Audi A6 C5 (1997-2004)
Forum Audi A6 C5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
159 tematów w tym forum
-
Dzień dobry, Posiadam Audi A6 C5 Allroad z silnikiem 4.2 - kod BAS - czyli rozrząd z tyłu na łańcuchu. Auto jeździ bezproblemowo jednak na zimnym silniku słychać przez sekundę rozrząd. Zastanawiam się nad jego wymianą. Z tego co wyczytałem, aby miało to sens należy wymienić również nastawniki oraz ich obudowy. Pierwszy warsztat we Wrocławiu wyliczył mi za całość 25 000 PLN. Kwota spora, ale nie o to chodzi - chciałbym wiedzieć czy faktycznie porządnie wymieniony rozrząd tyle kosztuje - zależy mi aby auto zrobiło drugie 250 tys km. Z drugiej strony może w tej kwocie warto wymienić silnik na inny? Np ze zwykłej A6 - 4.2 ARS…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
-
-
Witam wszystkich Moja a6 zastrajkowała i od tygodnia niema ochoty współpracować, Co do problemu podczas jazdy bez ostrzeżenia zgasła (żadnego przerywania, kontrolek itp) i niecce już odpalić. Po diagnozie mam parę błędów: Wtryski 1,2,3,4,5,6 -- zwarcie na masę pompa wtórnego powietrza -- zwarcie na masę wentyl odpowietrzenia baku -- zwarcie na masę podgrzewanie sondy lambda obu -- zwarcie na masę przekaźnik pompy paliwa -- zwarcie na masę Dorzucę jeszcze numery błędów jeśli pomogą: P1230, P1425, P1225, P1227, P1228, P1435, P1229, P1421, P1226, P1515, P1121, P1117, P1500, P1114, P1140 jest tego troche po wymianie przekaźnika pompy paliwa niema poprawy…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem ze swoją audi a6 c5 2003r, mój problem polega na tym że audi zaczęło się palić w środku mianowicie zajął się prawy boczek ,siedzenie i trochę deski oraz spaliła się podsufitka , środek sobie załatwiłem już cały kable od siedzenia całe w boczku też deska już po wymianie na nową kable też w porządku , niektóre kable w podsufitce musiałem uciąć gdzyż się potopiły i popaliły więc czy ktoś zechciałby mi pomóc bądź dać jakiś schemat całej tej instalacji ? Dziękuje i pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 7,1 tys. wyświetleń
-
-
Tak sie składa, że zainteresowany kupnem tego modelu. Dlatego też chciałem zapytać kogoś bardziej zoorientowanego w temacie jak sprawuja sie tego typu silniki montowane wraz z manualna 6-biegową skrzynią. Mam na myśli jego najwieksze wady, poniewaz zdania na ten temat sa podzielone. Wedlug niektorych, silnik ten cechuje sie spora awaryjnoscia. Czy to prawda???
-
-
- 5 odpowiedzi
- 8,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam pytanie odnośnie paliwa do n/w silnika. Co polecacie wlewać do zbiornika ? Audi A6 C5 model 2002 silnik 3.0 v6 benzyna, oś przednia, automat pozdrawiam Krzysztof
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z moja Audi a6c5 1.9 tdi 130km.Przy zimnym silniku pracuje jak lala,natomiast po rozgrzaniu skacza obroty i gasnie.Bylem u mechanika na podpieciu komputera zero bledow.Niechce jezdzic i wydawac kasy u tzw wymieniaczy-bo mechanikow dobrych jest juz malo.Prosze o pomoc.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, przymierzam się powoli do podniesienia mocy w audi ale auto od dołu bardzo słabo przyspiesza, dopiero od 3 tyś obr coś tam zaczyna jechać. Wywalony jest już katalizator wstawiony DP, błedów nie pokazuje, zrobiłem logi, proszę o jakieś sugestie co sprawdzić jeszcze lub co trzeba wymienić. http://vaglogi.pl/log-002_033_LGZYyQq.html http://vaglogi.pl/log-003_020_35Lz20e.html http://vaglogi.pl/log-115_118_QrGChD8.html
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Wiatam wszystkich Moze ktos juz przerabial taki temat bo szukam sondy do mojej a6 z takim nr 078-906-265m z boscha jest 0258-006-287 ale nigdzie nie moge jej znalesc inter nie ma i inne znane hurtownie tez wymiekaja dzieki za jakie kolwiek informacje pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. W ubiegłym tygodniu postanowiłam zrobić porządek z klimatyzacją, czyli odgrzybianie, uzupełnianie... i jest problem.Nie działa sprężarka. Ma ktoś może do odsprzedania? Najchętniej w okolicy Bielska Białęj. A przy okazji, poradźcie proszę. Sprzedający, zapewniał mnie że klimatyzacja w samochodzie działa. Niestety okazuje się, że nie dość że przewody trzeba było powymieniać, bo były podziurawione, to teraz jeszcze ta sprężarka... Ktoś z Was orientuje się, czy jest jakaś szansa na zwrot kosztów ze strony gościa, który ewidentnie mnie oszukał?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
witam. Interesuje mnie wymiana spryskiwaczy na dysze z tzw. '' mgiełką" czy ktoś już takiego coś robił w audi a6 Avant 2002. może wymiana z innego samochodu czekam na jakieś pomysły.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich Wiem że temat wiele razy wałkowany, sam czytałem wiele postow, ale nie znalazłem odpowiedzi na wszystkie pytania. Jeśli coś źle wiem to poprawiajcie mnie. Zacznijmy od tego, że w C5 z 2003r są 2 czujniki z lewej str w pzrednim i tylnim kole, Na ogół problem z samopoziomowaniem polega na przerwanych wtyczkach, brakiem ich styku. Mam mianowicie taki problem jak większość z Was. Wyświetla się problem z samoregulacją. Autko przed kupnem zostalo sprawdzone w serwisie aso. Wykazali: Dynamiczna regulacja zasięgu swiateł 4Z7907357 dynamische LWR D09 kodowanie 50 numer serwisu - to już nie istotne 1 rozpoznano usterkę 00774 031 czujnik poziomu samochodu ty…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 20 tys. wyświetleń
-
-
witam moja audi szarpie w trakcie pszyspieszania, jestem po wymianie ezektora, odmy, wężyków podciśnienia proszę o pomoc moj silnik to 2.4 ARJ
-
- 1 odpowiedź
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Czy może ktoś wie gdzie można dokupić uszczelkę tą na górnej części lampy przedniej pomiędzy maską a lampą.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 14,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mojemu koledze padł dyfer w furce. Ma kombiaka w Quattro z 2000 z silnikiem 2,6 benzyna. Nigdzie nie możemy znaleźć do tego silnika. Pytanie mam takie, czy pasuje ta część od jakiegoś innego silnika, czy auto spisane na straty? Pozdrawiam i dziękuję z góry za odpowiedzi.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam czy ktos z grupowiczow jest w stanie sprawdzic autko po vin .Chialbyb kupic ale najlepiej sprawdzic co i jak
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam! Pytanie jak wyżej: czy wąż nagrzewnicy od anglika 1.8 będzie pasował do mojego 2.4? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich na forum. Nie wiem czy właściwie wstawiam post więc z góry przepraszam. Posiadam Audi A6C5 1.8t avant 2002, silnik AWT. Szukałem na forum i na internetowej Etce ale nie znalazłem. Likwidując wyciek oleju zauważyłem trójnik który jest zamontowany na wężach koło filtra oleju. Jedno z wyjść jest kołnierzowane i w to miejsce wchodzi luzem wężyk bez żadnych zabezpieczeń (załączam 2 zdjęcia (wężyk wsunięty i wyciągnięty)). Więc mam pytanko, czy tak ma być czy w tym miejscu powinno coś jeszcze być zamontowane. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Od 2 miesiecy posiadam a6 c5 1.9 110km skrzynia automat 4 biegowy nie tiptronic i nie multitronic. Wibracje pojawiaja sie na 3 i 4 biegu wtedy gdy konwerter laczy silnik i skrzynie biegow na stale. W przypadku gdy przeniesienie napedu jest w tzw. ,,poslizgu" nic sie nie dzieje. Pierwsz diagnoza 2 poduszki skrzynie biegow dzis zostaly wymienione ale problem pozostal. Pytanie czy to kolejne poduszki? Moze przeguby wewnetrzne?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
robiłem planowanie głowicy sztuk dwie, nowe zawory, szczelnosc itd,rozrzad, dodatkowo nowa wiskoza, wentylator klimatyzacji ogólnie cały remont góry silnika , dzis po odebraniu samochodu od mechanika mam dwie awarie jedna to kierunkowskaz i swiatło od mijania druga pokazana na filmie , straszny chałas od strony wiskozy, wysłałem film mechanikowi mówi ze tak powinno byc....stara wiskoza tak nie chałasowała , mechanik ma racje czy ja juz jestem przewrazliwiony na pukncie samochodu? 422473012_6483003918465734_4184927847814308273_n.mp4
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam , takie pytanko , czy można założyć wskaźnik ciśnienia oleju i czy można odrazu podłączyć to do fabrycznej kontrolki w liczniku ? , poprostu chciałbym wiedzieć jakie ciśnienie oleju jest w silniku . Drugie pytanko to takie , że na zimnym silniku musze trosze pokręcić aby zapalił ale juz potem przez cały dzień pali od kopa , czyżby czeka mnie zmiana świec żarowych ? , dzięki za odpowiedzi
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Hej, do wczoraj wszystko działało. Posiadam nie orginalne radio i po wyciągnieciu kluczyka radio gasło. wczoraj nagle przestał działać centralny zamek z pilota i radio nie gaśnie, miał ktoś taki przypadek??
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z wycieraczkamiprzednimi.Nie mozna ich wylaczyc.Wszystkie pozycje dzialaja normalnie ,czasowe zatrzymuja sie jak nalezy ,natomiast w pozycji "0" dalej machaja.Pomachaja tak kilka razy ,czasem wiecej ,czasem mniej zatrzymaja sie w gdie popodnie-w polowie szyby ,na skraju itd. Mial ktos taki przypadek ,gdzie szukac przyczyny? Dziekuje za porady i odpowiedzi Krzysiek
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Czy ktoś rozbierał sam czujnik poziomowania światel lewy tył. Mam też problem z regulacją świateł i na diagnozie mam rozpoznaną usterkę: Czujnik poziomu samochodu tylny lewy - G76 przerwa/zwarcie z masą. Czy jest możliwość rozbioru samego czujnika i go wyczyszaczenia. Jak na razie zdjąłem wtyczki i spryskałem je środkiem do styków - nie pomogło.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,7 tys. wyświetleń
-