Audi A6 C5 (1997-2004)
Forum Audi A6 C5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
159 tematów w tym forum
-
Witam. Pomocy Moja Audi 2. 4 gaz głośno pracuje na zimnym silniku tak około 1min. I takie metaliczne szuranie słychać? Co to może być? Nadmienię że wymieniłem olej na 5W30 MOBIL i parę dni po wymianie tak się dzieję.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie gdzie jest umieszczony głośnik basowy w audi a6 c5
-
- 2 odpowiedzi
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Ile wchodzi oleju do skrzyni manualnej w audi a6 c5 1.8t o oznaczeniu skrzyni dhw? Oraz jaki to olej
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
witam wszystkich ....jestem szczęśliwym posiadaczem mojej niuni...a6 c5/s6 2.5 tdi quatrro 2001r...wszystko w niej biega wręcz idealnie...ale trapi mnie ciekawość...więc..hmm...gdy kupowałem ją (całe szczęście nie od handlarza)sprzedający powiedział mi że wymieniał głowicę kpl...(też ją dostałem gratis) od nowszej audicy....jestem laikiem w tych sprawach i z czasem zapomniałem o sprawie...w piątek wymieniałem uszczelkę pod klawiaturą i powiedziałem mechanikowi aby spojrzał na wałki w jakim są stanie (przy okazji)...jeśli ktoś jest ze Szczecina to polecam BARTKA-najlepszy w Szczecinie...ale do sprawy..więc przy odbiorze auta mówi mi że wałki są w wyśmienitym stanie (auto…
-
-
- 4 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
witam poszukuję instrukcji do audi allroada quattro bo w tej instrukcji na forum nie ma nic na temat pneumatycznego zawieszenia.Będę wdzieczny jeśli ktoś zamieści instrukcję typowo do tego modelu oczywiście po polsku.Pozdrawiam Sumik.
-
- 0 odpowiedzi
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam szukałem wszędzie odpowiedzi nie znalazłem więc piszę temat Chodzi o to czy silnik ajp można zastąpić adr bez jakichś dziwnych operacji typu zmiana sterownika i nokablowania Oczywiście wziąć sam słupek i przełożyć konieczny osprzęt z ajp do adr wloncznie z elektronicznym napinaczem łańcuszka bo ten w ajp jest razem z czujnikiem i cewki są osobno a w adr jest jedna tyle różnic znam będę bardzo wdzięczny za sensowna odpowiedź czy taka operacja jest możliwa
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
witam , mam pytanie jaki dolac plyn do wspomagania kierownicy do audi a6 c5 2000r 2,4 benzyna ? pozdrawiam i dzieki za jakies info !
-
- 0 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam koledzy. Jakie macie świece w swoich samochodach ? Czy ktoś testował irydowe albo platynowe ? czy NGK to dobry wybór . Do tego modelu idą wg katalogu NGK BKR6EKUB Ale mi się wydaje że te produkcji Francuzkiej mają jakąś wadę . Atuo ma wszystko wymienione caly uklad paliwowy powtarzam caly paliwowy i caly zapłonowy no i nadal ciężko go odpalić rano jak zimniej się robi. Tak jakby nie na wszystkie załapał i po chwili dopiero wchodzi na obroty a dodatkowo czuć po chwili niedopaloną benzynę z wydechu . Dlatego obstawiam właśnie świece. Auto ma instalację LPG ale odpala na benzynie . Isntalacja też została odłaczona na miesiac i nie bylo poprawy wiec to nie wina LPG. Wyd…
-
-
- 1 odpowiedź
- 11,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Was. Podpowiedzcie mi proszę w jakie najlepiej swiece zainwestować - tańsze też się dobrze sprawdzają?? Wymieniac wszystkie czy tylko przepalone? Silnik BAU 2,5 quattro z 2003. Proszę o jakieś wskazówki. Pozdrawiam
-
-
- 2 odpowiedzi
- 7,3 tys. wyświetleń
-
-
dzień dobry, proszę o poradę jakie żarówki LED dokupić ? wiem, że są różne rodzaje, np. c5w, p21w itd ale np. z samych c5w są różne długości zależy mi na poprawie oświetlenia tablicy rejestracyjnej, bagażnika, świateł cofania
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Przymierzam się już niedługo do wymiany paska rozrządu. Chciałbym, żebyście doradzili mi jakiej firmy pasek rozrządu wybrać? pozdrawiam
-
- 5 odpowiedzi
- 9,8 tys. wyświetleń
-
-
A więc kupiłem allroad i był w niej zmieniany silnik. Podpielem pod kompa i blad w klimie czujnik ciśnienia. Głębsze grzebania wykazało że ktoś włożył wtyczkę z chalogena w czujnik i odwrotnie. Zamieniłam je i próba diagnozy i tu babojaga nie mam komunikacji z Klima wszystko inne działa. Byłem u gościa od klimy sprawdził i jest nabita cały czas świeci się econ. Moje pytanie czy jest jakiś bezpiecznik od lini klimy czy nie. Czujnik 3 pinowy jak bym miał jakąś rozpiske na którym pinie co jest. Albo z panelu klimy linie podciągnąć do radia. Zmieniłem w menedzaru zanadn przesyl i nie pomaga. Diagnoza robiona vag kkl , vag k can i delphi i na delphim pierwszym ra…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam takie pytanie dużo ludzi posiada climatronic ale jeżeli kogoś zapytać co i jak no to się zaczynają niejasności?Chodzi mi jak używać zimą aby jezdzić ekonomicznie? Z tego co wyczytałem to najlepiej ustawić na 22st. nacisnąć AUTO i to jest najlepsza opcja.A co będzie jeżeli przy tym ustawieniu nacisnę ECO czy auto będzie normalnie grzało ? co zmniejszy zużycie paliwa?
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
siema ,jest to mój pierszy post na ty forum ,chcialbym wymienic spreżarke klimatyzacji bo moja nie żyje i moje pytanie brzmi jaka musze wybrac zamiast mojej istnejacej,bo jak do tej pory nie moge znalesc na aledrogo takiej zeby miala taki sam rozstaw srób dolaczam zdjecia
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, zakupiłem niedawno Audi A6 niestety skóra na przednich fotelach jest w fatalnym stanie i koniecznie muszę ją odnowić - bardzo proszę o informację gdzie znaleźć jaki mam kolor ? chcę zamówić identyczny jaki był fabrycznie - w załączniku naklejka z książki serwisowej wpisywałem w dekodery te kody i nic ... :/ z góry dzięki za pomoc !
-
-
- 1 odpowiedź
- 7,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Moja siostra ma problem z audi A6 1.9tdi z 1999, mianowicie świeci jej kontrolka od poduszek powietrznych. Była u mechanika podpiął audi pod vaga i powiedział że usunął problem . Niestety po jednym dniu znowu świeci kontrolka. Ma ktoś pomysł co może być przyczyną. Pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
witam potrzebuję książkę napraw do A6 C5 2002 1,9 tdi. to co jest już umieszczone to książki obsługi jak widzę jeśli ktoś ma dostęp będę wdzięczny. czekam na jakieś odpowiedzi ewentualnie podpowiedzi gdzie można taką książkę znaleźć.
-
- 0 odpowiedzi
- 5,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich fanów Audi. Poszukuję polskiej wersji książki serwisowej do RS 6 C5. Posiadam niemiecką wersję, a w salonie nie chcą mi pomóc. Proszę bardzo wszystkich którzy maja polską wersje lub wiedzą gdzie szukać o pomoc , gdyż w wersji A6/S6 nie jest opisany plan serwisowy. Dziękuję i pozdrawiam. Mateusz.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam,mam pytanie odnosnie wyjęcia lampy przedniej od strony pasażera w audi a6c5,przepaliła mi się żarówka i nie mam dojścia z pod maski, lampę odkręciłem próbowałem ja wyszarpnąć ale coś nie idzie ktoś wie jak to zrobić??bo nie chce nic na siłę żeby nie połamać.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 7,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam raz na czas po odpaleniu samochodu miga mi kontrolka skrzyni biegow.Na ogol jest podswietlone na jakim przelozeniu jade np "D" a czasami miga caly czas PRNDS...czym moze to bys spowodowane?czy to jakas dotkliwa usterka?dodam ze skrzynia pracuje bez zarzutow. Jest to skrzynia automatyczna multitronic. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Czy ktoś może mi napisać gdzie i jak wygląda moduł TV. Wiem że z tyłu z lewej strony w schowku ,ale ja tam widzę trzy czarne skrzyneczki . Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
witam Was wszystkich i pozdrawiam. od miesiąca jestem posiadaczem pięknej a6 i mam pare pytań co do paru spraw .2,5 tdi 150km 99r wymieniłem rozrząd tydzień temu i zauwarzyłem że po wymianie nie zmienia tak płynnie biegów jak przed wymianą.podczas wymiany rozrządu uleciało nam troche oleju z chłodnicy( który był dość ciemny) miał na to wpływ?? gdzie można sprawdzić stan oleju w skrzyni i jak go wymieńić , na jaki?? Kolejny problem to z głównego koła zamachowego wysuwała sie dziwna część która zniszczyła osłonę silnika i zaczeła niszczyć (wycierać ) przewody od klimatyzacji!!! część ta wygląda jak kołnierz z blachy wciśnięty w te koło nie była rzadną śrubą zamocowany a z …
-
-
- 4 odpowiedzi
- 5,7 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry, polecacie jakiegoś fachowca, który montuje tempomatu z Dolnego Śląska ? Im bliżej Wałbrzycha tym lepiej
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Na początku pozdrawiam wszystkich fanów audi a6. Swoje audi a6 c5 posiadam od niedawna. Samochód jest z1997 roku i posiada motor o pojemności 2,4.Posiada on fajne naglosnienie i właśnie z tym mam problem. Wstawiłem radio pioneer z modułem na tylne glosniki, wymieniłem wzmacniacz blaupunkt w bagazniku na drugi bo był padnięty. Teraz gra ale tylne glosniki się nie odzywaj co może być
-
- 1 odpowiedź
- 3,7 tys. wyświetleń
-