Jarek Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 Witam wszystkich na forum.Jestem zainteresowany kupnem audi A4 diesel,2006r.Mam dylemat,bo nie wiem,z jakim silnikem kupic autko 116km,czy 140km?????Ktora bryczka jest tanszsza w utrzymaniu,mniej awaryjna???Prosze o porade.Pozdrawiam!!
michał YaGODA Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 Witam na naszym forum Moim zdaniem lepszy wyborem będzie silnik o pojemności 1.9 TDI, gdyż jest to sprawdzona jednostka napędowa i mniej awaryjna niż o pojemności 2.0. Niestety przy silniku 2.0 TDI bardzo często zdarzają się awarie turbosprężarek, pompowtryskiwaczy, kół dwumasowych czy nawet pękające głowice. Myślę, że przy normalnej jeździe silnik o mocy 1.9 TDI w zupełności Ci wystarczy P.S Przy zakupie samochodu radzę Ci podjechać do ASO i dokładnie sprawdzić historie samochodu, ponieważ na naszym rynku niestety roi się od szrotu... Pozdrawiam
mwmisiek82 Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 Witam wszystkich na forum.Jestem zainteresowany kupnem audi A4 diesel,2006r.Mam dylemat,bo nie wiem,z jakim silnikem kupic autko 116km,czy 140km?????Ktora bryczka jest tanszsza w utrzymaniu,mniej awaryjna???Prosze o porade.Pozdrawiam!! witam! 116 KM czy 140 KM ? oczywiscie 140 konny autko bedzie zdecydowanie szybsze, ale jak napisal kolega wyzej z tym silnikiem 2.0 TDI to bywaly rozne problemy poniewaz silnik z tego co slyszalem byl za szybko wprowadzony do sprzedazy, jednakze roczniki 2006 powinny juz byc wolne od tych wad.Sam uzytkowalem przez rok nowa A4 B8 2.0 tdi 143 KM i nic sie nie dzialo az pewnego dnia wstalem do pracy i zastalem puste miejsce silnik 1.9 napewno bedzie pewniejszy a 116 koni wcale w tym autko nie jest mulowate i malo pali. PRZED KAZDYM ZAKUPEM NIEWAZNE CZY TO 1.9 TDI CZY 2.0 TDI MUSISZ PODJECHAC NA STACJE DIAGNOSTYCZNA I PODPIAC POD KOMPA!!!!!! .. a co do kosztow utrzymania to 1.9 powinno byc tansze, bo to silnik sprawdzony!!sam osobiscie wybralbym chyba 1.9 choc serce podpowiada 2.0 tdi..... !!! tylko dokladnie sprawdz turbine, pompe podcisnieniowa( 1.9tdi) !!! udanego zakupu Pozdrawiam Misiek
Kamil_lo Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 W 2.0 TDI z oznaczeniem silnika bkd miały często problemy z głowicą, użytkownicy narzekali że drogie auto i taki feler powyżej 2005r chyba się poprawiło. Osobiście polecam 1.9 i zrobić program w dobrym zakładzie i będzie śmigać jak 2.0
mwmisiek82 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2010 czytalem ostatnio w jakims czasopismie ze 2.0 TDI byly pewne ale od 2006r.
-maniana- Opublikowano 29 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2010 proponuję zakup 1.9 TDI 115 PS kod silnika BKE
Jeżu Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 (edytowane) Witam myślę że zakup jednego czy drugiego ma swoje wady i zalety Ja zdecydowałem się na zakup 140KM i nie żałuje Jak narazie jest wszystko oki Wymieniłem olej, filtry, kpl rozrząd, pasek osprzętu z rolkami zaglądnąłem do nieszczęśliwego napędu pompy olejowej przy okazji "Imbusik" był całkiem spoko Wiadomo rozebrane to wszystko co się dało tam wymieniłem Samochód ma przejechane 150tyś.km 10 tyś zrobiłem ja od kupna Odpukać jest git Myślę że trafiłem na dobry egzemplarz Zresztą powiem tak jak będziesz dbał o autko to myślę że niespodzianek będzie jak najmniej Edytowane 21 Października 2010 przez Jezu
mariusz1803 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2010 witamkolego ja zakupiłem rok temu a4 b7 2005 roktez miałem dylemat ktory silnik wybrać ale zdecydowałem się na 1,9 tdi 116kmi jestem bardzo zadowolonyna pewno jest to jednostka sprawdzona i niezawodnaa co do silników 2,0 to słyszałem już rożne opinie aczkolwiek nie znaczy to ze wszystkie się psujana pewno polecam ci wizytę w serwisie w celu sprawdzenia historii i przebiegu samochodu który zamierzasz kupićja tak zrobiłem i panowie wszystko mi powiedzielichoć sprzedający zapewniał ze autko jest ok ja wolałem to sprawdzić akurat jego słowa się potwierdziłyale na pewno uważaj bo ja kupowałem samochód pól roku i dużo różnych składaków widziałemtak ze życzę powodzenia
Doramon Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2010 Ja na chwilę obecną jeżdżę A4 Avant B7 2007 2.0, 170KM. Nie miałem na razie żadnych problemów. Spalanie samochodu mile zaskakuje, a przyjemność z jazdy niesamowita... ale ta przyjemność to już dotyczy chyba każdego audi .W każdym razie wersję 170KM osobiście polecam!
adam2711 Opublikowano 29 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2011 Witam myślę że zakup jednego czy drugiego ma swoje wady i zalety Ja zdecydowałem się na zakup 140KM i nie żałuje Jak narazie jest wszystko oki Wymieniłem olej, filtry, kpl rozrząd, pasek osprzętu z rolkami zaglądnąłem do nieszczęśliwego napędu pompy olejowej przy okazji "Imbusik" był całkiem spoko Wiadomo rozebrane to wszystko co się dało tam wymieniłem Samochód ma przejechane 150tyś.km 10 tyś zrobiłem ja od kupna Odpukać jest git Myślę że trafiłem na dobry egzemplarz Zresztą powiem tak jak będziesz dbał o autko to myślę że niespodzianek będzie jak najmniej Witam Jeżu zgadzam się z tobą od 10-ciu miesięcy mam b7 2,0 2006 rok zrobiłem prawie 30000 i jest ok. nie ma reguły czy kupi 1,9 czy 2,0 jak będzie dbał tak będzie miał ja nie narzekam pozdrawiam wszystkich
jaca Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2011 ja obecnie mam A4 Avanta z 2007 z 116KM jest i ekonomicznie i radości z jazdy też przysparza . Silnik 1.9 TDI jest niezawodny i oznacza się wysoką kulturą jazdytrochę tylko brakuje 6 biegu
electrojac Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2011 WitamOd sześciu miesięcy używam auta z silnikiem 140 KM BRE, realny przebieg 205000 km. Sam przejechałem około 10000 km, silnik jak do tej pory nie sprawiał żadnych problemów.Przyjemność z jazdy ogromna.Zapewne powtórzę wcześniejsze wypowiedzi, ale każdy silnik ma swoje plusy i minusy. Często te, które uważane są za niezawodne właśnie nam sprawią problem. Wszystko to tylko technika.Gdy kupiłem swojego wcześniejszego "japończyka", już po fakcie na forach naczytałem się o awaryjnej sprężarce właśnie przy takim typie silnika. Szczęśliwie użytkuję pojazd od sześciu lat i sporo mu wkręciłem a o kłopotach ze sprężarką nic nie wiem.Oczywiście nigdy nie zapomniałem o wymianie na czas oleju czy filtra powietrza itd.Czyli jak ktoś wcześniej napisał jak się dba, tak się ma.
TomiTT2 Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2011 powiem tylko tyle. tylko i wyłącznie 1,9 tdi. SILNIKI 2,O SĄ BARDZO WADLIWE. MOJ KOLEGA MAIŁ TEN SILNIK I NIE CHCE GO WIDZIEĆ WIĘCEJ NA OCZY. DOPIERO PO 2007R TE SILNIKI SĄ ULEPSZONE. JA mam 1,9 tdi i jestem bardzo zadowolony z tego silnika.
Rekomendowane odpowiedzi