Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B7 (2004-2008)

Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez tito124,

Witam, w swojej A4 Avant z 2007r. mam Audi Navigationssystem (BNS 5.0). Zapodziała mi sie gdzieś płyta CD i w tej chwili nawigacja jest bezużyteczna. Czy można pobrać gdzieś obraz takiej płyty, czy tez niestety trzeba kupić (gdzie), może ktoś ma zbędne to CD?

• 9 odpowiedzi
    • 26,7 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Muski,

Witam jak w temacie te kable za co te 2 masy są odpowiedzialne?

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  3. Witam Wszystkich mam wielki problem wyjechałem na wakacje swoją A4 B7 2.0 diesel i wczoraj zaświeciła mi się żółta kontrolka w kształcie szczęki hamulcowej oraz żółte słoneczko jak by zębatka w żółtej obręczy samochód dzisiaj nie zapalił a jak go dłużej pomęczyłem to zapalił ale nie chciał wejść na obroty i gasł prosze o POMOC jestem w Świnoujściu i we wtorek mam wracać z rodziną do domu a auto odmawia posłuszęstwa . Nigdzie nie moge znaleść tego żółtego słoneczka w żadnym opisie na formu ,może ktoś wie co to oznacza kontekt ze mną 692 692 530 BARDZO PROSZĘ O POMOC W USTALENIU TEGO SYMBOLU Pozdrawiam andre116

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Rafał1,

Może ktoś z was pomoże, czesto na wyświetlaczu pokaze sie stan oleju min, czasami w czasie jazdy sie pokarze, a czasami jak zapale samochod i świeci juz do konca,nastepnego dnia zapalam i jest cisza az po czasie znowu sie zapali, stan oleju na miarce jest ok miedzy min a maks.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 3,1 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez SokoLoko,

Witam. Mam problem z migającym podświetlaniem niektórych przycisków itp. w A4 B7 AVANT z 2005r. Dokładniej miga podświetlanie przycisków na podsufitce (od świateł wew), przycisk ESP, przełącznik od świateł, pokrętła od nawiewów. Przed owym problemem wyciągałem akumulator w celu udrożnienia dziury odpływowej. Po jego ponownym (poprawnym) podłączeniu musiał zakodować ponownie kluczyk, po zakodowaniu kluczyka pojawił się problem z podświetlaniem. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

• 3 odpowiedzi
    • 6,3 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez lisek,

Witam Mam typową ponoć w audi a4 usterkę, migający reflektor ksenonowy, co z tym zrobić, proszę o podpowiedzi, może ktoś to miał, z góry dzięki

• 5 odpowiedzi
    • 9,3 tys. wyświetleń
  7. Witam! Mam pytanie do rodziców - posiadaczy A4 B7 Avant z 2006 roku. Jak poradziliście sobie z mocowaniem fotelików systemem isofix? Po częściowym złożeniu foteli ukazują mi się wywiercone dziury - ale brak "haczyków". Czy one gdzieś są schowane? (kolega w peżocie miał je gdzieś po prostu schowane). Czy mam szczęście i poprzedni właściciele skutecznie pozbyli się czegoś, co jest mi bardzo potrzebne? I czy mam do kupienia coś podobnego ze zdjęcia poniżej, czy może jest na rynku coś "mniej agresywnego co nie zniszczy skóry na fotelach"?

• 0 odpowiedzi
    • 13,9 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez maciejoo85,

Witam. Miałem ostatnio ciekawy przypadek. Zawiesiła sie elektryka od pompy ABS/ESP. Pompa działała nawet bez kluczyka. Przez noc rozladowała akumulator i była gorąca. Wielkie bylo moje zdziwienie kiedy mechanik walnal w nia mlotkiem - i co smieszniejsze - poskutkowalo..wylaczyla sie. Od tego czasu ok. Komputer twierdzil spadki/zmiany napiecia w zasilaniu elektroniki pompy. wymienic te czesc czy czekac co dalej?? kTOŚ cos wie na ten temat

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez qbapoz,

Witam, mam problem z moim S4 B7 w temacie poboru prądu. Jest to cabrio, więc używam go bardzo sporadycznie. Pomimo to akumulator wytrzymuje max tydzień i jest kompletnie rozładowany. Kupiłem już 2 nowe akumulatory i problem się powtarza. Był już u 2 elektryków, którzy go sprawdzili i nie widzą aby gubił gdzieś prąd. Słyszałem, że ten model tak ma... choć nie chce mi się wierzyć. Macie jakieś pomysły?

• 1 odpowiedź
    • 1,9 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez lucekb7,

Witajcie , z racji tego ze posiadam zwykla , najzwyklejsza tapicerke w swoim awancie zastanawiam sie nad zmiana na cos ciekawszego , do glowy wpadl mi pomysl na tapicerke z seata exeo (ponoc blizniacza konstrukcja) i tu moje pytanie do was Drodzy Forumowicze ,czy fotele i kanapa beda pasowac? i jak wyglada sprawa z kostkami od airbag? dokladniej chodzi o tą tapicerke http://allegro.pl/fotel-kubelkowy-przod-prawy-lewy-exeo-seat-2011-i6013161938.html#

• 1 odpowiedź
    • 5 tys. wyświetleń
  11. Witam, zakupiłem kilka dni temu Audi A4 B7 z silnikiem 1.8T. Niestety ma kilka swoich bolączek takich jak popękana rura dolotu oraz problemy z zaworem N75. Od poprzedniego właściciela otrzymałem sztywny TIP oraz zawór N75 firmy Pierburg, potrzebuję pomocy przy montażu, żeby nie pomylić przewodów bardzo bym prosił i rozpisanie gdzie co mam podłączyć. Jeśli chodzi o N75, czytałem kilka postów i większość ludzi montuje po prostu oryginał po numerach, ale poprzedni właściciel mówił, że zamontował jakiś chiński zamiennik, z którym są problemy, dlatego zakupił Pierburga, ale nie zdążył zamontować. Jeśli chodzi o N75 wydaje mi się iż takie podłączenie było b…

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez boldos,

Witam wszystkich. Zakupiłem dzisiaj A4.b7 z 2008roku. Z Multitronic Jezdziłem troche automatyczna skrzynia biegów no ale jednak nie jest to to samo co w Audi a że nie chce czegos zpaprać to wole zapytać 3 razy. Oczytałem sie ze nie trudno o uszkodzenie takiej skrzyni, wiec musze wiedziec wszystko po koleii. Czy przy jezdzie na pozycji D z obojętnie jaką prędkością mogę zmienić na tryb S-Sport.?? I jeszcze jedno pytanie czy z trybu D jeżeli chce przejśc na tryb manualny + i - to czy prędkość jest obojetna czy może musze zejść do jakiejś odpowiedniej do tej zmiany??

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 6,9 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez emon87,

Witam, Czy posiada ktoś instrukcję w jezyku polskim do naigationssystem BNS 5.0. Bo ogólnie słabo mruczą głośniki Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez 323,

Witam Mam pytanie, gdzie mogę zdobyć "nakładkę" pod mój telefon nokia E 52, bo ta, która jest obecnie w aucie pasuje do nokii 6210, 6310 i 6310i, więc jest mi zupełnie niepotrzebna. Jak ją nazwać i gdzie jej szukać? Będę wdzięczny za rady, pozdrawiam.

• 4 odpowiedzi
    • 7 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez palooh,

Witam! Posiadam A4 B7 2004r z navigacją między zegarami (FIS). Czy posiada ktoś instrukcję do tego modelu navi? Z góry dziękuję za pomoc!

• 1 odpowiedź
    • 4,6 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Darwek24,

Witam!!! Dzisiaj otworzyłem samochód z pilota wziołem sobie skrzynke z narzedziami, odszedłem dosłownie na 10 min samochód był otwarty z bagażnikiem i jak go zamknałem to nie mogłem z pilota tylko kluczykiem, wie ktoś co się stało, czytałem już takie problemy z tymi pilotami,ale żaden sposób nie działa, wsadzalem kluczyk do stacyjki wciskalem na pilocie zamykanie zapalałem samochod, trzymałem kilka sekund i nic albo wsadzalem do stacyjki wciskamem zamykanie nawet otwieranie z pilota i nie zapalałem auta i nic. Zna ktoś inne sposoby ?

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez szeryf,

Witam, auto posiadam od 2 tygodni, kilka dni temu zauważyłem że nie działa tylna wycieraczka. Dzisiaj ściągnąłem tapicerkę z klapy, silniczek rozebrałem, nie był zalany płynem, spryskiwacz działał normalnie. Sprawa jest o tyle dziwna, że jak wysunąłem trochę tą białą dużą zębatkę, i ją obróciłem ręcznie (obojętnie do jakiej pozycji), to po jej wciśnięciu i podłączeniu wtyczki (manetka ustawiona na działanie wycieraczki), silniczek się włączał i obracał zębatkę do pozycji wyjściowej, i koniec. I tak za każdym razem. Teraz nie wiem czy to wina silniczka (elektroniki), czy może czegoś innego? Miał ktoś podobną sytuację? Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez dorotka,

Witam serdecznie jestem posiadaczką od dwóch dni Audi a4 b7 i mam problem moze jakiś uczciwy Pan byłby wstanie mi pomóc problem polega na tym ze kupując auto w komisie Pan powiedział ze pilot nie działa bo słaba bateria bateryjkę wymieniłam i niestety pilotem nie można otworzyć drzwi z kluczyka tylko otwieram ,czy ktoś doradzi mi co mam zrobić? Dorota

• 3 odpowiedzi
    • 9,3 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez greg65,

Zniknelo centralne swiatlo stopu -dolne boczne swieca ,wszystkie bezpieczniki dobre.Hmmm od czego zaczac?

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez alfsound,

Witam wszystkich.mam mały problem,pzepaliła mi się żarówka od kierunkowskazu w lewej przedniejlampie.Tak więc muszę ją wyjąć.Problem w tym że nie wiem jak.Odkręciłem już 3 śruby ale sama lampa siedzi tak jak by była jakaś specjalna technika jej demontażu.Są to lampy z biksenonem i białym kierunkiem. Czy ktoś wie jak wyjąć tą lampę,czy muszę jechać do warsztatu i czy czasem nie trzeba rozebrać (pół auta)żeby to zrobić.Dodam tylko ,że przebywam tymczasowo w Holandii i nie uśmiecha mi się jechać do warsztatu,bo ci kolesie oszaleli z cenami ... Pozdrawiam !!!

• Upvote
    • 8 odpowiedzi
    • 36,8 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Lenny,

Mam pytanie dotyczące klimatronika,otóż po napełnieniu klimy panel sterowania klimatronika już przy ustawieniu 18.C leci ciepłe powietrze,gdy ustawię LO,16.C,17.C chłodzi ładnie.Czy można to jakoś ustawić czy pozostaje wymiana?

• 5 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez quazar,

Mam problem z klapą bagażnika ( sedan) raz się domyka a raz się nie domyka. Prawdę powiedziawszy częściej się nie zamyka.... Czy to jakaś drobna usterka czy trzeba już grzebać w jakiś siłownikach ?? Dziękuję, pozdrawiam.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 6,8 tys. wyświetleń
  23. Witam Nurtuje mnie taki temat... Mam audi A4 B7, 1,9 TDI 115KM, rok 2007. Moje pytanie brzmi: czy obroty na biegu jałowym są ograniczone przez komputer do 3 tyś/min? Bo więcej nie da rady. Jak jest u was? Mam passata 1,9TDI 2001 130KM i tam kręci na maksa, a w audi tylko 3 tyś i nie wiem czy tak ma być czy to jakaś usterka wystąpiła. W komputerze wszystko gra, 0 błędów. Pozdrawiam Paweł

• 1 odpowiedź
    • 4,2 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Ejwon,

Część. Mam Audi A4B7 z czteroramienna kierownica wykończona tworzywem. Czy obszywał ktoś już taka kierownice? Ewentualnie macie sprawdzonego sprzedawcę takiego obszycia. Aby można było sobie samemu obszyć?

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez SebekLodz,

Witam wszystkich Przeglądałem forum w dziale tego konkretnego modelu, niestety nie udało mi się nic znaleźć. Jeśli powielam temat to bardzo przepraszam i proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu. Dzisiaj chciałbym Was prosić o ocenę instalacji LPG zaproponowanej do mojej Audi. Zaznaczyłem od razu, że będę chciał wykonywać chiptunning w samochodzie i dobrali mi taki oto zestaw: http://oferta.nagaz.pl/?id=4161&k=2e255a38c4f678c0dbbcec8bafc8aa80 Czy uważacie, że to dobra oferta (chodzi mi głównie o podzespoły) i w drugiej kolejności, czy cena za taki komplet jest znośna? Z góry bardzo dziękuję za pomoc, ponieważ nie znam się na tym ani trochę. …

• 1 odpowiedź
    • 2,8 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.