Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A6 C5 (1997-2004)

Forum Audi A6 C5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez kaes85,

Witam wszystkich. Koledzy , od kiedy wymienilem klocki, ciagle mialem ostrzezenie na temat klockow od fisu, wiecie to zolte. Strasznie mnie to irytowalo wiec podjechalem do zaufanego mechanika, ktory posprawdzal czujniki i stwierdzil, ze wszystko jest ok , i wyciagnal " czujnik plynu hamulcowego?" twierdzac ,ze on jest zrypany. teraz fis jeszcze bardziej mnie irytuje bo piszczy i swieci czerwonym wykrzyknikiem. Wiecie Panowie czy to jest na pewno czyjnik plynu hamulcowego ? ZAlaczam foty. I cokolwiek to jest, bylby ktos w stanie pomoc namierzyc te czesc? bo ja szukam czujnika plynu hamulcowego na allegro itp i w calym internecie nie moge tego czegos znalezc.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 3,5 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Qybo,

Czy ktoś z Was orientuje się w jakich w jakich cenach chodzi pompowtryskiwacz 1.9 tdi cena? Interesuje mnie cena nówki sztuki, bo te z allegro używki to są nie pewne. Rozważem też regenerację w polecanym Bosch Service w Stalowej Woli http://www.wtryskiwacz.com ale najpierw zrobię dokładne rozeznanie. Dużo mechaników wysyła do nich też do regeneracja turbosprężarki http://www.regeneracja-turbosprezarek.pl patrząc na te strony widać , że jednak profesjonalnie. Pewnie robią dobrze jaki piszą na forum dlatego ludzie są z ich usług zadowoleni.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 3,2 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez maliniak59,

Witam Czy ktoś może mi napisać gdzie i jak wygląda moduł TV. Wiem że z tyłu z lewej strony w schowku ,ale ja tam widzę trzy czarne skrzyneczki . Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez ChristopherGdy,

Witam Mam pytanie odnośnie paliwa do n/w silnika. Co polecacie wlewać do zbiornika ? Audi A6 C5 model 2002 silnik 3.0 v6 benzyna, oś przednia, automat pozdrawiam Krzysztof

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez WeraP,

Witam. W ubiegłym tygodniu postanowiłam zrobić porządek z klimatyzacją, czyli odgrzybianie, uzupełnianie... i jest problem.Nie działa sprężarka. Ma ktoś może do odsprzedania? Najchętniej w okolicy Bielska Białęj. A przy okazji, poradźcie proszę. Sprzedający, zapewniał mnie że klimatyzacja w samochodzie działa. Niestety okazuje się, że nie dość że przewody trzeba było powymieniać, bo były podziurawione, to teraz jeszcze ta sprężarka... Ktoś z Was orientuje się, czy jest jakaś szansa na zwrot kosztów ze strony gościa, który ewidentnie mnie oszukał?

• 0 odpowiedzi
    • 4,4 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez radzio198,

Witam. Niedawno stałem się posiadaczem audi a6 c5. Został w nim założony sterownik centralnego zamka(brak oryginalnego kluczyka). Ostatnio zauważyłem że nie zostały podpięte wszystkie kable wychodzące ze sterownika. Mianowicie nie zostało podłączone otwieranie klapy bagażnika i opcja domykania szyb - i gdzie to teraz podłączyć? Potrzebuje jakiegoś schematu pinów modułu komfortu lub opis kostek znajdujących się obok dźwigni otwierania maski. I czy otwieranie/domykanie jest za pomocą impulsu + czy - ? Z góry dziękuje za odp. Pozdrawiam!

• 0 odpowiedzi
    • 4,8 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez teosk,

WITAM. Potrzebuję pomocy w rozkodowaniu VIN od AUDI A6 C5 1,9 TDI 130KM z 2001r., najbardziej to mi chodzi o sprawdzenie ilości przejechanych kilometrów. WAUZZZ4BX2N011751 Z góry dziękuję.

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez szymonfx,

Witam , takie pytanko , czy można założyć wskaźnik ciśnienia oleju i czy można odrazu podłączyć to do fabrycznej kontrolki w liczniku ? , poprostu chciałbym wiedzieć jakie ciśnienie oleju jest w silniku . Drugie pytanko to takie , że na zimnym silniku musze trosze pokręcić aby zapalił ale juz potem przez cały dzień pali od kopa , czyżby czeka mnie zmiana świec żarowych ? , dzięki za odpowiedzi

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez okafi,

Witam, Jak w temacie chciałbym wiedzieć co to jest i czy mogę znaleźć coś na aalegro czym mogę to zastąpić. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/24338f2c72c4360c.html Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 6,2 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez moody,

Witam, w moim Audi A6/C5 2000r, 2.5 TDi mam problem tego typu, że ma bardzo mało mocy na niskich obrotach, na wyższych jest okej, ale na niskich wolno się zbiera spod świateł. Zaczyna się zbierać od 2500-3000 obrotów. Inna sprawa, że ma duże spalanie (w granicy 13 litrów na 100). Gdzie szukać rozwiązania ? Od czego zacząć poszukiwania ?

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 8,1 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez paszi35,

Witam! Jestem użytkownikiem samochodu Audi A6 2001 1.9TDi 130km i od pewnego czasu mam problem z mocą nikt nie potrafi mi pomóc. Problem wygląda następująco: Samochód na wolnych obrotach zachowuje się normalnie dochodzi do czerwonego pola na obrotach. natomiast kiedy zaczynam jazdę i wrzucę bieg zaczynają się problemy z mocą. wskazówka obrotomierza nie przekracza 2000obr/min. a prędkość maksymalna to 100km/h. pedał w podłodze i dalej to samo, zero mocy. Mechanik wymienił następujące części: pompo wtryski, turbina (regeneracja) moduł n75, czujnik ciśnienia, sprawdzony został przepływomierz. Samochód został podpięty pod komputer i nie wykazuje żadnych błędów... czy ktoś mi…

• 3 odpowiedzi
    • 7,9 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez GANDALF,

Witam Dwa tygodnie temu zakupiłem Audi A6 C5. Czy któryś z kolegów pomoże mi rozszyfrować VIN? Z góry dziękuję. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez gosc24-g1,

Wiatam wszystkich Moze ktos juz przerabial taki temat bo szukam sondy do mojej a6 z takim nr 078-906-265m z boscha jest 0258-006-287 ale nigdzie nie moge jej znalesc inter nie ma i inne znane hurtownie tez wymiekaja dzieki za jakie kolwiek informacje pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez dawids1980,

witam wszystkich mam problem z niedziałającym nawiewem , klimatronik steruje silniczki chodzą ale nic nie wieje podmieniałem z inego auta rezystor ,przekażnik klimatronik ,moduł komfortu ,w innym aucie działa jest ok . zauwarzyłem że ktoś wcześniej kombinował przy wiązce elektrycznej , silniernk dmuchawy na krótko działa . zmierzyłem miernikiem 3 przewody dochodządze do rezystora cienki sterujący idący do klimatronika jest ok na brązowym z zielonyn 00 na brązowy prawie 12 obojetne od ustawienia mocy dmuchawy a podobno powinna tam być sama masa może zwarcie prosze jeśli ktoś wie od czego wyprowadzony jest brązowy kabelek idący do rezystora sprawdził bym czy nie jest prze…

• 0 odpowiedzi
    • 5,7 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez gosc24-g1,

Witam wszystkich Mam pytanie ponieważ zmieniłem laptopa na ktorym jest system vista nie dziala mi vsds i vag-com caly czas jest problem z kablem obd2 stal sie niewidzialny dla tych programow jedynie co dziala to tylko vag 4,9 czy to jest temat do rozwiazania ? Jak mam zrobic rzeby dzialaly mi te programy vcds lub vag-com dzieki za info i pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 6,5 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez gosc24-g1,

Witam Panie i Panowie ! Mam pytanie o olej do silnika 2.4 v6 165 koni ,jaki najlepiej stosowac w sensie o jakich parametrach i jakiej firmy polececie , przebieg to 234000 i martwie sie zeby nie piardly napinacze na walkach bo ponoc droga sprawa je wymienic ! pozdrawiam serdecznie

• 2 odpowiedzi
    • 8,1 tys. wyświetleń
  17. Witam mam problem ze swoją audi a6 c5 2003r, mój problem polega na tym że audi zaczęło się palić w środku mianowicie zajął się prawy boczek ,siedzenie i trochę deski oraz spaliła się podsufitka , środek sobie załatwiłem już cały kable od siedzenia całe w boczku też deska już po wymianie na nową kable też w porządku , niektóre kable w podsufitce musiałem uciąć gdzyż się potopiły i popaliły więc czy ktoś zechciałby mi pomóc bądź dać jakiś schemat całej tej instalacji ? Dziękuje i pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 7,1 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez pawel0892,

Witam, Mam problem z moim c5 2,5 tdi Quattro...od początku... jechałem autostradą w Niemczech, nagle wyskoczyła kontrola esp i auto zaczęło tracić moc... Maksymalnie dało się jechać 30 km/h... Podjechałem do serwisu boscha i tam wyszedł błąd 0055F. Auto wróciło na lawecie.w/g Niemców to coś z pompą olejową, ale mój mechanik mówi, że to nie pompa. Autko pojechało do serwisu Audi, tam rozłożyli ręce i mówią że trzeba sprawdzić walki i rozrząd...sprawdził to mechanik i mówi,że ok... POMÓŻCIE!!!

• 0 odpowiedzi
    • 6,1 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez gosc24-g1,

witam mam takie pytanie , pewnego ranka odpalilem samochod i nie zgasla kontrolka od poduszek podlaczylem kompa i pojawil sie blad 17931 opis byl taki ze wystrzelona zostala poduszka blad nie zwiazany z urzadzniemcos takiego mniej wiecej , auto nie bylo nigdy rozbite wiec troche mnie to zdziwilo czy sa jakies bezpieczniki lub jakis przekaznik zwiazany z poduszkami ? moze juz ktos mial podobny przypadek ?~! pozdrawiam i dziekuje z gory za jakies wiadomosci i uwagi

• 0 odpowiedzi
    • 6,4 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez gosc24-g1,

witam mam takie pytanie ,szukam od jakiegos czasu napinacza lancucha (fazator) do lewej glowicy i jakos nie moge znalesc a org.jest dla mnie niestety za drogi moze ktos juz to przerabial ten temat i wie gdzie moge szukac , mam nr org 078-109-089-c audi 2,4 a6 c5 2000r. Dziekuje za jakie kolwiek informacje i pozdrawiam .

• 0 odpowiedzi
    • 6,4 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez zolwik,

Witam,mam pytanie odnosnie wyjęcia lampy przedniej od strony pasażera w audi a6c5,przepaliła mi się żarówka i nie mam dojścia z pod maski, lampę odkręciłem próbowałem ja wyszarpnąć ale coś nie idzie ktoś wie jak to zrobić??bo nie chce nic na siłę żeby nie połamać.

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 7,1 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Suruwa,

Witam, Niedawno zakupiłem Audi S6, nie bardzo go jeszcze "ogarniam" dlatego proszę Was o pomoc. Po przejrzeniu instrukcji zauważyłem, że powinienem mieć guzik od MENU w konsoli środkowej, problem w tym, że go tam nie ma. Jak dostać się do Menu ? Posiadam nawigację Audi, czy w niej dostanę się do menu, chciałbym np. zmienić język na Angielski. Pozdrawiam Mateusz.

• 0 odpowiedzi
    • 7,3 tys. wyświetleń
  23. Witam wszystkich Wiem że temat wiele razy wałkowany, sam czytałem wiele postow, ale nie znalazłem odpowiedzi na wszystkie pytania. Jeśli coś źle wiem to poprawiajcie mnie. Zacznijmy od tego, że w C5 z 2003r są 2 czujniki z lewej str w pzrednim i tylnim kole, Na ogół problem z samopoziomowaniem polega na przerwanych wtyczkach, brakiem ich styku. Mam mianowicie taki problem jak większość z Was. Wyświetla się problem z samoregulacją. Autko przed kupnem zostalo sprawdzone w serwisie aso. Wykazali: Dynamiczna regulacja zasięgu swiateł 4Z7907357 dynamische LWR D09 kodowanie 50 numer serwisu - to już nie istotne 1 rozpoznano usterkę 00774 031 czujnik poziomu samochodu ty…

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 20 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Jimy_GM,

Hej. Miał ktoś problem z podświetleniem włącznika świateł mijania?? Spaliło mi się podświetlenie. Można wymienić samo podświetlenie ??

• Upvote
    • 9 odpowiedzi
    • 14,4 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Jimy_GM,

Witam Was. Podpowiedzcie mi proszę w jakie najlepiej swiece zainwestować - tańsze też się dobrze sprawdzają?? Wymieniac wszystkie czy tylko przepalone? Silnik BAU 2,5 quattro z 2003. Proszę o jakieś wskazówki. Pozdrawiam

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 7,3 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.