Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B8 (2008-2015)

Forum Audi A4 B8. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez borek32171,

Witam Mam taki mały problem w mojej Audi mam silnik z oznaczeniem CAHA i skrzynie o oznaczeniu JST, ze względu na uporczywy problem z łożyskiem podporowym półoś, które wytarło mi korpus muszę ją zmienić, ciężko jest dostać skrzynie o tym kodzie czy mogę zamienić ja na skrzynie z innym kodem, lub czy ktoś z forum może posiada takową psująca, z miła chęcią kupię

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez sebas1989,

Dzień dobry zmagam się z problemem wskazówki licznika mi drgaja i zapalają się kontrolki nawet gdy silnik jest wyłączony i ten stan utrzymuje się jakieś 15 20 minut po tym czasie gdy jeżdżę to licznik działa normalnie. W zeszłym roku wymieniałem akumulator. Ostatnio gdy chciałem zapalić auto to bateria była całkowicie rozładowana. Podładowałem akumulator i problem chwilowo zniknął jednak w dniu następnym kontrolki znowu zaczęły migać. Przesyłam filmik jak to wygląda. Czy ktoś ma jakieś sugestie w czym może być problem? Pozdrawiam 20220920_070635.mp4

• 1 odpowiedź
    • 9,3 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez SHDY01,

Witam, Czy felgi Japan Racing JR37 19x8,5 5x112 /// ET: 35 CB: 66,6 Będą pasować do Audi A4 B8 2008r.?

• 0 odpowiedzi
    • 5,3 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez arczi901,

Witam , co to jest za cześć? Przytopil się przewodów tej okolicy i próbuje coś zaradzić

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez M1s13k,

Witam jestem posiadaczem Audi S4 B8 z 2010 roku z silnikiem 3.0tfsi 333km auto jest ze stanów i od jakiegoś czasu po odstaniu nocy w garażu po odpaleniu slychac takie dziwne pukanie jakby taki kawałek aluminium stukał o aluminium po chwili przestaje. Wiem że to takie wróżenie z fusów ale może ktoś miał podobny problem i podpowie co to może być z góry dziękuję.

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez ciezki,

Witam ,. Czy jest możliwość samoczynnego rozkodowania się świateł, czy może coś trzeba zmienić w mmi ? Chodzi o to , że wcześniej przy włączaniu kierunkowskazu prawego lub lewego lampa przednia przygasała , tego teraz nie mam . Wogole jak ustawic swiatla automatyczne w dzień aby wjeżdżając do tunelu lub inne miejsce zaciemnione było lepsze doświetlanie ?

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez kuki,

Witam. posiadam a4 B8 Avant w automacie. Niepokoją mnie dźwięki jakby szumy/cykanie po włączeniu przełożenia D lub R na postoju i przy ruszaniu . Na parkingu lub N odgłosy znikaja słychać sam silnik, co może być przyczyną ,proszę o poradę pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  8. Witam pisze z zapytaniem Co bym musiał zrobić by podłączyć telefon żeby móc puszczać muzykę przykładowo z yt,Spotify w samochodzie Audi a4 b8 2015

• 1 odpowiedź
    • 8,2 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Szadok,

Cześć. Mam do sprowadzenia rarytaska z uszkodzonym automatem o numerze VIN WAUZZZ8K99A002549. Opis w ogłoszeniu skromny, więc prośba - wyposażenie będzie ważne przy decyzji. Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez swirzu,

Witam, problem jest z szybko rozładowującym się akumulatorem. Praktycznie co rano muszę startować na kablach z zapasowego aku. Sprawdzanie poboru multimetrem i wyciąganie po kolei bezpieczników nie wiele dało, ponieważ po kilku minutach pobór stabilizuje się na ok. 0.008A , czyli bardzo mało. Jedyna anomalia jaką zauważyłem to przy kilku próbach mierzenia, kiedy pobór już był niski, nagle czterokrotnie klikał moduł w bagażniku po prawej stronie (ten od ręcznego). Wtedy skakało do 6A i powoli się obniżało (pytanie czy to standardowe, jednorazowe działanie czy może się to dziać x razy podczas nocy?) Dodam, że temperatura prawdopodobnie też ma znaczenie, bo w lato aż ta…

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez adamos545,

Witam czy do poliftowej b8 z 2.0 tdi można bezproblemowo założyć stalowe felgi 16 '' ?

• 1 odpowiedź
    • 1,8 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez damian_ww,

Witam. Mam problem, który nie daje mi spokoju - mianowicie - jechałem sobie w deszczową pogodę ~100km/h. Kałuże na drodze i lekki uskok spowodowany zmianą nawierzchni (stary asfalt na nowy). Po tym uskoku, po paru sekundach odczułem trzęsienie w aucie. Przypomina to bardziej uszkodzoną oponę aniżeli zwichrowane tarcze hamulcowe (przy hamowaniu nasila się trzęsienie natomiast nie czuć tego na kierownicy). Z racji, iż była to późna godzina to nie miałem czasu ani możliwości zajrzeć do auta. Następnego dnia się przejechałem - wszystko okej - więc odstawiłem autko. Dziś rano jadę, na początku jest okej, natomiast gdy auto się rozgrzało to problem powrócił. Macie pomysły co to…

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Guma 175,

Witam dzis mi się zapalił czek byłem na komputerze i pokazuje czujnik położenia wałku łańcucha. A moje pytanie! Czy wymienia się łańcuch w tych modelach ? Jeżeli tak to wie ktos jakie koszty? Kompletny Łańcuch? Przebieg 222.000 km

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  14. Cześć wszystkim. Zmagam się z problemem audi a4 b8 2011 2.0 tdi 170km, a dokładniej z jego odpaleniem. Lista błędów to parking brake malfunction, stabilization program fault, tpms (tire pressure monitoring system) i head light range (zasięg świateł). Po wyświetleniu takiej litanii błędów samochód nie odpala. Początkowo myślalem, ze tylko na ciepłym silniku to się dzieje, ale pozniej zauwazylem ze wystarczy odpalic i po chwili zgasic samochód a błędy się ukazują. Miałem taki przypadek tez gdy samochód stał od 6:00 do 14:00 w szczerym słońcu. W momencie kiedy te błedy mają "wywalic" na pulpicie slychac tykający przekaźnik 643 w podszybiu. Wymieniłem, ale okazalo się że para…

• 0 odpowiedzi
    • 4,8 tys. wyświetleń
  15. Witam. Potrzebuję pomocy lub podpowiedzi. Problem polega na tym, że wyświetla się przy uruchomieniu lub włączeniu zapłonu komunikat ESP fault i Parking Brake Malfunction do tego zapala się ESP i mruga kontrolka spirali. Wystarczy ponownie włączyć zapłon i odpalić jeszcze raz po czym błędy znikają. Nawet jeśli uruchomię samochód auto pracuje całkowicie normalnie, nie czuć żadnych spadków mocy czy nieprawidłowej pracy. Poniżej znajduje się skan auta, który zrobiłem VCDSem. Bardzo proszę, żeby ktoś spojrzał na to fachowym okiem. -------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------…

• 1 odpowiedź
    • 12,4 tys. wyświetleń
  16. witam, Mam problem, a mianowicie zapala mi się błąd na niskich obrotach na rozgrzanym silniku po przejechaniu okolo 20km " wyłączyć silnik ! Ciśnienie oleju za niskie " i jak auto stoi na wolnych obrotach czyli około 800 , jeżeli daje ciut gazu to błąd znika czyli np okolo 860-900 obrotów i błąd znika. Błąd się nie zapala jeżeli jeżdżę po mieście i na krótkich dystansach mimo, że jest rozgrzany, dopiero po jakiejś krótszej trasie około 20km. Sprawdzane było ciśnienie oleju na zimnym i ciepłym. Jak mocno się rozgrzał silnik to spadało do 0.3 bara . Ale jeżeli obrotów było około 1000 to było 0.5-0.6 bara. Miał ktoś może taki przypadek ? Audi A4B8 150km automat 2014r.…

• 0 odpowiedzi
    • 4,5 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez dawid098123,

Witam mam pytanie mam audi a4 b8 2.0 tdi oznaczenie silnika CAGA czy w tym modelu robi sie imbus olejowy czy nie jest to konieczne przebieg 280 tyś

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez BigGorson,

Witam, Wczoraj przydazyla mi się pierwsza awaria mojego auta Audi a4 b8 2011 2.0 TDI. Po przejechaniu około 300 m odczułem jakby silnik miał zaraz zgasnąć. Były to lekkie wibracje. Pomyślałem że to dwumas bo już kiepski jest ale jechalem dalej. Po paru kilometrach oczekując na skrzyżowaniu na zielone światło auto zgaslo. Próbowałem go odpalić wciskając kluczyk ale nie chciał zapalić. Po jakiś 10 minutach wpadłem na pomysł aby przytrzymac wciśnięty przycisk i wtedy zaskoczył. Na początku musiałem go trochę potrzymać na obrotach aby nie zgasł ale teraz działa jak nowy. Błędy jakie odczytałem to problemy ze świecami zarejestrowane około 6 miesięcy temu. Miał ktoś t…

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  19. witam Wszystkich, Kupiłem niedawno Audi A4B8 2014r. 150km. Mam problem, a mianowicie zapala mi się nieregularnie podczas trasy błąd " Filtr Cząstek Stałych Sprawdź Podrecznik". Nie ma reguły w jakim momencie. Raz zapala sie po 20 km , raz po 40km raz po 50,60,70km. Po Zgaszeniu auta i zapaleniu ponownie błąd znika. Podczas jazdy, gdy błąd się zapalił, nie było żadnych błędów(sprawdzone na kompie). Auto kupiłem niedawno, pytałem poprzedniej właścicielki zdarzyło jej się też ze to się zapalało ale sporadycznie. Autem wcześniej jeździła kobieta, czyżby DPF był troszkę zapchany ? Pytanko, czy miał ktoś podobno problemy ? Przeczyścić DPF'a komputerowo ?

• 0 odpowiedzi
    • 1 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Jozek132,

Mam pytanie czy da sie vcdesem wyregulowac tylne tloczki hamulca recznego?

• Thanks
    • 1 odpowiedź
    • 4,2 tys. wyświetleń
  21. witam serdecznie potrzebuje specyfikacji do pełnego serwisu olejowego skrzyni s-tronic w audi s4 b8 2010r numer VIN: WAUKGAFL5AA033046 znalazłem takie specyfikacje ale nie jestem pewny czy są prawidłowe: olej do sprzegieł - G 055 529 A2 - 7litrów olej do kół zębatych - G 052 549 A2 - 4.5 litra 1. filtr cisnieniowy - 0CK 325 121 D 2. filtr cisnieniowy - 0CK 325 149 D filtr ssacy - 0CK 325 421 A uszczelka miski - 0CK 321 371

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  22. witam czy ma ktoś instrukcję kolejności dokręcania śrub (prawa i lewa czesc silnika) pokrywy zaworów? potrzebuję również kolejność dokręcania śrub pokrywy dolnej skrzyni biegów s-tronic wraz z momentem dokręcania

• Thanks
    • 2 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Maciek128,

Witam wszystkich. Mam taki problem w swoim audi a4b8 mam szum wiatru tak jakby byla szyba niedosunieta na slupku b na wysokosci ucha kierowcy. Probowalem wszystkiego ustawianie drzwi doginanie ramki, w uszczelki wpuscilem dodatkowy wezyk, probowalem naklejac uszczelki do okien i nic nie pomoglo. Dzis obkleilem caly lewy bok samochodu tasma wszystkie szczeliny i dalej nic szumi jak szumialo. Podczas silnego wiatru albo mijania sie z ciezarowka slychac jakby wiatr o cos uderzal. Drzwi rozebrane calkowicie wszystkie uszczelki ok wygluszenie lusterka jest. Nie mam pojęcia co moze byc przyczyna tych szumow. Jeszcze w czasie deszczu slychac szum wody z pod kol. Prosze o pomoc

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 5,8 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Avabuy,

Dzień dobry wszystkim. Posiadam urwany adapter uchwytu filtra powietrza. Zakupiłem nowy, moje pytanie brzmi - jak wymienić stary adapter na nowy? Istnieje taka możliwość wogole?

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez konwera999,

Hej. Ma może ktoś z Was instrukcję obsługi po polsku b8 2013 rok?

• 0 odpowiedzi
    • 4,6 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.