czarny_tdi Opublikowano 26 Lipca Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 26 minut temu, Seb78 napisał(a): Nie mam niestety. Tylko przez vcds można to ustawić? Wydaje mi sie ze najlepiej vcds ewentualnie obd eleven.
czarny_tdi Opublikowano 2 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia W dniu 8.01.2025 o 21:19, januszbi napisał(a): Ja nie zmieniałem regionu w radiu. Wymieniłem radio na Eu. Tak mam w tej chwili. Natomiast w radiu z USA miałem wgrane oprogramowanie na Eu i mam też w nim mapy europejskie. Pisałeś wcześniej że masz wszystko zrobione. Rozumiem że radio nie? Wymieniles radio na eu? Co tym sposobem zyskałeś w aucie?
czarny_tdi Opublikowano 3 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia W dniu 15.12.2024 o 16:23, Bednar1991 napisał(a): Aktywacja rozpoznawania znaków Wymaga kamery na przedniej szybie Wybierz sterownik 5F (Elektronika układów informacyjnych) Dostęp bezpieczeństwa (20103) Adaptacje Wybierz - Car Function Adaptacje Gen 2 - Znajdź submenu - Menu road sign identification display (ON) - Znajdź submenu - Menu road sign identification display over threshold (ON) Wybierz - Car Function List Bap Gen 2 - Znajdź submenu - Traffic sign recognition 0x21 (ON) - Znajdź submenu - Traffic sign recognition 0x21 msg bus (data bus comfort) Wybierz sterownik A5 (Przednie czujniki systemów wspomagających kierowcę) Dostęp bezpieczeństwa (20103) Długie kodowanie (Mode Bajts) Bajt 1 - Enable Bit 0 Adaptacje Wybierz - Show signals to speed limits - Zmień na On Wybierz - Show additional signals valid Change value (100111) Wybierz - Identify traffic signs fusion mode Wybierz jedną z opcji: - Fusion of traffic signs - Traffic Signal Detection - Electronic Horizon Wybierz - Function Wybierz sterownik Road Sign Recognition - Zmień na On Długie kodowanie (Text mode) Wybierz - Coding HCA - Change value Dostęp bezpieczeństwad Wybierz sterownik 17 (Zestaw wskaźników) Dostęp bezpieczeństwa (25327) Długie kodowanie (Mode Bajts) Bajt 5 Aktywuj Bit 2 prawdopodobnie będziesz potrzebował jeszcze parametryzacje kamery. Można włączyć albo stricte czytanie ze znaków albo taka kombinacja znaki + navi. Jak zrobic parametryzacje?
Seb78 Opublikowano 4 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia W dniu 26.07.2025 o 13:24, czarny_tdi napisał(a): Wydaje mi sie ze najlepiej vcds ewentualnie obd eleven. Hej, czy da się ustawić parzyste częstotliowości radiowe mając Obd11 pro? . Jeśli tak to prośba o wklejenie instrukcji.
Bednar1991 Opublikowano 4 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 23 minuty temu, Seb78 napisał(a): Hej, czy da się ustawić parzyste częstotliowości radiowe mając Obd11 pro? . Jeśli tak to prośba o wklejenie instrukcji. bodajże, 5F > adaptacje > function_configuration_radio >band_seting_fm_tuner - zmieniasz na EU_rdw
Seb78 Opublikowano 5 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 22 godziny temu, Bednar1991 napisał(a): bodajże, 5F > adaptacje > function_configuration_radio >band_seting_fm_tuner - zmieniasz na EU_rdw Dzięki wielkie, działa. Mam trójkę i inne stacje parzyste.
Bednar1991 Opublikowano 5 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 4 minuty temu, Seb78 napisał(a): Dzięki wielkie, działa. Mam trójkę i inne stacje parzyste. oczywiście dla am też możesz zrobić ale nawet nie wiem czy są jeszcze stacje działające na falach długich.
danielwilinski Opublikowano 26 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia (edytowane) Przejrzałem cała dyskusję i mam pytanie - czy proponowane rozwiązanie ze stycznia od Johnu zadziała też w przypadku Audi A4 B9 Allroad z 2020 roku ? Auto mam po pełnej konwersji, ale problemy tak jak opisywane przez użytkowników: 1. Jest zalogowany poprzedni właściciel i nic z tym nie mogę zrobić 2. Nie mogę się zalogować na własnego użytkownika, mogę tylko jako gość wejść 3. Niektóre funkcje nie działają - pojawia się komunikat usługa niedostępna 4. Nie jestem w stanie sparować żadnej aplikacji - wymaga ode mnie vehicle code. 5. Nie działa też nawigacja, jest wgrana tylko ze stanów Pytanie czy zmiana karty SIM proponowana przez Johnu rozwiązuje wszystkie problemy czy tylko część z nich ? I znacie kogoś z Gdańska albo okolic kto się zajmuje takimi tematami ? Edytowane 26 Sierpnia przez danielwilinski
avovapl Opublikowano 30 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia (edytowane) W dniu 6.02.2025 o 07:18, Johnu napisał(a): tutaj dokładny opis , jeżeli masz ten sam moduł musisz dokupić złącze na nano sim Samsung G850 wlutować je i wylutowac oryginalny chip esim. Zainstalować kartę sim zarejestrowana z dodatnim saldem. Kasowanie błędów, ponowne uruchomienie auta i SOS ma świecić na zielono. Na chwile obecna w nowszych modułach pozostaje tylko wymiana na EU, ale pozostaje jeszcze kwestia logowania MyAudi Kolego może będziesz w stanie coś podpowiedzieć lub ktokolwiek inny. Audi E-tron, rok 2019 moduł telematyki taki sam jak u Ciebie, wymieniony slot, kupiłem kartę z Play, aktywowałem aby na pewno działała, błędy wykasowane a dalej nie widzi sieci? Dodałem się nawet jako użytkownik ale nie mogę przejść trzeciego kroku w apce bo auto nie jest online. Czy w samym komputerze trzeba coś jeszcze zmieniać dodatkowo aby zaczął widzieć sieć? Nie znalazłem nigdzie zmiany z esim na sim ale jest to teoretycznie bez różnicy chyba skoro zostały zamienione po prostu? Edytowane 30 Sierpnia przez avovapl
Rekomendowane odpowiedzi