Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A6 C5 (1997-2004)

Forum Audi A6 C5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Dzień dobry, Posiadam Audi A6 C5 Allroad z silnikiem 4.2 - kod BAS - czyli rozrząd z tyłu na łańcuchu. Auto jeździ bezproblemowo jednak na zimnym silniku słychać przez sekundę rozrząd. Zastanawiam się nad jego wymianą. Z tego co wyczytałem, aby miało to sens należy wymienić również nastawniki oraz ich obudowy. Pierwszy warsztat we Wrocławiu wyliczył mi za całość 25 000 PLN. Kwota spora, ale nie o to chodzi - chciałbym wiedzieć czy faktycznie porządnie wymieniony rozrząd tyle kosztuje - zależy mi aby auto zrobiło drugie 250 tys km. Z drugiej strony może w tej kwocie warto wymienić silnik na inny? Np ze zwykłej A6 - 4.2 ARS…

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez zxi,

moja ma blokadę na 280 km/h

• 4 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez zxi,

a tak latała moja była S6

• 4 odpowiedzi
    • 5,4 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez gulpink,

Witam wszystkich Moja a6 zastrajkowała i od tygodnia niema ochoty współpracować, Co do problemu podczas jazdy bez ostrzeżenia zgasła (żadnego przerywania, kontrolek itp) i niecce już odpalić. Po diagnozie mam parę błędów: Wtryski 1,2,3,4,5,6 -- zwarcie na masę pompa wtórnego powietrza -- zwarcie na masę wentyl odpowietrzenia baku -- zwarcie na masę podgrzewanie sondy lambda obu -- zwarcie na masę przekaźnik pompy paliwa -- zwarcie na masę Dorzucę jeszcze numery błędów jeśli pomogą: P1230, P1425, P1225, P1227, P1228, P1435, P1229, P1421, P1226, P1515, P1121, P1117, P1500, P1114, P1140 jest tego troche po wymianie przekaźnika pompy paliwa niema poprawy…

• 0 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń
  5. Witam mam problem ze swoją audi a6 c5 2003r, mój problem polega na tym że audi zaczęło się palić w środku mianowicie zajął się prawy boczek ,siedzenie i trochę deski oraz spaliła się podsufitka , środek sobie załatwiłem już cały kable od siedzenia całe w boczku też deska już po wymianie na nową kable też w porządku , niektóre kable w podsufitce musiałem uciąć gdzyż się potopiły i popaliły więc czy ktoś zechciałby mi pomóc bądź dać jakiś schemat całej tej instalacji ? Dziękuje i pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 7,1 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez jackqb,

Tak sie składa, że zainteresowany kupnem tego modelu. Dlatego też chciałem zapytać kogoś bardziej zoorientowanego w temacie jak sprawuja sie tego typu silniki montowane wraz z manualna 6-biegową skrzynią. Mam na myśli jego najwieksze wady, poniewaz zdania na ten temat sa podzielone. Wedlug niektorych, silnik ten cechuje sie spora awaryjnoscia. Czy to prawda???

• Upvote
    • 5 odpowiedzi
    • 8,2 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez ChristopherGdy,

Witam Mam pytanie odnośnie paliwa do n/w silnika. Co polecacie wlewać do zbiornika ? Audi A6 C5 model 2002 silnik 3.0 v6 benzyna, oś przednia, automat pozdrawiam Krzysztof

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  8. Witam mam problem z moja Audi a6c5 1.9 tdi 130km.Przy zimnym silniku pracuje jak lala,natomiast po rozgrzaniu skacza obroty i gasnie.Bylem u mechanika na podpieciu komputera zero bledow.Niechce jezdzic i wydawac kasy u tzw wymieniaczy-bo mechanikow dobrych jest juz malo.Prosze o pomoc.

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez kulak,

Witam, przymierzam się powoli do podniesienia mocy w audi ale auto od dołu bardzo słabo przyspiesza, dopiero od 3 tyś obr coś tam zaczyna jechać. Wywalony jest już katalizator wstawiony DP, błedów nie pokazuje, zrobiłem logi, proszę o jakieś sugestie co sprawdzić jeszcze lub co trzeba wymienić. http://vaglogi.pl/log-002_033_LGZYyQq.html http://vaglogi.pl/log-003_020_35Lz20e.html http://vaglogi.pl/log-115_118_QrGChD8.html

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez gosc24-g1,

Wiatam wszystkich Moze ktos juz przerabial taki temat bo szukam sondy do mojej a6 z takim nr 078-906-265m z boscha jest 0258-006-287 ale nigdzie nie moge jej znalesc inter nie ma i inne znane hurtownie tez wymiekaja dzieki za jakie kolwiek informacje pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez WeraP,

Witam. W ubiegłym tygodniu postanowiłam zrobić porządek z klimatyzacją, czyli odgrzybianie, uzupełnianie... i jest problem.Nie działa sprężarka. Ma ktoś może do odsprzedania? Najchętniej w okolicy Bielska Białęj. A przy okazji, poradźcie proszę. Sprzedający, zapewniał mnie że klimatyzacja w samochodzie działa. Niestety okazuje się, że nie dość że przewody trzeba było powymieniać, bo były podziurawione, to teraz jeszcze ta sprężarka... Ktoś z Was orientuje się, czy jest jakaś szansa na zwrot kosztów ze strony gościa, który ewidentnie mnie oszukał?

• 0 odpowiedzi
    • 4,4 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez dlugi,

witam. Interesuje mnie wymiana spryskiwaczy na dysze z tzw. '' mgiełką" czy ktoś już takiego coś robił w audi a6 Avant 2002. może wymiana z innego samochodu czekam na jakieś pomysły.

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  13. Witam wszystkich Wiem że temat wiele razy wałkowany, sam czytałem wiele postow, ale nie znalazłem odpowiedzi na wszystkie pytania. Jeśli coś źle wiem to poprawiajcie mnie. Zacznijmy od tego, że w C5 z 2003r są 2 czujniki z lewej str w pzrednim i tylnim kole, Na ogół problem z samopoziomowaniem polega na przerwanych wtyczkach, brakiem ich styku. Mam mianowicie taki problem jak większość z Was. Wyświetla się problem z samoregulacją. Autko przed kupnem zostalo sprawdzone w serwisie aso. Wykazali: Dynamiczna regulacja zasięgu swiateł 4Z7907357 dynamische LWR D09 kodowanie 50 numer serwisu - to już nie istotne 1 rozpoznano usterkę 00774 031 czujnik poziomu samochodu ty…

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 20 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez GARCIA96,

witam moja audi szarpie w trakcie pszyspieszania, jestem po wymianie ezektora, odmy, wężyków podciśnienia proszę o pomoc moj silnik to 2.4 ARJ

• 1 odpowiedź
    • 3,4 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez MANIEK,

Czy może ktoś wie gdzie można dokupić uszczelkę tą na górnej części lampy przedniej pomiędzy maską a lampą.

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 14,9 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez AdamxD55,

Witam, mojemu koledze padł dyfer w furce. Ma kombiaka w Quattro z 2000 z silnikiem 2,6 benzyna. Nigdzie nie możemy znaleźć do tego silnika. Pytanie mam takie, czy pasuje ta część od jakiegoś innego silnika, czy auto spisane na straty? Pozdrawiam i dziękuję z góry za odpowiedzi.

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez krzysiek75,

Witam czy ktos z grupowiczow jest w stanie sprawdzic autko po vin .Chialbyb kupic ale najlepiej sprawdzic co i jak

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez zibi,

Witam! Pytanie jak wyżej: czy wąż nagrzewnicy od anglika 1.8 będzie pasował do mojego 2.4? Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez piotrkw1,

Witam wszystkich na forum. Nie wiem czy właściwie wstawiam post więc z góry przepraszam. Posiadam Audi A6C5 1.8t avant 2002, silnik AWT. Szukałem na forum i na internetowej Etce ale nie znalazłem. Likwidując wyciek oleju zauważyłem trójnik który jest zamontowany na wężach koło filtra oleju. Jedno z wyjść jest kołnierzowane i w to miejsce wchodzi luzem wężyk bez żadnych zabezpieczeń (załączam 2 zdjęcia (wężyk wsunięty i wyciągnięty)). Więc mam pytanko, czy tak ma być czy w tym miejscu powinno coś jeszcze być zamontowane. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  20. Witam. Od 2 miesiecy posiadam a6 c5 1.9 110km skrzynia automat 4 biegowy nie tiptronic i nie multitronic. Wibracje pojawiaja sie na 3 i 4 biegu wtedy gdy konwerter laczy silnik i skrzynie biegow na stale. W przypadku gdy przeniesienie napedu jest w tzw. ,,poslizgu" nic sie nie dzieje. Pierwsz diagnoza 2 poduszki skrzynie biegow dzis zostaly wymienione ale problem pozostal. Pytanie czy to kolejne poduszki? Moze przeguby wewnetrzne?

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez janczo89,

robiłem planowanie głowicy sztuk dwie, nowe zawory, szczelnosc itd,rozrzad, dodatkowo nowa wiskoza, wentylator klimatyzacji ogólnie cały remont góry silnika , dzis po odebraniu samochodu od mechanika mam dwie awarie jedna to kierunkowskaz i swiatło od mijania druga pokazana na filmie , straszny chałas od strony wiskozy, wysłałem film mechanikowi mówi ze tak powinno byc....stara wiskoza tak nie chałasowała , mechanik ma racje czy ja juz jestem przewrazliwiony na pukncie samochodu? 422473012_6483003918465734_4184927847814308273_n.mp4

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez szymonfx,

Witam , takie pytanko , czy można założyć wskaźnik ciśnienia oleju i czy można odrazu podłączyć to do fabrycznej kontrolki w liczniku ? , poprostu chciałbym wiedzieć jakie ciśnienie oleju jest w silniku . Drugie pytanko to takie , że na zimnym silniku musze trosze pokręcić aby zapalił ale juz potem przez cały dzień pali od kopa , czyżby czeka mnie zmiana świec żarowych ? , dzięki za odpowiedzi

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Zanies25,

Hej, do wczoraj wszystko działało. Posiadam nie orginalne radio i po wyciągnieciu kluczyka radio gasło. wczoraj nagle przestał działać centralny zamek z pilota i radio nie gaśnie, miał ktoś taki przypadek??

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez krzysztof30,

Witam mam problem z wycieraczkamiprzednimi.Nie mozna ich wylaczyc.Wszystkie pozycje dzialaja normalnie ,czasowe zatrzymuja sie jak nalezy ,natomiast w pozycji "0" dalej machaja.Pomachaja tak kilka razy ,czasem wiecej ,czasem mniej zatrzymaja sie w gdie popodnie-w polowie szyby ,na skraju itd. Mial ktos taki przypadek ,gdzie szukac przyczyny? Dziekuje za porady i odpowiedzi Krzysiek

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Jimy_GM,

Witam. Czy ktoś rozbierał sam czujnik poziomowania światel lewy tył. Mam też problem z regulacją świateł i na diagnozie mam rozpoznaną usterkę: Czujnik poziomu samochodu tylny lewy - G76 przerwa/zwarcie z masą. Czy jest możliwość rozbioru samego czujnika i go wyczyszaczenia. Jak na razie zdjąłem wtyczki i spryskałem je środkiem do styków - nie pomogło.

• 0 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.