Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B7 (2004-2008)

Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez aud,

Witam od tygodnia jestem posiadaczem b7 2.0 tdi 140 km mam problem nie wiem jaki olej do niej lac na kartce jest napisany ze byl lany 10w/40 prosze o pomoc autko ma przejechane 170tys km czy moge zmienic olej na inny o innych parametrach.Pozdrawiam

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Piotruś,

Witam , Mam audi a4 b7 2005r 1,9 tdi padl akumulator probowalem go ladowac i odpalic z kabli ale nie zadzialalo nic , wiec kupilem nowa baterie i teraz czy moge stary akumulator odczepic bez obaw ze cos sie rozkoduje , zablokuje itp? A jesli jest z tym jakis problem to w jaki najprostrzy sposob wymienic tą baterie ? ( mam do dyspozycji 2 auto tzn chodzi mi o to czy mozna podlaczyc kable z drugiego auta do moich kabli tak aby nie bylo przerwy w dostawie pradu ? ) Mile widziane linki z tym jak to zrobic lub po prostu szczegolowy opis . Z gory dzieki

• 2 odpowiedzi
    • 4,2 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Raf7007,

Witam,od niedawna posiadam a4b7 2.5d .Autko ma dużo przebieg bo ponad 190tys.mil ale znam wcześniejszego wlasciciela(Wojek żony miał auto ponad 6lat)i wiem ze było robione sprzęgło,regenerowana turbina ,nowe wisko itd...dzisiaj trochę chciałem przegonić auto na autostradzie i jechałem tak jakieś 160km/h i nagle wyskoczyło mi to na zegarach (zdjęcie).Doczytalem ze jest to system kontroli spalin ale niewiem jak może być przyczyna i czy jest to niebezpieczne dla auta jeżeli bede nim nadal jeździł?

• 2 odpowiedzi
    • 8,9 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez mario-c,

Witam Od dwóch dni pojawił się problem z sygnalizowaniem włączania biegu wstecznego a mianowicie podczas jazdy do przodu włączają się światła cofania i krótki sygnał włączenia biegu wstecznego powtarza się to co jakiś czas nieregularnie innym razem po włączeniu biegu wstecznego brak jest świateł wstecznych oraz tego sygnału dzwiękowego, czujniki parktronic działają poprawnie sygnalizuje sygnał zbliżania się do przeszkody może ktoś z was spotkał się z czymś takim - czy to może być wina czujnika wstecznego biegu? silnik 2.0 TDI 2007 rok BRE, gdzie się znajduje ten czujnik, można go wymienić niego bez wchodzenia do kanału ? jeżeli ktoś może mi podesłać zdjęcie gdzie umieszcz…

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 14,3 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Tomi_CK,

Witam posiadam audi a4 b7 sline z 2007r gdy chce wlozyc plyte z filmem w dvd blokuje inna płyta (rysy na plycie) w opcjach komputer pokazuje ze nie ma zadnej płyty pomoze ktos?

• 2 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez daro23,

Proszę o wszelkie informacje na temat wymiany listew dachowych i szybowych. Jak to zrobić i czy warto zmieniać?

• 2 odpowiedzi
    • 6,5 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Jeżu,

Witam wolnej chwili gdyby ktoś chciał i miał chęci czas około 20min mam do zaproponowania małe ulepszenie naszej A4. Mianowicie potrzeba: 1. Przewód (wąż) klimatyzacji schowka 8E1816311 około 30zł 2. Regulator nawiewu schowka 8E08207014PK około 70zł (Tu drogo ja postanowiłem zrobić sobie coś takiego sam, tzn znajomy tokarz zrobił mi to w alu za tkz "ćwiartkę") Wystarczy wyciągnąć schowek po stronie pasażera, wyjąć zaślepkę gumową w miejscu zaznaczonym czerwonym kolorem (jak wygląda zaślepka - jest na ostatnim foto w schowku)i zamocować kupiony wcześniej wąż wkładając go i lekko przekręcając. Otwór węża ma być ustawiony w kierunku schowka. Następnie musimy wyciąć …

• 2 odpowiedzi
    • 11,7 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez melaa,

witam mam putanie zepsułam sierotka czyli Ja skrzynie biegów w mojej Audi A4 aavant 1.9 tdi z 2007 roku ;(i teraz tak mechanik mi daje używana na 700zł brać czy nie brać przyczyna wymiany to ze cos sie wśrodku pokruszyło tyle wiem. co myślicie

• 2 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez adamsON,

witam potrzebuję instrukcji jak wymienić uszczelki wtrysku,najlepiej jak ktoś ma jakieś fotki i mógł napisać krok po kroku jak to zrobił.

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Jacek b7,

Witam .Jak się włącza ogrzewanie tylnych boczych szyb. Mam taką funkcję ,ale nie wiem jak to działa.Ogrzewanie tylnej szyby działa bez zarzutu.W zasadzie to taki zbędny gadżet , ale skoro już jest to niech działa. A jak to działa u Was ?

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 6,1 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez pawel.1988,

Witam. W moim audi a4 b7 2007r mam radio-navigacje bns 5. Posiadam opcje podłączenia do tego telefonu przez bluetooth. Mam telefon Galaxy S2 i sparowałem oba urządzenia bez problemu. Ale mam pytanie. Czemu teraz mając inny telefon, nie moge nim znaleźć urządzenia "audi"? Bluetooth w galaxy s2 mam wyłączony a szukając "audi" przez bluetooth np w HTC DESIRE HD, nic nie moge znaleźć. Czy trzeba jakoś usunąć mojego galaxy s2 z pamięci audi alby dało się wyszukać to urządzenie innym telefonem? Czy może muszę wejsć w jakąś opcję w radiu, aby włączyć na chwile "szukanie urządzeń" czy cos w tym stylu. Ogólnie sprawe ujmująć, gdybym teraz zmienił telefon, to nie wiem jak inny podł…

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 14,9 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez melaa,

Witam Mam do sprzedania skrzynie biegów z Audi avant tylko że jest uszkodzona, definicjał. I jestem ciekawa ile bym za nia dostała czy może nic ?

• 2 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  13. Witam, Ostatnio po zapaleniu pojawiła się kontrolka silnika , po sprawdzeniu programem odczytano błąd 05659 - P161B - obieg świecy żarowej cylindra 2 ( Q11) - obieg otwarty . Po skasowaniu programem co jakiś czas pojawia się ten sam błąd . Czy ktoś może wie co to za błąd i co z tym zrobić/

• 2 odpowiedzi
    • 17,1 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Robinio2014,

Mam pytanko,a mianowicie do czego służy czujnik z klapką zamontowany przed lampką przednią nad lusterkiem?

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 6,3 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez lucekb7,

Witajcie , z racji tego ze posiadam zwykla , najzwyklejsza tapicerke w swoim awancie zastanawiam sie nad zmiana na cos ciekawszego , do glowy wpadl mi pomysl na tapicerke z seata exeo (ponoc blizniacza konstrukcja) i tu moje pytanie do was Drodzy Forumowicze ,czy fotele i kanapa beda pasowac? i jak wyglada sprawa z kostkami od airbag? dokladniej chodzi o tą tapicerke http://allegro.pl/fotel-kubelkowy-przod-prawy-lewy-exeo-seat-2011-i6013161938.html#

• 1 odpowiedź
    • 5 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez longin100,

Witam wszystkich! Wyje mi któreś łożysko z tyłu.Moje pytanie jest takie,czy można wymienić same łożyska w piastach z tyłu czy trzeba wymienić komplet łożysko z piastą.Może ktoś z kolegów wymieniał sam i da jakieś praktyczne wskazówki

• 1 odpowiedź
    • 10,7 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez znachor,

Witam:) Mam Pytakno? Czy ktoś wie jak dorobić/przerobić do radia cd concert audi A4 b7 odtwarzacz Mp3?

• 1 odpowiedź
    • 3,4 tys. wyświetleń
  18. Witam, potrzebuje opinii, otoz, gdy silnik przekaracza 3000obr zaczyna strasznie glosno buczec/wyc. Czy mozna cos z tym zrobic? Czy to jest "normalne" dla tego silnika. Z gory dzieki.

• 1 odpowiedź
    • 3,6 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez rybaa01,

Witam. Czy jest możliwość sprawdzenia w jakim stanie znajduje się DPF programem VCDS?

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 6,9 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez cegla16,

Witam. Mam pytanie odnośnie felg.Czy lepiej kupic jakies oryginalne oczywiscie drozsze czy moze jakis zamiennik o wzorze audi:) i Czy moze ktos polecic jakis dobry sklep z felgami najlepiej na terenie małopolski:) pozdrawiam.

• 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez greg65,

Bede zmienial aku i mam pytanie-czy odlaczjac stare aku nie wyjda jakies problemy no nie wiem z radiem czy inne cuda? No i jeszcze beda swiece polecacie jakies dobre marki i jakie symbole bo tym sprzedawcom sklepowym jakos nie ufam

• 1 odpowiedź
    • 7,8 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez redbull,

Witam, może ktoś udzieli mi odpowiedzi Mam takie pytanko czy jest jakaś kombinacja naciśnięc kluczyka która wyłączy sygnał alarmu podczas nieuprawnionego wejścia ? Bo mam taki poroblem że wcześcniej był sygnał a teraz tylko mrugają kierunkowskazy Jak również mam pytanie odnośnie doświetlania drogi do domu przez halogeny, wcześniej działało a teraz lipa nic i tak się zastanawiam czy coś przez przypadek nie powciskałem w kluczyku i wyłączyłem te funkcjię czy poprostu coś się popsuło i bez servisu się nie obędzie ? Jeśli możecie pomóc to będe bardzo wdzięczny, Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 4 tys. wyświetleń
  23. Mam pytanie ponieważ posiadam Audi a4 2006 r 2.0 TDi 140 km automat i nie wiem ile to jest zaworókw kod silnika BPW moze ktos wie jak to sprawdzic

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 14 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Judyta,

Witam . Proszę o pomoc ze skrzynią biegów w moim audi a4 b7 2.0 benzyna 131 km . 96kw . z 2007 roku . Skrzynia to Multitronic 7 stopniowa fwd euro 4 . Jaki olej do tej skrzyni i czy posiada ona filtr . Z góry dziękuje.

• 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Darwek24,

Witam!!! Mam nieszczelna chlodniczke i polaczylem te dwa przewody z plynem chlodniczym co od niej ida i tak dlugo moge jezdzic a co sie stanie jak tak bede jezdzil ?

• 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.