Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A6 C5 (1997-2004)

Forum Audi A6 C5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Henry Wrz,

Witajcie, Poszykuję instrukcji obsługi Audi A6 C5 czy ktoś z kolegów mógłby mi pomóc ? Będę wdzięczny.

• 1 odpowiedź
    • 2,3 tys. wyświetleń
  2. Witam, mam na imię Ryszard, potrzebuję fachowej porady, opisuję problem. Pół ku temu sprowadziłem z niemiec A6 2003 r, automat, 2,5 tdi, w aucie uszkodzona była skrzynia która została naprawiona. Przed naprawą komputer pokazywał błąd regulacji konta wtrysku i wchodził w tryb awaryjny, po naprawie skrzyni błąd nie zniknął, okazało się że do regeneracji jest jeszcze pompa wtryskowa, pompa została zregenerowana w firmie GLADYSEK BOSCH SERVICE z Krakowa, zostały praktycznie wymienione wszystkie elementy oprócz obudowy. Pompa wróciła do mechanika, mechanik wymienił też rozrząd. Po założeniu pompy i przejechaniu 20 km błąd konta pojawił się ponownie, pompa wróciła do …

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  3. Witam, Od kilku dni jestem posiadaczem powyższego auta i potrzebuje ewentualnego wsparcia w paru kwestiach. Chodzi w szczególności o polecenie warsztatu w Warszawie gdzie będę mógł dokonać poniższych napraw. Część zakładam, że nie będzie stanowiła problemu jednak spodziewać się, że nie wszystko pójdzie gładko. Więc tak: * wymiana rozrządu (z pompą) * wymiana oraz uzupełnienie płynów oraz oleju * naprawia jednego czujnika parkowania - został niefortunnie wciśnięty przez co cały system szwankuje * naprawa tylniej wycieraczki - najprawdopodobniej wymiana silniczka * naprawa przednich wycieraczek - po uruchomieniu silnika w…

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Kajersky,

Witam, posiadam Audi A6 C5 2.4 V6 o oznaczeniu silnika AGA, 1998R. W lipcu wymieniany był olej w automacie, 5 biegowy tiptronic, miesiąc później ojciec pożyczył samochód w góry, wrócił na lawecie, padnięta pompa paliwa, od wymiany są problemy, a mianowicie na rozgrzanym silniku samochód przeciąga biegi do 3,5tys-4tys obrotów i dopiero wbija kolejny, gdzie normalnie przerzucał 2,9tyś-3tyś. Na zimnym silniku da się jechać, skrzynia wrzuca biegi, problem też z obrotami, po odpaleniu utrzymują się na poziomie 1tyś-1,1tyś obr./min. Na komputerze wyszedł błąd z czujnikiem położenia przepustnicy, przepustnica wymieniona, rozrząd przy okazji też, przepływomierz powietrza nowy a p…

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez mateo414,

Witam wszystkich fanów Audi. Poszukuję polskiej wersji książki serwisowej do RS 6 C5. Posiadam niemiecką wersję, a w salonie nie chcą mi pomóc. Proszę bardzo wszystkich którzy maja polską wersje lub wiedzą gdzie szukać o pomoc , gdyż w wersji A6/S6 nie jest opisany plan serwisowy. Dziękuję i pozdrawiam. Mateusz.

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez MAREKLUB,

Witam. Wiem ze były podobne tematy Ale nie znalazłem odpowiedzi na moją usterkę. Mianowicie, nie działa mi podświetlenie po otwarciu drzwi prawych (przód, tyl) od jakiegoś czasu. Obstawiam mikrostyki w zamku i dlatego nie chciało mi się tego ruszać, ale od jakiegoś czasu stan mojej "nastolatki" się pogorszyl. Zaczęło wariowac podswietlanie kokpitu (zaswiecasię i gaśnie podczas jazdy) do tego wydaje dźwięk otwierania centralnego zamka, przy czym nie działa manualne zamykanie i otwieranie centralki przelacznikami w drzwiach kierowcy. Miał ktoś podobny problem? Jest jakieś logiczne wyjaśnienie? Dzięki za jakiekolwiek sugestie.

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Robcik 1908,

Witam wymieniałem wkładke zamka (strona kierowcy) wszytko pięknie działało przez 2tyg,pozniej centralny z pilota zaczął działać co któryś czas ,potem juz wogóle a nam sam koniec zauważyłem ze chyna jakies zwarcie tam sie robic bo rozładowywało mi akumulator (trzymał góra 2 dni).mechanik mi niby poprawił ten zamek ale nadal nie działa centralny z pilota... jakieś propozycje co mam zrobic??????

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez jacek38,

Witam mam problem z pompą paliwa

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  9. Hej,poszukuje opisu działania przepustnica gruszki wydechu w Audi a6 c5 3.0 asn v6 Z góry dziękuję za pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez krisw5,

Dzień dobry Mam problem , kupiłem A6 c5 z 2003 r. 1,8T. I zauważyłem, że mam nie kontrolowany pobór prądu. Po wyjęciu kluczyków. Po tygodniu napięcie akumulatora spadło mi do poziomu 11,5 V co jest nie pożądanym objawem czy może ktoś orientuje się z się w tym temacie. Proszę o pomoc co może się dziać.

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez srokami,

Witam, mam ogromny problem, otóż moja audi a6c5 97r, trafiła ostatnio do mechanika na wymianę sprzęgła, tarcz oraz klocków. Po trzech tygodniach klękła mi pompka od spryskiwaczy, poprosiłam znajomego o pomoc w wymianie, pomimo że jest zielony z mechaniki bo jest komputerowcem, zabraliśmy się do pracy. Po demontażu kilku części natrafiliśmy na taki widok:foto poniżej. Może nie mamy pojęcia w kwestii mechaniki, ale na pewno tu czegoś brakuje. Bardzo proszę o pomoc techniczną co to za podzespoły nie zostały poskręcane i czy mechanik który wymieniał sprzęgło tarcze i klocki musiał to rozkręcać by te elementy wymienić i jak widać nie poskładał auta. Dlaa jasności dodam że to …

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez rafalpc2019,

Witam, chciałem zapytać jak to wygląda z zakupem auta na fakturę, ja jestem osobą "fizyczną" że tak powiem, mój opel astra g stoi od wczoraj z rozwaloną skrzynią biegów oraz sprzęgłem(ledwo dojechałem dymiło sporo), postanowiłem "dość" naprawiania tego złomu mogę zakupić audi a6 c5 2.0 rocznik 2004 140km z przebiegiem podobno 180k za około 11000 w bardzo dobrym stanie garażowane byłem na przeglądzie i widziałem od spodu, jest lepiej niż dobrze. 0 wycieków silnik suchy, no ogólnie wszystko ok, tylko ta faktura vat mnie zastanawia bo te auto to od gościa co firmę ma a jeździł nim jego ojciec. Co Panowie i Panie byście doradzili/ły żeby się nie wtopić na kosz…

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Jacek1452,

Witam Chcę kupić Audi A6 MT 170 km Rok 2003 motor 2.4 Mogę prosić o jakiś opinie Dzięki bardzo

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez taki,

Witam, szanowne grono ekspertów. potrzebuje Waszej pomocy. Mam okazję zakupić audi A6 C5 z silinikiem 2.4 170KM. Przebieg około 250tys. Chciałem zapytać czy warto? Jakie są wady i zalety? Jakie są najczęstsze koszty naprawy? Z góry dziękuje za pomoc!

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Grzesio33,

Witam, ostatnio byłem zmuszony wymienić silnik w mojej c5. Miałem motor o oznaczeniu ALF, włożyłem o oznaczeniu AML. Przy okazji została wymieniona skrzynia z pięcio na sześciobiegową, bodajże z audi a6 2.7 biturbo. Jestem niemal na finiszu iii... utknąłem na spinaniu węży podcisnienia. Ściągnąłem schematy z neta ale nie potrafię się w nich odszukać. Gdyby jakaś życzliwa duszyczka mogła podesłać parę czytelnych zdjęć silnika z widokiem z góry będę dozgonnie wdzięczny, gdyż na tych z neta zawsze czegoś brakuje

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez geny666,

siema Panowie mam pewien problem otoż nie otwiera mi sie jedna szyba z pilota a mianowice szyba od kierowcy dodam ze jak zostawie ja otwarta to sie zamyka ,gdzie szukac przyczyny ??? wszystkie inne chodza prawidlowo

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez audi2018,

Witam panowie jak mozecie to pomóżcie .szukam serwa do mojej audi i mam duży problem by je znajsć nr vin WAUZZZ4BZXN072027 jakis kolo musiał robic serwo ale składał z dwóch jedno i chyba zostawił nr od innego serwa bo zamówiłem po numerze i nie pasowało na mocowaniach wiec zadzwoniłem do serwisu audi i po numerze vin powiedzieli ze do mojego audi serwo powinno mieć taki nr 8D0612107B i takiego własnie szukam bo raczej inne nie będzie pasować choć chciałbym się mylić jeżeli ma ktoś z was na sprzedaż takie serwo to pilnie kupię mój nr numer skasowany chyba ze ktoś z was zna inne rozwiązane z góry dziękówka

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Donnen,

Witam serdecznie. Problem mój polega na tym że przy prubie odpalenia samochodu, przekrecam kluczyk w stacyjce samochód nie odpala i zaczyna się dziwny dźwięk pod mąka. Jak by coś mielilo w okolicach egeru... Nagrałem film żeby pokazać mechanikowi. Niestety on nie ma pojęcia co to może być. Najgorsze jest to że jest to nieprzewidywalne. Nigdy nie wiadomo kiedy się powtórzy... Morze 20 razy pod rząd odpalić auto normalnie a może nie odpalić i zacznie mieli... Bardzo bym prosił o odpowiedź jeśli coś podejrzewacie. Dziękuję P. S dołączyłem film. Ten dźwięk wydobywa się przy wyłączonym silniku. Właśnie się dowiedziałem że jest Bendix rozrusznika... Będę wdzi…

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  19. Mam problem z centralnym zamkiem. W skrócie opiszę : nowe baterie w pilocie, jeden zamek w drzwiach i to w klapie bagażnika, jeden klucz {pilot). Otwieram mechanicznie przez zamek w bagażniku, wtedy pilot działa, otwiera i zamyka ile chcę, ale jak go zamknę i po 10 min. wracam żeby otworzyć to nie reaguje i ponownie muszę otworzyć mechanicznie, Co to może być?

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  20. Witam mam problem z moja Audi a6c5 1.9 tdi 130km.Przy zimnym silniku pracuje jak lala,natomiast po rozgrzaniu skacza obroty i gasnie.Bylem u mechanika na podpieciu komputera zero bledow.Niechce jezdzic i wydawac kasy u tzw wymieniaczy-bo mechanikow dobrych jest juz malo.Prosze o pomoc.

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez A6c5allroad,

A więc kupiłem allroad i był w niej zmieniany silnik. Podpielem pod kompa i blad w klimie czujnik ciśnienia. Głębsze grzebania wykazało że ktoś włożył wtyczkę z chalogena w czujnik i odwrotnie. Zamieniłam je i próba diagnozy i tu babojaga nie mam komunikacji z Klima wszystko inne działa. Byłem u gościa od klimy sprawdził i jest nabita cały czas świeci się econ. Moje pytanie czy jest jakiś bezpiecznik od lini klimy czy nie. Czujnik 3 pinowy jak bym miał jakąś rozpiske na którym pinie co jest. Albo z panelu klimy linie podciągnąć do radia. Zmieniłem w menedzaru zanadn przesyl i nie pomaga. Diagnoza robiona vag kkl , vag k can i delphi i na delphim pierwszym ra…

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  22. witam mam taki problem a mianowicie po wymianie napinacza łańcucha (rozpadł się ślizg) po złożeniu zaczął wyskakiwać błąd ciśnienia oleju po dodaniu obrotów(powyżej 2 tyś). Po zdjęciu miski i wyczyszczeniu smoka z resztek ślizgu, wymianie czujnika ciśnienia , wymiamie oleju i filtra błąd nadal występuje. Dodam ze ciśnienie na czujniku jest było mierzone. ostatnio nawet przejechałem ok 10 km i dopiero wyskoczył ten błąd a od 2 dni wyskakuje non stop jak tylko przygazuję autko. Może ktoś miał podobny problem i potrafi pomóc gdzie szukać. dzięki z góry.

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez gosc24-g1,

Witam wszystkich , mam pytanie o podswietlenie zegarow w audi a6 c5 2.4 b rok 2000 , czasami gasnie podswietlenie na wysokosci obrotomierza pomiedzy liczbami 0 a 2 .Zegary wymontowalem ale nie widac zadnych oprawek do zarowek nie rozbieralem ich zeby czegos nie uszkodzici nie popsuc, znakiem tego sa tam diody ? mam nr z zegarow . dzieki za pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Bartektoblender,

Siemka, planuje w najbliższym czasie zakupić a6c5 i pytanie. Czy 1.9 110km dobrze radzi sobie z tak wielkim samochodem? Czy nie zbyt bardzo ociężała?

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  25. Szanowni forumowicze Robiłem ostatnio kapitalkę skrzyni w jednym z warsztatów na Śląsku. Po remoncie właściciel warsztatu stwierdził, że skrzynia ok, auto mogłoby być do odbioru, ale ucieka płyn chłodniczy i uszkodzony został króciec przy zbiorniku wyrównawczym, i czy chcę to robić samemu. Powiedziałem, żeby wymienili- trudno zdarza się. Wtedy mi się lampka w głowie nie załączyła. Przy odbiorze auta powiedziałem, że chcę z ich mechanikiem się przewieźć. Auto było chwilę wcześniej jeżdżone po ich próbach drogowych, więc silnik był rozgrzany. Po przejechaniu kilku dosłownie kilometrów wskazówka wychyliła się ponad 100 st., by za następną chwilę poszybować przed czerwo…

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.