doomelek Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 WitamProblem polega na tym, że wspomaganie wydaje niepokojące dźwięki. Przy puszczonej kierownicy bez gazu delikatnie wyje a jak delikatnie kręcę w lewo czy w prawo to cichnie. Gorzej jak wzrosną obroty do ok 2000 to już wycie jest głośniejsze i tym bardziej przy kręceniu kierownicą. Dodam, że pomimo tego wycia wspomaganie działa normalnie bez problemów.Czyżby pompa wspomagania do wymiany ??Płyn w zbiorniczku jest strasznie mętny i jakiś szarawy więc może problemem jest właśnie on ... tylko szkoda zalewać nowym płynem jak to nie pomoże.W przypadku wymiany pompy co polecacie regenerację czy wymianę na nową ? Koszt jednego i drugiego (ok 500-600zł) chyba podobny tylko zregenerowana byłaby oryginalna a nowa to niby dobrej firmy TRW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeżu Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 A szkoda Ci 25-30zł za litr płynu? Bo tyle +/- potrzeba.... I ewentualnie mieć problem z głowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doomelek Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Oj w życiu nie szkoda tylko chciałem się szybciej zapytać czy to jest sens ale jak jest 1% szansy, że wymiana płynu pomoże .... to jutro to sprawdzę ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeżu Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Jak nie pomoże to go zlej.... i zawsze sie przyda.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doomelek Opublikowano 1 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Cóż spróbowałem wymiany samego płynu ale nic nie pomogło dlatego oddałem pompę do regeneracji. Po wymianie całego zespołu tłoczącego (290zł) pompa już chodzi dużo ciszej ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi