Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A6 C6 (2004-2011)

Forum Audi A6 C6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez szm3r,

Dla wszystkich posiadaczy Audi A6 C6, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF. Instrukcja_obslugi_Audi_A6_C6_część_1.PDF Instrukcja_obslugi_Audi_A6_C6_część_2.PDF Instrukcję mogą pobrać tylko zarejestrowani użytkownicy. Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się tutaj.

• 15 odpowiedzi
    • 79,5 tys. wyświetleń
  2. witam chciałbym prosić o jakieś porady co tak stuka

• 0 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Masta_86,

Cześć, od bardzo krótkiego okresu mam audi a6 (skrzynia automat, tiptronic, F1) podczas dłuzszej podróży zauważłyłem pewną dziwną sprawę.. Czy możecie mi potwieerdzić spalanie tego samochodu: trasa (jazda do 100KMnaH (70%około 80KMnaH) - 9litrów miasto 12litrów Czy to jest standard czy autko ma jakąś wadę? Do tej pory jeździłem volvo s60 z 2002r z silnikiem 2,4D5 (turbo diesel 165KM) spalanie z tras przy oszczędnej jeździe było o połowę niższe, z tego wynika moje zdziwienie pozdrawiam

• 8 odpowiedzi
    • 12,8 tys. wyświetleń
  4. Witam, na co dzień jeżdżę moją Audiczką po mieście, 10km do pracy i 10km z powrotem do domu – większość czasu stojąc we wrocławskich korkach. Kilka razy w roku muszę wyskoczyć na autostradę aby „przeczyścić filtr DPF”. Spalanie po mieście wynosi pomiędzy 12-14 l/100km. Czy usunięcie filtra DPF może zaszkodzić temu autu ? Czy usunięcie filtra DPF może zmniejszyć spalanie w ruchu miejskim ? Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 8,9 tys. wyświetleń
  5. Witam Chcialbym sie dowiedziec czy ktos z uczestnikow tego forum uzytkuje A6 Allroad z motorem 3.0 TDI tiptronic/stronik. Jakie sa doswiadczenia/mozliwosci odnosnie montazu twinturbo? i jak wyglada sprawa chiptuningu co do tego motorka. Interesuja mnie modele nie starsze niz 2 letnie po wszystkich liftingach fabrycznych??? W zamian moge sie podzielic doswiadczeniami na temat tuningowania silnika 1.9TDI po roku 2005. W A4 quattro z 6 biegowa manualna przekladnia.

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 10,6 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Mientek2,

Witam, Od miesiąca jestem w posiadaniu A6 C6 Kupiłem audi z kilkoma błędami - wyświetlały się na ekranie między zegarami ale nie było sygnału dźwiękowego ( ręczny na jedno koło działa i problem poziomowaniem świateł ) Dziś po odpaleniu pojawia się dźwięk dość nieprzyjemny przy każdym błędzie. Przeglądając internet dowiedziałem się iż nie da się wyłączyć tego dźwięku a jednak u mnie był wyłączony. Można coś poradzić na to? Wiem że najelpiej naprawić ale to zrobię dopiero w następnym tygodniu a ten dźwięk do najprzyjemniejszych nie należy. Pozdro, Mietek

• 0 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Kubulek,

Witam, posiadam limuzynę c6 a6 z roku 2004.. ostatnim czasem wymieniałem łożysko z piasta w przednim kole. Podczas demontażu wyrwałem kabel z wtyczki absu.. Po złożeniu całego osprzętu jak i również po naprawieniu kabla absu(kable włożyłem w piny metalowe oraz wpiełem je w gniazdo) nie działa do tej pory Abs. Myślałem ze jak zakręca sie koła to zadziała ale jednak nic nie zmieniło, patrzyłem na bezpieczniki absu od strony kierowcy lecz wszystkie dobre. Proponujecie coś żeby zajrzeć? Możliwe ze koronka na łożysku jest wadliwa i nie odczytuje czujnik?

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Tasma,

Witam. Skąd można ściągnąć aktualne mapy Europy do nawigacji? Auto jest z 2007 roku a mapy z 2005 i jest bardzo dużo nieaktualnych jezdni ;> (czasami nawet nie ma takiej drogi co navi pokazuje) Pozdrawiam i z góry dziękuję.

• 2 odpowiedzi
    • 12,6 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Andrzej Bl,

Witam zakładam do mmi 2g high raspberry pi 4 założyłem już dotyk do oryginalnego wyświetlacza mmi wgrałem OpenAuto Pro wszystko się uruchamia ale mam problem połączyć się z androidauto przez usb czy też wifi i bluetotch wyskakuje błąd i widać tylko czarny ekran i nie można sterować myszką ani klawiaturą może ktoś to już przerabiał i wie jak to rozwiązać

• 0 odpowiedzi
    • 4,5 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez martin007007007,

Po wymianie alternatora w audi a6 c6 2.7 po przejechaniu około 9 km zapala sie kontrolka ASR miał ktoś może podobny przypadek i co jest przyczyną??

• 1 odpowiedź
    • 6,3 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Jarosław_89,

Koledzy mam do kupna Audi A6 2008 rok silnik 2.0 Diesel 136 koni co sądzicie o tym silniku ?

• 2 odpowiedzi
    • 4,9 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez billi91,

Witam forumowiczów Mocno zastanawiam się nad kupnem audi a6 3,2 v6 quattro. Z tego co czytałem na forach na temat tego silnika, to jedyne czego się boje to napinacze łańcucha rozrządu. Skrzynia biegów tiptronik więc jest ta lepsza. Dzisiaj oglądałem piękną a6 w full pakiecie (jedyne czego brakuje to navi, ale i tak planuje wymienić ekran na jakiś z androidem), która ma najechane aktualnie 187 tyś km, w samochodzie jest faktura z pełną wymiana rozrządu w salonie audi w 2011r. przy przebiegu 117yś km. Mam do was pytanie, czy przy tym silniku, jeśli wiem że ten rozrząd był wymieniany 7 lat temu i 70 tyś km temu, to czy mogę mieć pewność, że w najbliższym czasie będę miał s…

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Limuzyna 09,

Mam problem z obrotami silnika skaczą mi co jakiś czas bez różnicy czy zimny czy ciepły audi a6 c6 2.0 TDI 170

• 0 odpowiedzi
    • 245 wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Marek 9,

witam grupowiczów ,czy ktoś posiada lub posiadał takie autko ,bo mam mnóstwo pytań odnośnie jego eksploatacji .

• 0 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Krawiec,

Witam. Planuję wymienić olej w swojej zabawce, tylko nie wiem na jaki. Jaki polecacie i ile tego oleju ? Audi A6 C6 allroad 2011 2.7 TDI

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Tomek1980,

Witam wszystkich milosnikow Audi A6 C6. Od paru dni mam problem z moja navi poniewaz nie widzi zadnej satelity. Natomiast aktualna pozycje auta pokazuje, ze jestem gdzies 20 km od zeczywistej pozycji. Jak przemieszczam sie to pozycja na wyswietlaczu navi troche sie zmienia. Odlaczylem antene GPS i bez zmian wszystko pokazuje tak samo. Zrobilem restart wagiem mmi i nic nie dalo,zadnych bledow. Odlaczylem akumulator na 20 min tez nic nie dalo. Mysle o kupnie nowej anteny GPS ale nie wiem czy to bedzie trafny wybor. Prosze o pomoc. pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez sasiu24,

cześć chłopaki . Słuchajcie proszę was o radę bo nie wiem co robić kupiłem audi a6 c6 2,4 177 kucy rok 2006 avant kombi ze skrzynią multitronic . skrzynia chodzi idealnie lecz nie wiem czy był w niej wymieniany olej . Umówiłem się w niemczech w serwisie audi na wymianę oleju , lecz paru znajomych mi to cały czas odradza mówią żebym nie ruszał tej skrzyni . Czyli żebym nie wymieniał oleju bo zacznie się psuć . I teraz pytanie jakie macie zdanie na temat tego co napisałem i poradzcie mi co mam zrobić czy wymienić czy nie ? z góry dzięki .

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Witt84,

Witam. Niedługo odkupić mogę od wujka 1 właściciela A6 c6 z silnikiem 2.0 tdi. Owiane są złą sławą niestety opinie na ten temat ogólnie są ale z lat 2011-2012 ( każdy tam tylko mówi o wielkich kosztach) do tej pory widzę że części które kiedyś były tak drogie na tamte lata były problemem na chwilę obecną ceny nie są aż tak duże przynajmniej mi się tak wydaje. Ale chciał informacji czy to będzie dobry zakup czy mam się bać i szukać niepewne auta od nie pewnego sprzedawcy z nie pewnego źródła? . Szukam opini kogoś kto już miał ten silnik w swoim aucie i poznać chciał bym jego oponie na ten temat. Auto wybieram pod względem rodzinym nie mam zamiaru mieć ciężkiej no…

• 1 odpowiedź
    • 3,3 tys. wyświetleń
  19. Każdy kto zna króla Hiszpanii Juana Carlosa I wie, że jest on wielkim fanem motoryzacji. Od niedawna jego flota 71 pojazdów wzbogacona została o najnowsze Audi RS6 w wersji Sedan. Samochód posiada fabryczny silnik, czyli skromne 580 KM Zdjęcia: (ź) autoblog.com

• 2 odpowiedzi
    • 14,5 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez cwaniaczek,

Mam takie pytanko czy w wersji standardowej A6 2006r. był montowany autoalarm? czy był on w opcji?

• 1 odpowiedź
    • 8,8 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez LUKAS1989,

Panowie taka sytuacja co to może być? VID_20190211_162343.mp4

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Sarpil,

Witam! Czy ktoś się orientuje, czy jest możliwość podłączenia bluetootha poprzez adapter w radiu MMI Basic? Auto to A6 C6 2004r.

• 0 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez dudas,

Witam wszystkich . Dzisiaj zaświecił mi się check w Audi silnik 3.2fsi , po podłączeniu do komputera wyświetlił mi się błąd 008198 i 008196 . Ogólnie chodzi że klapy w kolektorze są zamknięte bądź otwarte . Moje pytanie czy miał już ktoś taki problem w tym silniku , czy można je samemu jakoś naprawić , wyczyścić czy trzeba je wymienić ?

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez FreeMan,

Witam W lipcu zakupiłem audi a6c6 2006r 2.7tdi Zarówno podczas oględzin jak I podczas 4 miesięcy użytkowania nie było żadnych problemów. Gdy zrobiło się zimno, samochód przestał odmawiać współpracy. Podczas przekrecania kluczyka zapalają się kontrolki (żółta spirala, abs, esp, błąd świateł I hamulcy) samochód kręci Ale nie odpala. Dopiero po kilkunastu minutach prób gaśnie kontrolka spirali I wtedy samochód odpala. Świece żarowe zostały wymienione 2tyg temu I przez te 2 tygodnie był okej. Miał ktoś taki problem? Serdecznie dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

• 0 odpowiedzi
    • 367 wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez 14Dany14,

Środa,07,Kwiecień,2021,19:03:44:00007 VCDS -- Emulator VAG/VAS pracujący w środowisku Windows, uruchomiony na Windows 7 x64 Wersja VCDS: AKP 18.9.0.2 Wersja danych: 20181107 DS296.0 www.vcds.pl VIN: WAUZZZ4F67N160104 Numer rejestracyjny: Przebieg: 266790km Numer naprawy: Typ podwozia: 4F (4F0) Skanowanie: 01 03 05 07 08 09 0E 15 16 17 19 37 42 46 47 4F 52 53 56 61 62 72 76 77 VIN: WAUZZZ4F67N160104 Przebieg: 266790km 00-Czujnik kąta skrętu kierownicy -- Stan: OK 0000 01-Silnik -- Stan: Usterka 0010 03-ABS/hamulce -- Stan: Usterka 0010 05-Zezwolenie startu -- Stan: Usterka 0010 07-Jed.obsługi/wskaź. -- Stan:…

• 0 odpowiedzi
    • 7,1 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.