Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A6 C5 (1997-2004)

Forum Audi A6 C5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez ksiezyc2007,

Witam. Potrzebuję pomocy w rozszyfrowaniu logów (tzn. co jest źle) http://vaglogi.pl/log-003_004_007_Uctdb7.html statyczne http://vaglogi.pl/log-003_004_008_5kF1Ci.html dynamiczne http://vaglogi.pl/log-003_010_011_zvPR7Z4.html dynamiczne http://vaglogi.pl/log-011_013_014_FJ826.html statyczne

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez xCoreM52,

Problem z Audi a6 c5 1999 rok automat/tiptronic. Po wyciągnięciu skrzyni w celu wymiany kosza odpowiadającego za bieg wsteczny samochód stracił wyższe biegi. Wymienione zostały tarcze, przekładki oraz wcześniej wspomniany kosz DG. Skrzynia złożona prawidłowo, kasetka dokładnie złożona i nasmarowana. Po zalaniu świeżym olejem i odpaleniu samochód reaguje na bieg wsteczny, wrzuca jedynkę następnie dwójkę a przy próbie przejścia na bieg trzeci wchodzi jakby w neutral i nie ciągnie( tak samo reszta wyższych biegów). Potrafi wrzucić się w tryb awaryjny i podswietla wszystkie biegi. Jakieś sugestie co można robić? Dziękuję z góry za podpowiedzi /sugestie. Pozdrawiam!

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez teosk,

WITAM. Potrzebuję pomocy w rozkodowaniu VIN od AUDI A6 C5 1,9 TDI 130KM z 2001r., najbardziej to mi chodzi o sprawdzenie ilości przejechanych kilometrów. WAUZZZ4BX2N011751 Z góry dziękuję.

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez piorun_z_mokotowa,

Dzień dobry, polecacie jakiegoś fachowca, który montuje tempomatu z Dolnego Śląska ? Im bliżej Wałbrzycha tym lepiej

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez braneg,

Witam, mam tylną belkę do wymiany, teraz moje pytanie: Czy belka od avanta z 99 roku 2.5 będzie pasować do mojej 2.5, ale sedana? Wyglądają teoretycznie tak samo, załączam foty, niby prosta, w bardzo dobrym stanie.

• 1 odpowiedź
    • 2,6 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez AUDI a6 c5 1997 2.4,

Witam posiadam audi a6 c5 1997 rok 2.4 LPG Bardzo bym prosił o pomoc. Audi ma za dużą emisje spalin na benzynie jak i gazie a także problemy gdy się go odpali spadają i falują obroty do zera aż zgaśnie, potrafi tak kilka razy i dopiero można jechać , czasem ma też problem z odpaleniem kręci i nie odpala , nie jestem pewien czy nie wpływają na to ciepłe dni. Podpiąłem go u kolegi do komputera i wyszły mi takie błędy (dodaje w załączniku wraz z emisją spalin ) Dziękuje za pomoc . audi-odpalony.pdf audi-wylaczony.pdf

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez xtalaxx,

Hej, Orientuje się ktoś może czy da się dokręcić docisk sprzęgła, bez wyciągania skrzyni ? Jest tam jakieś inne dojście ?

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  8. Potrzebuję fachowej pomocy. Auto samo dzwoni na nr 112 i to nie raz - ponawia dzwonienie zaraz po rozłączeniu się konsultanta alarmowego numeru 112 .... W książce serwisowej wyczytałem, iż automatyczny sygnał SOS zostaje wysłany, jeżeli uaktywniona została poduszka bezpieczeństwa, albo napinacz pasa. Po podłączeniu komputera, znaleźliśmy błąd napinacza pasa tylnej kanapy, pas środkowy. Jak sobie poradzić z tym problemem. Jak dostać się do wtyczki napinacza pasa w tylnej kanapie? Lub czy da się wyłączyć samą funkcję sos z pozycji komputera diagnostycznego?

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez kulak,

Witam, przymierzam się powoli do podniesienia mocy w audi ale auto od dołu bardzo słabo przyspiesza, dopiero od 3 tyś obr coś tam zaczyna jechać. Wywalony jest już katalizator wstawiony DP, błedów nie pokazuje, zrobiłem logi, proszę o jakieś sugestie co sprawdzić jeszcze lub co trzeba wymienić. http://vaglogi.pl/log-002_033_LGZYyQq.html http://vaglogi.pl/log-003_020_35Lz20e.html http://vaglogi.pl/log-115_118_QrGChD8.html

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Pyza12,

Witam wszystkich. Mam problem z doborem felg do swojej c5. Nie mam quattro. Mam 2.5 tdi 180hp sedan tiptronik. Chcę założyć opony na przód 225/45 R18 i tył 255/40 R18. Znalazłem felgi 8.5j i et 55 to byłaby przednia oś. Wydaje mi się, że wejdzie. Zaś na tył 10 cali felga et60 i dystans 25mm. Obecnie jest felga 8j założona i et 47. Zmierzyłem odległości i wyszło mi, że mam Przód 25mm luzu Tył 30mm luzu Na tych felgach co są założone teraz 8j. Wejdzie mi te 10 cali z tyłu żeby nie obcierało? Wydaje mi się, że zawieszenie mam seryjne nie obniżone. Niby 8j przód i 9j tył przy et 35 by było ok, ale jeśli by nie wystawały 10 cali to osobiście wolę włożyc 10 c…

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Szymi_0000,

Witam ,borykam się z problemem w ukladzie wspomagania otóż zacznijmy od początku. Moim zdaniem kierownica chodzi dosyć ciezko prawie tak jakby wcale tego wspomagania nie było,hałasowała delikatnie pompa ,została wymieniona na nową ,nic nie pomogło podmieniona na używaną dalej to samo dodam że wycieków z kolumny nie ma wszystko jest suche i czyste płyn w zbiorniczku czysty nie pieni się.Z braku pomysłów wydłubałem sitko ze zbiorniczka w nadzieji że to będzie to jednak niestety nie.Mam nadzieję że forum i użytkownicy mają jakieś pomysły od czego zacząć.Z góry za wszelkie sugestie dziękuję.

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  12. Witam. Od 2 miesiecy posiadam a6 c5 1.9 110km skrzynia automat 4 biegowy nie tiptronic i nie multitronic. Wibracje pojawiaja sie na 3 i 4 biegu wtedy gdy konwerter laczy silnik i skrzynie biegow na stale. W przypadku gdy przeniesienie napedu jest w tzw. ,,poslizgu" nic sie nie dzieje. Pierwsz diagnoza 2 poduszki skrzynie biegow dzis zostaly wymienione ale problem pozostal. Pytanie czy to kolejne poduszki? Moze przeguby wewnetrzne?

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Tomasz821,

Witam zakupiłem audi a6 c5 2001 rok mam w niej nawigacje na wyświetlaczu i czytnik w schowku z tyłu w bagażniku poszukuje płyty do tej nawigacji czy może ma ktoś na sprzedaż?

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 2,5 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Zmrok,

Witam szukałem wszędzie odpowiedzi nie znalazłem więc piszę temat Chodzi o to czy silnik ajp można zastąpić adr bez jakichś dziwnych operacji typu zmiana sterownika i nokablowania Oczywiście wziąć sam słupek i przełożyć konieczny osprzęt z ajp do adr wloncznie z elektronicznym napinaczem łańcuszka bo ten w ajp jest razem z czujnikiem i cewki są osobno a w adr jest jedna tyle różnic znam będę bardzo wdzięczny za sensowna odpowiedź czy taka operacja jest możliwa

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez AdamxD55,

Witam, mojemu koledze padł dyfer w furce. Ma kombiaka w Quattro z 2000 z silnikiem 2,6 benzyna. Nigdzie nie możemy znaleźć do tego silnika. Pytanie mam takie, czy pasuje ta część od jakiegoś innego silnika, czy auto spisane na straty? Pozdrawiam i dziękuję z góry za odpowiedzi.

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez ChristopherGdy,

Witam Mam pytanie odnośnie paliwa do n/w silnika. Co polecacie wlewać do zbiornika ? Audi A6 C5 model 2002 silnik 3.0 v6 benzyna, oś przednia, automat pozdrawiam Krzysztof

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Arthuluss,

Witam. Wysiadł mi czujnik walka rozrządu nr2. w 2.7 bit. Który to jest ? Dzięki za odpowiedzi

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Korab,

Witam zapaliła się żółta kontrolka oleju dolałem 2 litry bo bagnet był suchy a kontrolka dalej się pali

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez damianek84,

czesc wam po wymianie dwumasu sprzegrla tarczy wsz nowe tylko ze firma luk po zrobieniu tego w pierwszy dzien sprzeglo bylo dziwne opadalo wogle masakra ale ok przewod wypadl moze zle dalem zawleczke ok miejsza oto wsadzilem go raz jeszcze odpowietrzylem i powiem tak ze auto jedzie sprzeglo w miare biegi wchodza ale strasznie dziwnie chodzi glosniej i taki jest jak by cos bylo nie tak oraz trzesie autem i zbyt bardzo nie wiem o co chodz poduszke mam ta przy skrzyni zle skrecona bo widzialem ze jest krzywo ta z przodu balwanka rozwalonego mam gdzie wsz bylo ok przed zrobieniem tego i chyba duzy dalem gdizes z tym pomozcie mi ?)

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  20. Witam. Pomocy Moja Audi 2. 4 gaz głośno pracuje na zimnym silniku tak około 1min. I takie metaliczne szuranie słychać? Co to może być? Nadmienię że wymieniłem olej na 5W30 MOBIL i parę dni po wymianie tak się dzieję.

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  21. dzień dobry, proszę o poradę jakie żarówki LED dokupić ? wiem, że są różne rodzaje, np. c5w, p21w itd ale np. z samych c5w są różne długości zależy mi na poprawie oświetlenia tablicy rejestracyjnej, bagażnika, świateł cofania

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  22. Panowie i Panie, czy mogę poprosić o weryfikację czy wybrany zestaw będzie pasował do mojego auta? Nie wiem jaką ilość zębów powinien mieć pasek oraz dokładnie z jakich elementów kompletny rozrząd się składa. To będzie pierwsza moja wymiana w tym aucie. https://intercars.pl/produkty/1942577-rozrzad-kpl-audi-a4-a6-a8-skoda-superb-i-vw-passat-2428-1295-ct-920-wp4-pasek-rolka-pompa-cieczy Czy możecie polecić warsztat/mechanika, który bezboleśnie mógłby wykonać wymiany w Warszawie i okolicy? Dziękuje,

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  23. Witam grupowiczów jestem nowy na forum. Mam małe pytanie a zarazem chce zasięgnąć trochę informacji. 1) Problem mam z moją audi 2.4 b+g 98r mianowicie po nocy jak odpalam auto na benzynie obroty trzyma jakieś 800 przez maks minutę potem spadają aż auto gasnie nie zawsze. Po ponownym odpaleniu trzyma te 800 i nic się nie dzieje. 2) Jak chcę dodać gazu auto dusi się na benzynie , prawie gaśnie nie wejdzie wyżej jak 2 k obrotów trzęsie buda takie jak by "bulgotanie" idzie z silnika (czuć benzyne) jakby go zalewało. Jak już złapie temperature i się przełączy na gaz na gazie chodzi igła. Przełacze spowrotem na benzynę chodzi dobrze tylko tak jakby b…

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Marcin.b,

Czy zestaw napinaczy i łańcuchów firmy hepu nadają się do założenia do A6 C5 4.2 v8 ???

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Ryszardkowal88,

Witam,zajrzałem dzisiaj do filtra powietrza a6c5 1998 2.4 quattro,po zdjęciu wlotów powietrza ujrzałem takie coś, pytanie czy nie brakuje tam jakiegoś kolanka ktore łączy obudowę filtra, nie mogę znaleźć tej rurki nigdzie a raczej coś tam powinno być ?

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.