str92 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Witam,mam taki mały problem. A3 8P 1.6 102km, dzisiaj po odpaleniu na zimnym zapaliła mi się kontrolka ESP i słyszałem że załączył się wentylator na maksymalne obroty. Po wyłączeniu i ponownym uruchomieniu silnika wszystko było ok. Oprócz tego auto sprawuje się dobrze, płyn chłodniczy jest, silnik rozgrzewa się normalnie, trzyma temperaturę. Co to może być? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeżu Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Jakieś błędy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
str92 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Tak, pokazuje jeden błąd: 16502 - ,,czujnik temperatury silnika wysokie napięcie, stała wartość na wyjściu lub zwarcie do plusa - BŁĄD SPORADYCZNY'' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał YaGODA Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Przed założeniem nowego tematu, staraj się proszę zawsze korzystać z wyszukiwarki. Rozwiązanie swojego problemu masz prawdopodobnie tutaj: http://www.auditimes.pl/topic/220-kontrolka-esp-spadek-temperatury-wentylator-od-chłodnicy/?hl=wentylator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
str92 Opublikowano 18 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Chciałbym jeszcze powrócić do tematu. Mianowicie: czujnik wymieniony, błąd skasowany, więcej sytuacja z wentylatorami się nie powtórzyła, błąd nie wyskoczył. Mam jednak pytanko. Od czasu wymiany czujnika zauważyłem, że po odpaleniu silnika (tylko na zimnym) przed dokladnie 1,5 minuty słychać jakby chodził wentylator, jednak po otwarciu maski żaden z nich nie działa. Po 1,5 min dźwięk ten znika i wszystko jest w porządku. Czy tak powinno być? Czy jednak jeszcze coś jest na rzeczy? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał YaGODA Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 U mnie po odpaleniu silnika taki dźwięk nie występuję, więc na wszelki wypadek, żeby spać spokojnie, podjechałbym sprawdzić to do mechanika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
str92 Opublikowano 18 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Wiedziałem, że nie będzie za lekko Dzięki, podjade przy okazji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał YaGODA Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Koniecznie daj znać co powiedział mechanik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
str92 Opublikowano 18 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Mechanik stwierdził, że nie ma problemu, błędu nie pokazuje, grzeje normalnie, trzyma prawidłowo, także wygląda, że jest ok, a wentylatory działają prawidłowo. A ja sobie zrobiłem sam diagnoze i wydaje mi się, że ten dźwięk dochodzi z tej...pompy powietrza wtórnego (to coś walcowate przed komorą silnika). Wprawdzie jest to dość ciche, ale jednak ewidentnie przez te 1,5 minuty coś pracuje i najprawdopodobniej jest to właśnie ta pompa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi