Audi A4 B7 (2004-2008)
Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
370 tematów w tym forum
-
Witam serdecznie, problem dotyczy zółtej kontrolki spalin, która mi się włączyła w trakcie jazdy. Auto sprawuje się normalnie, nie ma żadnych powodów do niepokoju jeśli chodzi o pracę silnika, natomiast kontrolka spalin się świeci. Komputer nie pokazuje także błędów. Zastatnawiam się czy to katalizator, czy może sonda lamba, czy jakas zwykła błachostka. Może paliwo złej jakości i wystarczy zalać nowe, lepsze. Jeśli ktoś z kolegów/koleżanek miał podobny kłopot, to będę wdzięczny za pomoc i radę. Przypomnę, że chodzi o Audi A4 b7 z silnikiem 2.0 TFSI z rok. 2005. Z góry bardzo dziękuję. Pozdrawiam. Dawid.
-
-
- 4 odpowiedzi
- 9,5 tys. wyświetleń
-
-
http://allegro.pl/audi-a4-b6-b7-listwa-listwy-drzewo-drewno-i2558979323.html http://allegro.pl/listwy-ozdobne-listwa-drewno-audi-a4-b6-b7-8e0-i2568567810.html mam a4 b7 2006 rok sedan obecnie mam listwy srebrne wew . takie aluminium lub podobny kolor lecz podobaja mi sie takie jak w linkach czyli drewniane wszystko zapaliczka pas na desce i mieszek do biegów jak zdemontować takie listwy czy trzeba całe boczki zdjąć ?? byłem w aso lecz gosciu vin potrzebuje auta z takimi listwami zeby mi sprawdzic po ile są czy przerabiał to juz ktoś ?? czy posiada ktoś nr czesci ?? czy jest ktoś chetny na zamiane listw kolor alu na drewno
-
-
- 5 odpowiedzi
- 9,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Czytalem troche o filtrze czastek stalych i przerazilem sie jesli chodzi o zwiazane z nim koszta. Moze ktos z was ma juz doswiadczenie z tym zwiazane i doradzi czy tak naprawde warto regenerowac za kupe forsy czy lepiej sie pozbyc go ? 140 bhp silnik 2.0 D Z gory dziekuje
-
-
- 4 odpowiedzi
- 9,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam... Niedawno stałem się szczęśliwym nabywcą Audi a4 b7 sedan Mam mały problem z ozdobną listwą na tylnym zderzaku... Powychodziły jakieś bąble i nieciekawie to wygląda. Chciałbym ściągnąć tę listwę i spróbować ją jakoś naprawić... I tutaj miałbym ogromną prośbę to Was... Czy wie ktoś może jak demontuje się tę listwę... Nie chciałbym nic połamać... Z góry wielkie dzięki za pomoc Pozdrawiam... Miruk...
-
-
- 1 odpowiedź
- 9,4 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam serdecznie jestem posiadaczką od dwóch dni Audi a4 b7 i mam problem moze jakiś uczciwy Pan byłby wstanie mi pomóc problem polega na tym ze kupując auto w komisie Pan powiedział ze pilot nie działa bo słaba bateria bateryjkę wymieniłam i niestety pilotem nie można otworzyć drzwi z kluczyka tylko otwieram ,czy ktoś doradzi mi co mam zrobić? Dorota
-
- 3 odpowiedzi
- 9,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam typową ponoć w audi a4 usterkę, migający reflektor ksenonowy, co z tym zrobić, proszę o podpowiedzi, może ktoś to miał, z góry dzięki
-
- 5 odpowiedzi
- 9,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, potrzebuje wymienić tylną osłonę przegubu wewnętrznego z prawej strony. Pacjentem jest Audi A4 B7 2.0 TDI Quattro BRD. Jak najprościej będzie to wymienić? Czy jest możliwość wykręcić centralkę, półoś od mostu i amortyzator od wahacza? Da radę w ten sposób to zrobić?
-
- 0 odpowiedzi
- 9,3 tys. wyświetleń
-
-
witam mam nadzieje ze ktos mi pomoze.mam audi a4 2006 grudzien 2.0 tdi 140 km seria z 7 ego roku od czasu do czasu zapala mi sie kontrolka swiec jak i rowniez silniczek podpinałem go pod kompa i skasowałem błedy ale znowu mi sie to pojawia.jakie sa tego objawy moze ktos wie z góry dziekuje i pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 9,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Temat walkowany ale ja nadal nie mogę nikogo znaleźć kto zrobił by mi ta podmiane. Oczywiście chodzi o wymianę manetki wycieraczek z pełnym FIS. Panowie mam a4 kombi listopad 2007 model 2008 i moje pytanie jaka mam kupić manetke. Czy jest ktoś z Wrocławia żeby zrobił mi to dobrze i żeby wszystko działało.? Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 9,2 tys. wyświetleń
-
-
witam wszystkich Od jakiegoś tygodnia Pilot czasami nie zamyka i nie otwiera lewych drzwi. Dodam że regulacja lewego lusterka raz działała raz nie. To samo z podświetleniem klawiszy czasami działało czasami świeciło ale jakby słabiej . To samo z oświetleniem drzwi tzn biała pod spodem i czerwona z boku. Dzisiaj zacząłem działać odkręciłem bok sprawdziłem przewody na laczeniu miedzy drzwiami a slupkiemi są w bardzo dobrym stanie Rozpiąłem wszystkie kostki , spiąłem z powrotem założyłem bok i nic. Teraz mam tak : - nie otw/zam się drzwi z pilota - brak oświetlenia drzwi -brak podświetlenia przycisków -brak regulacji lusterka lewego. - brak ogrzewania lewego …
-
- 0 odpowiedzi
- 9,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam,od niedawna posiadam a4b7 2.5d .Autko ma dużo przebieg bo ponad 190tys.mil ale znam wcześniejszego wlasciciela(Wojek żony miał auto ponad 6lat)i wiem ze było robione sprzęgło,regenerowana turbina ,nowe wisko itd...dzisiaj trochę chciałem przegonić auto na autostradzie i jechałem tak jakieś 160km/h i nagle wyskoczyło mi to na zegarach (zdjęcie).Doczytalem ze jest to system kontroli spalin ale niewiem jak może być przyczyna i czy jest to niebezpieczne dla auta jeżeli bede nim nadal jeździł?
-
- 2 odpowiedzi
- 8,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Potrzebuje wszelkich opini na temat modelu A4 B7 z benzynowym silnikiem 2.0TFSI. Chodzi głównie o spalanie itp. Pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 8,8 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam. Mam problem z audi a4 b7 avant. .... Chchiałem sprawdzić czy działa w moim samochodzie alarm.... próbowałem już chyba wszystkiego (otwierania kluczem, otwierania od środka, zostawiania włączonego oświetlenia, próby otwarcia maski) i nie mam żadnej reakcji:( może ma ktoś jakiś sposób na sprawdzenie alarmu??? oprócz wybijania szyb:)
-
-
- 3 odpowiedzi
- 8,5 tys. wyświetleń
-
-
Audi A4 2006 Avant. Proszę o pomoc. Na wyświetlaczy pojawiają mi się literki podczas jazdy -0-, -N-, -S-, -W- itp. Nie wiem od czego to zależne, jestem laikiem i prosze o wyrozumiałść, Audi mam od tygodnia a w instrukcji nie spotkałem się z takim czymś.Pozdrawiam.
-
-
- 3 odpowiedzi
- 8,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Chciałbym się dowiedzieć jak wymienić obie żarówki w przednim zderzaku. Oczywiście do prawej strony mam dostęp od dołu po zdjęciu plastików osłaniających silnik. Ale co z lewą stroną??? Trzeba zdejmować zderzak czy jest może jakieś inne rozwiązanie?? Znalazłem na Google takie coś http://nickscarblog....audi-a4-and-s4/ ale w moim audi ten czarny plastik jest w kolorze zderzaka łącznie z tą przedziałka. Jak widać na obrazku:) . POMOCY!!!
-
- 0 odpowiedzi
- 8,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Dość ciemno są podświetlane zegary w moim audi B7 . Czy istnieje możliwość regulacji tego podświetlania i jak to zrealizować. Pozdrawiam Wiktor Ptak.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 7,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Potrzebuje instrukcji jak wymienić żarówkę świateł postojowych lewy przód ( ta najmniejsz żaróweczka). Pozdrawiam Sławek
-
-
- 3 odpowiedzi
- 7,8 tys. wyświetleń
-
-
Bede zmienial aku i mam pytanie-czy odlaczjac stare aku nie wyjda jakies problemy no nie wiem z radiem czy inne cuda? No i jeszcze beda swiece polecacie jakies dobre marki i jakie symbole bo tym sprzedawcom sklepowym jakos nie ufam
-
- 1 odpowiedź
- 7,8 tys. wyświetleń
-
-
Moje 1,9 TDI zapaliło, chwilę pochodziło i zgasło. Nie chciało odpalić. Odpalił dopiero sposobem na stary samochód czyli gaz do dechy i kręcenie kluczykiem przez 10-15 s. Po podpięciu pod komputer nie wykazało żadnych błędów. Po jakimś czasie problem się powtórzył. Wydaje mi się, że może być tak, że schodzi paliwo. Jaka może być tego przyczyna?
-
- 0 odpowiedzi
- 7,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Jakieś 4 miesiące temu miałem podobny problem. Po rozgrzaniu silnik zaczął dziwnie gwizdać, szczególnie na zakręcie. Podjechałem do warsztatu okazało się że wymienili mi płyn we wspomaganiu po podobno był bardzo zabrudzony. Wymienili i faktycznie było po problemie jak ręką odjął - zapłaciłem około 200zł za tą usługę. Ostatnio słyszę w pracy silnika, że znów pojawia się ten problem. Będzie trzeba wymienić ten płyn znowu. Pytanie: Czy to normalne, ze po czterech miesiącach jest znowu to samo?? Czy mogę wymienić ten płyn sam ?? Jak mogę obniżyć koszty wymiany przez warsztat? Pozdrawiam Rafał
-
- 3 odpowiedzi
- 7,7 tys. wyświetleń
-
-
I jeszcze jeden temat. Mój avant ma nawigację RNS-E. Mamy plyte DVD1, czyli niestety nie ten region co Polska. Czy jak wlożę kartę SD z poprawnym oprogramowaniem 2012 RNS-E DVD2 to odczyta, czy musi iść z DVD-Romu ?? yhym yhym of the record Chyba, że "życzliwy" wyśle mi kopijkę swojego dvd2 za opłatką
-
- 5 odpowiedzi
- 7,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Po ostatniej wizycie na badaniach technicznych pojazdu okazało się, że mam bardzo słaby hamulec ręczny. I tu moje pytanie: gdzie dokładnie szukać przyczyny? Klocki i tarcze są w dobrym stanie, poziom płynu hamulcowego w normie...
-
-
- 3 odpowiedzi
- 7,3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Mój przypadek dotyczy Audi A4 B7 1.9TDI Avant (ale pewnie problem może być bardziej ogólny) Kilka dni temu podczas jazdy wyświetlił mi się komunikat o problemie z prawym światłem stopu. Po dojechaniu do domu, przyjrzałem się światłom i okazało się, że nie świeci prawe pozycyjne, ale stopu działa. Najdziwniejsze jest to, że za oba światła odpowiada ta sama żarówka i jest to żarówka jednowłóknowa. Domyślam się że w takim rozwiązaniu stop świeci przy wyższym napięciu, co wskazywałoby na spadek napięcia gdzieś na przewodach. Przeczyściłem styk żarówki, ale to nic nie pomogło. Raz zauważyłem, że włókno świeci bardzo blado również na pozycyjnych, ale po chwili przestało,…
-
- 0 odpowiedzi
- 7,2 tys. wyświetleń
-