Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A6 C6 (2004-2011)

Forum Audi A6 C6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez wlodek15,

Mam pytanko czy ogarniał ktoś silnik TDI 1.9 do audi A6 C6. Chodzi mi o zgranie elektryki, żeby to ładnie działało.

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Gama silników Audi A6 Avant: Benzyna: silnik: 2.0 TFSI 170 KM (125 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: oś przednia silnik: 2.0 TFSI 170 KM (125 kW) skrzynia: multitronic napęd: oś przednia silnik: 2.8 FSI 190 KM (140 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: oś przednia silnik: 2.8 FSI 190 KM (140 kW) skrzynia: multitronic napęd: oś przednia silnik: 2.8 FSI 190 KM (140 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: quattro silnik: 2.8 FSI 220 KM (162 kW) skrzynia: multitronic napęd: oś przednia silnik: 2.8 FSI 220 KM (162 kW) skrzynia: tiptronic napęd: quattro silnik: 3.0 TFSI 290 KM (213 kW) skrzynia: tiptronic napęd: quattro silnik: 4.2 FSI 350 KM (257 kW) skrzynia: tiptronic napęd: qua…

• 0 odpowiedzi
    • 17,9 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez kzm,

Witam, pierwszy raz zamierzam kupić samochód ze skrzynią automatyczną (dotychczas zawsze jeździłem autami z manualnymi) i mam następujące pytanie wynikające z mojej nieznajomości skrzyń automatycznych - czy wymieniana w wyszukiwarce na otomoto.pl opcja do wyboru - skrzynia tzw. ,,automatyczna hydrauliczna (klasyczna)" to jest to samo co Tiptronic? Tiptronic jest w tej wyszukiwarce jako oddzielna opcja, nie wiem czy to jest to samo. Zamierzam kupić Audi A6 C6 po liftingu z silnikiem 3.0 w dieslu i nie chciałbym natknąć się na skrzynię Multitronic, bo wszędzie piszą, że jest awaryjna. Dziękuję za odpowiedzi.

• 0 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Andrzej Bl,

Witam zakładam do mmi 2g high raspberry pi 4 założyłem już dotyk do oryginalnego wyświetlacza mmi wgrałem OpenAuto Pro wszystko się uruchamia ale mam problem połączyć się z androidauto przez usb czy też wifi i bluetotch wyskakuje błąd i widać tylko czarny ekran i nie można sterować myszką ani klawiaturą może ktoś to już przerabiał i wie jak to rozwiązać

• 0 odpowiedzi
    • 4,5 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez cwaniaczek,

Mam takie pytanko czy w wersji standardowej A6 2006r. był montowany autoalarm? czy był on w opcji?

• 1 odpowiedź
    • 8,8 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Smoku,

Witam mam pytanko. Po wymianie rozrządu zauważyłem, że na biegu jałowym po rozgrzaniu delikatnie zarzuci silnikiem. Czuć to na siedzeniu. Obroty nie skaczą auto kompletnie nic nie drży. Tylko takie od czasu do czasu zarzucenie. Poduchy sprawne. Autko pali od strzała nie kopci ma moc spalanie tez w normie. Czy to może być coś ze zła synchronizacja rozrządu. Nie podłączałem auta pod kompa, bo mechanikom kabel sie popsol i nie mogli nic sprawdzić.

• Like
    • 5 odpowiedzi
    • 5,9 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Roman9001,

Witam jakie opony załoŻyć aby było dobrze na Vossen felga - 19" 4x9.5J et42 otwór centrujacy 66.6 podejdzie do A6 C6 sedan ? Zawieszenie S-line . za pomoc wielkie dzięki

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Dzasta_pb,

Cześć. Czy ktoś miał problem z podnoszeniem automatycznym klapy bagaznika audi tdi a6c6 2005 kombi, diesel? Raz się otwiera za chwilę już nie chce, czasami wystarczy tylko kliknąć guzik i sama idzie do góry, a innym razem podrywasz ją ( próbujesz pomóc) i mimo wszystko nie chce się podnieść.Zmienilam juz jeden silniczek do podnoszenia klapy, ale nadal jest ten sam problem. Czy znowu muszę szukać innego silniczka, czy może tym razem trzeba dwa wymienić? I czy numeracja znajdujaca się na tych silniczkach musi być taka sama, czy mogą być jakieś odstępstwa od nich. Bo znalezienie sinika do podnoszenia o takiej samej numeracji graniczy z cudem. Czy ktoś mi może pomóc, jestem…

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 3,6 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez olaf80,

Witam jakiś czas temu popękały mi białe plastiki w tylnych lampach, więc postanowiłem kupić nowe. Niestety kupiłem chinskie , ale przez około 3tyg było wszystko ok. Od kilku dni w momencie właczenia zapłonu zapala mi sie wsteczny bieg w światłach i nie gaśnie podczas jazdy. POnadto cały czas mam na wyświetlaczu samochód i wskażniki czujników parkowania. Takie coś miałem tylko jak wciskałem wsteczny. Wymieniłem bezpieczniki od czujników parkowania i od świateł. VCDS pokazuje bład lewej lampy, mimo odłaczenia lampy na chwilę druga dalej pokazuje wsteczny. Po wykasowaniu bład wraca. Ktos cośoprocz tego, że lampy chińskie? dzięki.

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 6,2 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez annag90,

Witam. Zna ktoś sposób na otwarcie drzwi w audi A6 C6 niestety kluczyk został zatrzaśnięty w środku.

• 1 odpowiedź
    • 3,1 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Megi1974,

Witam. Mam pytanie. Czy jest tu doświadczony miłośnik 4 kółek ze Śląska a dokładniej z okolic Gliwic, Rybnika, Katowic który pomógłby w przetestowaniu, rzuceniu fachowym okiem na egzemplarza przed jego zakupem???

12. Rozpoczęte przez 3.0TDI,

Hej siema, muszę wykonać obliczenia trakcyjne dla mojej audicy w ramach projektu. Wie ktoś może jaka jest wartość: -przełożenia przekładni głównej -sprawność mechaniczna układu przeniesienia napędu -współczynnik doskonałości kształtu -pole powierzchni czołowej wg. producenta/wg. obliczeń dokładnych/wg. odliczeń uproszczonych -promień dynamiczny wg producenta? Dotyczy AUDI A6C6 2010r. 3.0 TDI quattro s-line 176kW/240KM tiptronic

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  13. Cześć Miałem ostatnio dziwne zdarzenie z moim Audikiem. Auto stało całą noc na dworze (było nieco wilgotno ale na plusie) a zazwyczaj było garażowane. Auto odpaliło normalnie i po przejechaniu około 300m zgasło na skrzyżowaniu. Nie wiem dokładnie czy zgasło dlatego że ruszając dodałem za mało gazu czy z powodu innej przyczyny. W każdym razie gdy zgasło szybko przekręciłem rozrusznik nie czekając aż się podgrzeją świece żarowe. Auto jednak nie odpaliło. Kręciłem łącznie z przerwami 2-3 minuty ale auto nie odpaliło. Po zholowaniu do warsztatu mechanik podłączył komputer, który nie wykazał żadnych błędów a jedynie za duże ciśnienie podawania paliwa ale p…

• 0 odpowiedzi
    • 4,4 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Tomasz92,

Witam! Mam problem z przyciskami panelu sterowania radiem mmi3g. 3 przyciski (car, info i lewy dolny przycisk przy pokrętle) są takie twarde. Przycisk SETUP też taki był ale zaczął działać. Jak się nacisnie mocno to przejdzie w daną opcję, ale przyciski bardzo wolno wracaja do swojej pozycji, nie klikaja przy naciśnięciu. Co to może być, da się to jakoś naprawić? Czy trzeba wymienić ten panel?? Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Bezimienny,

Witam serdecznie mysle zmienic olej w sprzegle czy ktos ma jakies materialy odnosnie takiej wymiany schematy czy jaki olej ile go wlac czekam na odzew

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Sarpil,

Witam! Czy ktoś się orientuje, czy jest możliwość podłączenia bluetootha poprzez adapter w radiu MMI Basic? Auto to A6 C6 2004r.

• 0 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez snajper,

Witam chciałbym zapytać o wymianę klocków hamulcowych i tarcz na tył w audi a6 c6 2005r.2,7 disel ręczny jest na przycisk

• 0 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  18. Witam wszystkich Nie działa światło wstecznego lewa strona żarówka sprawna przy usuwaniu błędów komputerem wyświetliło zwarcie pomiędzy przeciwmgielne a wstecznym

• 0 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Krawiec,

Witam. Planuję wymienić olej w swojej zabawce, tylko nie wiem na jaki. Jaki polecacie i ile tego oleju ? Audi A6 C6 allroad 2011 2.7 TDI

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez majkia6,

Chcę wymienić stacyjkę w swoim autku. W jaki sposób mam to zrobić? Czy wystarczy tylko przełożyć środek z oryginalnego kluczyka, czy trzeba też zakodować immobiliser? Czy ktoś już wymieniał stacyjkę w swoim A6 i mógłby się podzielić w jaki sposób to zrobił?

• 0 odpowiedzi
    • 11,4 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez LukaszHans,

Witam Państwa tu Wszystkich obecnych. Posiadam A6 C6 2009r z silnikiem BPJ 2.0 TFSI 170ps i problem polega na tym że na niskich obrotach do 2tys silnik pracuje na 3 cylindrach! Wymieniłem świece, zamieniłem cewki miejscami i zrobiłem pomiar ciśnienia w cylindrach jest Ok wszystko równiutko a klamot pracuje na 3 gary i zawsze nie pracuje na 1 cylinder , o co kaman?

• 1 odpowiedź
    • 1,9 tys. wyświetleń
  22. Cześć klubowicze. Niedawno kupiłem A6c6 Sedan które było w rodzinie praktycznie od początku. Wujek sprowadził je lekko uszkodzone z USA w 2007 roku. Auto ma w tej chwili 350 tysięcy przebiegu i było na bieżąco serwisowane. Przy okolicach 300 tysięcy nastąpiła weryfikacja stanu łańcucha rozrządu i okazało się że do wymiany nadaje się tylko jego osprzęt (rolki, napinacze itp) Świece, cewki, wtryski były wymienione lub zregenerowane. Problem jednak jest inny: Otóż od 2 miesięcy kiedy użytkuję samochód zwróciłem uwagę na dość wysokie spalanie, oczywiście wiem, że duży silnik + zima + szerokie opony 245 dają się we znaki, ale poczytałem troszkę i zastanawia mnie spa…

• 0 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Kacper032,

Witam, chciałbym was sie spytać do jakiej nowszej audiczki mógłbym wsadzić 1.8t BEX - zalezy mi na tym silniku a szukam jakiejś audi typu a6c6 co uważacie czy może macie inne pomysły zależy mi głównie na sedanie i przedewszystkim jestem w miare zielony z tym co potrzeba do swapa takiego oto silnika :)? zamierzam kupić uszkodzony silnik (W np a6c6) i wrzucic tam 1.8t BEX tylko nie wiem czy tam da rade? zauwazylem gdzies ze niby sie da jakieś wskazówki cokolwiek :D? wiązka będzie potrzebna do wymiany? \

• 0 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  24. Siemanko Fani Audi Mam taki oto dylemat: Od niedawna jestem posiadaczem Audi A6 C6 Avant 2.4 Quattro (177 KM) z rocznika 2007 w wersji S-line. Muszę kupić opony i felgi na lato. Pytanie brzmi jakiego rozmiaru felgi wybrać – R16 czy R17? Chodzi mi o to, by podczas jazdy NIE BYŁO „za sztywno” (sama w sobie wersja S-line ma podobno obniżone o 20 mm zawieszenie, które jest niby nieco twardsze niż wersji standardowej). Z racji swojego miejsca zamieszkania muszę od czasu do czasu jeździć po drogach o trochę gorszej jakości. Chłop z jednego z serwisów opon zasugerował mi wybór felg R16 i dobór trochę wyższych opon. Co Wy byście radzili kupić by nie było „za szty…

• 2 odpowiedzi
    • 4 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez szm3r,

Wymiary Audi A6:

• 0 odpowiedzi
    • 9,9 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.