stanley6662 Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Mam mały problem z radiem Audi Concert II musiałem odłączyć akumulator i teraz po włączeniu wyswietla mi się napis SAFE - czyli blokada na pin tylko problem tkwi w tym że nie posiadam tego kodu ( auto sprawadzone z niemiec - nie mam kontaktu z poprzednim właścicielem) jakieś sugestie co do mozliwości uruchomienia radia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeżu Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Musiałbyś podjechać do Aso z dowód rejestracyjnym i bodajże nr radia i poprosić o taki pin.(podejrzewam płatnie). zadzwoń i zpytaj jakie są procedury...Czasami np w książce obsługowej na instrukcji do radia ktoś zapisze pin np. długopisem. Poszukaj.... Jeśli radio było oryginalnie w aucie to po odłączeniu zasilania nie powinno poprosić o pin...ale czasami różnie bywa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stanley6662 Opublikowano 11 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Musiałbyś podjechać do Aso z dowód rejestracyjnym i bodajże nr radia i poprosić o taki pin.(podejrzewam płatnie). zadzwoń i zpytaj jakie są procedury...Czasami np w książce obsługowej na instrukcji do radia ktoś zapisze pin np. długopisem. Poszukaj.... Jeśli radio było oryginalnie w aucie to po odłączeniu zasilania nie powinno poprosić o pin...ale czasami różnie bywa...własnie nie pisze nigdzie pinu w pappierach od auta które mam. w takim razie spróbuje w ASO. A nr radia gdzie będzie? bo w instrukcji radia nie ma własnie tej karteczki z pinem etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeżu Opublikowano 11 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 spróbuj bez nr radia (jest na obudowie jak go wyciągniesz) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stanley6662 Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 (edytowane) hmm słyszałem że można odczytać kod z pamięci radia. mam już zgrany wsad z tej pamięci( z rozszerzeniem .BIN) ale nie wiem jak się za to zabrać - może ktoś wie jak coś takiego zrobić?edit kod już mam :]tylko nie działa głos ;/ co może być tego przyczyną? w aucie mam system bose Edytowane 12 Listopada 2012 przez stanley6662 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokojumbo Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 (edytowane) Dopisze sie tylko do tematu gdyby ktos mial podobny problem. Jezeli nie macie kodu radia bierzecie wyciagacie radio. Na radiu jest numer seryjny a ostatnie 4 cyfry to kod dla Audi. Dzwonicie na infolinie Audi (ale nie do dealera) podajecie im kod z radia, a oni wam kod do jego odblokowania. Robia to ZA DARMO. Nastepnie wlaczacie radio macie napis SAFE wciskacie i trzymacie PSCAN i RDS razem. Wpisujecie kod, potem znowu trzymacie PSCAN i RDS razem. Wszystko. ---> Metoda nieaktualna. Jednak trzeba zrobic zrzut z EPROMu Edytowane 28 Sierpnia 2013 przez kokojumbo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markf Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 witam Podepnę się pod temat . Czy można odczytać kod VAG -em gdy radio nie jest zablokowane? a nie wiem jaki jest kod.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi