Audi A3 8P (2003-2012)
Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
460 tematów w tym forum
-
Witam, wlasnie wymienilem wlacznik swiatel stop ten pod pedalem hamulca.Mialem problem z migajaca sie kontrolką od swiec zarowych a czasami swiecily sie kontrolki od abs i asr.Wymienilem i teraz miga sie caly czas ta kontrolka od swiec, nawet po wylaczeniu silnika i wyciagnieciu kluczyka.Co to moze byc???? Pomocy!!!!
-
- 0 odpowiedzi
- 6,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Prosze o rade. Probuje samodzielnie wymienic cewke cylindra w A3, 2.0, FSI. Teoretycznie wszystko jest dostepne, ale nie chcac czegokolwiek uszkodzic, nie zdejmuje `na sile` obejmek na wtyczkach cewek. Czy ktos zna jakis sposob? Pozdrawiam A3- BalckNo1.
-
-
- 1 odpowiedź
- 8,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Zakupiłem Audi A3 2004 rok. Zauwazyłem, że prawy wentylator chłodnicy pracuje praktycznie bez przerwy ale z różnymi prędkościami tzn. przyspiesza i zwalnia - pracuje nawet przy zimnym silniku. Posiadam klimatyzacje ale jej nie uzywam w zimie. Czy nieustanna praca wentylatora jest normalny czy raczej jest to usterka, z która powinienem pojechac do serwisu?? pozdrawiam Grzegorz
-
- 1 odpowiedź
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Fani Audi A3 z zapartym tchem oczekują na premierę najmocniejszej wersji kompaktu z Ingolstadt, oznaczonej symbolem RS3. Dla wszystkich posiadaczy Audi S3, którzy ze zniecierpliwienia przebierają nogami, szwajcarski tuner Sportec przygotował specjalny pakiet, mający na celu zbliżenie modelu S3 do królewskiego oznaczenia z literką R z przodu. Dzięki zmianą zaproponowanym przez szwajcarską firmę, wszyscy właściciele modelu S3, będą mogli podnieść moc z 265 KM i 350 Nm do 323 KM i 474 Nm. Pakiet tuningowy przewidziany jest dla modeli ze skrzynią S tronic oraz manualną. Zdjęcia: (ź) worldcarfans.com
-
- 2 odpowiedzi
- 5,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Kupiłem 2 tyg temu audi a3 2004 1,9 tdi 105 i ciężko pali na cipełym silniku. Na zimnym wszystko ok. Kopci na niebiesko czyli pali olej i to w ilości ok 100ml na 100km. Turbina sprawdzona i jest ok. Pompowtryski uszczelnione. Mechanik mówi, że może być rysa na tłoku ale nie rozbierał silnika więc nic pewnego. Proszę o pomoc.
-
- 4 odpowiedzi
- 8,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Od jakiegoś czasu mam dziwny problem z samochodem. Czasami uruchamia mi się kontrolka ESP, temperatura silnika spada z 90 do 50 stopni i uruchamia mi się wentylator od chłodnicy, który się wyłącza po wyjęciu kluczyka ze stacyjki. Dodam, że przy ponownym odpaleniu samochodu problem znika. Takie sytuacje zdarzają mi się nieregularnie - potrafię jeździć kilka dni i nic się nie dzieje, a czasami mam taką sytuacje 3 razy w ciągu dnia. Czy problem leży w jakimś czujniku, zwarciu przewodów czy w jakimś sterowniku? Pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 13,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Z powodu kilometrów, które codziennie robię zastanawiam się nad zamontowaniem instalacji gazowej - oczywiście w grę wchodzi tylko i wyłącznie sekwencja. Wyliczyłem, że przy koszcie około 2500 PLN instalacja zwróci mi się po 10 miesiącach. Ciekawy jestem tylko czy montaż instalacji gazowej nie wpłynie negatywnie na prace silnika? Czy ma ktoś już jakieś doświadczenia? Czy koszty serwisowania samochodu po zainstalowaniu gazu będą wyższe? Pozdrawiam
-
- 9 odpowiedzi
- 47,4 tys. wyświetleń
-
-
Wymiary Audi A3: Wymiary Audi A3 Cabrio:
-
- 0 odpowiedzi
- 11,4 tys. wyświetleń
-
-
Przymierzam się do wymiany amortyzatorów. Jakiej firmy amorki moglibyście mi polecić? Chodzi mi o najlepszy stosunek ceny do jakości. Pozdrawiam
-
- 3 odpowiedzi
- 8,9 tys. wyświetleń
-
-
Gama silników Audi A3: Benzyna: silnik: 1.6 102 KM (75 kW) skrzynia: 5 biegów napęd: oś przednia silnik: 1.6 102 KM (75 kW) skrzynia: S tronic napęd: oś przednia silnik: 1.4 TFSI 125 KM (92 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: oś przednia silnik: 1.4 TFSI 125 KM (92 kW) skrzynia: S tronic napęd: oś przednia silnik: 1.8 TFSI 160 KM (118 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: oś przednia silnik: 1.8 TFSI 160 KM (118 kW) skrzynia: S tronic napęd: oś przednia silnik: 1.8 TFSI 160 KM (118 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: quattro Diesel: silnik: 1.9 TDI 105 KM (77 kW) skrzynia: 5 biegów napęd: oś przednia silnik: 1.9 TDI 105 KM (77 kW) skrzynia: S tronic napęd: oś przednia silnik: 2.0 TDI 140…
-
- 4 odpowiedzi
- 24,7 tys. wyświetleń
-