Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8P (2003-2012)

Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Banan79,

Witam. Od początku. Na starej kierownicy klakson działał. Stwierdziłem że wymienię na skórzaną zakupiłem z poduszką i po wymianie okazało się że klakson nie dziala. Wymieniłem poduszkę z mojej i klakson działał. Wszystko było ok ,nowa kiera ale z poduszką że starej. Teraz padła mi manetka kierunkowskazow po jej wymianie i złożeniu wszystkiego ten sam problem klakson znowu nie działa??? O co chodzi . Może po odpieciu aku na czas wymiany ok 1 godz. Coś się rozkodowalo? Pomocy!

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez mariuszdl,

Witam. Od jakiegoś czasu spod maski mojego A3 (8P Sportback z 2009r., silnik 1.6 75KW w benzynie) dobiega dziwny dźwięk (jakby bzyczenia). Poniżej nagranie, na którym można to usłyszeć. Nie jest to raczej z silnika, tylko gdzie bliżej chłodnicy. Ktoś się orientuje co to może być?

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  3. Dzień dobry, mam duży problem ze znalezieniem przegubu zewnętrznego do Audi A3 8P, 2005r 1,6MPI 102km skrzynia tiptronic-6. Nigdzie, ale to nigdzie, oprócz serwisu, nie ma takiego przegubu. W serwisie koszt 1699zł, więc abstrakcja. Przegub niby bardzo podobny do przewidzianego po VIN-ie, ALE! Normalnie te przeguby mają 36 frezów zewnętrznie i 30 wewnętrznie. Mój ma 36 zewnętrznie i 34 wewnętrznie i co za tym idzie ma w tym miejscu większą średnicę od standardowego. Czyli półośka, która wchodzi w przegub ma średnicę 27mm i 34 frezy, więc frezowany otwór na półośkę w przegubie ma tak samo 27mm i 34 frezy. Jedynym rozwiązaniem tego problemu jest zakup całej, kompletnej póło…

• 0 odpowiedzi
    • 583 wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez wsl,

Cześć, Mam drobny problem, ze spinką / nitem od mocowania zderzaka do pokrywy pod silnikiem. Czy ktoś wie może co to za śruba / nit jest potrzebna w tym miejscu ? Dodam, że mocowanie jest umiejscowione centralnie pod przednim zderzakiem na wyciągnięcie ręki. Musiałem zawadzić o coś i niestety odpadła... Podejrzewałem, że to być może N90683306, ale jakoś mi nie pasuje.. Będę wdzięczny za wszelką pomoc.

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Kuba1995,

Dzien dobry, w zeszlym miesiacu ktos mi ukradl radio pioneer avh x2600bt, zostawil oryginalne okablowanie. Teraz kupilem jakies chinskie, ale potrzebuje przejsciowek i sam w sumie nie wiem czego, jestem zielony w tym temacie, w jednym sklepie kazali zaplacic 150zl za calosc, co jest dla mnie za duza suma, wiec chcialbym pozamawiac z internetu, ale nie wiem co do czego. Pomozecie? Nawet nie mam pojecia co to za kable, ponizej zdjecia radia i kabli. Audi a3 8p 2009

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez konradekxd,

Witam, pacjent 2003 rok. Mam taki problem, że mam koła 17/45/225 et56 i przy jeździe we dwie osoby mam niesamowitą obcierke z tyłu, nie wspominając co się dzieje w 5 osób... Na stacji diagnostycznej nie byli mi w stanie pomóc, bo amory i sprężyny są w bardzo dobrym stanie i sami za bardzo nie wiedzieli jaka może być tego przyczyna. Miał ktoś może podobny problem, lub jest w jakikolwiek sposób mi pomóc?

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez macias71,

Witam pośiadam a3 8p 2010 1,6 tdi i występuje u mnie taki problem :teraz jak jest zimno jak silnik osiągnie temp.80-90C to silnik na biegu jałowym cały czas trzyma obroty 1000-1100 a jak mu "przygazuje "schodzi na 750 obr..może ktoś doradzi czy ten typ tak ma czy jest jakiś problem?z góry dzięki i pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez acidm,

Od kiedy był montowany w a3 dpf? Do się to sprawdzić po kodzie VIN czy powinien być tam?

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 3,7 tys. wyświetleń
  9. Witam. Przychodzę z problemem. Odcina mi prąd w lewej lampie tył w świetle mijania. Tak to wszytsko w niej działa. Nowa kostka z pinami wstawiona. Wkład lampy sprawdzony na krótko-działa cały. Zapalam światła lampa świeci i po 2s gaśnie mijania tył. Styki przeczyszczenie, 0 śniedzi. Gdzie szukac przyczyny? Może to masa świruje w lampie?

10. Rozpoczęte przez adriansportback,

Witam, ostatnio zauważyłem w aucie że jest ogromne spalanie, 2wentylator praktycznie działa cały czas i silnik coraz ciężej ma odpalić, dodatkowo słabo rozwija prędkość przedtem 220 km/h spokojnie było teraz 195 km/h z wielkim trudem. Nie mam pomysłu co to może być.

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  11. Witam. Problem dotyczy audi a3 8p 2006 rok. Auto nabyłem około 1.5 miesiąca temu, pierwsze 3 tygodnie obserwowałem czy olej nie ucieka ani nic z tych rzeczy. Zaobserwowałem tylko ze ubywa trochę płynu chłodniczego plus samochód nie dogrzewał się oraz zaobserwowałem „ masło” pod korkiem od oleju ( wydaje mi się ze to normalne poprzez temperaturę oraz duża wilgotność w Uk), udałem się do mechanika i diagnoza była taka ze przecieka pompa wody oraz termostat do wymiany. Więc wymiana pompy wody plus rozrząd a do tego zrobiony serwis oleje plus filtry. Wszystko było by pięknie ale ja jak to ja lubię kontrolować wszysko co tylko sie da, a wiec znowu po trzech dniach p…

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  12. Witam jaki olej polecacie do silnika 2.0fsi z przebiegiem 240tyś,dodam że auto na niskich obrotach chodzi dosłownie jak diesel...z tego co się zorientowałem jest to skutek źle dobranego oleju. Proszę więc was o pomoc.

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez romualdinjo,

Pomocy ! Jaki olej do silnika 1.6 benzyna 102 konie BSE ? Castrol, Mobil 1, czy jeszcze jakiś inny ? O jakich parametrach lepkości ? Przebieg 65000 km (pewny).

• 2 odpowiedzi
    • 9,5 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Steven2685,

Witam. Jaki olej polecacie? Wiem że 5W30,chodzi mi o markę. Audi a3 8p 1.4 tfsi 2011r

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Dawicio9312,

Witam serdecznie. Mam mały problem w moim audi z silnikiem bls. Mianowicie Przy zimnych dniach opada mi pedał sprzęgła ale tak sie dzieje tylko w trasie.. Gdy jadę krótkie trasy po mieście sprzegło nie odpada . Ogólnie chodzi bez zarzutu nic nie zgrzyta biegi wchodzą miękko. Moje pytanie brzmi czy to wysprzęglik?? Jeśli tak to gdzie go zlokalizować??. Dziękuję za pomoc pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez retsnom20,

Witam, jestem swiezo po zakupie audi a3 8p 2.0 tfsi quattro 2006r.. Oznaczenie silnika to BWA, na ogledzinach bylo wszystko ok, trasa bez problemu. Gdy dojechalismy na miejsce cos mnie podkusilo zeby troszke autko przetestowac, wiadomo jedynka i rura nagle 4.5/5 tyś i odcina, ktos powie hmm spoko, lecz to nie jest typowa "odcina" wrazenie, jakby wypadal zaplon sam nie wiem, dosylam link do yt na ktorym nagralem zdarzenie. Moze ktos spotkal sie z takim problemem bo ja juz odchodze od zmyslow. Czeka mnie na pewno podlaczenie kompa i wymiana rozrzadu bo byl wymieniany 90 tys temu :O, znajomi mowia roznie, jedni ze czujnik walu, drudzy ze to przez rozrzad ze sie rozlegulował,…

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez skix0,

Witam pomógłby mi ktoś z dobraniem opon i alufelg do audi a3 8p 2008 wiem że nie typowy temat ale mam dylemat i kłopot z tym a nie chce pochopnie pieniędzy wydać

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Zielony,

Cześć otóż mam problem z otwieraniem auta z pilota Poprostu nie otwiera się, bateria została wymieniona, pilot miga więc chyba działa ,dodam że przy baku cos cyka przy kliknięciu na pilot , i również domykanie szyb dziala jak przekręcę kluczyk dłużej Ma ktoś jakieś pomysły? Od czego zacząć?

• Thanks
    • 5 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez WIKO,

Cześć, mam problem z moją A3, wywala błąd po przegazowaniu P164D-czujnik zredukowanego ciśnienia oleju nieprawidłowe działanie. Wymienione oba czujniki ciśnienia oleju, zawór ciśnienia oleju, zawór zwrotny przy filtrze oleju, sprawdzona odma oraz przełożona ze sprawnego auta. ciśnienie oleju przy 90'C przy 1000 obr. -1,7 bar po przekroczeniu ok 3500 obr. wskakuje na ok 4 bar i spada do 3,6 bar. wydaje się że ciśnienie w normie jednak błąd wywala przy dynamicznym przyspieszaniu po przekroczeniu właśnie tego 2 stopnia ciśnienia, wtedy pojawia się kontrolka EPC i ograniczenie obrotów do 4000. walczył ktoś z takim objawem i jest w stanie podpowiedzieć na co jeszcze zwrócić uw…

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Igoreczky,

Czesc ! ostnio mi wyskoczyła kontrolka silnika, po podpięciu do kompa wyskoczyły dwa błędy : -17056 -16785 Czy przez to mogę mieć tą kontrolkę czy mogę z tym jeździć ? Auto to Audi a3 8p 2.0 bkd skrzynia dsg

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Onkyo,

Witam czy zamiast klimatronika o numerze 8P0820043AC 5 PR w moim samochodzie mogę zastosować z innym numerem tak żeby wszystko działało jeżeli tak to z jakim numerem mam szukać bo z takim co ja mam nigdzie nie mogę znależć .Bardzo proszę o pomoc.

• Thanks
    • 1 odpowiedź
    • 1,3 tys. wyświetleń
  22. Hej, pojawil mi sie blad wypadania zaplonu 2 i 4. Wtyczka 4tej cewki jest w polowie ulamana i jeden kabelek do niej wchodzący ma lekko przetarta izolacje - robota "fachowcow". Zamienilem cewke 1 z 2, ale 4tej nie dalem rady sciagnac, zeby zamienic z 3cią. Dzisiaj znowu wyskoczyl check, tym razem 1 i 4, czy to moze byc zwiazane z uszkodzeniem wtyczki, ze swiruje zawsze 4ta? Czy 2ga cewka jest do wymiany, skoro wyskoczyl blad po przelozeniu na 1 cylinder? Moze poprzez pekniecie zawsze bedzie wskazywac na tą 4 cewke? Chodzi o to, czy peknieta wtyczka moze miec wplyw na to, ze wyskakują bledy, bo gdyby nie, to jedna cewke bym juz mial na pewno do wymiany. 4tą ciezko sciagnac,…

23. Rozpoczęte przez Editedi,

Cześć w Grudniu będę w posiadaniu Audi A3 z 2010 roku z silnikiem 2.0 TDI 170km, ma on nabite 330000km. Będzie to mój pierwszy samochód, dlatego też mam kilka pytań. Oczywiście oprócz standardowych obligatoryjnych rzeczy do zrobienia takich jak wymiana oleju, filtrów, klocków hamulcowych itd. Stąd pytanie, jakie dodatkowe modyfikacje polecacie do tego modelu, co warto zrobić co warto wymienić, na co zwrócić uwagę, czy macie jakieś nieprzyjemne doświadczenia z tym modelem

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Peterek,

Proszę o pomoc! Kupiłem Audi A3 2003r 8P i nie działają oba piloty do centralnego zamka. Zmieniłem baterie w jednym i próbowałem zakodować ale nic mi nie wychodzi i dalej muszę otwierać drzwi kluczykiem. Czy mógłby mi ktoś pomóc byłbym bardzo wdzięczny. Może ktoś ma dobry sposób. Ja robiłem to tak: Kluczykiem ze słabą baterią włączyłem zapłon w stacyjce, a kluczyk w którym zmieniłem baterię i chcę zakodować włożyłem do zamka po stronie kierowcy przycisnąłem przycisk z otwartą kłódką następnie zamknąłem drzwi kluczykiem , potem otworzyłem , wyjąłem kluczyk wyłączyłem zapłon i .....sprawdziłem ale nic nie działa . Proszę pomóżcie

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Autogazsuchedniow,

Witam, Czy ktoś dysponuje jakimś schematem lub pinout’em sterownika benzyny A3 silnik 1.6 BFS względem wtyczki do czujnika spalania stukowego ? Potrzebuje przedzwonić kable ponieważ cały czas mam stały błąd czujnika P 16711 - zwarcie do masy… z góry dzięki za pomoc - już mnie krew zalewa z tym problemem …

• 0 odpowiedzi
    • 455 wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.