Audi A4 B8 (2008-2015)
Forum Audi A4 B8. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
90 tematów w tym forum
-
Hej. Może mi ktoś pomóc co to za skrzynia mna pwy
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam zamiar zmienić felgi i opony w moim audi a4b8 z 2008 roku sedan. Teraz są 225/55 r16 . Chce wrzucić 18. I tu mam do szanownego grona pytanie. Czy taki set będzie leżał dobrze? Opony 245/40 r18(zalecane przez producenta) felgi 18, Et 39 szerokość 8”. Zastanawia mnie czy opona wejdzie na taka felgę gdyż różne znajduje informacje. Czy nie będzie nic ocierać przy takim ET ?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam , zastanawia mnie jedna rzecz mianowicie , po około 9 km po mieście samochód rozgrzewa się do temperatury 90° w okresie gdy temperatura na dworze +4, do tej pory miałem silnik benzynowy więc zapewne on szybciej się rozgrzewa , więc w tym wypadku 9km to nie dużo , ale gdy po rozgrzaniu na parkingu ustane i postoje po około 5 minutach na nawiewie ciepłym temperatura stopniowo zaczyna spadać ( oczywuscie silnik cały czas pracuje na wolnych obrotach) nie sprawdzałem czy taka sytuacja jest również po dłuższej trasie , ale zastanawiam się czy warto się tym przejmować ? Proszę o poradę.
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem z A4 b8 2.0tdi 136km 2013r. Szarpie po przekroczeniu 3tys obrotów. Wymienione zostało: wszystkie filtry, przepływomierz, pompa paliwa. Komputer nie pokazuje błędu, dopiero po odłączeniu zaworu EGR wyskoczył błąd pompy paliwa( po jej wymianie kilka dni ok potem znowu szarpie). Brak już sił Pomożecie!
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, posiadam audi z 2013r, jest to sedan sprowadzony z kanady z 8 stopniowym tipem, od jakiegoś czasu dochodzą mnie dziwne dźwięki z silnika, nie jestem w stanie stwierdzić skąd dokładnie, jest to taki stuk(bardzo cichy,ale słyszalny z kabiny), pojawia sie przy wyłączniu samochodu i ze zmiany biegu z 1/2. Drugi problem to przy ruszaniu z gorki(mam hill assist) jak rusze szybciej jest taki metaliczny dźwięk.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam proszę o pomoc, informacje mam auto z 2017 roku audi a4b8 2.0 diesel wyskoczył mi komunikat wymiana oleju i przegląd, o jakim przeglądzie tu mowa? Bo auto było kupione w Niemczech w Komisie i w dowodzie na dwa lata jest wbity, po drugie czy muszę wymienić olej w silniku i olej w skrzyni biegów s tronic w serwisie??? Co wchodzi w skład przeglądu??? I czy usunę ten komunikat wtedy gdy nie będę w serwisie aso dokonywał zabiegu Na załączonym obrazku kosztorys wysłali i chyba olej w skrzyni i silniku trzeba wymienić??
-
-
- 1 odpowiedź
- 8,3 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam serdecznie, mam pytanko może ktoś będzie wiedział, który to jest czujnik temperatury spalin w audi a4 b8 rocznik 2010 CAGA, 2.0Tdi 143km. Wyświetlona ikonka migającej sprężynki, później już ikonka silnika. Błąd to: P054400 typ permanentny, czujnik temperatury spalin dla rzędu 1, czujnik 1. Po wykasowaniu błędu temat się powtórzył. Poprosiłbym o jakieś informację. Pozdrawiam Sławek z Zamościa.
-
-
- 1 odpowiedź
- 13,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich. Mam problem z pompą wspomagania w w aucie, mianowicie jakiś czas temu strzelił mi pasek przez zużyty napinacz i tak się powkręcał że uszkodził mi pompę wspomagania. Mechanik stwierdził że pompa do wymiany, więc ją wymieniłem na bosch'owską. Teraz jak otwieram maskę to słychać tą pompę - taki metaliczny dziwny dźwięk jakby bzyczenie. Na skręconych kołach ten dźwięk ustaje. Może miał ktoś podobny problem? Pacjent: Audi A4 B8 2010 2.0. tdi 136km
-
- 1 odpowiedź
- 5,2 tys. wyświetleń
-
-
Poszukuje instrukcji w języku polskim do radia chorus audi a4 b8 2010r.
-
- 0 odpowiedzi
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Zwracam się do was z prośbą i poradą. Postanowiłem wymienić sprężyny na standardowe do sline. Aktualnie posiadam eibachy -30mm. Czy mogę je zmienić na te standardowe od sline nie zmieniając amorow? Pytam ponieważ nie wiem czy amory też były wymieniane. Z tego to patrzyłem to są wsadzone sachs tylko nie pamiętam dokładnych numerów. Audi a4 b8 2010 2.0 143km s line Vin: WAUZZZ8K0BA004194
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam następujący problem z moim kombikiem B8 , a mianowicie po wymianie wszystkich filtrow i oleju okazało się że coś bzyczy... Ten dźwięk jest o tyle dziwnt, że pojawia się tylko przy odpalonym silniku i chwilowo nasila się przy włączaniu świateł mijania albo wciśnięciu przycisku otwierania szyb ale tylko w momencie gdy już jest okno zamknięte i jest opór. Sprawdzałam j reuż wentylatory, radio bo takie były podejrzenia ale nic z tych rzeczy... Podejrzenie padło na alternator. Wymienione zostały rolki i napinacz bo były faktycznie zużyte ale bzyczenie nie ustało. Jeśli ktoś z was miał podobny problem to dajcie znać co z tym zrobic, bo już się tego nie da słuchać... …
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy wentylatory chłodnicy w A4 B8 z 2011 można zastąpić wersją z jednym wentylatorem
-
- 0 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam , posiadam w swoim audi mmi 3g+ lift , chciałbym mieć nawigację żeby nie używać telefonu . Teraz rodzi się pytanie czy jest jakaś możliwość zrobienia zrzutu ekranu telefonu ? Czy jest dedykowane radio/wyświetlacz na androidzie . Pozdrawiam .
-
- 4 odpowiedzi
- 6,5 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, jestem nowym użytkownikiem i poszukuję informacji na temat ewentualnych usterek krzyżaka kolumny kierowniczej. Dokładnie interesują mnie objawy jakie wyst ępiwały i po diagnozie okazało się ze to krzyżak. Od pewnego czasu w moim aucie występują strasznie irytujące stuki myślałem ze to zawieszenie przednie natomiast po wymianie praktycznie wszystkiego okazało się że jednak nie. Znalazłem kilka informacji na temat krzyżaka kolumny kierowniczej który może powodować takie właśnie irytujące stuki czy ktoś może miął taki przypadek w swoim aucie ? pozdrawiam Artur
-
- 0 odpowiedzi
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, 4 miesiące temu kupiłam audi a4 b8 z silnikiem 1.8 tfsi (wiem, ze jeden z gorszych) mam spory problem, a mianowicie z autka zaczął wyciekać olej, po czym wyskoczył błąd „check-in”. Na biegu jałowym samochod ma za małe obroty i szarpie, dodatkowo wyskakuje informacja ze dostaje się powietrze (tylko skąd). Samochód trafił na warsztat po podłączeniu do komputera ukazało się „zbyt uboga mieszanka paliwa” mechanik zaczął sprawdzać - uszkodzona odma, została wymieniona, niestety nic się nie zmieniło, błąd dalej się pojawia, a auto dalej szarpie. Miał ktoś podobnie ? Albo ktoś może wie co może być przyczyna? Ratujcie !! Mechanicy rozkładają rece
-
- 0 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
vitam czy jest ktoś na forum kto potrafi rozszyfrować nr. vin potrzebuje nr. koloru nadwozia nr vin WAUZZZ8K7AA185227 z góry dziękuje
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Wie ktos gdzie wymienie poza ASO rozrząd w 2.7 tdi na dolnym sląsku?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam problem odnośnie dwóch błędów: Address 01: Engine (J623-CAGB) Labels: 03L-906-022-CAG.clb Part No SW: 03L 906 022 JP HW: 03L 906 022 B Component: R4 2.0l TDI H01 9978 Revision: 11H01--- Coding: 0104002C18072118 Shop #: WSC 06335 000 00000 ASAM Dataset: EV_ECM20TDI03L906022JP A01009 ROD: EV_ECM20TDI03L906022.rod VCID: 7CEFE26BA6EB9E6243B8825-8028 2 Faults Found: 5244 - Fuel Pressure Sensor (G247) P0193 00 [032] - Short to Plus Intermittent - Not Confirmed - Tested Since Memory Clear Freeze Frame: Fault Status: 00000001 …
-
- 1 odpowiedź
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam jestem na kupnie a4 2013 2.0 tdi z silnikiem cjcb jakies opinie ?
-
- 0 odpowiedzi
- 7,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jestem posiadaczką Audi A4 Avant B8 2009 r 2.0 TFSI 180 KM, benzyna, skrzynia manualna. Standardowo miałam problem z braniem oleju. Zrobiłam remont silnika. Oleju już nie bierze…. Natomiast pojawił się inny problem. Po przejechaniu 400 km wyskoczyła mi na desce pomarańczowa ikonka silnika i zaczął silnik nierówno pracować. Pojechałam podłączyć pod komputer i wyszło, że za wysoka temperatura oleju. Wymieniłam olej (podobno silnik się układa). W oleju, który był zlany z silnika było czuć benzynę. Zostawiłam auto do obserwacji ale nic nie znaleziono. Stwierdził facet w warsztacie, że może silnik się układa i wymiana oleju pomoże. Pomogło na tyle, że ikonka silnik…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Czy jest gdzieś dostępna instrukcja polska do audi a4 b8 2012r avant?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Panowie mam pytanie jestem w trakcie kupowania a4 lecz znalazłem spory wyciek w okolicy pompy wspomagania. Czy jest ktoś tutaj co pomógł by określić czy coś poważnego. Dodam fotkę o co.mo chodzi.
-
- 0 odpowiedzi
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-
Czy ktoś może mi napisać coś o tym modelu - chodzi mi skrzynię biegów i ewentualne inne dolegliwości tego auta.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-