Łukasz A3 8V Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2019 Witam. Mam mały problem z zawieszeniem ciężki do zdiagnozowania. Od jakiegoś czasu trzeszczy mi zawieszenie z przodu. Problem słychać jest podczas przejazdu przez wzniesienie, próg zwalniający, nierówna nawierzchnie i nie jest to pukanie tylko trzeszczenie. Trzeszczenia zupełnie nie słychać na dziurach. Stan zawieszenia idealny zero luzow. Sprawdzone przez 2 mechaników i stacje diagnostyczna. Na ostatniej wizycie u mechanika przypuszczano tuleje wahaczy. Wymieniłem je i nic nie dało. Przy okazji sprawdzili drążki i łączniki stabilizatora są w idealnym stanie. Trzeszczenia słuchać tylko na nierównościach głównie na progach zwalniających, nie słychać tego np podczas bujnia autem na postoju. Jest to strasznie drażniące. Pomoże ktoś w tej kwestii???? Z góry dziękuję i pozdrawiam. 1
jarolinho Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2019 mam to samo i byłem z tym u diagnosty.. zawieszenie 100% okej.. stwierdził, że może trzeba przesmarować gumy na stabilizatorach, ale nie wiadomo czy to pomoże 1
A3 8V Opublikowano 11 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2022 Łukaszu napisz proszę co tam u Ciebie wyszło? Bo mam ten Sam problem. Pozdrawia.
Alexis Opublikowano 16 Grudnia 2022 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2022 Cześć, znalazles rozwiazanie? mam ten samy problem.
MaxShooter Opublikowano 10 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2023 Miałem podobnie ale w A2, trzeszczało na progach zwalniających itp. Problemem okazały się gumy stabilizatora. 1
przedszkolak Opublikowano 15 Lutego Zgłoś Opublikowano 15 Lutego Trzeba zastosować odpowiedni smar, przy wymianie tulei. Ewentualnie wcisnąć swar przed montażem nowego wahacza czy czegoś innego, ale to ABC mechanika. Pretensje możecie mieć tylko do tych co robią Wam przeglądy czy serwisują Wasze samochody. 1
Rekomendowane odpowiedzi