Audi A6 C5 (1997-2004)
Forum Audi A6 C5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
159 tematów w tym forum
-
witam Was wszystkich i pozdrawiam. od miesiąca jestem posiadaczem pięknej a6 i mam pare pytań co do paru spraw .2,5 tdi 150km 99r wymieniłem rozrząd tydzień temu i zauwarzyłem że po wymianie nie zmienia tak płynnie biegów jak przed wymianą.podczas wymiany rozrządu uleciało nam troche oleju z chłodnicy( który był dość ciemny) miał na to wpływ?? gdzie można sprawdzić stan oleju w skrzyni i jak go wymieńić , na jaki?? Kolejny problem to z głównego koła zamachowego wysuwała sie dziwna część która zniszczyła osłonę silnika i zaczeła niszczyć (wycierać ) przewody od klimatyzacji!!! część ta wygląda jak kołnierz z blachy wciśnięty w te koło nie była rzadną śrubą zamocowany a z …
-
-
- 4 odpowiedzi
- 5,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z abs a polega on na tym iż od jakiegoś czasu było tak że gdy auto stało jakiś czas wsiadałem odpalałem i odjazd wszystko ok,po jakimś czasie jazdy kilku hamowaniach zapalała się kontrolka od abs i jazda bez abs potem to samo ,znowu jak stało to to ta sama sytuacja teraz natomiast zapala się za każdym razem koleś podłączał się jakimś vagiem ( nie śmiejcie się nie znam sie widziałem tylko że napis na tym użądzeniu to vag) ale nie mógł połączyć się z absem wszystko inne sprawdzał bez problemu silnik,klima poduchy itp w czym rzecz ????? natomiast co mnie niepokoi to jakieś lekkie chrobotanie w prawym przednim kole może to łożysko choć on mówił że mu na to …
-
- 3 odpowiedzi
- 7,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich na forum. Nie wiem czy właściwie wstawiam post więc z góry przepraszam. Posiadam Audi A6C5 1.8t avant 2002, silnik AWT. Szukałem na forum i na internetowej Etce ale nie znalazłem. Likwidując wyciek oleju zauważyłem trójnik który jest zamontowany na wężach koło filtra oleju. Jedno z wyjść jest kołnierzowane i w to miejsce wchodzi luzem wężyk bez żadnych zabezpieczeń (załączam 2 zdjęcia (wężyk wsunięty i wyciągnięty)). Więc mam pytanko, czy tak ma być czy w tym miejscu powinno coś jeszcze być zamontowane. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Chce zapytać jakie ciśnienie zalecacie do kombiaka a6 c5 diesel 2.5 163 km. Mam kapcie 205/50/ r17 ? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem z centralnym zamkiem. W skrócie opiszę : nowe baterie w pilocie, jeden zamek w drzwiach i to w klapie bagażnika, jeden klucz {pilot). Otwieram mechanicznie przez zamek w bagażniku, wtedy pilot działa, otwiera i zamyka ile chcę, ale jak go zamknę i po 10 min. wracam żeby otworzyć to nie reaguje i ponownie muszę otworzyć mechanicznie, Co to może być?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Jeżdżę audi a6 z 2002r. 1.9tdi 130KM. W trasie nagle straciłem całą moc i autko ledwo co się rozpędza zarówno na niskich jak i wysokich obrotach a pod górkę nawet przy 2000 obr/min nawet zwalnia. Audi niby normalnie chodzi żadnych dziwnych dźwięków i moje pytanie czy ktokolwiek także miał taki problem? Oraz proszę o ewentualne propozycje co mogło się zepsuć żebym wiedział czego się spodziewać ewentualnie gdzie szukać usterki. Z góry dziękuję i pozdrawiam
-
-
- 6 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Mam problem z doborem felg do swojej c5. Nie mam quattro. Mam 2.5 tdi 180hp sedan tiptronik. Chcę założyć opony na przód 225/45 R18 i tył 255/40 R18. Znalazłem felgi 8.5j i et 55 to byłaby przednia oś. Wydaje mi się, że wejdzie. Zaś na tył 10 cali felga et60 i dystans 25mm. Obecnie jest felga 8j założona i et 47. Zmierzyłem odległości i wyszło mi, że mam Przód 25mm luzu Tył 30mm luzu Na tych felgach co są założone teraz 8j. Wejdzie mi te 10 cali z tyłu żeby nie obcierało? Wydaje mi się, że zawieszenie mam seryjne nie obniżone. Niby 8j przód i 9j tył przy et 35 by było ok, ale jeśli by nie wystawały 10 cali to osobiście wolę włożyc 10 c…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Potrzebuję pomocy w rozszyfrowaniu logów (tzn. co jest źle) http://vaglogi.pl/log-003_004_007_Uctdb7.html statyczne http://vaglogi.pl/log-003_004_008_5kF1Ci.html dynamiczne http://vaglogi.pl/log-003_010_011_zvPR7Z4.html dynamiczne http://vaglogi.pl/log-011_013_014_FJ826.html statyczne
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Potrzebuję fachowej pomocy. Auto samo dzwoni na nr 112 i to nie raz - ponawia dzwonienie zaraz po rozłączeniu się konsultanta alarmowego numeru 112 .... W książce serwisowej wyczytałem, iż automatyczny sygnał SOS zostaje wysłany, jeżeli uaktywniona została poduszka bezpieczeństwa, albo napinacz pasa. Po podłączeniu komputera, znaleźliśmy błąd napinacza pasa tylnej kanapy, pas środkowy. Jak sobie poradzić z tym problemem. Jak dostać się do wtyczki napinacza pasa w tylnej kanapie? Lub czy da się wyłączyć samą funkcję sos z pozycji komputera diagnostycznego?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, przymierzam się powoli do podniesienia mocy w audi ale auto od dołu bardzo słabo przyspiesza, dopiero od 3 tyś obr coś tam zaczyna jechać. Wywalony jest już katalizator wstawiony DP, błedów nie pokazuje, zrobiłem logi, proszę o jakieś sugestie co sprawdzić jeszcze lub co trzeba wymienić. http://vaglogi.pl/log-002_033_LGZYyQq.html http://vaglogi.pl/log-003_020_35Lz20e.html http://vaglogi.pl/log-115_118_QrGChD8.html
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
wybaczcie jesli juz bylo, albo w zlym dziale pisze, jak cos to przeniescie, ale nie moge znalezc podobnego tematu a schematu elektrycznego nie moge rozkminic. mam problem. mianowicie w jednym czasie padlo mi oswietlenie drzwi kierowcy oraz tylnych drzwi pasarzera wraz z podswietleniem wnek na nogi dla tych miejsc. jak sie je otwiera to nie zapalaja sie ani te lampki w drzwaich ani gorne oswietlenie kabiny. w przypadku otwarcia pozostalych drzwi oraz centralnego zamka to wszystko gra poza w/w drzwiami. zarowki sprawdzilem i wydaja mi sie ze sa sprawne. jest w zamku jakis czujnik odpowiedzialny za to ? jest tylko w przednich drzwiach i jest odpowiedzialny za np pare drzwi …
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Kupiłem A6, cały rozrząd był wymieniany "60 000 km" temu(pewne).Czy jest konieczna wymiana całego rozrządu po takim przebiegu, czy wystarczy tylko wymiana paska i rolek? Z góry dziękuje za odpowiedź. Dawid
-
-
- 5 odpowiedzi
- 15,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam zapaliła się żółta kontrolka oleju dolałem 2 litry bo bagnet był suchy a kontrolka dalej się pali
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam jestem posiadaczem audi a6 c5 2.4 multitronic skrzynia jest po remoncie został wymieniony pasołańcuch pompa oleju filtr oleju oraz sterownik skrzyni....sterownik był naprawiany ale okazało się że trzeba go wymienić było wszystko ok dopóki auto sie nie rozgrzało i dalej szarpie przy ruszaniu i przy predkości 120-140km/h...odrzucała nawet adaptacje;/ może ktoś miał taki przypadek i byłbym wdzięczny za podpowiedz....nie były regenerowane jeszcze elektrozawory czy to może one są uszkodzone ;/ będę wdzięczmy za podpowiedz
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
witam wszystkich ....jestem szczęśliwym posiadaczem mojej niuni...a6 c5/s6 2.5 tdi quatrro 2001r...wszystko w niej biega wręcz idealnie...ale trapi mnie ciekawość...więc..hmm...gdy kupowałem ją (całe szczęście nie od handlarza)sprzedający powiedział mi że wymieniał głowicę kpl...(też ją dostałem gratis) od nowszej audicy....jestem laikiem w tych sprawach i z czasem zapomniałem o sprawie...w piątek wymieniałem uszczelkę pod klawiaturą i powiedziałem mechanikowi aby spojrzał na wałki w jakim są stanie (przy okazji)...jeśli ktoś jest ze Szczecina to polecam BARTKA-najlepszy w Szczecinie...ale do sprawy..więc przy odbiorze auta mówi mi że wałki są w wyśmienitym stanie (auto…
-
-
- 4 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
siema ,jest to mój pierszy post na ty forum ,chcialbym wymienic spreżarke klimatyzacji bo moja nie żyje i moje pytanie brzmi jaka musze wybrac zamiast mojej istnejacej,bo jak do tej pory nie moge znalesc na aledrogo takiej zeby miala taki sam rozstaw srób dolaczam zdjecia
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
siema Panowie mam pewien problem otoż nie otwiera mi sie jedna szyba z pilota a mianowice szyba od kierowcy dodam ze jak zostawie ja otwarta to sie zamyka ,gdzie szukac przyczyny ??? wszystkie inne chodza prawidlowo
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
witam mam fabryczne radio (audi concert) na kasete z systemem bose ,chce kupic zmieniarke , czy bedzie to dzialalo czy te radio ma wyjscie na zmieniarke ? nie moge znalesc nigdzie kodu do tego radia bo gdy je wyjme bedzie on chyba potrzebny ? jak i gdzie taki kod moge zdobyc ? dzieki z gory za informacje i pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem z moim Audi a6 1.9 tdi 2003r.Kilka dni temu kupiłem swoje Audi które było nie na chodzie silnik kręcił ale nie chciał zapalić? poprzedni właściciel mówił że naj prawdo podobnie padły pompowtryski? przebieg 132tyś mil(niby wiarygodny) jak można to zdiagnozować czy padły wtryski a nie coś innego?jak np imo czy ECU? mówił też że jak wcześniej odpalał auto to na początku czesło nim a po chwili silnik chodził normalnie??Mam nadzieje że mi coś pomożecie bo chciał bym to naprawić i móc cieszyć się jazdą tym autkiem:)
-
-
- 4 odpowiedzi
- 7,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy ktos z grupowiczow jest w stanie sprawdzic autko po vin .Chialbyb kupic ale najlepiej sprawdzic co i jak
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie gdzie jest umieszczony głośnik basowy w audi a6 c5
-
- 2 odpowiedzi
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, ostatnio byłem zmuszony wymienić silnik w mojej c5. Miałem motor o oznaczeniu ALF, włożyłem o oznaczeniu AML. Przy okazji została wymieniona skrzynia z pięcio na sześciobiegową, bodajże z audi a6 2.7 biturbo. Jestem niemal na finiszu iii... utknąłem na spinaniu węży podcisnienia. Ściągnąłem schematy z neta ale nie potrafię się w nich odszukać. Gdyby jakaś życzliwa duszyczka mogła podesłać parę czytelnych zdjęć silnika z widokiem z góry będę dozgonnie wdzięczny, gdyż na tych z neta zawsze czegoś brakuje
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
witam , mam pytanie jaki dolac plyn do wspomagania kierownicy do audi a6 c5 2000r 2,4 benzyna ? pozdrawiam i dzieki za jakies info !
-
- 0 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Jak w temacie chciałbym wiedzieć co to jest i czy mogę znaleźć coś na aalegro czym mogę to zastąpić. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/24338f2c72c4360c.html Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 6,2 tys. wyświetleń
-
-
Hej, do wczoraj wszystko działało. Posiadam nie orginalne radio i po wyciągnieciu kluczyka radio gasło. wczoraj nagle przestał działać centralny zamek z pilota i radio nie gaśnie, miał ktoś taki przypadek??
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-