Audi A6 C5 (1997-2004)
Forum Audi A6 C5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
159 tematów w tym forum
-
witam moja audi szarpie w trakcie pszyspieszania, jestem po wymianie ezektora, odmy, wężyków podciśnienia proszę o pomoc moj silnik to 2.4 ARJ
-
- 1 odpowiedź
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
siema ,jest to mój pierszy post na ty forum ,chcialbym wymienic spreżarke klimatyzacji bo moja nie żyje i moje pytanie brzmi jaka musze wybrac zamiast mojej istnejacej,bo jak do tej pory nie moge znalesc na aledrogo takiej zeby miala taki sam rozstaw srób dolaczam zdjecia
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam , jak w temacie padł mi silnik poradzicie co zrobić ? Sprzedać czy kupować nowy silnik ?
-
- 1 odpowiedź
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, zakupiłem niedawno Audi A6 niestety skóra na przednich fotelach jest w fatalnym stanie i koniecznie muszę ją odnowić - bardzo proszę o informację gdzie znaleźć jaki mam kolor ? chcę zamówić identyczny jaki był fabrycznie - w załączniku naklejka z książki serwisowej wpisywałem w dekodery te kody i nic ... :/ z góry dzięki za pomoc !
-
-
- 1 odpowiedź
- 7,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, szykuje się do zakupu wycieraczek ale nie wiem jakie kupić, mianowicie chodzi mi o rodzaj adaptera jaki był stosowany w tym modelu (2001 rok, po fl, 1.9 130Km, avant). Dla ułatwienia zawieszczam zdjęcie. I ogólnie jakiej firmy polecacie? Konkretne przykłady?
-
- 1 odpowiedź
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Jestem posiadaczem AUDI A6 C5 1999 r. Problem polega na tym że jest brak podświetlenia panelu środkowego tj. Radia z nawigacją i klimatronika. Temperatura na wyświetlaczu jest ekran nawigacji też nie ma podświetlenia guzików przycisków.
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem gdyż po zakupie Audi i powrocie do domu, wskaźniki od temperatury płynie i poziomu paliwa spadły na dół i nic nie pokazują. Oświetlenie zegarów też jest słabe. Jeżeli ktoś coś wie na ten temat to proszę o poradę. To jest moje pierwsze Audi i jestem bardzo zadowolony z komfortu i przestrzeni i ogólnie z auta, mimo kilku poprawek. A6 c5 1.8t r 97,stan bardzo dobry. Pozdrawiam.
-
- 1 odpowiedź
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam tylną belkę do wymiany, teraz moje pytanie: Czy belka od avanta z 99 roku 2.5 będzie pasować do mojej 2.5, ale sedana? Wyglądają teoretycznie tak samo, załączam foty, niby prosta, w bardzo dobrym stanie.
-
- 1 odpowiedź
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich kupiłem audi a6c5 z 2002 sedana i potrzebuje instrukcje obsługi czy ktoś może mi pomóc
-
- 1 odpowiedź
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam zdjecie z oscyloskopu przedstawia sygnal z walu korbowego i z jednego z walkow rozrzadu.Gdzies tam wyczytałem że po przerwie w impulsach wału korbowego powinno wyjsc 14 u mnie jest 11 jakby 1 ząb na pasku.
-
- 1 odpowiedź
- 850 wyświetleń
-
-
Witam. Na początku pozdrawiam wszystkich fanów audi a6. Swoje audi a6 c5 posiadam od niedawna. Samochód jest z1997 roku i posiada motor o pojemności 2,4.Posiada on fajne naglosnienie i właśnie z tym mam problem. Wstawiłem radio pioneer z modułem na tylne glosniki, wymieniłem wzmacniacz blaupunkt w bagazniku na drugi bo był padnięty. Teraz gra ale tylne glosniki się nie odzywaj co może być
-
- 1 odpowiedź
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Ile wchodzi oleju do skrzyni manualnej w audi a6 c5 1.8t o oznaczeniu skrzyni dhw? Oraz jaki to olej
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Proszę o poradę, czy mogę bez wahania zamienić rozmiar opon z 255/35/18 na 255/40/18. Różnica między oponami to 3,86% czyli nowa opona ma większą średnicę o 25.5 mm. Czy taka różnica jest akceptowalna? Czy przy ostrym zakręcie opona nie będzie tarła o nadkole? 35 to dla mnie trochę za niski profil. Praktycznie co sezon lub 2 sezony felgi są do prostowania. A to niestety kosztuje. Teraz przyszła pora na wymianę opon, więc zastanawiam się czy przy tej okazji nie wymienić ich na profil 40. Audi S6 AVANT 2001r Czekam na odpowiedź Piotrek
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Problem mój polega na tym że przy prubie odpalenia samochodu, przekrecam kluczyk w stacyjce samochód nie odpala i zaczyna się dziwny dźwięk pod mąka. Jak by coś mielilo w okolicach egeru... Nagrałem film żeby pokazać mechanikowi. Niestety on nie ma pojęcia co to może być. Najgorsze jest to że jest to nieprzewidywalne. Nigdy nie wiadomo kiedy się powtórzy... Morze 20 razy pod rząd odpalić auto normalnie a może nie odpalić i zacznie mieli... Bardzo bym prosił o odpowiedź jeśli coś podejrzewacie. Dziękuję P. S dołączyłem film. Ten dźwięk wydobywa się przy wyłączonym silniku. Właśnie się dowiedziałem że jest Bendix rozrusznika... Będę wdzi…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Pytanie jak wyżej: czy wąż nagrzewnicy od anglika 1.8 będzie pasował do mojego 2.4? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
-
Mam taki problem. mam nawigację Audi plus po pewnym czasie radio zażądało kod wprowadzam orginalny kod zatwierdzam OK i wyświetla się komunikat "SAFE- pin nicht angeschlossen!" pytanie: skąd biegnie zasilanie na kablu do pina safe nie chcę robi tzw skróta z innego + tylko wymienic caly kabel bezpieczniki wszystkie ok =
-
- 0 odpowiedzi
- 6,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam raz na czas po odpaleniu samochodu miga mi kontrolka skrzyni biegow.Na ogol jest podswietlone na jakim przelozeniu jade np "D" a czasami miga caly czas PRNDS...czym moze to bys spowodowane?czy to jakas dotkliwa usterka?dodam ze skrzynia pracuje bez zarzutow. Jest to skrzynia automatyczna multitronic. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam panowie jak mozecie to pomóżcie .szukam serwa do mojej audi i mam duży problem by je znajsć nr vin WAUZZZ4BZXN072027 jakis kolo musiał robic serwo ale składał z dwóch jedno i chyba zostawił nr od innego serwa bo zamówiłem po numerze i nie pasowało na mocowaniach wiec zadzwoniłem do serwisu audi i po numerze vin powiedzieli ze do mojego audi serwo powinno mieć taki nr 8D0612107B i takiego własnie szukam bo raczej inne nie będzie pasować choć chciałbym się mylić jeżeli ma ktoś z was na sprzedaż takie serwo to pilnie kupię mój nr numer skasowany chyba ze ktoś z was zna inne rozwiązane z góry dziękówka
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Szanowni forumowicze Robiłem ostatnio kapitalkę skrzyni w jednym z warsztatów na Śląsku. Po remoncie właściciel warsztatu stwierdził, że skrzynia ok, auto mogłoby być do odbioru, ale ucieka płyn chłodniczy i uszkodzony został króciec przy zbiorniku wyrównawczym, i czy chcę to robić samemu. Powiedziałem, żeby wymienili- trudno zdarza się. Wtedy mi się lampka w głowie nie załączyła. Przy odbiorze auta powiedziałem, że chcę z ich mechanikiem się przewieźć. Auto było chwilę wcześniej jeżdżone po ich próbach drogowych, więc silnik był rozgrzany. Po przejechaniu kilku dosłownie kilometrów wskazówka wychyliła się ponad 100 st., by za następną chwilę poszybować przed czerwo…
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
witam poszukuję instrukcji do audi allroada quattro bo w tej instrukcji na forum nie ma nic na temat pneumatycznego zawieszenia.Będę wdzieczny jeśli ktoś zamieści instrukcję typowo do tego modelu oczywiście po polsku.Pozdrawiam Sumik.
-
- 0 odpowiedzi
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam podczas jazdy opadła roleta w bagażniku i sie nie zwija. Pytanie wie ktoś czy jest opcja naprawy i jak to zrobić ?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam potrzebuje wymienic zamek drzwi kierowcy ale mam problem z kupnem takiego zamka to znaczy zastanawiam sie nad kupnem nowego zamka na allegro ale nie wiem czy to jest dobry pomysł moze lepiej kupic uzywany.Prosze o pomoc jezeli ktoś kupił zamek w rozsądnej cenie i jest zadowolony.dzieki
-
- 0 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, szanowne grono ekspertów. potrzebuje Waszej pomocy. Mam okazję zakupić audi A6 C5 z silinikiem 2.4 170KM. Przebieg około 250tys. Chciałem zapytać czy warto? Jakie są wady i zalety? Jakie są najczęstsze koszty naprawy? Z góry dziękuje za pomoc!
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam ostatnimi czasami rozwalil mi sie wiatrak od wiskozy oczywiscie uszkodzilo chlodnice. Mechanicy stwierdzili ze lozysko wiskozy jest dobre i sen z oczu mi zwala myśl czemu ten wiatrak mi wywalilo jesli ktos wie bede wdzięczny
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-