czarny_tdi Opublikowano 26 Lipca Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 26 minut temu, Seb78 napisał(a): Nie mam niestety. Tylko przez vcds można to ustawić? Wydaje mi sie ze najlepiej vcds ewentualnie obd eleven.
czarny_tdi Opublikowano wczoraj o 19:25 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 19:25 W dniu 8.01.2025 o 21:19, januszbi napisał(a): Ja nie zmieniałem regionu w radiu. Wymieniłem radio na Eu. Tak mam w tej chwili. Natomiast w radiu z USA miałem wgrane oprogramowanie na Eu i mam też w nim mapy europejskie. Pisałeś wcześniej że masz wszystko zrobione. Rozumiem że radio nie? Wymieniles radio na eu? Co tym sposobem zyskałeś w aucie?
czarny_tdi Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu W dniu 15.12.2024 o 16:23, Bednar1991 napisał(a): Aktywacja rozpoznawania znaków Wymaga kamery na przedniej szybie Wybierz sterownik 5F (Elektronika układów informacyjnych) Dostęp bezpieczeństwa (20103) Adaptacje Wybierz - Car Function Adaptacje Gen 2 - Znajdź submenu - Menu road sign identification display (ON) - Znajdź submenu - Menu road sign identification display over threshold (ON) Wybierz - Car Function List Bap Gen 2 - Znajdź submenu - Traffic sign recognition 0x21 (ON) - Znajdź submenu - Traffic sign recognition 0x21 msg bus (data bus comfort) Wybierz sterownik A5 (Przednie czujniki systemów wspomagających kierowcę) Dostęp bezpieczeństwa (20103) Długie kodowanie (Mode Bajts) Bajt 1 - Enable Bit 0 Adaptacje Wybierz - Show signals to speed limits - Zmień na On Wybierz - Show additional signals valid Change value (100111) Wybierz - Identify traffic signs fusion mode Wybierz jedną z opcji: - Fusion of traffic signs - Traffic Signal Detection - Electronic Horizon Wybierz - Function Wybierz sterownik Road Sign Recognition - Zmień na On Długie kodowanie (Text mode) Wybierz - Coding HCA - Change value Dostęp bezpieczeństwad Wybierz sterownik 17 (Zestaw wskaźników) Dostęp bezpieczeństwa (25327) Długie kodowanie (Mode Bajts) Bajt 5 Aktywuj Bit 2 prawdopodobnie będziesz potrzebował jeszcze parametryzacje kamery. Można włączyć albo stricte czytanie ze znaków albo taka kombinacja znaki + navi. Jak zrobic parametryzacje?
Rekomendowane odpowiedzi