Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8P (2003-2012)

Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez M@teush,

Witajcie. Wyświetla mi sie symbol dotyczący płynu chłodniczego z napisem "Cooler". Do tej pory było normalnie, jak wyskoczył mróz to razem z nim ten komunikat. Dodam że płynu nie ubywa i jego ilosc jest w normie Pokazuje sie on tylko wtedy gdy zapalam samochod na zimnym silniku. Gdy przejade pewien dystans i płyn uzyska odpowiednia temperaturę komunikat sie nie pokazuje. I tu pytanie do Was czy przyczyną może być skraplająca sie woda ktora po ostygnieciu płynu zmarza? Czy moze jest jakiś inny problem? Zastanawiam sie na wymianą płynu na nowy tylko nie bardzo wiem jak go spuścić z chłodnicy. Liczę na wasze jak zawsze pomocne wskazówki.

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 8,5 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez jk31jk,

Witam, w modelu A3 8P zaczęła mi migać co kilka kilometrów lampka, pomarańczowa ikona silnika, czyli chyba kontrola spalin. W drodze powrotnej od dealera. Może ktoś miał takie sytuacje? Jak to zinterpretować.? Audi 2009 rok.

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Pioti,

Wyskakuje mi Błąd 01309 i sie pali kontrolka ESP dodam ze wymieniałem magiel. Czy ktoś juz miał taki problem i sobie poradził? Ktoś pomoże??

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 1,7 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez pkowal007,

Kilka dni temu zapaliła mi się kontrolka od poduszek, sama z siebie. Żadna z poduszek nie wystrzeliła. Podjechałem do znajomego mechanika, podpięliśmy pod komputer aby sprawdzić o co chodzi i komunikat wskazuje na poduszkę pasażera (tą w fotelu). Próbowaliśmy skasować błąd lecz nic z tego - błąd wyświetla się jako stały. Sprawdziłem połączenie kostki pod fotelem i wszystko ok. Próbowaliśmy skasować ponownie i dalej to samo. Dodam, że jest tam jeszcze komunikat, że poduszka jest gotowa do wystrzału - czyli fizycznie jest. Ma ktoś pojęcie co się stało? Jak to skasować? Co jeszcze mogę sprawdzić?

• 1 odpowiedź
    • 12 tys. wyświetleń
  5. Witam. Od jakiegoś czasu mam dziwny problem z samochodem. Czasami uruchamia mi się kontrolka ESP, temperatura silnika spada z 90 do 50 stopni i uruchamia mi się wentylator od chłodnicy, który się wyłącza po wyjęciu kluczyka ze stacyjki. Dodam, że przy ponownym odpaleniu samochodu problem znika. Takie sytuacje zdarzają mi się nieregularnie - potrafię jeździć kilka dni i nic się nie dzieje, a czasami mam taką sytuacje 3 razy w ciągu dnia. Czy problem leży w jakimś czujniku, zwarciu przewodów czy w jakimś sterowniku? Pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 13,3 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Pioti,

Cześć, ostatnio rozladowal mi sie akumulator, ponieważ alternator mi sie zepsuł i zapalila się kontrolka od kierownicy na żółto, wiecie Panowie jak to naprawic podpinajac komputer? Z gory dzieki. Oczywiscie alternator działa jak nalezy i akumulator naladowany. Audi a3 8p 2005r

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Jagerek,

Witam, mam kłopot w moim Audi A3 8P z 2010 roku po lifcie w 3 drzwiach. Jakiś czas już temu zapaliła mi się kontrolka od poduszek powietrznych i nie chciała zniknąć. Pojechałem więc do mechanika, podłączył komputer i program podał że błąd jest w "tylniej poduszce od strony kierowcy", następnie usunął błąd, a kontrolka zgasła. Po kilku dniach zapaliła się ponownie. Czy ktoś miał taki problem? Ktoś wie jak rozwiązać ten problem? Pozdrawiam.

• 2 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez mirko65,

Audi a3 8p 2003

• 3 odpowiedzi
    • 10,8 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez piotr406,

Proszę o pomoc mam A3 2003r 2.0 fsi 8p pojawił się problem zapal i gaśnie tak co 2,3 dni check, po podpięciu pod komputer pokazuje sonde lambded,położenie wału rozrządu,katalizator wszystko sprawdziłem u paru mechaników auto jezdzi normalnie nie szarpie,mocy nie stracił a kat jest wycięty brak zapachu paliwa, pojawiło się to jak zatankowałem 98 verwe do pełna usłyszałem od mechanika że ma to wszystko zmienić bo to jest jakaś pierdoła ciężka do zlokalizowania ale to są straszne koszta sonda ponad 2000 zł itp. rozrząd zmieniony nie przestawiony to sprawdziłem proszę o pomoc może ktoś posiada wiedzę na ten temat pozdrawiam Piotr

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez MdZ89,

Witam wszystkich, Na wstępie chciałabym wszystkich pozdrowić i podziękować za ewentualną pomoc w rozwiązaniu mojego problemu :-)! Jestem posiadaczką samochodu Audi A3 8P 1.9 TDI BLS 2006 r. Problem z jakim "walczę" od ponad miesiąca, to migająca kontrolka świec żarowych. Migająca kontrolka świec żarowych pojawia się tylko i wyłącznie jak przekręcony zostanie kluczyk na zapłon i odczekany zostanie czas ok 10-15 sekund, wówczas kontrolka świec żarowych zaczyna się pojawiać i mruga - zapalamy silnik i dalej mruga, wszystko do momentu, w którym nie wyłączymy silnika (oczywiście tu silnikiem "telepie" - podejrzewam,że nie zamyka klapy przepustnicy). Znajomy koleg…

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 23,4 tys. wyświetleń
  11. Witam, podczas drogi do pracy w mojej Audi A3 8P Sportback z 2011 r. zapaliła się najpierw mrugająca kontrolka świec żarowych, po chwili dołączyła do niej kontrolka silnika i auto momentalnie straciło moc! Co może być przyczyną? Ktoś z Was miał podobny problem? Pozdrawiam!

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Rokit,

Czesc, jestem niwa, ale licze na Wasze wsparcie czy ktos z Was spotkał sie z taka dyskoteka kontrolek? po odpaleniu zapala sie tylko ABS. Po chwili gaśnie i wszystko jest ok. Nastepnie po okolo 5 min. jazdy zapalają sie wszystkie naraz. Auto jezdzi bez zarzutu. Problem pojawil sie przy pierwszych śniegach i błocie pośniegowym na nadkolach. Przeszukałam internety, ale nigdzie nie moge znalezc oznaczenia tej kontroli glownej z komputera pokładowego. Bede wdzieczna za info. Jutro podłączę go do VAG. Umylam nadkola i same koła, ale problem powraca. Robilam tez awaryjne hamowania z 50 km/h do zera. Bez zmian.

• 0 odpowiedzi
    • 9,7 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez kragmat,

Taka niespodzianka O co chodzi

• 6 odpowiedzi
    • 7,1 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez pinius4,

witam czy ktos wie jak wyjac kostke stacyjki w audi a3 8P? prosze o pomoc

• 1 odpowiedź
    • 29,7 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez laziko1,

witam problem audi a3 8p 2010 r 1.6 TDI ,kradzież prądu ,po zmieżeniu multimetrem okazuje się że prąd znika na bezpieczniku pod maską obok akumulatora ,oznaczenie bezpiecznika f6 zestaw przyrządów ,nigdzie nie mogę znależć za co jest odpowiedzialny ten bezpiecznik aku ada co dwa dni ,może ktoś z was spotkał się ztakim problemem albo opis za co jest odpowiedzialny

• Thanks
    • 1 odpowiedź
    • 3,1 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Marcinos0,

Witam serdecznie. Przymierzam się do kupna Audi a3 z 2008 roku z silnikiem benzynowym 1,8 160 koni. Chciałem się zapytać jak jest z użytkowaniem takiej jednostki? Może ktoś posiada? Autko będzie miało przebieg 190.000 wiec trochę mnie to martwi taka liczba. Chciałem się dowiedzieć od was coś więcej o tej jednostce. Za kazda pomoc będę serdecznie wdzięczny

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez xseverus,

Cześć, Co sądzicie o tym samochodzie? Mam już w zasadzie go ugadanego, ale chce się zaciągnąć opinii ekspertów https://www.otomoto.pl/oferta/audi-s3-audi-s3-360-km-doinwestowany-asystent-parkowania-zawieszenie-magneride-ID6BRqEE.html#25d08e95a7 oraz allegro https://allegro.pl/ogloszenie/audi-s3-8p-360-km-doinwestowany-7988905595 Dziwi mnie, że po wpisaniu numeru VIN wyskakuje wszędzie A3 1.6 diesel... WAUZZZ8P0AA145454 Ta S3 to na pewno S3? Co sądzicie o tych modyfikacjach? Taki samochód nada się do jazdy na codzień? (ok 60 km dziennie) po obwodnicy i mieście? Jak z kosztami utrzymania? Rozmawiając ze sprzedawcą spalanie to niby 8 l na trasie, p…

• 0 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez cinu23,

Witam serdecznie. Mam kilka pytań. Posiadam audi 2003 r. 2.0 krótkie. Mam zwykłe światła. Chciałbym zamienic na led z przodu i tylu. Jak widziałem z led z tyłu nie będzie problemu. Kosztuja okolo 600zl. Ale z przodem jest klopot. Chciałbym kupić orginalne. Ale jak patrze na allegro to są same do bixenon + led. Co mam zrobić by wmątować ??? Moje audi wygląda tak jak w załączniku.

• 0 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez athlon5,

Audi A3 8p Sportback. Ma już swoje latka.(2008) Lato zaczęło się od cieknącej chłodnicy. Na początku trochę z czasem coraz więcej. Zapadła decyzja ,że nie ma co czekać tylko wymieniać ( bo ile można dolewać) W trakcie wymiany chłodnicy "wody" mechanik zasugerował mi wymianę chłodnicy klimatyzacji bo słabo wygląda a rozbierania sporo. OK zgodziłem się mając na uwadze awarię w najbliższym czasie. Obie chłodnice wymienione na nowe ...wszystko ok. Ale nie na długo. Po ok tygodniu zaświecił się "ECON" i nie dało się go zgasić. Reklamacja. No fakt: czynnik uciekł bo gdzieś podwinął się oring. Klima uszczelniona, nabita ponownie ale "wie Pan wszystko niby jest ok…

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez kelso121,

wyzerowalo mi ogolny licznik przebiegu.... mole 5 letnia auto ma teraz przejechane 13 km .... spotkal sie ktos z czyms takim ? dodam ze dzisja byl podlaczany komputer poniewaz chcialem dorobic kluczyk do auta i facet podpinal sie komputerem zeby sprawdzic pin ktory jest do tego potrzebny. on twierdzi ze jego uzadzenie niema nawet takich mozliwosci bo jest tylko do zczytywania pinu i programowania nowych pilotow, i juz sam niewiem czy to mialo jakis wplyw czy nie :/

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez szczu,

Czy lusterko wewn. fotochr. z A4 B7 będzie pasować do A3 8p? Uchwyt i kostka na zdjęciu są bardzo podobne.

• 0 odpowiedzi
    • 960 wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Autogazsuchedniow,

Witam, wymiana łożyska przód w A3 8P 1.6 rok 2007 … dużo gimnastyki wymaga ?? z góry dzięki za podpowiedzi

• 0 odpowiedzi
    • 414 wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Mateusz A3,

Hej. Chcę pomalować zaciski w A3 8p. Proszę o poradę, jaki kolor wybrać? Zastanawiam się nad czarnym matem lub połyskiem albo czerwony połysk. Jeśli macie inne propozycje chętnie je przemyślę. W jaki sposób je pomalować? Mogę je wyczyścić i pomalować bez zdejmowania? Jeśli tak to jaki spray polecacie. Czy lepiej zdjąć dać do piaskowania i malowania proszkowego? Dodam że auto jest czarne, przed lift 2007r. Z góry dziękuję za porady. Dodam zdjęcie moich Alufelg. Są to 16".

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  24. Witam serdecznie mam problem z doborem odpowiedniej części zamiennej dla mechanizmu wycieraczek szyby przedniej Mam zamontowany mechanizm Bosha 8P1 955 023 E zamawiając zamienniki o tym samym oznaczeniu mechanizmy nie pasują jakieś pomysły bo już nie wiem sam

25. Rozpoczęte przez fiat126p,

Witam, wlasnie wymienilem wlacznik swiatel stop ten pod pedalem hamulca.Mialem problem z migajaca sie kontrolką od swiec zarowych a czasami swiecily sie kontrolki od abs i asr.Wymienilem i teraz miga sie caly czas ta kontrolka od swiec, nawet po wylaczeniu silnika i wyciagnieciu kluczyka.Co to moze byc???? Pomocy!!!!

• 0 odpowiedzi
    • 6,2 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.