Audi A3 8P (2003-2012)
Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
460 tematów w tym forum
-
Witam mam następujący problem: cały czas swieci się kontrolka od hamulca ręcznego. Sprawdziłem czujnik przez mostkowanie pod dźwignia i na zbiorniczku płynu hamulcowego. Nic nie pomaga. Komputer cały czas widzi zaciągnięty hamulec. Dodam bo może mieć to znaczenie, ze w ostatnim czasie nalało mi się trochę wody do tylnej klapy do środka i przez chwile wyświetlał się komunikat o otwartym bagażniku. Proszę o pomoc lub o jakiś kontakt na terenie Warszawy kto mógłby mi pomoc w usunięciu lub usunie usterkę.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
witam. Rocznik 2007r mam problem z klimatyzacją a chodzi mianowicie o to że nie daje mi ziemnego powietrza próbowałem nabić klime ale tam nie ma co i nawet ciśnienie jest za duże. Nie ma błędów ale zobaczyłem że czujnik pokazuje -50 ale przeszukałem pół auta ale za uja nie mogę znaleść tego czujnika. Gdzieś szukać dalej ?
-
- 0 odpowiedzi
- 161 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam serdecznie mam problem z moim audi a3 8p 1.9 tdi 2007r odnosnie kopcenia strasznie dymi po rozgrzaniu silnika, ale bardziej na niskich obrotach. Wymieniana była odma z pokrywa, czyszczony byl cały układ EGR, turibna byla sprawdzana oraz uszczelka pod głowica- to mozna wykluczyc. Mechanik stwierdził, że DPF mozna wykluczyc bo w spalinach czuć olej. Ma ktos jakies pomysły, dlaczego tak kopci auto ?
-
- 0 odpowiedzi
- 725 wyświetleń
-
-
Witam, po odłączeniu akumulatora padł mi licznik, mechanik go naprawił lecz znowu się popsuł. Zamówiłem drugi licznik o takich samych numerach, lecz mechanik powiedział mi ze potrzebny jest do niego kluczyk. Czy bez kluczyka jest możliwość adaptacji nowego licznika ?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam taki problem że czasem jak odpalę samochód to nie działa mi nawiew , czasem po przejechaniu paru kilometrów się załącza a czasem dopiero po paru dniach jazdy , miał może ktoś podobny problem ? Za odpowiedzi z góry dziękuję
-
- 1 odpowiedź
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam w ostatnim czasie borykam sie z problemem i. Chodzi o to ze pod czas jady puszcze pedał gazu czuć jak auto jeszcze ciągnie przez jakieś 2-3 jeszcze jeszcze jedzie tak jak by miała jakaś opóżnioną reakcje na gaz i juz nie mam pojęcia co może byc przyczyną. Mechaniki mówi ze to wina elektryki. elektomechanik mówi ze to wina osprzętu i tak żaden nie posiedział i nie posprawdza tylko odsyłają z kwitkiem. Może tu znajdę pomoc. Auto A3.8P 2.0tdi 170km BMN wymieniony potencjometr gazu, czujnik sprzęgła. Z góry dziękuje za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam panowie pisze bo już ręce rozkładam . Mianowicie auto gdy po stoi całą noc i tak do południa dnia nowego pojawia się takie coś. Na ciepłym pali elegancko a gdy przychodzę po nocy taki problem. Świece sprawdzanie miernikiem ale nie wykręcane wedle miernika da dobre. Akumulator nowy ładowanie ponad 14. Problem istnieje na filmiku niżej . Obroty równe moc pełna. 1.9 TDI bkc 105 km VID20221202223725.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam ostatnio problem z odpaleniem mojej a3, a wygląda to tak: samochód stał około miesiąca i gdy chciałem zapalić to wykazywał klasyczne objawy rozładowania akumulatora, chociaż wszystkie światła i zapłon działy normalnie, lecz na odpalanie prądu jakby brakowało. Nie zdziwiłem się bardzo, bo w końcu stał prawie miesiąc na mrozie. Wymieniłem akumulator na nowy, ale niestety nic to nie dało, dalej nie odpala. Słychać tylko cykanie jakby wymiana aku nic nie dała. Czy to może być problem z rozrusznikiem ? A może coś nie tak z kablami przekazującymi prąd ? A, zapomniałem dodać, że co jakiś czas uda się zapalić, raz działa raz nie. Taka loteria. Nic przyjemnego.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, proszę o pomoc, mam następujący problem: wczoraj pojechałem do serwisu VAG w celu sprawdzenia samochodu. Pan podpiął się z laptopem i pogrzebał w VCDS-ie, po czym stwierdził, że nie może wejść w moduł 09 centralną elektrykę. Pomyślałem sobie no trudno, ale gdy wyszedłem z samochodu zobaczyłem że świecą się światła mijania mimo iż przełącznik jest na pozycji 0. Wiem że jest coś takiego jak tryb skandynawski, ale jeśli przełączę na inne światła to te powinny się wyłączyć. Przez to w żaden sposób nie da się włączyć halogenów czy świateł pozycyjnych. Nie działa także podświetlenie w środku ( zegary, kokpit). Facet stwierdził że jest problem z modułem komfortu i CAN. Na…
-
- 1 odpowiedź
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam taki problem gdy otwieram samochód z pilota to nie otwierają mi sie drzwi kierowcy dopiero po kilku kliknięciach zamknięcia i otwarciach łapie reszta normalnie otwiera się w czym może tkiwć problem? A3 8P 2005
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam panowie pisze bo już ręce rozkładam . Mianowicie auto gdy po stoi całą noc i tak do południa dnia nowego pojawia się takie coś. Na ciepłym pali elegancko a gdy przychodzę po nocy taki problem. Świece sprawdzanie miernikiem ale nie wykręcane wedle miernika da dobre. Akumulator nowy ładowanie ponad 14. Problem istnieje na filmiku niżej . Obroty równe moc pełna. 1.9 TDI bkc 105 km VID20221202223725.mp4 VID20221202223725.mp4 VID20221202223725.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich próbowałem coś znaleźć na forum ale nic nie ma, a mianowicie chodzi mi o to że nie działa mi pilot od centralnego zamka (kompletnie zepsuty nie do naprawy) wiec zakupiłem zestaw uniwersalny z pilotem i za ciula nie wiem jak podłączyć, tj nie moge znaleźć przewodow od otwierania i zamykania, u mni jest na jednym przewodzie otwieranie i zamykanie. Próbowałem podłaczyc się pod drzwi to działaja tylko te jedne drzwi. Pomocy jak to ugryźć co gdzie podłoczyc bo z tego wszystkiego teraz przestało mi działać otwieranie klapy i jest zablokowana, centralny kluczykiem reaguje tylko na drzwi dodam ze kiedyś zakładałem takie coś do a4 z 2000 roku i nie było żadnego …
-
- 0 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry, mam taki problem. Nie pracuje pompa paliwa w zbiorniku, przekaźnik pod kolumną kierownicy sprawny, bezpiecznik nr 27 rownież, ale zaobserwowałem że ani na wtyczce od bezpiecznika ani przekaźnika nie ma napięcia. Jest gdzieś jeszcze jakiś inny przekaźnik/bezpiecznik ? Dodam ze auto nie ma poblemu z odpalaniem, jedynie co to delikatnie podszarpuje przy zmianie biegu z 1 na 2 jak nie dodaje się gazu ale nie wiem czy to ma związek z tą pompą. Z góry dzięki za pomoc. Audi a3 8p 2.0tdi cbbb.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Szanowni koledzy kilka dni temu wymieniłem kpl sprzęgła z dwumasą. Zestaw LUK dedykowany do tego modelu(2.0 tdi 140km BKD),po zlożeniu całości okazało sie że jest problem....a mianowicie podczas rozruchu dziwne metaliczne odgłosy z okolic rozrusznika jak by rozrusznik nie dokładnie zazębiał sie z kołem zamachowym, a nawet nie możność odpalenia samochodu za 1 razem. Na nastepny dzień nabyłem używany rozrusznik tylko od 1,9 tdi i zamontowałem wszystko pasuje. I.....no właśnie... auto odpala od strzału a nawet od pół obrotu ale nadal słychać dziwny metaliczny odgłos dochodzący z okolic rozrusznika tylko podczas rozruchu. Oczywiście swój stary rozrusznik oddałem do …
-
-
- 1 odpowiedź
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam a3 z silnikiem 2.0 TDI [nie do konca wiem jakie oznaczenie ma ten silnik] I zdaża mi się tak iż jak pojeżdzę trochę autem to zgaśnie i nie chce odpalić dopiero na drugi dzień łapnie i dym wydobywa sie z rury i z pod maski i znow chodzi normlanie a potem znow tak samo.. co może być problemem? i jak moge dowiedzieć sie konkretne symbole ma moj silnik
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Dokładnie od wczoraj jestem posiadaczem tej małej czarnej bestii;)Na czym polega problem:otóż nie wiem dlaczego nie wyświetla mi się ani data ani nic innego.Dolny wiersz wyświetlacza pozostaje pusty i nie wiem czy to problem techniczny czy też uboga wersja licznika.I drugi problem:samoczynne ściemnianie podświetlenia tablicy przyrządów, radia, klimatronika i w ogóle wszystkiego co zostaje podświetlone po włączeniu świateł.Może ktoś zetknął się z takimi objawami już wcześniej i pomoże rozwiązać problem.Z góry dziękuję
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Mianowicie problem polega gdy załączam tylną wycieraczkę to pompuje wodę z przodu cały czas a wycieraczka ani drgnie dodam, że kable całe bezpieczniki też silniczek nowy pomóżcie gdyż żaden elektromechanik nie może sobie z tym poradzić tylko cały czas zbędne koszty
-
- 1 odpowiedź
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem z Audi A3 8P 1.4 TSI 1390 ccm 92 kw, 2012 r. Podczas przyspieszania na zimnym silniku slychac tyrkot, im wieksze obroty, tym bardziej narasta tyrkoczacy dzwiek. Kompletny rozrzad firmy SKF wymieniony 3 miesiace temu, lancucha nie slychac. Podczas postoju na wolnych obrotach nie slychac tego tyrkotania, tylko podczas ruszenia na wyzszych obrotach gdzies moze od okolo 1500-1700 obr. i przyspieszania. Myslalem, ze to moze ktoras z rolek, ale mam wrazenie, ze rolka byla by slyszalna rowniez podczas odpalenia samochodu na wolnych obrotach. 2 rolki, pasek wielorowkowy i pompa wody byly wymieniane, bodajze 2 lata temu, niedawno rownie…
-
- 0 odpowiedzi
- 523 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam, mam problem z układem kierowniczym. Audi ostatnio stał dłuższy czas na mrozie i gdy w końcu ruszyłem okazało się że jest coś nie tak z układem kierowniczym. Jakby to dobrze opisać... Normalnie gdy się rusza kierownica powoli się prostuje, w moim przypadku jest jak przyklejona, mogę przejechać i 100 m, a dalej będzie stała w miejscu dopóki sam jej nie odkręcę. Wspomaganie działa normalnie, a nawet co dziwne wydaje mi się że jeszcze lepiej, lżej się kręci. Dodatkowy objaw: normalnie gdy odkręci się kierownice do skrajnej pozycji, to czuć wyraźny opór i jest sztywna w tej pozycji, u mnie jeśli się przekręci do końca to kierownica odbija się jak piłka kałczukowa. Podej…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, pisze w takiej sprawie, że moje audi raz odpala raz nie. Problem polega na tym, że jak sobie np. wstaje rano i mam jechać do pracy i auto całą noc stoi to odpala na dotyk, wystarczy że odpale i zgasze go na chwilę, to już mogę kręcić nawet godzinę i nie odpali, ogólnie mam wrażenie że odpala jak postoi np 2/3 h to znowu odpali od strzała, jak już odpali to moge jechać i jechac, podczas jazdy nic się nie dzieje, nie przerywa nie ubywa mu mocy nic też nie wyskakuje.
-
- 2 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Cześć niestety mam pewien problem z Wentylatorami ;/ . Sytuacja wygląda tak ,że wentylatory sprawne sprawdzone na innym aucie . Napiecie na kostce jest stale. Jeden kabel cienki po zapłonie pokazuje się napiecie . I jeden jeszcze cienki to sterowanie . Problem polega na tym ,że wentylatory wgl nie chcą wystartować po wlaczeniu klimy .. Klima na pewno startuje bo widze na VCDS . Próbowałem VCDS ruszyc wentylatory to wtedy wystartują .Inaczej to za żadne skarby nie chcą startować... Klima manualna . Może ktoś kojarzy gdzie kopać bo już pomysły Mi się skończyły. Szukalem na forach i nic nie znalazlem gdzie szukac problemu . Zadnego bledu nie ma na kompie . Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 10,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich tak jak w temacie problem z załenczającymi się wiatrakami na zimnym silniku. Po włączeniu zapłonu po około minucie podnoszą się obroty na 10 tyś i załanczają się wentylatory po wyłączeniu ałta i ponownym uruchomieniu ałto chodzi jak naleźy lub po przejechaniu około 5 km. Co to moźe być dodam że wymieniłem czujnik na chłodnicy na kompie zero błędu pomóżcie.
-
- 1 odpowiedź
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Problem polega na tym iż cały czas świeci się kontrolka - econ - po kilku krotnej próbie wyłączenia - bez efektu ! czy konieczne jest podpięcie pod komputer ??
-
-
- 5 odpowiedzi
- 50,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam prosze was o rade spotkał sie ktos z takim fisem kiedys? Czy mozliwe jest iz instalacja jest zle podpieta z radiem? badz fis jest zle zakodowany ? Otoz fis działał poprawnie przed instalacja radia teraz nie działa mi manetka i fis nie pokazuje spalania chwilowego.. zle jest zakodowany ? prosze o jakas rade Z gory dzieki za pomoc
-
- 2 odpowiedzi
- 6,8 tys. wyświetleń
-
-
borykam się z problemem, drzwi z pilota się zamykają ale nie otwierają drzwi kierowcy otwieram kluczykiem resztę drzwi klamkami od środka. Podaje kody błędów, które pojawiają się na komputerze 01552 - Motor for Central Locking; Drivers Door (V56); Lock 012 - Electrical Fault in Circuit 00928 - Locking Module for Central Locking; Front Driver Side (F220) 008 - Implausible Signal 01554 - Motors for Central Locking; Rear Doors; Lock 012 - Electrical Fault in Circuit 00931 - Locking Module for Central Locking; Rear Right (F223) 008 - Implausible Signal - Intermittent 01554 - Motors for Central…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-