Audi A4 B7 (2004-2008)
Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
370 tematów w tym forum
-
Witam, w swojej A4 Avant z 2007r. mam Audi Navigationssystem (BNS 5.0). Zapodziała mi sie gdzieś płyta CD i w tej chwili nawigacja jest bezużyteczna. Czy można pobrać gdzieś obraz takiej płyty, czy tez niestety trzeba kupić (gdzie), może ktoś ma zbędne to CD?
-
- 9 odpowiedzi
- 26,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam jak w temacie te kable za co te 2 masy są odpowiedzialne?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich mam wielki problem wyjechałem na wakacje swoją A4 B7 2.0 diesel i wczoraj zaświeciła mi się żółta kontrolka w kształcie szczęki hamulcowej oraz żółte słoneczko jak by zębatka w żółtej obręczy samochód dzisiaj nie zapalił a jak go dłużej pomęczyłem to zapalił ale nie chciał wejść na obroty i gasł prosze o POMOC jestem w Świnoujściu i we wtorek mam wracać z rodziną do domu a auto odmawia posłuszęstwa . Nigdzie nie moge znaleść tego żółtego słoneczka w żadnym opisie na formu ,może ktoś wie co to oznacza kontekt ze mną 692 692 530 BARDZO PROSZĘ O POMOC W USTALENIU TEGO SYMBOLU Pozdrawiam andre116
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Może ktoś z was pomoże, czesto na wyświetlaczu pokaze sie stan oleju min, czasami w czasie jazdy sie pokarze, a czasami jak zapale samochod i świeci juz do konca,nastepnego dnia zapalam i jest cisza az po czasie znowu sie zapali, stan oleju na miarce jest ok miedzy min a maks.
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem z migającym podświetlaniem niektórych przycisków itp. w A4 B7 AVANT z 2005r. Dokładniej miga podświetlanie przycisków na podsufitce (od świateł wew), przycisk ESP, przełącznik od świateł, pokrętła od nawiewów. Przed owym problemem wyciągałem akumulator w celu udrożnienia dziury odpływowej. Po jego ponownym (poprawnym) podłączeniu musiał zakodować ponownie kluczyk, po zakodowaniu kluczyka pojawił się problem z podświetlaniem. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
-
- 3 odpowiedzi
- 6,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam typową ponoć w audi a4 usterkę, migający reflektor ksenonowy, co z tym zrobić, proszę o podpowiedzi, może ktoś to miał, z góry dzięki
-
- 5 odpowiedzi
- 9,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Mam pytanie do rodziców - posiadaczy A4 B7 Avant z 2006 roku. Jak poradziliście sobie z mocowaniem fotelików systemem isofix? Po częściowym złożeniu foteli ukazują mi się wywiercone dziury - ale brak "haczyków". Czy one gdzieś są schowane? (kolega w peżocie miał je gdzieś po prostu schowane). Czy mam szczęście i poprzedni właściciele skutecznie pozbyli się czegoś, co jest mi bardzo potrzebne? I czy mam do kupienia coś podobnego ze zdjęcia poniżej, czy może jest na rynku coś "mniej agresywnego co nie zniszczy skóry na fotelach"?
-
- 0 odpowiedzi
- 13,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Miałem ostatnio ciekawy przypadek. Zawiesiła sie elektryka od pompy ABS/ESP. Pompa działała nawet bez kluczyka. Przez noc rozladowała akumulator i była gorąca. Wielkie bylo moje zdziwienie kiedy mechanik walnal w nia mlotkiem - i co smieszniejsze - poskutkowalo..wylaczyla sie. Od tego czasu ok. Komputer twierdzil spadki/zmiany napiecia w zasilaniu elektroniki pompy. wymienic te czesc czy czekac co dalej?? kTOŚ cos wie na ten temat
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem z moim S4 B7 w temacie poboru prądu. Jest to cabrio, więc używam go bardzo sporadycznie. Pomimo to akumulator wytrzymuje max tydzień i jest kompletnie rozładowany. Kupiłem już 2 nowe akumulatory i problem się powtarza. Był już u 2 elektryków, którzy go sprawdzili i nie widzą aby gubił gdzieś prąd. Słyszałem, że ten model tak ma... choć nie chce mi się wierzyć. Macie jakieś pomysły?
-
- 1 odpowiedź
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie , z racji tego ze posiadam zwykla , najzwyklejsza tapicerke w swoim awancie zastanawiam sie nad zmiana na cos ciekawszego , do glowy wpadl mi pomysl na tapicerke z seata exeo (ponoc blizniacza konstrukcja) i tu moje pytanie do was Drodzy Forumowicze ,czy fotele i kanapa beda pasowac? i jak wyglada sprawa z kostkami od airbag? dokladniej chodzi o tą tapicerke http://allegro.pl/fotel-kubelkowy-przod-prawy-lewy-exeo-seat-2011-i6013161938.html#
-
- 1 odpowiedź
- 5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, zakupiłem kilka dni temu Audi A4 B7 z silnikiem 1.8T. Niestety ma kilka swoich bolączek takich jak popękana rura dolotu oraz problemy z zaworem N75. Od poprzedniego właściciela otrzymałem sztywny TIP oraz zawór N75 firmy Pierburg, potrzebuję pomocy przy montażu, żeby nie pomylić przewodów bardzo bym prosił i rozpisanie gdzie co mam podłączyć. Jeśli chodzi o N75, czytałem kilka postów i większość ludzi montuje po prostu oryginał po numerach, ale poprzedni właściciel mówił, że zamontował jakiś chiński zamiennik, z którym są problemy, dlatego zakupił Pierburga, ale nie zdążył zamontować. Jeśli chodzi o N75 wydaje mi się iż takie podłączenie było b…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Zakupiłem dzisiaj A4.b7 z 2008roku. Z Multitronic Jezdziłem troche automatyczna skrzynia biegów no ale jednak nie jest to to samo co w Audi a że nie chce czegos zpaprać to wole zapytać 3 razy. Oczytałem sie ze nie trudno o uszkodzenie takiej skrzyni, wiec musze wiedziec wszystko po koleii. Czy przy jezdzie na pozycji D z obojętnie jaką prędkością mogę zmienić na tryb S-Sport.?? I jeszcze jedno pytanie czy z trybu D jeżeli chce przejśc na tryb manualny + i - to czy prędkość jest obojetna czy może musze zejść do jakiejś odpowiedniej do tej zmiany??
-
-
- 2 odpowiedzi
- 6,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Czy posiada ktoś instrukcję w jezyku polskim do naigationssystem BNS 5.0. Bo ogólnie słabo mruczą głośniki Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam pytanie, gdzie mogę zdobyć "nakładkę" pod mój telefon nokia E 52, bo ta, która jest obecnie w aucie pasuje do nokii 6210, 6310 i 6310i, więc jest mi zupełnie niepotrzebna. Jak ją nazwać i gdzie jej szukać? Będę wdzięczny za rady, pozdrawiam.
-
- 4 odpowiedzi
- 7 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Posiadam A4 B7 2004r z navigacją między zegarami (FIS). Czy posiada ktoś instrukcję do tego modelu navi? Z góry dziękuję za pomoc!
-
- 1 odpowiedź
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Dzisiaj otworzyłem samochód z pilota wziołem sobie skrzynke z narzedziami, odszedłem dosłownie na 10 min samochód był otwarty z bagażnikiem i jak go zamknałem to nie mogłem z pilota tylko kluczykiem, wie ktoś co się stało, czytałem już takie problemy z tymi pilotami,ale żaden sposób nie działa, wsadzalem kluczyk do stacyjki wciskalem na pilocie zamykanie zapalałem samochod, trzymałem kilka sekund i nic albo wsadzalem do stacyjki wciskamem zamykanie nawet otwieranie z pilota i nie zapalałem auta i nic. Zna ktoś inne sposoby ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, auto posiadam od 2 tygodni, kilka dni temu zauważyłem że nie działa tylna wycieraczka. Dzisiaj ściągnąłem tapicerkę z klapy, silniczek rozebrałem, nie był zalany płynem, spryskiwacz działał normalnie. Sprawa jest o tyle dziwna, że jak wysunąłem trochę tą białą dużą zębatkę, i ją obróciłem ręcznie (obojętnie do jakiej pozycji), to po jej wciśnięciu i podłączeniu wtyczki (manetka ustawiona na działanie wycieraczki), silniczek się włączał i obracał zębatkę do pozycji wyjściowej, i koniec. I tak za każdym razem. Teraz nie wiem czy to wina silniczka (elektroniki), czy może czegoś innego? Miał ktoś podobną sytuację? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie jestem posiadaczką od dwóch dni Audi a4 b7 i mam problem moze jakiś uczciwy Pan byłby wstanie mi pomóc problem polega na tym ze kupując auto w komisie Pan powiedział ze pilot nie działa bo słaba bateria bateryjkę wymieniłam i niestety pilotem nie można otworzyć drzwi z kluczyka tylko otwieram ,czy ktoś doradzi mi co mam zrobić? Dorota
-
- 3 odpowiedzi
- 9,3 tys. wyświetleń
-
-
Zniknelo centralne swiatlo stopu -dolne boczne swieca ,wszystkie bezpieczniki dobre.Hmmm od czego zaczac?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich.mam mały problem,pzepaliła mi się żarówka od kierunkowskazu w lewej przedniejlampie.Tak więc muszę ją wyjąć.Problem w tym że nie wiem jak.Odkręciłem już 3 śruby ale sama lampa siedzi tak jak by była jakaś specjalna technika jej demontażu.Są to lampy z biksenonem i białym kierunkiem. Czy ktoś wie jak wyjąć tą lampę,czy muszę jechać do warsztatu i czy czasem nie trzeba rozebrać (pół auta)żeby to zrobić.Dodam tylko ,że przebywam tymczasowo w Holandii i nie uśmiecha mi się jechać do warsztatu,bo ci kolesie oszaleli z cenami ... Pozdrawiam !!!
-
-
- 8 odpowiedzi
- 36,8 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanie dotyczące klimatronika,otóż po napełnieniu klimy panel sterowania klimatronika już przy ustawieniu 18.C leci ciepłe powietrze,gdy ustawię LO,16.C,17.C chłodzi ładnie.Czy można to jakoś ustawić czy pozostaje wymiana?
-
- 5 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem z klapą bagażnika ( sedan) raz się domyka a raz się nie domyka. Prawdę powiedziawszy częściej się nie zamyka.... Czy to jakaś drobna usterka czy trzeba już grzebać w jakiś siłownikach ?? Dziękuję, pozdrawiam.
-
-
- 1 odpowiedź
- 6,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Nurtuje mnie taki temat... Mam audi A4 B7, 1,9 TDI 115KM, rok 2007. Moje pytanie brzmi: czy obroty na biegu jałowym są ograniczone przez komputer do 3 tyś/min? Bo więcej nie da rady. Jak jest u was? Mam passata 1,9TDI 2001 130KM i tam kręci na maksa, a w audi tylko 3 tyś i nie wiem czy tak ma być czy to jakaś usterka wystąpiła. W komputerze wszystko gra, 0 błędów. Pozdrawiam Paweł
-
- 1 odpowiedź
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Część. Mam Audi A4B7 z czteroramienna kierownica wykończona tworzywem. Czy obszywał ktoś już taka kierownice? Ewentualnie macie sprawdzonego sprzedawcę takiego obszycia. Aby można było sobie samemu obszyć?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich Przeglądałem forum w dziale tego konkretnego modelu, niestety nie udało mi się nic znaleźć. Jeśli powielam temat to bardzo przepraszam i proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu. Dzisiaj chciałbym Was prosić o ocenę instalacji LPG zaproponowanej do mojej Audi. Zaznaczyłem od razu, że będę chciał wykonywać chiptunning w samochodzie i dobrali mi taki oto zestaw: http://oferta.nagaz.pl/?id=4161&k=2e255a38c4f678c0dbbcec8bafc8aa80 Czy uważacie, że to dobra oferta (chodzi mi głównie o podzespoły) i w drugiej kolejności, czy cena za taki komplet jest znośna? Z góry bardzo dziękuję za pomoc, ponieważ nie znam się na tym ani trochę. …
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-