Audi A4 B7 (2004-2008)
Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
370 tematów w tym forum
-
witam! Od kilku dni zauważyłem, że na zimnym silniku wspomaganie potrafi zabuczeć. Dziś zjawisko przybrało na sile i przy każdym skręcie kierownicą spod maski wydobywa się głośny świst i buczenie. Po przejechaniu kilku kilometrów odgłosy słabną, a gdy silnik osiągnie temp. 90 st. zjawisko zanika kompletnie. Jaka może być przyczyna tego buczenia? Czy mogę z tym jeździć przez 2-3 dni zanim nie podjadę do mechanika? z góry dziękuje za info.
-
-
- 5 odpowiedzi
- 6,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam .Jak się włącza ogrzewanie tylnych boczych szyb. Mam taką funkcję ,ale nie wiem jak to działa.Ogrzewanie tylnej szyby działa bez zarzutu.W zasadzie to taki zbędny gadżet , ale skoro już jest to niech działa. A jak to działa u Was ?
-
-
- 2 odpowiedzi
- 6,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam co to za blad i co musze zrobic ? 001393 - Brake Switch (F) P0571 - 000 - Implausible Signal - Intermittent Freeze Frame: Fault Status: 00110000 Fault Priority: 0 Fault Frequency: 53 Reset counter: 255 Mileage: 229979 km Time Indication: 0 Date: 2064.00.00 Time: 00:00:00 Freeze Frame: RPM: 882 /min Speed: 8.0 km/h Load: 0.0 % Voltage: 14.29 V Bin. Bits: 00101110 …
-
- 2 odpowiedzi
- 6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Cieżki temat. Audi 2.0 tdi. Nie grzeje mi w samochodzie. Historia. Schodził mi płyn chłodniczy wszyscy myśleli że uszczelka pod głowicą a okazało się jakaś chłodnica egr. Przez około miesiąc wlewalem wodę. Pojechałem wymieniłem przy odbiorze econ nie grzeje w samochodzie a wcześniej wszystko okej. Mechanik mówi że mam zakamieniowana nagrzewnice i jaka pojeżdżę będzie okej. Od razu włączona była kontrolka econ. Przyszła zima samochód nie grzeje. Po jeżdżeniu od mechanika do mechanika prawdopodobnie nie ma ciśnienia w małym obiegu. W między czasie wymieniłem termostat sprawdzaliśmy klapki od nawiewów wszystko okej. Nagrzewnica drożna preparatem od odkamieniania układ…
-
- 0 odpowiedzi
- 5,9 tys. wyświetleń
-
-
Zauwazylem,ze od jakiegos czasu jak rano odpalam samochod to obroty sa na 1000 (to chyba jest normalne), ale gdy ruszam bez dodawania gazu to podnosza sie do 1200 i gdy hamuje to nadal stoja na 1200,dopiero jak prawie się zatrzymam to spadają .Dalej jade do pracy i mam po drodze kilka skrzyzowan ze swiatlami i jak sie zatrzymuje to nadal obroty wynosza 1200 i tak przez jakies 10-15 minut i problem znika. Czasami tez mi sie tak dzieje jezeli stoje w korku (auto jest rozgrzane) to obroty z niczego potrafia sie podniesc na okolo 1100- 1250. Czy ktos moze wie co to sa za objawy? Dodam że VAG żadnego blędu nie wyrzuca,przepustnica wyczyszczona.
-
- 4 odpowiedzi
- 5,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Jaki polecacie płyn do układu chłodzenia? Nie wiem jaki płyn wlewał poprzedni właściciel auta i nie chciałbym żeby na zimę mieć z tego powodu jakieś dziwne akcje.
-
-
- 4 odpowiedzi
- 5,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich proszę o pomoc mam a4 b7 1,9tdi 116km 2006r mam problem auto dużo pali jak bym nie jechał 10l po mieście nie ma zadnych błędów auto dobrze przyśpiesza pali na dotyk nie dymi ale żre paliwo co robić pomocy
-
-
- 1 odpowiedź
- 5,7 tys. wyświetleń
-
-
Dobry wieczór, Mam problem z audi od momentu wymiany głowicy na inną ale o tym samym kodzie (bfb) przy odpalaniu na zimnym silniku jest tak jak na filmie: Dzieję się to rano pp nocnym postoju później jak odpali to gaszę go i jest cisza ale podczas dnia i postoju Ok 4 godziny też się tak dzieję ale nie aż tak długo i głośno proszę o pomoc
-
- 1 odpowiedź
- 5,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam bardzo dziwny dźwięk przy przyspieszaniu auto nie chce się zbierać. AUD-20221219-WA0005.m4a
-
- 0 odpowiedzi
- 5,7 tys. wyświetleń
-
-
witam! Mam pewien problem, którego nie potrafię zdiagnozować, dlatego proszę o radę. Mianowicie, chodzi o tylne zawieszenie, a dokładniej o tylne prawe koło w którym słychać stuki i głuche uderzenia przy wolnych prędkościach, ruszaniu a szczególnie przy ruszaniu na wstecznym. Koło obraca się lekko i bez szmerów, dlatego wnioskuję, że w łożysku wszystko jest okay. Czy mieliście wcześniej coś takiego? Z góry dziękuje za informacje.
-
- 1 odpowiedź
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Chciałbym poradzić się specjalistów czy istnieje możliwość wymiany zamka w drzwiach kierowcy. Kwestia jest o tyle zagadkowa dla mnie, ponieważ mógłbym kupić tani zamek z anglika i dlatego zastanawiam się, czy będzie pasował do europejskiej wersji. Masokownica pozostaje ta sama, czyli nie ma problemu z otworem na kluczyk. Będę wdzięczny za pomoc i wskazówki. Pozdrawiam, P.
-
- 1 odpowiedź
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Pojawia mi sie ciagle takie blad : 16806 P0422 Wydajność głównego katalizatora – poniżej progu (bank 1) Przechodzil ostatnio sprawdzanie spalin i byly ok. Jesli spaliny sa ok to czy to moze byc katalizator ? Czy raczej sondy lambda do wymiany ? Moze jakies doswiadczenia z tym bledem ? Autko to A4 B7 Avant silnik ALT 2.0 benzyna/gaz
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam do wymiany zderzak w audi a4 B7 2005 sedan tył 1.9 TDI. Znalazłem zderzak w swoim kolorze tylko zastanawia mnie jedna rzecz. W ogłoszeniu na allegro jest napisane że pasuje do 3.0 TDI quattro.Skoro zderzak wygląda tak samo to czy może się różnić?
-
-
- 4 odpowiedzi
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Potrzebuje schemat podłączenia zbiornika wspomagania. Są dwa wyjścia, dwa gumowe przewody. Cieńki i gruby. Grubszy jest podłączony a cieńki odłączony. Gdzie on powinien znajdować się ? Zaglądałem z grubsza i lipa niewiem gdzie go podłączyć. Proszę o informacje 2.0 tdi 140 km 2005 r. pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam Nie tak dawno zakupiłem A4 B7 kombi z 2005 roku.Mam problem z oświetleniem tablicy rejestracyjnej. Wymieniłem żarówki na nowe i nie pomogły. Dodam jeszcze że oprócz oświetlenia tablic nie działa też oświetlenie schowka i lampka w klapie bagażnika:/ Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich Potrzebuje pomocy w temacie przesłony bixenon w audi a4 b7 2005r po włączeniu świateł długich kontrolka na desce rozdzielczej się zapala a przesłona nie działa. Sprawdziłem bezpieczniki dobre sprawdziłem lampy na krótko i działają a w kosce napięcie pokazuje 2.8 volt . Dodam że to nie jedyny problem mianowicie przełącznik świateł w pozycji zero pali się zielona lampka pozycji na przełączniki i nie gaśnie. Do okola auta nic się nie pali oprócz podświetlenia tablicy cały czas swieci dlatego są wyjęte. I standardowo na postoju mocno rozladowuje akumulator aż 3.1A Proszę o pomoc od czego zacząć tylko nie piszcie że zmienić auto . Z góry d…
-
- 1 odpowiedź
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Od lipca stałem sie posiadaczem Audi A4 B7 Avant 2006r 1,9 TDI. Mam problem... Przez ostatni miesiac po nocy gdy odpalałem rano samochód wydobywał się biały dym z rury.. ale dziś kiedy chciałem wyjechać z domu odpaliłem i na jalowym biegu kopcił na biało jak z komina. Postanowiłem przepalić- wstawilem na 2 biegu do 5 tyś. obrotów i przestało sie dymić ale martwie sie czy to nie pompowtryski.. dodam tylko ,że sprawdzałem płyn chłodzenia i niewygląda aby ubywało... ps. czy Audi A4 b7 1,9TDI na pompowtryskach u wszystkich chodzi głośniej niż klasyczny diesel? Czy mam już szykować środki na kapitalny remont silnika..?? Pozdrawiam.
-
- 1 odpowiedź
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Czy ktoś miał styczność z oryginalnym woskiem Audi link do wosku: http://allegro.pl/oryginalny-polimerowy-wosk-do-polerowania-audi-i2298530984.html jaki wosk byście polecili? Mam problem z lakierem na dole drzwi przednich prawdopodobnie osadził się asfalt (czarne kropki) którego nie da rady nawet polerką usunąć ma ktoś pomysł co z tym zrobić? Pozdrawiam!
-
-
- 3 odpowiedzi
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Mam pytanie mam silnik 1, 9 TDI 116KM przebieg 165 tys km. Od pewnego czasu zauważyłem jak na tylnym zderzaku i pokrywie bagażnika znajdują się drobiny takiej sadzy. Nie są to kropki oleju bo jak rozetrę palcem to nie jest to tłuste. Wygląda to zupełnie jak sadza. Mam ten silnik BRB a po kodzie wiem że nie ma filtra oczyszczania spalin. Nie mam pojęcia skąd to się bierze. Dodaję że jak go sprowadzałem z Niemiec 3 miesiące temu to przejechałem za jednym razem 900km i nie było widać tego.
-
-
- 4 odpowiedzi
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich. Od pewnego czasu w moim autku: A4 B7 2006, silnik 2.0 TDI 140 KM, BRE, zaczęła zapalać sie lampka "błędu silnika". Problem sam znikał na jakiś czas po kilku dniach. Ostatnio jednak zapalona lampka zagościła na dłużej. Po podpięciu do VAG-a wyświetlił sie błąd: "P2108 - Przepustnica Urządzenie uruchamiajace Kontrola Moduł Osiagi". Skasowanie błędu na niewiele się zdało gdyż kontrolka zapaliła się i ciagle świeci znów po kilku uruchomieniach samochodu. Zawsze zapala się podczas uruchamiania silnika. Próbowałem coś mądrego znaleźć na ten temat, jednak raczej to trudna sprawa, raczej rzadko pojawiająca się w sieci. Licze jednak na ogromną wiedzę i doś…
-
- 0 odpowiedzi
- 5,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Proszę o opinie dotyczące zastosowania programu vag can pro do diagnostyki audi a4 b7. Konkretnie chodzi o przydatność do robienia logów statycznych i dynamicznych oraz innych funkcji programowych. Samochód to audi a4 b7 2007 rok 1.9 tdi BRB 116 KM. Jak ktoś używał to proszę o szczere opisanie, gdyż noszę się z zamiarem zakupu. Pozdrawim Sławek
-
-
- 1 odpowiedź
- 5,2 tys. wyświetleń
-
-
Jadąc przy prędkośći około 120km/h obroty około 4tyś.spada moc silnika,po zgaszeniu jest w miarę dobrze , ale po chwili dzieje się to samo.Po podłączeniu do komputera wyświetla błąd 16618 P0234 doładowanie silnika-przekroczona wartość graniczna. Proszę o poradę. Silnik BLB 2,0 TDI 140KM.
-
-
- 6 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy ma ktoś może instrukcję po polsku navi BNS 5.0
-
- 0 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Ostatnio zacząłem się doktoryzować na temat odblokownia FIS i kodów wyposażenia. Mianowicie zauważyłem kod wyposażenia 9Q3 co oznacza "Multi-function display, without on-board computer and check control". Rozumiem, że to jest wyświetlacz wielofunkcyjny bez komputera pokładowego. Stąd moje pytanie. Czy w takim przypadku nie jestem w stanie odblokować FIS gdyż go nie mam wedle kodu wyposażenia??
-
-
- 4 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam do sprzedania skrzynie biegów z Audi avant tylko że jest uszkodzona, definicjał. I jestem ciekawa ile bym za nia dostała czy może nic ?
-
- 2 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
-