Audi A4 B8 (2008-2015)
Forum Audi A4 B8. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
90 tematów w tym forum
-
Poniżej zamieszczam rozmieszczenie bezpieczników Audi A4 B8:
-
- 0 odpowiedzi
- 203,5 tys. wyświetleń
-
-
Instrukcja obsługi (wersja angielska) do A4 B8. Owner's manual W ramach podziękowania za instrukcję kliknij na Lubię to! w naszym profilu na
-
- 1 odpowiedź
- 28,1 tys. wyświetleń
-
-
Procedura jest dla silnika 2.0 TDI Common Rail Pamiętajcie, że regeneracja jest możliwa tylko i wyłącznie wtedy, gdy w sterowniku nie ma żadnych błędów związanych z pracą silnika. Jedyny błąd, który możecie olać to błąd związany właśnie z zapełnieniem filtra cząstek stałych. Przed operacją powinniście sprawdzić także czujnik G450. Warunki, które musicie spełnić przed całą operacją to: zbiornik paliwa musi być zapełniony minimum do 1/4 samochód w automacie musi mieć skrzynię biegów ustawioną na P (Park), natomiast z manualną na bieg jałowy, włączyć hamulec ręczny zamknąć maskę silnika temperatura paliwa mniejsza niż 60 stopni …
-
- 1 odpowiedź
- 22,6 tys. wyświetleń
-
-
Poniżej zamieszczam szczegółowe informacje na temat żarówek w Audi A4 B8 oraz instrukcję dotyczącą ich wymiany:
-
- 0 odpowiedzi
- 108,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam , zastanawia mnie jedna rzecz mianowicie , po około 9 km po mieście samochód rozgrzewa się do temperatury 90° w okresie gdy temperatura na dworze +4, do tej pory miałem silnik benzynowy więc zapewne on szybciej się rozgrzewa , więc w tym wypadku 9km to nie dużo , ale gdy po rozgrzaniu na parkingu ustane i postoje po około 5 minutach na nawiewie ciepłym temperatura stopniowo zaczyna spadać ( oczywuscie silnik cały czas pracuje na wolnych obrotach) nie sprawdzałem czy taka sytuacja jest również po dłuższej trasie , ale zastanawiam się czy warto się tym przejmować ? Proszę o poradę.
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem ze swoim B8, rok 2011 2.0 tfsi skrzynia stronic z napędem quattro. Silnik po remoncie ponad 20 tys km temu ( ja nie robiłem go osobiście ) Wymienione: pompa wysokiego ciśnienia, magnes wałka, odma, świece, poduszki silnika obie nowe, turbo nowe Problem polega na tym gdy samochód jest odpalony pojawiają się drgania bujanie itd. czy silnik jest zimny czy ciepły nie ma to znaczenia. Po przełączeniu się na D lub R dzieje się to samo tylko z dużo większym nasileniem, samochód ogólnie bardzo mocno po zapięciu biegu czy to D czy R ciągnie bardzo do przodu, tak jak by wyrywa sie do jazdy w przód lub w tył ( nie wiem czy to kwestia sy…
-
- 1 odpowiedź
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
witam czy ma ktoś instrukcję kolejności dokręcania śrub (prawa i lewa czesc silnika) pokrywy zaworów? potrzebuję również kolejność dokręcania śrub pokrywy dolnej skrzyni biegów s-tronic wraz z momentem dokręcania
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim. Zmagam się z problemem audi a4 b8 2011 2.0 tdi 170km, a dokładniej z jego odpaleniem. Lista błędów to parking brake malfunction, stabilization program fault, tpms (tire pressure monitoring system) i head light range (zasięg świateł). Po wyświetleniu takiej litanii błędów samochód nie odpala. Początkowo myślalem, ze tylko na ciepłym silniku to się dzieje, ale pozniej zauwazylem ze wystarczy odpalic i po chwili zgasic samochód a błędy się ukazują. Miałem taki przypadek tez gdy samochód stał od 6:00 do 14:00 w szczerym słońcu. W momencie kiedy te błedy mają "wywalic" na pulpicie slychac tykający przekaźnik 643 w podszybiu. Wymieniłem, ale okazalo się że para…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy do poliftowej b8 z 2.0 tdi można bezproblemowo założyć stalowe felgi 16 '' ?
-
- 1 odpowiedź
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem z A4 b8 2.0tdi 136km 2013r. Szarpie po przekroczeniu 3tys obrotów. Wymienione zostało: wszystkie filtry, przepływomierz, pompa paliwa. Komputer nie pokazuje błędu, dopiero po odłączeniu zaworu EGR wyskoczył błąd pompy paliwa( po jej wymianie kilka dni ok potem znowu szarpie). Brak już sił Pomożecie!
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Czy ktoś może mi napisać coś o tym modelu - chodzi mi skrzynię biegów i ewentualne inne dolegliwości tego auta.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Jestem świeżym posiadaczem Audi A4 B8 z 2008r. Przyjechało ono do mnie z Irlandii. Wymaga ono trochę pracy przy nie których częściach zawieszenia, mianowicie, przednie wahacze do wymiany, drążki stabilizatora oba, do tego coś piszy w prawym kole. Mechanik próbuje mi wcisnąć informacje że w Audi nie robi się pojedynczo części tylko trzeba całe zawieszenie które razem z częściami wycenił na 5000 pln. Ktoś coś doradzi, czy coś się stanie jak wymienie tylko to co jest do wymiany? Druga sprawa: Muszę zrobić lampy z ANG na PL i czy muszę kupować lampy czy da się ANG przerobić na Polskie. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadam auto z silnikiem CNHA 2.0tdi 190 ps 2014 r manual z przebiegiem 125000 i przy 120000 zaczął mi znikać olej i płyn chłodniczy .Wcześniej nie było problemu z niczym .Olej nie miesza się z płyn a płyn nie trafia do oleju ,poza tym nie ma żadnych innych objawów .Nie ma wycieków na zewnątrz .Czy ktoś miał podobny problem?
-
- 2 odpowiedzi
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam pisze z zapytaniem Co bym musiał zrobić by podłączyć telefon żeby móc puszczać muzykę przykładowo z yt,Spotify w samochodzie Audi a4 b8 2015
-
- 1 odpowiedź
- 8,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam jestem posiadaczem Audi S4 B8 z 2010 roku z silnikiem 3.0tfsi 333km auto jest ze stanów i od jakiegoś czasu po odstaniu nocy w garażu po odpaleniu slychac takie dziwne pukanie jakby taki kawałek aluminium stukał o aluminium po chwili przestaje. Wiem że to takie wróżenie z fusów ale może ktoś miał podobny problem i podpowie co to może być z góry dziękuję.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Dla wszystkich miłośników marki z czterema pierścieniami, którzy z niecierpliwością wyczekują na pojawienie się Audi RS4 B8, firma tuningowa Avus Performance postanowiła zaprezentować wzmocnioną odmianę modelu S4. Najważniejszą zmianą w stosunku do standardowej wersji S4 jest wzmocniona moc silnika. Zwiększenie mocy z 333 KM do 424 KM udało się uzyskać dzięki modyfikacjom silnika oraz układu wydechowego. Na uwagę zasługują także 20 calowe felgi, o szerokości 9 cali. Zdjęcia: (ź) Avus Performance
-
- 3 odpowiedzi
- 9,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, z 3 miesiące temu zaświeciła mi się kontrolka check engine. Odczuwalnie auto sprawowało się bez zarzutów, jeśli już to czasami delikatnie go przytykało na mocy. Po sprawdzeniu u mechanika wyskakiwał błąd za dużego ciśnienia paliwa. Jednak podczas rzeczywistego pomiaru ciśnienie było ok. Wymienili nawet na próbę pompę a błąd dalej nie znikał. Stwierdzono, że to zapewne czujnik ciśnienia i żeby jeszcze jeździć by nie potrzebnie nie pchać się w koszty. Dwa tygodnie temu pojechałem znowu by sprawdzić czy już coś siadło na tyle by to jednoznacznie zdiagnozować. Jednocześnie co raz wyraźniej dało się odczuć to przyduszenie podczas jazdy (chwilowy brak przyrostu mocy).…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Wczoraj przydazyla mi się pierwsza awaria mojego auta Audi a4 b8 2011 2.0 TDI. Po przejechaniu około 300 m odczułem jakby silnik miał zaraz zgasnąć. Były to lekkie wibracje. Pomyślałem że to dwumas bo już kiepski jest ale jechalem dalej. Po paru kilometrach oczekując na skrzyżowaniu na zielone światło auto zgaslo. Próbowałem go odpalić wciskając kluczyk ale nie chciał zapalić. Po jakiś 10 minutach wpadłem na pomysł aby przytrzymac wciśnięty przycisk i wtedy zaskoczył. Na początku musiałem go trochę potrzymać na obrotach aby nie zgasł ale teraz działa jak nowy. Błędy jakie odczytałem to problemy ze świecami zarejestrowane około 6 miesięcy temu. Miał ktoś t…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem odnośnie dwóch błędów: Address 01: Engine (J623-CAGB) Labels: 03L-906-022-CAG.clb Part No SW: 03L 906 022 JP HW: 03L 906 022 B Component: R4 2.0l TDI H01 9978 Revision: 11H01--- Coding: 0104002C18072118 Shop #: WSC 06335 000 00000 ASAM Dataset: EV_ECM20TDI03L906022JP A01009 ROD: EV_ECM20TDI03L906022.rod VCID: 7CEFE26BA6EB9E6243B8825-8028 2 Faults Found: 5244 - Fuel Pressure Sensor (G247) P0193 00 [032] - Short to Plus Intermittent - Not Confirmed - Tested Since Memory Clear Freeze Frame: Fault Status: 00000001 …
-
- 1 odpowiedź
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam następujący problem z moim kombikiem B8 , a mianowicie po wymianie wszystkich filtrow i oleju okazało się że coś bzyczy... Ten dźwięk jest o tyle dziwnt, że pojawia się tylko przy odpalonym silniku i chwilowo nasila się przy włączaniu świateł mijania albo wciśnięciu przycisku otwierania szyb ale tylko w momencie gdy już jest okno zamknięte i jest opór. Sprawdzałam j reuż wentylatory, radio bo takie były podejrzenia ale nic z tych rzeczy... Podejrzenie padło na alternator. Wymienione zostały rolki i napinacz bo były faktycznie zużyte ale bzyczenie nie ustało. Jeśli ktoś z was miał podobny problem to dajcie znać co z tym zrobic, bo już się tego nie da słuchać... …
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry Chciałbym poprosić o opinię i pomoc w rozwiązaniu problemu pojawiającego się check engine i błędów w moim aucie. Samochód to 2.0 tfsi quattro tiptronic - przebieg 138.000 km po generalnym remoncie silnika półtora roku temu ze względu na pobór oleju (m.in. nowe tłoki, rozrząd). Niestety po jakimś czasie pojawił mi się check oraz błąd P2279 - nieszczelność w układzie dolotowym (ssącym). Po konsultacji z mechanikiem wymieniłem odmę na oryginał. Po miesiącu znów check i błąd P2188 i P2178 – zbyt bogata mieszanka na biegu jałowym – sprawdzono wtryski i okazało się że były ponoć niesprawne więc wymieniłem na nowe Boscha. I tak cyklicz…
-
- 2 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Cześć panowie, mam dziurę w dachu/problem w dachu. Cieknie przód i tył, z przodem pomógł mi chłopaczek z FB, natomiast tył nie mam pojęcia. Przerabiał ktoś ten temat? Na zdjęciu widać z którego miejsca - nie są to żadne złączki i kanały odpływowe.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie, mam pytanko może ktoś będzie wiedział, który to jest czujnik temperatury spalin w audi a4 b8 rocznik 2010 CAGA, 2.0Tdi 143km. Wyświetlona ikonka migającej sprężynki, później już ikonka silnika. Błąd to: P054400 typ permanentny, czujnik temperatury spalin dla rzędu 1, czujnik 1. Po wykasowaniu błędu temat się powtórzył. Poprosiłbym o jakieś informację. Pozdrawiam Sławek z Zamościa.
-
-
- 1 odpowiedź
- 13,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie mam audi a4 b8 2.0 tdi oznaczenie silnika CAGA czy w tym modelu robi sie imbus olejowy czy nie jest to konieczne przebieg 280 tyś
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, problem jest z szybko rozładowującym się akumulatorem. Praktycznie co rano muszę startować na kablach z zapasowego aku. Sprawdzanie poboru multimetrem i wyciąganie po kolei bezpieczników nie wiele dało, ponieważ po kilku minutach pobór stabilizuje się na ok. 0.008A , czyli bardzo mało. Jedyna anomalia jaką zauważyłem to przy kilku próbach mierzenia, kiedy pobór już był niski, nagle czterokrotnie klikał moduł w bagażniku po prawej stronie (ten od ręcznego). Wtedy skakało do 6A i powoli się obniżało (pytanie czy to standardowe, jednorazowe działanie czy może się to dziać x razy podczas nocy?) Dodam, że temperatura prawdopodobnie też ma znaczenie, bo w lato aż ta…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-