Audi A4 B7 (2004-2008)
Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
370 tematów w tym forum
-
Witam, Jakieś 4 miesiące temu miałem podobny problem. Po rozgrzaniu silnik zaczął dziwnie gwizdać, szczególnie na zakręcie. Podjechałem do warsztatu okazało się że wymienili mi płyn we wspomaganiu po podobno był bardzo zabrudzony. Wymienili i faktycznie było po problemie jak ręką odjął - zapłaciłem około 200zł za tą usługę. Ostatnio słyszę w pracy silnika, że znów pojawia się ten problem. Będzie trzeba wymienić ten płyn znowu. Pytanie: Czy to normalne, ze po czterech miesiącach jest znowu to samo?? Czy mogę wymienić ten płyn sam ?? Jak mogę obniżyć koszty wymiany przez warsztat? Pozdrawiam Rafał
-
- 3 odpowiedzi
- 7,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. W ostatnim czasie zauważyłem, że podczas jazdy ze stałą prędkością np. 90 km/h samochód sam przyspiesza i po chwili zwalnia. Dzieje się tak w krótkich odstępach czasu. Ciekawe jest to, że nie występuje to codziennie. Proszę o pomoc. Dodam jeszcze że po podłączeniu pod komputer wyskoczyło coś takiego: P0234 -Regulacja ciśnienia doładowania; osiągnięty koniec zakresu regulacji -nieciagly
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Koledzy, jestem tu nowy i witam was serdecznie prosząc jednocześnie o pomoc. Mam audi A4 B7 silnik 1.6 ALZ zagazowany instalacją Geko, 2 lata jeździłem i bez problemu. 2 miesiące temu auto ni z tego ni z owego zaczęło mi gasnąć np. w trakcie postoju, nie chciał zapalić, przerzucałem na benzynę i palił, jak mi zrobił tak kilka razy to zacząłem jeżdzić na benzynie, ale okazało się że także potrafił zgasnąć. Zapalał się "check engine". Podłączałem pod komputer, i to u kilku mechaników wyskakiwały głównie 2 błędy: czujnika położenia wałka rozrządu i czujnika wału korbowego. Zacząłem od wymiany oleju, filtrów, świece, kable zapłonowe, a teraz wymieniłem także oba te czujniki, …
-
- 1 odpowiedź
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. W mojej Audi brak było podgrzewanych lusterek. Do dziś. Co potrzeba? Tylko wkłady lusterek podgrzewane. Dostępne w sieci np Intercars w cenie 20-30zł za wkład. Są to wkłady firmy Alkar. Nr.katalogowe AL6423503-lewe AL6402525-prawe. Pasują do A4 B6/B7 i A3 8P1. Lewy i prawy wkład jest asferyczny tak jak w oryginale. Instalacja jest P&P. Instalacja elektryczna jest już "pociągnięta". Wystarczy zmienić wkłady i podłączyć do kabelków, które są poprowadzone do lusterek. Do odczepienia zastosować najlepiej coś plastikowego, np linijka, żeby nie porysować obudowy lusterka. Można zabezpieczyć obudowę lusterka przed uszkodzeniem tekstylną taśmą klejącą na dole i u gó…
-
-
- 49 odpowiedzi
- 71,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Od ilu stopni podgrzewane są świece żarowe w audi a4 B7 1.9TDI 115KM kod silnika BKE. Moje audi poniżej -1 stopni ma trudność z odpaleniem.
-
-
- 9 odpowiedzi
- 12,4 tys. wyświetleń
-
-
witam.chciałbym podmienić oryginalny głośnik basowy w audi b7 avant.pytanie tylko ,jakiej mocy maks.można glosnik wmontować?no i jaki ma rozmiar?(nie chcę wszystkiego 2 razy rozbierać/sprawdzanie/kupno/montaż). oczywiście marka też jest ważna,wiec proszę o pomoc,może ktoś już to robił i ma doświadczenie? z góry wielkie dzięki.
-
- 1 odpowiedź
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Czy ktoś się spotkał ze zjawiskiem bo być może to norma , to moje pierwsze Audi. Mianowicie powyżej 3 tyś obrotów po dodaniu gazu i raptownym zdjęciu nogi z pedału silnik dalej pracuje jakby pedał był wciśnięty. Ja wiem ,że turbina rozpędzona pompuje dalej ale nie przez 2-3 sek. zresztą paliwa powinno nie być w momencie odjęcia nogi a to dalej zapie... . Pytanie norma? czy padające turbo np. zacinająca się z zmienna geometria czy pada sam potencjometr gazu? Ps. Oczywiście rzecz dotyczy A4 B7 2.0 TDI 170km z 2007 r. silnik BRD.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Zauwazylem,ze od jakiegos czasu jak rano odpalam samochod to obroty sa na 1000 (to chyba jest normalne), ale gdy ruszam bez dodawania gazu to podnosza sie do 1200 i gdy hamuje to nadal stoja na 1200,dopiero jak prawie się zatrzymam to spadają .Dalej jade do pracy i mam po drodze kilka skrzyzowan ze swiatlami i jak sie zatrzymuje to nadal obroty wynosza 1200 i tak przez jakies 10-15 minut i problem znika. Czasami tez mi sie tak dzieje jezeli stoje w korku (auto jest rozgrzane) to obroty z niczego potrafia sie podniesc na okolo 1100- 1250. Czy ktos moze wie co to sa za objawy? Dodam że VAG żadnego blędu nie wyrzuca,przepustnica wyczyszczona.
-
- 4 odpowiedzi
- 5,9 tys. wyświetleń
-
-
Wiytam. Pomoże mi ktoś w odczytaniu logów....? Czasami (sporadycznie) odcina mi turbo przy dępnieciu na wyzszych obrotach i wyskakuje błąd przeładowania. Dziś zrobiłem logi. No i ogólnie chciałbym sie dowiedzieć w jakim stanie jest reszta podzespołów głownie pompki I jeszcze jedno przy robieniu grupy 018 przy puszczeniu gazu pojawia sie 128 to też chyba cos nie tak? Z góry dziekuje za pomoc. Statyczne: http://vaglogi.pl/log-001_VvOCxi.html http://vaglogi.pl/log-004_50565m.html http://vaglogi.pl/log-013_YcU7MfL.html http://vaglogi.pl/log-018_7MLAf.html http://vaglogi.pl/log-023_u44BY44.html Dynamiczne: http://vaglogi.pl/log-001_gIv63L.html http:…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Szukałem w podobnych tematach ale nie napotkałem się konkretnie na moje pytanie. Czy jak wyciągnę stacje RNS-E i w jej miejsce wsadzę np. https://allegro.pl/oferta/pioneer-avh-a3100dab-radio-dvd-2din-audi-a6-c5-7716878554 https://allegro.pl/pioneer-avh-g210bt-radio-2din-vw-golf-5-passat-b6-i7646507782.html https://allegro.pl/pioneer-avh-a200bt-radio-samochodowe-usb-dvd-2din-i7345239362.html https://allegro.pl/mobilna-stacja-mulimedialna-alpine-ive-w560bt-i6973448455.html plus odpowiednie złącza , przejściówki to będzie działać a samochód nie zwariuje? (tzn. plug&play) czy trzeba coś jeszcze dodatkowo robić . Nie posiadam sterowan…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Nie chce się rozpisywać, bo czas goni. Ostatnio pewna pani skasowała mi zderzak, grill, błotnik i przednie drzwi od pasażera wszystko jest do wymiany. I tu dochodzimy do sedna. Myślałem, że to będzie szybka piłka zdjęcie z naklejki pod kanapą google i mam części okazało się to trochę bardziej skomplikowane. Przeglądam oferty na sklepach internetowych i jest tam podane jak dla mnie za mało informacji i nie wiem, czy jak przy części jest napisane 8e0 a u mnie 8ed, czy mi to będzie pasować. Czy jak w drzwiach od kolesia jest miejsce na kluczyk, a ja mam tylko od strony kierowcy czy po przełożeniu zadziała no i słyszałem, że lepiej wsiąść zderzak używany, bo zamienniki lubią …
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
wITAM serdecznie Mam pytanie ma ktos moze instrukcje obsługi do audi avant a4 b6 2007 roku interesuje mnie Audi navigationssystem plus (RNS-E ) Bardzo prosze o pomoc z góry bardzo dziękuje
-
-
- 5 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
witam, wszedzie szukam odpowiedzi na pytanie dotyczące mego audi. miesiąc temu kupilem ausi, wszystko było ok do pewnego momentu, mianowice: 1) podczas jazdy słychac dziwne stuki z przodu auta, gdy nacisne sprzegło raz sie wycisza raz nie ( np: jak lekko sie tocze z górki (2km/h) to tez słychac, gdy nacisne hamulec stuki ustają), 2) podczas dodawania gazu i odpuszczania naprzemiennie lewarek zmiany biegów lekko przesuwa sie przód >tył, 3) jazde z wyzsza prędkością nap 70 km/h na luzie to kierując klewarek do kierowcy lub pasazera słychac dziwne chrobotanie, ciche zgrzytanie- na sprzegle to samo, 4)przy przspieszaniu od 1.7 do 2.1 tys obrotów trzepie budą na dazdym …
-
- 1 odpowiedź
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Cześć Wszystkim Mam pytanie bo mechanik mówi, że trzeba wymienić pompę wodna z paskami, a Ja w wakacje wymieniałam, czy mogę sama pompę wymienić bez pasków?
-
- 1 odpowiedź
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam !!! Czy może mi ktoś polecić na allegro pompowtryskiwacz do 2.0 ewentualnie z jakiej firmy są dobre, ile kosztuje taki pompowtrysk ?
-
-
- 16 odpowiedzi
- 17,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czy ktoś kolegów mógłby przekazać dodatkowe informacje na temat akcji producenta dot. wymiany pompowtryskiwaczy w Audi B7? Mam A4 Avant z sinikiem 2,0 TDi, rocznik 2008, 170 KM. Pozdrawiam.J.
-
-
- 6 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Hej, czy ktoś ma instrukcje obsługi w języku polski do a4 b7 2005 r?
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie! Czy mógłby ktoś udostępnić kompletny schemat instalacji elektrycznej haka holowniczego do AUDI A4 AVANT B7 2005r. Kupiłem oryginalny hak z wiązką i sterownikiem. Niestety nie ma w instalacji elektrycznej kostek (wtyczki 6 pin-owej i 4 pin-owej), te które wchodzą do sterownika. Chciałbym dokupić brakujące wtyczki i poprawnie podłączyć instalację. Jeżeli ktoś na tym forum posiada także materiały dotyczące d/m haka holowniczego będę wdzięczny za udostępnienie. Pozdrawiam.
-
-
- 8 odpowiedzi
- 15,1 tys. wyświetleń
-
-
witam , kupiłem b7 2.0tdi ,140KM z 2007 roku , chcę wymienić rozrząd , olej , filtry itp. proszę o poradę jakiś dobrych i niedrogich marek ?
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich proszę o pomoc mam a4 b7 1,9tdi 116km 2006r mam problem auto dużo pali jak bym nie jechał 10l po mieście nie ma zadnych błędów auto dobrze przyśpiesza pali na dotyk nie dymi ale żre paliwo co robić pomocy
-
-
- 1 odpowiedź
- 5,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Zapalił mi się check. Po podłączeniu komputera wyskoczyło, że mam 12 barów na niskim ciśnieniu. Wymieniłem czujnik. Było git przez około 2 tygodnie. Po tym czasie pękła mi uszczelka przy tym czujniku. Od tego momentu komputer mi pokazuje 3 bary. Z tego co się dowiadywałem powinno być 6 barów. Pytania mam dwa. 1.Czy jest ktoś z okolic Poznania dostępny z komputerem? 2. Czy macie jakiś pomysł co mogłoby to być ?
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem z moim Audi A4 B7 2.0 Avant Nie działają mi czujniki cofania Przy pierwszym wrzuceniu wstecznego, po uruchomieniu silnika włącza się ciągły sygnał dźwiękowy na jakieś 5 sekund i to koniec Kolejne wrzucenia wstecznego już nic nie sygnalizują, do tego zaobserwowałem, że czasami nie działa mi tylna wycieraczka a czasami sama sie włącza jak wrzucam wsteczny ;/ Następnym problemem jest uciekanie samochodu na zakrętach... czy skręcam w prawo czy w lewo to mam wrażenie, że samochód mi sie ślizga albo przeskakuje na kolach dzieje sie to nawet przy małych prędkościach (zawracaniu na osiedlu) ;/ Czy to może być kwestia zbieżności? Opony mam zimowe i w miarę …
-
-
- 5 odpowiedzi
- 10,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadam audi a4 b7 sline z 2007r gdy chce wlozyc plyte z filmem w dvd blokuje inna płyta (rysy na plycie) w opcjach komputer pokazuje ze nie ma zadnej płyty pomoze ktos?
-
- 2 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Chciałbym zasięgnąć kilka informacji: Co zrobić gdy zapali się kontrolka filtra cząsteczek? Czy wymienić filtr ? koszt kilka tyś zł , Wybebeszyć go i oszukać kompa ? koszt 1000 zł , Może uda się go automatycznie wyczyścić jazdą na około 3 tyś obr przez 20 min? Skrzynia. Skrzynia do prędkości 80 km/h jest nie słyszalna i nie wyczuwalna lecz gdzieś okolo 80/90 km/h gdy zmienia bieg to juz głośniej to słychac i delikatne jest szarpnięcie. Co może być tego przyczyną? Pozdrawiam Audi A4 B7 2.0 TDi 2005 r 209.000 km
-
- 2 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry. Mam otóż taki problem, że zakupiłem radio concert II, bo wcześniej było jakieś panasonica. W samochodzie znalazłem tylko te 2 kostki (czarna i brązowa) oraz czarna antena. Po podpięciu ich do radia gra tylko przód, a tył nie chodzi, a tak jak sprawdzałem głośniki są w drzwiach. Nie mam pojęcia czy teraz trzeba kupić przejściówkę czy coś w tym rodzaju ponieważ widziałem jak fabrycznie jest jeszcze ta kolejna wtyczka czarna do podpięcia tylnych głośników, której ja nie mam oraz czerwona bodajże do telefonu. Podświetlenia przycisków radia też nie ma (chyba, że ma nie być), ale przód dobrze gra oraz jest podświetlenie wyświetlacza radia na czerwono i nie wyświetl…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-