Audi A3 8P (2003-2012)
Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
459 tematów w tym forum
-
Witam, Przy okazji pojawienia się błędu, chcąc dowiedzieć się wiecej odczytałem "Freeze Frame". Patrzę a tam w rubryce Mileage piszę mi 494362 km!!! Co nie zgadza się z rzeczywistym przebiegiem. Czy to oznacza że handlarz cofnął mi licznik o 300 000 km?! Czy może mi cos w aucie świruje?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam panowie pisze bo już ręce rozkładam . Mianowicie auto gdy po stoi całą noc i tak do południa dnia nowego pojawia się takie coś. Na ciepłym pali elegancko a gdy przychodzę po nocy taki problem. Świece sprawdzanie miernikiem ale nie wykręcane wedle miernika da dobre. Akumulator nowy ładowanie ponad 14. Problem istnieje na filmiku niżej . Obroty równe moc pełna. 1.9 TDI bkc 105 km VID20221202223725.mp4 VID20221202223725.mp4 VID20221202223725.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
-
-
może mi ktoś powdzieć jak wgrać polskie menu do tej navi i czy jest osiągalna instrukcja obsługi? z góry dziękuje za wszelką pomoc!
-
- 1 odpowiedź
- 12,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, ostatnio chciałem założyć do swojej A3 8p sprężyny obniżające. Zastanawiam się tylko które. Czy -45mm czy -30mm. Nie chcę żeby była gleba i problem z przejazdem przez progi zwalniające, ale też chciałbym żeby obniżenie było widoczne. Myślałem o MTS. Jest ktoś kto może wypowiedzieć się na ten temat ?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam panowie pisze bo już ręce rozkładam . Mianowicie auto gdy po stoi całą noc i tak do południa dnia nowego pojawia się takie coś. Na ciepłym pali elegancko a gdy przychodzę po nocy taki problem. Świece sprawdzanie miernikiem ale nie wykręcane wedle miernika da dobre. Akumulator nowy ładowanie ponad 14. Problem istnieje na filmiku niżej . Obroty równe moc pełna. 1.9 TDI bkc 105 km VID20221202223725.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Dzien dobry wszystkim, Prosze o informacje, gdzie w audi a3 8p silnik ccza znajduje sie czujnik polozenia klapy w kolektorze ssacym? Wywalilo mi lad 008213 - czujnik polozenia klapy w kolektorze ssacym (zespol 1) niezrozumialy sygnal Czy nalezy go wymienic i problem z glowy? Z gory dziekuje za wszystkie pomocne odpowiedzi
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Czy lusterko wewn. fotochr. z A4 B7 będzie pasować do A3 8p? Uchwyt i kostka na zdjęciu są bardzo podobne.
-
- 0 odpowiedzi
- 955 wyświetleń
-
-
Witam wszystkich tak jak w temacie problem z załenczającymi się wiatrakami na zimnym silniku. Po włączeniu zapłonu po około minucie podnoszą się obroty na 10 tyś i załanczają się wentylatory po wyłączeniu ałta i ponownym uruchomieniu ałto chodzi jak naleźy lub po przejechaniu około 5 km. Co to moźe być dodam że wymieniłem czujnik na chłodnicy na kompie zero błędu pomóżcie.
-
- 1 odpowiedź
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam , moja maglownica w Audi A3 8P rok 2003 silnik 1.6 wymaga wymiany, wg serwisu to nr 1K1 423 055 M. Tutaj mam pytanie, czy numer musi się zgadzać czy dopasuje o innym numerze np 1K1 909 144 H. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 625 wyświetleń
-
-
Witam wszystkich jeszcze raz i jeszcze raz prosze o analize : http://vw-passat.pl/vaglog/myChart.p...wsLFI0IDEsRU5E a co do błedów program pokazał cos takiego: 18045 missing message from electronic 18043 missing message from A/C controller 17978 Engine control module blocked by immobilizer 18058 missing message from instrument cluster 16955 brake switch F impluasible signal Bardzo prosze o analize kogos kto zna sie na rzeczy i bedzie chetny pomóc.Dzieki z gory.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
-
koledzy mam pytanie czy po wymianie żarówki PS19W zwykłej na ledową czy nie będzie wywalać mi błędów. audi a3 rok 2011
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam ostatnio walnąłem w sarnę i uszkodziłem lampę. Szukam używanej jednak nie potrafię do końca zrozumieć oznaczeń dokładnie chodzi o te AJ na końcu dużo lamp ma inne na przykład BB BG itp... (mimo iż reszta numerów się zgadza) I teraz pytanie czy musze mieć lampę z dokładnie takim samym oznaczeniem czy te dwa ostatnie znaki mogą się różnić ?
-
-
- 5 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. To moj pierwszy post na forum, poniewaz zastanawiam sie nad kupnem audi a3 8p 2.0 tfsi 2004 rok. Wczoraj bylem ogladac audi i napotkalem dosc dziwny problem. Na zimnym i cieplym silniku na luzie obroty faluja. Po dodaniu gazu lub trzymaniu gazu na stalych obrotach nic takiego sie nie dzieje. Dodam, ze przy odkrecaniu wlewu oleju problem na chwilke znika, a pozniej znowu sie pojawia. Podczas jazdy problem znika, auto ma moc, normalnie sie rozpedza, Sprzedawca twierdzi, ze po lekkiej stluczce ten problem sie pojawil, mowil ze wczesnij tego nie bylo i to wina jakiegos czujnika. Z tego co czytalem moze byc to przepustnica albo jakis silniczek krokowy, jestem…
-
- 2 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
-
-
-
Chciałbym poprosić o pomoc w sprawdzeniu historii serwisowej w ASO. Jeżeli ktoś mógłby mi pomóc to bym był bardzo wdzięczny. Oczywiście odpłatnie.
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jestem swiezo po zakupie audi a3 8p 2.0 tfsi quattro 2006r.. Oznaczenie silnika to BWA, na ogledzinach bylo wszystko ok, trasa bez problemu. Gdy dojechalismy na miejsce cos mnie podkusilo zeby troszke autko przetestowac, wiadomo jedynka i rura nagle 4.5/5 tyś i odcina, ktos powie hmm spoko, lecz to nie jest typowa "odcina" wrazenie, jakby wypadal zaplon sam nie wiem, dosylam link do yt na ktorym nagralem zdarzenie. Moze ktos spotkal sie z takim problemem bo ja juz odchodze od zmyslow. Czeka mnie na pewno podlaczenie kompa i wymiana rozrzadu bo byl wymieniany 90 tys temu :O, znajomi mowia roznie, jedni ze czujnik walu, drudzy ze to przez rozrzad ze sie rozlegulował,…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam interesuje mnie czy maska od Audi A3 2009r pasuje do modelu z 2006r, pozdrawiam i prosze o odpowiedz
-
-
- 1 odpowiedź
- 6,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć ile kosztuje wymiana łożyska w przednim kole przy A3 i czy jest ono zintegrowane z piastą, czy wymienia się je oddzielnie ?
-
- 0 odpowiedzi
- 6,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam Audi A3 Sportback 1.9TDI 8P 2006r. KM 105 (77). Auto na zimnym silniku odpala wzorowo. Nic nie stuknie , nie puknie i nie ma do czego się nawet przyczepić . Natomiast gdy jest auto już rozgrzane 70-90stopni przy każdym odpalaniu go silnik chce wyskoczyć spod maski . Jest dziwne szarpnięcie . Bujnie całym samochodem. Odgłos jakby metal uderzył w metal . Tak się dzieje tylko i wyłącznie gdy auto jest rozgrzane. Na zimnym silniku nie ma o czymś takim mowy. Dodam tylko ze wymieniłem sprzęgło , dwumas i poduszki pod silnikiem. Olej wymieniam średnio co 10tys km i od wymiany do wymiany olej nie muszę w trakcie nic dolewac(sprawdzam poziom oleju raz w tygodniu) bo…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Hej, gdzieś znalazłem opis jak prawidłowo sprawdzać poziom oleju w moim Audi. https://www.a3-club.net/forum/showthread.php?120933-Poziom-oleju-na-bagnecie-pomiar-sprawdzenie-stanu pisze tu że odpalalamy auto i czekamy aż zagrzeje się do temp. Roboczej tzn rozumiem 90°. Po czym wyłączamy silnik, czekamy 2min,i tak oto jest faktyczny stan poziomu oleju? Auto ma byc na biegu jałowym i wiadomo wszystko na prostym podłożu. Tylko teraz takie czekanie aż się zagrzeje auto, to jakieś 5min. Czy to nie przesada?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
witam od niedawna jestem posadaczem audi a3 8p i zastanawiam sie czy istnieje mozliwosc zamontowania w nim orginalnego podlokietnika... ? kto ma moze w tym jakies doswiadczenie i juz to robil ? z gory dziekuje za pomoc
-
-
- 4 odpowiedzi
- 21,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Mam kilka pytań. Posiadam audi 2003 r. 2.0 krótkie. Mam zwykłe światła. Chciałbym zamienic na led z przodu i tylu. Jak widziałem z led z tyłu nie będzie problemu. Kosztuja okolo 600zl. Ale z przodem jest klopot. Chciałbym kupić orginalne. Ale jak patrze na allegro to są same do bixenon + led. Co mam zrobić by wmątować ??? Moje audi wygląda tak jak w załączniku.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam chciałbym założyć filtr stożkowy Tylko nie wiem od czego zacząć gdzie go do dokładnie zamontować i co jeszcze trzeba dokupić Audi a3 8p 2006r Sportback
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
1.9 TDI BKC (105KM) MAPA (147KM) Witam zdecydowałem się na regenerację turbiny może i jeszcze nie potrzebnie ale zaczęła puszczać trochę olej więc czemu by nie. Również mechanik podczas wykręcania jej i wyslalania do firmy wymienił uszczelki kolektora ssącego całą kompletna odmę wraz z pokrywą wyczyścił egr i wymienił uszczelki. odebrałem samochód co się okazało auto nie ma mocy. Wchodzi w tryb awaryjny. Samochód po chiptuningu fabrycznie 105 koni obecnie 147. Dodam że chiptuning mam już z rok czasu i zero problemów więc problem Napewno nie polega przez to. Słychać również podczas dodawania gazu słyszalne trzepotanie tak jak by wiatraczek nakręcił i ws…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-