Audi A6 C6 (2004-2011)
Forum Audi A6 C6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
112 tematów w tym forum
-
Cześć Może trochę lamerskie pytanie ale mam mały problem z pewną funkcjonalnością w moim Audi. Niedawno kupiłem A6C6 od prywatnego właściciela. Podczas oględzin wspomniał coś że w tym samochodzie jest system samoczynnego uruchamiania silnika i nawet pokazał. (dodam że auto ogólnie nie ma systemu Start/Stop) Działa to mniej więcej tak że przekręcamy kluczyk, wciskamy sprzęgło i wrzucamy luz. Wówczas po kilku sekundach (nagrzanie świec żarowych) auto się odpala. Mnie niestety nie udało się tego zrobić. Pewnie coś nie tak z kolejnością działań. W każdym razie nie wiem jak to zrobić.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam Szukam jeżdżę pastuchem 2008 rok 140 kucy. Zawsze chciałem przeskoczyć na audi -i postanowiłem zasięgnąć porady. Będę się rozglądać za rocznikiem 2010 mniej więcej. Jaki silnik polecacie ? Czy w tych rocznikach problemy 2.7 i 3.0 tdi zostały już opanowane|? Czy lepiej sięgać po roczniki 2005 i wybrać 4.2 msi i zagazować ?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem z silnikiem w AUDI A6 C6 2007 2.8FSI 210KM benzyna w tiptronic. Opis dolegliwości. Odpalam samochód bez problemu, jednak gdy jest jeszcze zimny, bo dopiero co odpaliłem, to zaczyna dziwnie drżeć. To znaczy siedząc na fotelu pasażera czuć te drgania i jest wrażenie, że to wina silnika, jednak otwierając maskę i dotykając silnika, to nie ma jakichś nadzwyczajnych drgań. Wszystko jest niby ok. Żadnych dziwnych dźwięków. Po około 30 sekundach drgania są już minimalne. Podczas jazdy jest wszystko ok, zero drgań. Silnik pracuje idealnie. Po tym jak silnik jest już rozgrzany jazdą, to na każdym zatrzymaniu: korek, światła; czyli jak znowu stanie w miejscu, jałowe obr…
-
- 1 odpowiedź
- 12 tys. wyświetleń
-
-
WITAM SERDECZNIE POTRZEBOWAL BYM SCHEMAT ELEKTRYKI A6 C6 2,0D RAZ ZE ZRZERA PRAD TERAZ JEBNOL ZACISK RECZNEGO I CALY CZAS PSZCZY SKRZYNIA MI WCHODZI W TRYB AWARYJNY WYCIAGAM JA KOMPEM Z PROBLEMU KONWEKTERA ZACZELA SIE BARDZIEJ SLIZGAC PANOWIE JAKIES RADY ?
-
- 1 odpowiedź
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
-
A6 3.0 2004 wszystko jest radio centralny zamek oswietlenie. Ale po przekreceniu kluczyka zero kontrolek i wiadomo nie mozna uruchomic.Aku naladowane. i brak pomyslu. Tydzien stalo w garazu po 400km trasie i wszystko bylo ok.
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Czy do AUDI A6 C6 AVANT 2007r. wejdą opony 245/45/r19? Obecnie mam 245/40/r19 i jest ok. Na wykopie odradzają https://www.wykop.pl/wpis/62304571/czy-do-audi-a6-c6-avant-mozna-zalozyc-opony-245-45/220719863/#comment-220719863 .
-
- 0 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
sprawdzi mi ktoś ten samochód po nr win ? WAUZZZ4F3BN007737
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich mam taki problem, cały czas wszystko działało nic nie się nie działo było minius 20 na polu odpaliłem auto normalnie zostawiłem na chwilę kierownica działa w pewnym momencie wywaliło cały płyn do wspomagania, i kierownica przestała działać kupiłem płyn dolalem i tak jak go wylewałem tak on wylewał się na dole. Wiecie o co chodzi czy to wąż np czy pompa
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie. Koledzy, koleżanki mam pytanie. Jechałem na trasie, spokojnie, tempomat 130/h i nagle silnik zgasł, skrzynia wskoczyła na bieg neutralny i niestety auto zostało unieruchomione. Próbowałem odpalić, rozrusznik kreci ale silnik nie odpala. Otworzyłem maskę i zauważyłem taki jakby puch, włókna i kawałki pękniętego i rozciągniętego paska wieloząbkowego. Moje pytanie jest takie, do czego jest ten pasek, i czy jest opcja że rozrząd przeskoczył. Boję się o koszta, bo słyszałem że ciężko będzie się zamknąć w 12000. Silnik 3.0 V6.... Pozdrawiam
-
- 4 odpowiedzi
- 6,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie chciałbym odtwarzacz muzykę z telefonu ale Nie posiadam bluetooth w audi moze ktos polecić co zakupić zeby to dobrze funkcjonowało??
-
-
- 5 odpowiedzi
- 14,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Skąd można ściągnąć aktualne mapy Europy do nawigacji? Auto jest z 2007 roku a mapy z 2005 i jest bardzo dużo nieaktualnych jezdni ;> (czasami nawet nie ma takiej drogi co navi pokazuje) Pozdrawiam i z góry dziękuję.
-
- 2 odpowiedzi
- 12,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam jestem nowym urzytkownikiem a6c6 po wlaczeniu klimatyzacji dmucha gorace powietrze co najmniej z trzech kanałow? co sie dzieje?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam,problem polega na zwiększającym się poziomie oleju w silniku (3 l TD),ubytku płynu chłodniczego nie zauważyłem,więc co może być przyczyną,jakieś 2 tys km przejechałem od ostatniej wymiany oleju,stan był w połowie,obecnie jest max,czy ktoś z kolegów miał podobny problem ?
-
- 0 odpowiedzi
- 8,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Poszukuje silnika Cam 2.7 mój nie nadaje się do remontu takie auto dostałem że płakać mi się chce proszę o info czy ktoś ma taki silnik w rozsądnych pieniądzach Pozdrawiam Sebastian
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam pytanie odnośnie A6 C6 a mianowicie tego jaki typ mocowania koła zapasowego z poprzednich lub nowszych wersji A6 będzie pasował w fabryczny otwór w bagażniku. Aktualnie posiadam w swoim kombi tylko zestaw naprawczy jednak chcę kupić dojazdówkę a następnie przymocować ją w bezpieczny sposób. Dołączam zdjęcie otworu. Dzięki!
-
- 0 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Każdy kto zna króla Hiszpanii Juana Carlosa I wie, że jest on wielkim fanem motoryzacji. Od niedawna jego flota 71 pojazdów wzbogacona została o najnowsze Audi RS6 w wersji Sedan. Samochód posiada fabryczny silnik, czyli skromne 580 KM Zdjęcia: (ź) autoblog.com
-
- 2 odpowiedzi
- 14,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, na co dzień jeżdżę moją Audiczką po mieście, 10km do pracy i 10km z powrotem do domu – większość czasu stojąc we wrocławskich korkach. Kilka razy w roku muszę wyskoczyć na autostradę aby „przeczyścić filtr DPF”. Spalanie po mieście wynosi pomiędzy 12-14 l/100km. Czy usunięcie filtra DPF może zaszkodzić temu autu ? Czy usunięcie filtra DPF może zmniejszyć spalanie w ruchu miejskim ? Pozdrawiam.
-
- 0 odpowiedzi
- 8,9 tys. wyświetleń
-
-
WITAM ! Prosze, o pomoc w rozkodowaniu VIN Audi A6 C6 2.7 TDI 2007r. Podaje VIN jesli jest ktoś zainteresowany pomocą : WAUZZZ4F17N158339 Pozdrawiam , licze na odpowiedz
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam...mam problem z oswietlenie tablicy tyl chcialem wymienic zarowke z tylu na nowe ale po wsadzeniu zadna nie dziala...wywala blad kasuje i dalej nic...moze bezpiecznik ktorys czy cos wszystko dobrze styka niby w oprawkach a nie świeci...Jakies podpowiedzi?
-
- 0 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
-
-
Witam W lipcu zakupiłem audi a6c6 2006r 2.7tdi Zarówno podczas oględzin jak I podczas 4 miesięcy użytkowania nie było żadnych problemów. Gdy zrobiło się zimno, samochód przestał odmawiać współpracy. Podczas przekrecania kluczyka zapalają się kontrolki (żółta spirala, abs, esp, błąd świateł I hamulcy) samochód kręci Ale nie odpala. Dopiero po kilkunastu minutach prób gaśnie kontrolka spirali I wtedy samochód odpala. Świece żarowe zostały wymienione 2tyg temu I przez te 2 tygodnie był okej. Miał ktoś taki problem? Serdecznie dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
-
- 0 odpowiedzi
- 335 wyświetleń
-
-
Witam. Posiadam autko z 2024 roku A6 C8 Avant 299 km hybryda, Zakupiłem niedawno na felgach 21" . Próbuje czujnikiem Autel TS508WF sczytać czujniki ciśnienia w kołach 21". Urządzenie nie odczytuje parametrów czujników na wszelkich możliwych ustawieniach dla Audi A6 z 2024 roku. Czujniki w innych autkach wykrywa. Czy ktoś ma wiedzę, czy koła 21" w Audi A6 mają, czy nie mają czujników TPMS i działają podobnie jak w Audi A7 ? Pozdrawiam klubowiczów
-
- 0 odpowiedzi
- 462 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Poniżej zamieszczam kilka filmików dotyczących mojej ulubionej Audi RS6: Audi RS6 Evotech 750 KM vs Audi RS6 Evotech 750 KM: Audi RS6 vs Ferrari 575 vs BMW M6: Audi RS6 vs Yamaha R6: Audi R8 5.2 V10 vs RS6 Evotech: Audi RS6 od 0-351 km/h!: Pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 10,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Po wymianie rozrządu w a6c6 3,2 w 2018 roku przy przebiegu ok 165000km wymieniłem kpl świec zapłonowych , po ok 1 roku i ok 10 tys przebiegu zapalił się check silnika , nierówna praca , szarpanie ...diagnoza po podłączeniu kompa - wypadający zapłon , po sprawdzeniu swieca do wymiany. wymieniłem kpl, z uwagi na daleki wyjazd urlopowy. teraz mam 189 tys i 2 tygodnie temu znowu ta sama sytuacja - świeca zarzucona , czarna , wymieniłem . Dwa tygodnie spokoju , ale dzisiaj przez kilka kilometrów od odpalenia ,jakby motor miał momenty zawahania, bez checka ale wydaje mi się że dzieje się podobnie jak wcześniej . Może Koledzy podpowiedzą coś w temacie…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich milosnikow Audi A6 C6. Od paru dni mam problem z moja navi poniewaz nie widzi zadnej satelity. Natomiast aktualna pozycje auta pokazuje, ze jestem gdzies 20 km od zeczywistej pozycji. Jak przemieszczam sie to pozycja na wyswietlaczu navi troche sie zmienia. Odlaczylem antene GPS i bez zmian wszystko pokazuje tak samo. Zrobilem restart wagiem mmi i nic nie dalo,zadnych bledow. Odlaczylem akumulator na 20 min tez nic nie dalo. Mysle o kupnie nowej anteny GPS ale nie wiem czy to bedzie trafny wybor. Prosze o pomoc. pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-