Marek3003 Opublikowano 30 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2024 Co koledzy o tym sądzicie? Dużo jest właścicieli Q5 z USA ?
Bednar1991 Opublikowano 30 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2024 tutaj jest stronka gdzie można sprawdzić akcje serwisowe. Swojego q5 nie widze. https://web.audiusa.com/recall/# 1
Bednar1991 Opublikowano 31 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2024 14 minut temu, SKALD79 napisał(a): U mnie podobnie. Pytanie czy to nie nakręcanie sprzedaży tego cerateca. Akcja miała niby miejsce w grudniu 2023 wiec raczej na stronie Audi już by było wezwanie.
SKALD79 Opublikowano 31 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2024 Prawdę powiedziwaszy o tym samym już myślałem i wcale to nie wykluczone.....
Rogal68 Opublikowano 31 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2024 Witam, czy to jest akcja serwisowa - 37P3, 64CN
SKALD79 Opublikowano 31 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2024 (edytowane) 1 godzinę temu, Rogal68 napisał(a): Witam, czy to jest akcja serwisowa - 37P3, 64CN zobacz co jest w opisie tych kodów, mozesz sobie przetłumaczyc w translatorze (słowniku) Edytowane 31 Grudnia 2024 przez SKALD79
aldercube Opublikowano Czwartek o 20:37 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 20:37 U mnie brak akcji serwisowych
Bednar1991 Opublikowano Czwartek o 21:16 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 21:16 36 minut temu, aldercube napisał(a): U mnie brak akcji serwisowych Ja z ciekawości sprawdziłem z 10 Vin`ów losowych q5 na aukcjach w USA z lat 21-23 i w żadnej nie było wzmianki i akcji serwisowej w tym temacie.
januszbi Opublikowano wczoraj o 10:28 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 10:28 Doradzam ostrożność z takimi filmikami. Gdyby gość potwierdził, że to już np 5 auta z tym silnikiem z małym przebiegiem, to ok, warto się zastanowić. A tak facet sam ogłosił akcję serwisową na te silniki w USA, której nie ma, bo ktoś ciągnął łódkę z Mazur i zarżnął silnik. Zadałem sobie trud i sprawdziłem losowo 20 nr Vin aut z tego przedziału rocznika, o którym jest mowa w filmie. Nie ma śladu żadnej akcji serwisowej. Żadnej. Rozwiązanie jest takie, albo wszyscy już wymienili silniki, to oczywiście bzdura. Drugie. Mogłem ja osobiście coś źle zrobić, przy sprawdzeniu ale to też odpada, bo akurat na moim aucie jest akcja serwisowa: wymiana nakrętek w tylnym zawieszeniu. I ta akcja na moim aucie jest widoczna. I teraz kilka słów o akcjach serwisowych na autach Audi z USA. Myślę, że gdyby taka akcja się pojawiła w USA, to bylibyśmy w lepszej sytuacji niż właściciele auta z rynku EU. Myślę, że też dotyczyłoby to silników w autach z EU. Afera z dieslem to pokazała. W EU była i chyba jeszcze jest walka o jakieś rekompensaty a w USA zabierali auta i zwracali kasę. Ja 3 krotnie robiłem akcje serwisowe na autach z USA. Wszystko oczywiście za darmo. W Q3 żony była jakaś zmiana oprogramowania w tylnych światłach, powiedzmy banał. W poprzedniej Q5 8R miałem grubszą sprawę: wymiana kurtyn dachowych, jakieś podstawki chłodnicy oleju i czegoś tam jeszcze, czyli w sumie to były 3 akcje w jednej. Koszt z tego co mi powiedział pracownik serwisu to około 15 tys zł. Auto stało 1 dzień, dostałem zastępcze i itd. Natomiast w obecnej Q5 z 2021 roku miałem wymianę nakrętek w tylnym zawieszeniu. Zadzwoniłem z dealera, umówiłem się i zrobione. Po miesiącu pracownik od tego dealera dzwoni do mnie, że mam akcje na aucie do wykonania. Przypomniałem mu, że przecież to już zrobili, a on mi mówi, że dostali ponaglenie z centrali Audi , że owszem wymienili nakrętki, ale w systemie nie ma śladu, że po wymianie zrobili testy ustawienia i adaptacje tylnego zawieszenia. Musiałem jechać jeszcze raz i spędzić tam dodatkową godzinkę. Piszę to dlatego, żeby Wam pokazać, że audi, mam na myśli centralę nie traktuje naszych aut sprowadzonych z USA po macoszemu. Myślę, że gdyby ogłosili akcję wymiany silników w USA, to zostałyby nam wymienione w EU. A póki co radzę, wymieniać olej co 15 tys km i nie oglądać się jakieś longlife.
SKALD79 Opublikowano wczoraj o 10:59 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 10:59 (edytowane) Pieknie wyjaśnionei centrlanie w punkt,a temu gosciowi trzeba by napisac na YT ze kreci bzdurne akcje wyssane z palca,to powinno byc karalne. co do oleju ja stosuje Liqiud moly 0w-20 LongLife ale wymiana max co 15 tys. Jeszcze jedna zagwozdka: czy ktos z was stosuje płukanki do silnika no TEC2000?czy to tez bzdura kolejna? Edytowane wczoraj o 11:00 przez SKALD79
januszbi Opublikowano wczoraj o 11:21 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 11:21 Ja tylko wymieniam olej, miałem już tych aut kilka i z żadnym nie miałem żadnych problemów. Obecne Q5 z 2021 roku kupiłem jak miało 700 mil przebiegu, teraz mam 42 tys km i czeka mnie 3 wymiana oleju. Mam hak ale nie ciągnę łódki, tylko sporadycznie dwa rowery I jeszcze jedna uwaga odnośnie akcji serwisowych. Wychodzi na to, że nie ma żadnego połączenia między bazą aut z EU i USA. Akcje serwisową mam zrobioną na aucie z USA w Europie, ale z aplikacji amerykańskiej widzę, że mam wezwanie na wymianę nakrętek w zawieszeniu, także mógłbym je jeszcze raz wymienić w USA. Muszę jeszcze napisać coś co mnie wkurza , zawsze jak idę do Audi na dział części. Zawsze po podaniu vinu, jak gość wczyta i mu się pojawi auto, to pada sakramentalne: a amerykaniec Też tak macie?
Bednar1991 Opublikowano wczoraj o 16:50 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 16:50 5 godzin temu, januszbi napisał(a): Ja tylko wymieniam olej, miałem już tych aut kilka i z żadnym nie miałem żadnych problemów. Obecne Q5 z 2021 roku kupiłem jak miało 700 mil przebiegu, teraz mam 42 tys km i czeka mnie 3 wymiana oleju. Mam hak ale nie ciągnę łódki, tylko sporadycznie dwa rowery I jeszcze jedna uwaga odnośnie akcji serwisowych. Wychodzi na to, że nie ma żadnego połączenia między bazą aut z EU i USA. Akcje serwisową mam zrobioną na aucie z USA w Europie, ale z aplikacji amerykańskiej widzę, że mam wezwanie na wymianę nakrętek w zawieszeniu, także mógłbym je jeszcze raz wymienić w USA. Muszę jeszcze napisać coś co mnie wkurza , zawsze jak idę do Audi na dział części. Zawsze po podaniu vinu, jak gość wczyta i mu się pojawi auto, to pada sakramentalne: a amerykaniec Też tak macie? Ja szczerz mówiąc to myślałem że jak samochód jest sprowadzony z USA to w Europie nie mam co liczyć na jakąkolwiek akcje serwisowa bo powiedzą, że to samochód z innego rynku.
SKALD79 Opublikowano wczoraj o 18:41 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 18:41 Czy takowa akcja serwisowa jest płatna czy jak to wygląda tak opropo, nigdy z niej nie korzystałem.
januszbi Opublikowano wczoraj o 18:47 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 18:47 Akcje są bezpłatne a dealerzy chętnie je robią, bo płaci im centrala.
Rekomendowane odpowiedzi