2 odpowiedzi
- 11,3 tys. wyświetleń
-
-
WITAM. Podczas odpalania gorącego silnika wpada on w drgania i warkot jak przy paleniu starych aut na samostart lub z domieszką benzyny przy zimnym silniku lub zimą wszystko znika. I problem z obrotami. Po przejechaniu okoł 150km silnik przy małej prędkości utrzymuje obroty 1500 i spadają dopiero poniżej 25km/h. Gdy znowu przyspieszam obroty rosną i sytuacja się powtarza. I tak przez około 30km potem samo wraca do normy i znowu przejadę ok.150km i znowu ta sama sytuacja z podwyższeniem obrotów. Dodam że komputer nie ma żadnego błędu. Latem robi to częściej zimą żadziej i mam wrażenie że może to jest wina jakiegoś czujnika który się przegrzewa i żle reguluje obrotami. Pozd…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Mam ta czarnulke od niedawna i nie wiem gdzie i co ktos przedemna grzebal. Otoz mam dziwne wskazania jezeli chodzi o spalanie. Przy naprawde lagodnym przyspieszaniu pokazuje 40-50l,pozniej po osiagnieciu okolo 100 km/h aktualne spalanie jest 15-18. Srednie caly czas pokazuje 15 a wiem na 100% ze tyle nie pali. Ciekawostka jes ze na autustradzie z pedalem wcisnietym w podloge wskauje 8-9 Da sie cos z tym zrobic?
-
- 4 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. moje A4 avant 2005 2.0 Tdi najpierw pokazywało kontrolkę silnika na żółto ale silnik pracował normalnie i nie było żadnych objawów. Na komputerze wyrzuciło błąd sondy lambda. Nic nie zmieniałem, bo kontrolka zgasła po ok. tygodniu, a silnik chodził normalnie. Wczoraj wracałem autostradą i zaczęła migać na żółto kontrolka świec żarowych - taka sprężyna - i auto nie pozwoliło mi na zwiększenie obrotów ponad 2.2 tys, więc jechałem 2 godziny z szybkością 100 km/h. Co dziwne dzisiaj kontrolka nie zapala się i auto jeździ normalnie. Czy ktoś wie co to może być?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Co sie wylancza po zgaszeniu samochodu po przekreceniu kluczyka jeszcze przez kilka sekund jest prad i co sie wtedy wylancza wie ktos ?
-
- 11 odpowiedzi
- 14,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam bardzo dziwny dźwięk przy przyspieszaniu auto nie chce się zbierać. AUD-20221219-WA0005.m4a
-
- 0 odpowiedzi
- 5,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, w tamtym tygodniu zapalił mi się econ. Dopiero dziś udało się postawić auto do mechanika. Po podłączeniu do komputera wyszło że uszkodzony jest czujnik cisnienia. Został wymieniony na nowy. Numer 6ZL 351 028-401,zdjecie poniżej. Oraz 2 zdjęcia starego czujnika. Powymianie econ raz się załącza a raz gaśnie. Co może być przyczyną. Może ktoś miał coś podobnego. Mechanik powiedział mi że być moze problemem jest alternator lub sprężarka klimy. Skasował350zl i nie wiem tak naprawdę gdzie szukać usterki. Audi A4 b7 2005rok 2.0benz
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, kupiłem od kolegi Audi A4 B7 (kombi) rok 2005 120 KM poj 1496 jak być dokładnym i mam parę pytań. Jak już tu wyczytałem i powiedział mi kolega że problem występuję z EGR, czasem się zapale i traci moc. Mechanik mówi kupic nowy znalazł mi na jakiejś stronie (niestety ja jej znaleźc nie mogę )nowy za 540 zł. A jak czytam tu niektórzy go sami czyścili, lepiej więc wyczyścić niż kupować nowy? Ja się na tym nie znam więc pytanie zapewne czy mechanikowi zechce się w to bawić... Pytanie 2 kierownica miejscu mi ładnie chodzi luźno delikatnie zaś przy jeździe w zakrętach jest takie wrażenie twardej sztywnej kierownicy że trzeba ciut siły by ją poruszyć. Nigdy takim autem n…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
AUDI A 6 C 7 2014r, Witem potrzebuję schematu oświetlenia po zalaniu przedniego prawego reflektora nie mam zasilania , był bym wdzięczny za każdą podpowiedz .
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadam Audi A4 b7 sedan 1.6. Autko delikatnie faluje i to nie zawsze i to nie zawsze przy dojezdzaniu do światel. Wymienione były świece, przewody, był robiony remont silnika ponieważ zaczęła brać olej, wymienione wszystkie przewody, uszczelki, brak nieszczelnosci dolotu, czyszczona przepustnica, zrobiona akceptacja. Mechanik nie wie co to może być, może ktoś ma jakiegoś mechanika, poleci. Łódzkie Wieluń. Z góry dziękuję
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
-
witam, pytanie trochę debilne ale czy z koła zamontowane z b5 będą dobre dla b7? Chciałbym kupić np http://allegro.pl/audi-komplet-kol-zima-2009r-wysylka-gratis-i1863824837.html Z tego co szukałem to do B7 montowali fabrycznie koła 15' z ET33, 6,5 J. Pozdr.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-