Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B7 (2004-2008)

Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez niebucz,

Witam Ostatnio zacząłem się doktoryzować na temat odblokownia FIS i kodów wyposażenia. Mianowicie zauważyłem kod wyposażenia 9Q3 co oznacza "Multi-function display, without on-board computer and check control". Rozumiem, że to jest wyświetlacz wielofunkcyjny bez komputera pokładowego. Stąd moje pytanie. Czy w takim przypadku nie jestem w stanie odblokować FIS gdyż go nie mam wedle kodu wyposażenia??

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez martawg,

Mam pytanie co do ogrzewania w waszych autkach. Zakupiliśmy Audi A4 2006 Avant 2l i coś kiepsko nam grzeje. Zauważyłam że cieplejsze powietrze leci od strony kierowcy niż pasażera. Czy u was tez tak jest czy u mnie coś nie gra?? A może tak po prostu ma być? Czekam na opinie

• Upvote
    • 8 odpowiedzi
    • 15,5 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Jacek b7,

Witam .Jak się włącza ogrzewanie tylnych boczych szyb. Mam taką funkcję ,ale nie wiem jak to działa.Ogrzewanie tylnej szyby działa bez zarzutu.W zasadzie to taki zbędny gadżet , ale skoro już jest to niech działa. A jak to działa u Was ?

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 6,1 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez adamsON,

Witam,po kilku godzina spedzonych w google i staraniu się znależć odpowiedni olej do mojego silnika kompletnie zgupiałem,nie wiem już który jest dobry a który nie.znalazłem coś takiego może ktoś się wypowiedzieć czy ten ole będzie ok? 5 Litre MOTUL SPECIFIC VW (507.00-504.00) 5W-30 z książki serwisowej wynka ,że zalewali go mobilem 1 esp 5w30 i castrolem slx 5w30.serwisowany był do końca w Audi. pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc.

• 4 odpowiedzi
    • 25,3 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez B7 2007,

Ostatnio przypadkowo przyglądałem się silnikowi i zauważyłem że wycieka olej w okolicy jakiegoś czujnika. Na fotkach pokazuje to miejsce. Dodam od siebie iż jest to z lewej strony silnika patrząc od kierownicy/ pozycji kierowcy. Dokładniej jak pokazano na pierwszej fotce jest to w okolicach chłodnicy oleju. Powiedzcie mi czy tu mógł powstawać jakiś przedmuch powodujący jakieś syczenie itp. czy tu nie ma ciśnienia aż takiego żeby to powodowało. Jak ten czujnik się nazywa i dlaczego tak jest mokro od oleju co się uszkodziło.

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez slawek071976,

Witam, Proszę o opinie dotyczące zastosowania programu vag can pro do diagnostyki audi a4 b7. Konkretnie chodzi o przydatność do robienia logów statycznych i dynamicznych oraz innych funkcji programowych. Samochód to audi a4 b7 2007 rok 1.9 tdi BRB 116 KM. Jak ktoś używał to proszę o szczere opisanie, gdyż noszę się z zamiarem zakupu. Pozdrawim Sławek

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 5,2 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez gregorek1977,

Witam wszystkich, szukam płytki z nawigacja polski (najlepiej najnowszej) oraz mam pytanko czy jak bede mial navi z polska mapą menu bedzie po polsku???. Jestem laikiem w tych sprawach. Acha wyswietlacz navi mam miedzy obrotomierzem a licznikiem, a cały pulpit sterowniczy przy lewarku zmiany biegow. Pozdrawiam.

• 7 odpowiedzi
    • 9,9 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Jeżu,

Witam postanowiłem zainwestować i zamontować osłony na podszybie i zbiorniczki sprysku i wspomagania wygląda to tak Wygląda to całkiem niezłe, przyda się na pewno teraz kiedy spada całkiem niezła masa liści i zbiera się w okolicach akumulatora sporo syfu oraz ze względów wizualnych i estetycznych np zasłania sporo kabli i wiązek koło zbiorniczków. Jest jeszcze osłona do kupienia kolo filtra paliwa zasłaniająca dwa grube przewody od klimy ale to w przyszłości...Ogólnie są to osłony stosowane w nieco większych silnikach ze znacznie większym wyposażeniem np typu RS. Szkoda że w "cywilnych" autkach oszczędzają. Pozdrawiam...

• Upvote
    • 12 odpowiedzi
    • 27,6 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez robi4020,

Proszę o podanie nr. bezpiecznika odpowiedzialnego za oświetleni kabiny w A4 B7 Avant. Mam opis po niemiecku i z gogle-tłumacza wychodzą dziwne tłumaczenaia. Znalazłem coś w necie ale w opisach niema "oświetlenia kabiny".

• 1 odpowiedź
    • 3,4 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez miszap1981,

Witam wszystkich. Błachy temat. Wymiana żarówki podświetlania tablicy z tyłu. Wymieniłem żarówkę i dalej brak oświetlenia. Co może być przyczyną tego zdaje się błachego problemu? Który bezpiecznik jest odpowiedzialny za oświetlenie tablicy? Dodam że lewa świeci natomiast prawej brak. Problem rozwiązany. Winne były blaszki w lampce które trzeba było delikatnie wyprostować żeby dotykały styków w gnieździe. Gniazdo spryskalem wd40 i wyczyscilem styki ;-)

• 0 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Damian89,

Witam wszystkich. Przeszukałem cały internet i nie znalazłem żadnej listy w której skład wchodzi lista wszystkich żarówek oświetlenia wnętrza do Audi A4 B7 Sline 2007, BRD. Chcę zamienić klasyczne na ledy, i sam chcę dokonać skompletowania odpowiednich żarówek, jednak nie wiem jakich szukać. Czy ktoś mógłby mnje naprowadzić na odpowoednią stronę, listę lub po prostu podać odpowoednie oznaczenia. Poniżej podaję listę jakich dokładniej potrzebuje. Podsufitka 6 szt. - rodzaj ? Bagażnik 2 szt. - rodzaj ? Nogi 4 szt. - rodzaj ? Drzwi 4 szt. - rodzaj ? Lusterka wew. 2 szt. - rodzaj ? Schowek 1 szt. - rodzaj ? ---------------------------------------- Łą…

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez żabson,

Witam. Posiadam audi a4 b7 Avant. Wszystko normalnie działało (mam na myśli kluczyk) otwierał zamykał bez problemu, pewnego razu zamknął, ale już nie otworzył, zapasowy też nie otwiera. Diody na obu kluczykach świecą, na drzwiach też, znaczy że zamknięty. Akumulator napewno się nie rozładował, baterie też nie powinny, tym bardziej w 2 kluczykach naraz. Nie posiadam klamek i nie mogę otworzyć mechanicznie. Teraz mam pytanie, co zrobić, aby obeszło się bez bicia szyby. Dziękuję z góry za pomoc.

• Like
    • 4 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez czarnyzenon,

Witam, posiadam problem z otwieraniem bagażnika w moim Audi A4 B7 sedan, a mianowicie nie działa otwieranie z przycisku zamieszczonego w drzwiach kierowcy i z klamki zamieszczonej w klapie bagażnika. Działa natomiast otwieranie bagażnika z pilota i po przez przekręcenie kluczykiem w zamku. Jeżeli miał ktoś podobny problem, bardzo proszę o informację.

• 2 odpowiedzi
    • 6,5 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez wojtcem,

Witam - jak w temacie po każdym wyjeździe z myjni palą się te dwie kontrolki, samochód jest słabszy i zmienia biegi (tiptronic) dopiero po mocnym podkręceniu obrotów...Na dodatek wczoraj (samochód na podwórku i 10 cm śniegu) z rana też niestety tak się stało i na dodatek jeszcze się zaświecił CHECK ENGINE..... Po pojeżdżeniu troszkę w tą i spowrotem, zgaszeniu i ponownym odpaleniu kontrolki gasną (czasami dzieje się tak po 2 albo 3 odpaleniu). Wygląda na to, że gdzieś dostaje się wilgoć - czy ktoś wie gdzie są czujniki tych kontrolek?? Gdzieś na elektroda.pl wyczytałem że moduł sterujący komputera jest pod podszybiem po stronie kierowcy czy tam trzeba szukać?? Z góry dzie…

• 0 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez gorgi1,

Witam czy ktoś z was koledzy /koleżanki jezdzi w silnikach tfsi 2,0 itd na paliwie SHEll 100 oktanowym

• 0 odpowiedzi
    • 850 wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez mundes,

Problem dotyczy przybierania oleju w silniku to znaczy do oleju leci ropa .Wymieniłem już pompę vacum ,uszczelniłem pompowtryski i nadal to samo. Gdzie jeszcze mogę szukać usterki ?

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  17. Jak w tytule potrzebuję rozkodowac VIN, kod silnika, czy ma dpf, i czy jest to 8 czy 16v VIN: WAUZZZ8E76A281716

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez oleq,

WItam Może mi ktoś napisać gdzie sie znajduje glośniczek od parktronica w A4 B7 w combi 2005, może być schemat i jakie głośniczki są kompatybilne z Audi bo nie moge nigdzie znalesc oryginalnych.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 3,9 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez pawel.1988,

Witam. W moim audi a4 b7 2007r mam radio-navigacje bns 5. Posiadam opcje podłączenia do tego telefonu przez bluetooth. Mam telefon Galaxy S2 i sparowałem oba urządzenia bez problemu. Ale mam pytanie. Czemu teraz mając inny telefon, nie moge nim znaleźć urządzenia "audi"? Bluetooth w galaxy s2 mam wyłączony a szukając "audi" przez bluetooth np w HTC DESIRE HD, nic nie moge znaleźć. Czy trzeba jakoś usunąć mojego galaxy s2 z pamięci audi alby dało się wyszukać to urządzenie innym telefonem? Czy może muszę wejsć w jakąś opcję w radiu, aby włączyć na chwile "szukanie urządzeń" czy cos w tym stylu. Ogólnie sprawe ujmująć, gdybym teraz zmienił telefon, to nie wiem jak inny podł…

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 14,9 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Darwek24,

Witam!!! Czym wyczyscic teraz uklad teraz chlodzenia, bo mialem olej w zbiorniczku plynu chlodzacego jakies preparaty sa ? Czy wrzatkiem, woda nie uszkodzi ukladu, no nie wiem ?

• 3 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Darwek24,

Dlaczego te głowice tak pekaja ? Czy moze mi to ktos wyjasnic ? Co jest przyczyna tego

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń
  22. witam, jak w temacie kupiłem a4 b7 1.8T BFB 163ps quatro 2005rok z uszkodzanym przepływomierzem, wiec kupiłem drugi uzywany oryginał o nr 0280218063, 06A 906 461 L założyłem i niepokoji mnie wartość przepływu ma max obiążeniu, jakie wartości powiniem miec m/s, jesli mogł by mi to ktoś sprawdzić był bym bardzo wdzięczny, przez chwile miałem założóny z diesela, bledow nie pokazywał, ale duzo palił, bardzo proszę o pomoc i z góry dziekuje. pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez VoytecB7,

Witam silnik 1.9TDI BRB po zapaleniu na zimnym silniku delikatnie coś piszczy jakby jakas rolka lub sprzegielko alternatora, dokladnie nie wiem co to moze byc. problem ustaje gdy silnik sie zagrzeje. Mial ktos cos podobnego ? dajcie znac ;-D pozdrawiam

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,9 tys. wyświetleń
  24. Witam. Jedna sprawa nie daje mi spokoju. Wymieniliśmy z ojcem płyn do wspomagania metodą chałupniczą w audi a4 b7 2006r. Czyli krecenie kołami na odpalonym silniku, zbieranie starego płynu strzykawką i dolewanie 2 litrów nowego. Bez ściągania i odpinania czegokolwiek. Wszystko było ok do momentu aż ściągnęliśmy trochę za dużo poniżej minimum i pompa zaczęła strzelać i trzeszczeć. Zgasiliśmy od razu silnik ale piszczała tak jeszcze przez chwilę zanim ucichła po odpaleniu. Od tamtej pory występuje pisk przy maksymalnych skrętach. Nie wycie a pisk podobny do paska. Wspomaganie działa bardzo dobrze ale Czy pompa została uszkodzona? Piszczenie i sytuacja idealna jak na filmi…

• Thanks
    • 2 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez rybaa01,

Witam. Jaki polecacie płyn do układu chłodzenia? Nie wiem jaki płyn wlewał poprzedni właściciel auta i nie chciałbym żeby na zimę mieć z tego powodu jakieś dziwne akcje.

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 5,7 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.