mk37475 Opublikowano 29 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2023 Z racji, że moje auto pochodzi z rynku japońskiego, nie jestem w stanie za dużo odszyfrować w instrukcji obsługi, książki serwisowej itp. Czy znajdę gdzieś harmonogram serwisowy do Audi? Chodzi mi o informacje np. co ile Audi zaleca wymianę oleju w skrzyni S-tronic?
przedszkolak Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Opublikowano 10 Lutego (edytowane) Olej silnikowy co 10 tys., skrzynia co 50-60 tys. Edytowane 10 Lutego przez przedszkolak
przedszkolak Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Opublikowano 10 Lutego (edytowane) Harmonogram przeglądów dla Audi S6 benzynowej o pojemności 2998 cm³ i mocy 420 KM może się różnić w zależności od kraju, warunków eksploatacji oraz zaleceń producenta. Poniżej znajduje się ogólny zarys, który można dostosować do konkretnych potrzeb: Co 10 000-15 000 km lub raz na rok (zależnie od warunków eksploatacji): Zmiana oleju silnikowego wraz z filtrem. Sprawdzenie ogólnego stanu silnika. Sprawdzenie stanu układu chłodzenia. Sprawdzenie układu zasilania paliwem. Sprawdzenie stanu układu wydechowego. Co 20 000-30 000 km lub co 2 lata: Sprawdzenie stanu układu hamulcowego. Sprawdzenie stanu zawieszenia. Wymiana filtrów powietrza i przepływu paliwa. Wymiana świec zapłonowych. Kontrola stanu akumulatora. Kontrola stanu opon i wyważenie kół. Co 40 000-50 000 km lub co 3-4 lata: Wymiana płynu chłodzącego. Wymiana płynu hamulcowego. Wymiana paska wieloklinowego i rolki napinacza. Wymiana płynu w skrzyni biegów. Sprawdzenie stanu silnika i jego parametrów. Co 60 000-80 000 km lub co 5-6 lat: Wymiana płynu w układzie kierowniczym. Wymiana płynu w układzie hydraulicznego sprzęgła. Wymiana płynu w układzie napędu przedniego. Należy jednak pamiętać, że powyższy harmonogram to ogólny zarys, a rzeczywisty harmonogram przeglądów może się różnić w zależności od specyfiki użytkowania pojazdu. Zawsze warto również sprawdzać konkretny harmonogram przeglądów w instrukcji obsługi pojazdu. Edytowane 10 Lutego przez przedszkolak
Grażynka Opublikowano 24 Lutego Zgłoś Opublikowano 24 Lutego Nareszcie ktoś zrobił rozpiskę ze zrozumieniem 1
Rekomendowane odpowiedzi